ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2023 17:01
* ΚΑΙ ο υπουργός Γεωργίας στον Τύρναβο, να βοηθήσει τον Δήμαρχο. Αλλά κι ο Γιάννης Κόκουρας συμπαραστέκεται στην Κυβέρνηση, όσο μπορεί. Μαζί κι αντάμα πορεύονται. Ζ. * ΚΑΙ ο υπουργός Γεωργίας στον Τύρναβο, να βοηθήσει τον Δήμαρχο. Αλλά κι ο Γιάννης Κόκουρας συμπαραστέκεται στην Κυβέρνηση, όσο μπορεί. Μαζί κι αντάμα πορεύονται. Ζ.

Ε μα, Κυριακή...


* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να πείσουν για το ιδανικό κυριακάτικο σκηνικό οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Η Κυριακή είναι για καφέ στο κρεβάτι, φαγητό στον φούρνο και καθόλου κοινωνικές συναναστροφές.
***
* - Ο άλλος με πήρε τηλέφωνο Κυριακή πρωί να πάμε για τρέξιμο. Χάνω τους φίλους έναν-έναν, βρε παιδιά...
Ζ.

Κι αν;
* ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, λοιπόν, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Λάρισα, συμπληρώνοντας το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Όπως ίσως κάνει και ο Ν. Ανδρουλάκης για το ΠΑΣΟΚ. Όπως το ίδιο έκανε κι ο Αλ. Τσίπρας το 2019, αλλά και οι Ε. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου πιο πριν. Υποψήφιοι βουλευτές Λαρίσης και μεγάλη τιμή. Όπως συνέβη και με τον πρόεδρο της «Ελ.Λυ.» Κυρ. Βελόπουλο, ο οποίος, όμως, κράτησε τη βουλευτική έδρα, προς θλίψη των ντόπιων συναγωνιστών του και αφήνοντας πρακτικά τη Λάρισα με 7 βουλευτές.
***
* ΑΥΤΟ, λοιπόν, το προηγούμενο ανταριάζει τους υποψήφιους βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων. Εντάξει να βάλει ο, όποιος, πρόεδρος στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας, βοηθάει, άμα όμως κρατήσει την έδρα μετά; Ποιος αντέχει τις μετεκλογικές ανατριχίλες, μέχρι να αποφασίσει ο Πρόεδρος ποια περιφέρεια, από τις τρεις που βάζουν, θα εκπροσωπήσει στη Βουλή... Επικίνδυνα πράγματα. Να εκλεγείς, αλλά να μη βγεις...
Ζ.

Υπό πίεση
* - ΕΙΤΕ έτσι είτε αλλιώς, είναι πολύ δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρουλάκη...
Και δεν ήταν μόνο η δήλωση Καρατζαφέρη, που πάει πια χέρι-χέρι με Μητσοτάκη, ότι «ο κ. Ανδρουλάκης έχει δύο επιλογές, είτε θα γίνει αντιπρόεδρος σε Κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε θα πάει σπίτι του», ήταν κι άλλα που τους έτρωγαν στην παρέα των Λαρισαίων, η οποία πασοκόφερνε. Ήταν, κυρίως, αυτές οι συμπληγάδες της πόλωσης που θα επικρατήσει αν υπάρξουν δεύτερες εκλογές.
- Θα το μαδήσουν το ΠΑΣΟΚ μπροστά στη δεύτερη κάλπη και από δεξιά και από αριστερά. Θα το ξεπουπουλιάσουν.
- Αν πάλι βγει πρώτος ο Μητσοτάκης και συμμαχήσει μαζί του σε κυβέρνηση, τότε καλά θα ήταν ο Ανδρουλάκης να παραδώσει και τα κλειδιά του κόμματος. Είναι πρόσφατο το τι υπέστη το ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
- Αν πάλι βγει πρώτος ο Τσίπρας, δύσκολα θα προκύψει κυβέρνηση μαζί του, επειδή κάμποσοι Λοβέρδοι του ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσουν... (Μόνη τους ελπίδα να βγει πολύ ισχυρό το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη κάλπη. Που κι αυτό χλωμό το έβλεπαν με όσα γίνονται. Καλά, για αυτοδυναμία δεν το συζητούσαν, τα έχουν ξεπεράσει αυτά).
Ζ.

Αυτοεκπληρούμενες
* - ΒΡΕ παιδιά, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφές προβάδισμα της ΝΔ...
- Οι ποιες; Οι δημοσκοπήσεις...
Κι η συζήτηση των Λαρισαίων συνεχιζόταν.
- Τα γκάλοπ βρε, όπως στην Κύπρο προσφάτως, όπως στην Ελλάδα και παλιότερα...
- Μόνο που στο τέλος τον πετυχαίνουν λίγο-πολύ τον στόχο τους κι ας πέφτουν έξω...
- Ε βέβαια, αφού στόχος είναι να φτιάξουν το επιθυμητό κλίμα. Οι προβλέψεις τους λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες.
- Γιατί, όμως, βρε παιδιά, γιατί να μη χαρίζουν αυτά τα γκάλοπ αυτοπεποίθηση στη ΝΔ, γιατί να δείχνει τόση νευρικότητα ο Πρωθυπουργός...
Ζ.

Ανταπόκριση
* Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ που βρήκε από την κοινωνία της Λάρισας και του νομού ευρύτερα, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Άκης Νασιώκας, στο κάλεσμα της πολιτικής του εκδήλωσης προχθές στο «Διβάνη», αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα, της εμπιστοσύνης που εμπνέει για την ανασύνταξη της δημοκρατικής παράταξης.
Χαμόγελα, θερμές χειραψίες με εγκάρδιες ευχές και... κλίμα αισιοδοξίας κυριάρχησε στην επαφή του με τους πολίτες, που βλέπουν στο πρόσωπό του την επανεκκίνηση και τη νέα πορεία του κόμματος προς τη δημοκρατική ανατροπή.
Αν μη τι άλλο, η προχθεσινή εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή μόνο ελπιδοφόρα μηνύματα έδωσε.

Το αυτονόητο
* - ΤΟ Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΠΥΣΠΕ της Λάρισας οφείλει να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό του...
Η προτροπή από γνωστό εκπαιδευτικό που αναφέρεται σε δασκάλα, μητέρα με πέντε 5 παιδιά και μάλιστα το τελευταίο το θηλάζει ακόμη.
- Το Συμβούλιο πρέπει να ξαναδεί το θέμα, δεν είναι καθόλου δύσκολο. Ειδικά σήμερα που έχουμε δραματική μείωση των γεννήσεων και άδειασαν τα σχολεία. (Και δεν πρόκειται για φιλανθρωπία ή για προστασία της πολυτεκνίας, αλλά για το αυτονόητο σχετικά με την αντιμετώπιση της μητρότητας. Κι η δασκάλα δεν φαίνεται να ζητάει κάτι υπερβολικό, μάλλον την εφαρμογή του ορθολογικού. Άρα κι η διευθύντρια Κατερίνα Καραγιώργου θα το φροντίσει).
Ζ.

Τσεκάροντας
* ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΝ την κατάσταση γύρω τους οι άνδρες Λαρισαίοι.
- Αν της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος... Πού να δεις και την τσάντα της.
***
* - ΒΡΗΚΕΣ άλλη, ε Γιώργο;
- Μας είδες, Μαρία;
- Όχι.
- Όχι, δεν βρήκα.
***
* - ΜΠΑΜΠΑ, ο Αδάμ είχε πεθερά;
- Όχι αγόρι μου, ζούσε στον Παράδεισο.
Ζ.

Άγρια μπάλα
* ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στο ποδόσφαιρο και το 1955, εντόπισε ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε.Ρ. Μεταξύ φιλάθλων, αλλά και ποδοσφαιριστών των λαρισινών ομάδων, την εποχή προ ΑΕΛ. Σε ρεπορτάζ του δάσκαλου Αντώνη Μακρή, του θεμελιωτή των Αθλητικών της «Ε»: Εν μέσω θλιβερών επεισοδίων, ύβρεων και απειλών διεξήχθη η ποδοσφαιρική συνάντησις διά το τοπικό πρωτάθλημα μεταξύ των ομάδων του Ηρακλέους και του Τοξότου. Η αναμονή του ορισθέντος υπό της ΕΠΟ διαιτητού του αγώνος, η καθυστέρησις της ενάρξεως αυτού και η από της αρχής του αγώνος χαλαρά διαιτησία του αναπληρωματικού διαιτητού, κίνησαν τους ποδοσφαιριστάς τους ιθύνοντας και τους φιλάθλους στα μετ’ έπειτα επεισόδια.
***
* Ο αγών ήρχισε με 40 λεπτά καθυστέρηση πείσμων και σκληρός. Εις το 43ο λεπτό ο Τοξότης κατέρχεται και ο Κατσάκος πίπτει επί του Μπαλτατζού, ο οποίος έχει ήδη συλλάβη την σφαίραν. Ο τελευταίος γίνεται εκτός εαυτού και αρχίζει να τον χειροδική. Οι λιγότερο ψύχραιμοι ποδοσφαιρισταί των δύο ομάδων ξεχύνονται εναντίον των αντιπάλων των, ενώ στο σημείο των επεισοδίων βρίσκονται τώρα και ιθύνοντες των δύο ομάδων και οι κακώς ευρισκόμενοι αναπληρωματικοί ποδοσφαιρισταί, καθώς και φίλαθλοι χωρίς καμία ιδιότητα, εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο διαιτητής σφυρίζει συνεχώς, αλλά εις μάτην. Όργανα της τάξεως δεν υπάρχουν εις το γήπεδον, εκτός δύο τριών που παρευρέθησαν εκεί ως φίλαθλοι.
***
* ΤΕΛΟΣ, κατορθώνεται η καταστολή των επεισοδίων. Ο διαιτητής ζητά την απομάκρυνσιν εκ του αγώνος των δημιουργών των επεισοδίων ποδοσφαιριστών. Μετά πάροδον 20’ αρχίζει ο αγών, οι Ηρακλειδείς αγωνίζονται με 9 ποδοσφαιριστάς και οι Τοξότες με 10. Στο 9’ της επαναλήψεως ο Βογιατζής του Ηρακλέους σημειώνει τέρμα, ενώ ο διαιτητής κ. Λευκαδίτης τη υποδείξει του επόπτου γραμμών κ. Λουίζου έχει σημειώσει προηγουμένως οφ-σάιτ. Οι Ηρακλειδείς διαμαρτύρονται και ο διαιτητής απολογείται ότι ο επόπτης το εσημείωσε. Ο Αγορογιάννης απευθύνεται αντιαθλητικώς προς τον επόπτην, ευτυχώς δεν δημιουργούνται νέα επεισόδια. Σε λίγα λεπτά ο Ηρακλής αντεπιτίθεται και σημειώνει το τέρμα του αγώνος διά του Μπατζανούλη μετά από σφάλμα παίκτου της αμύνης του Τοξότη. Νικηταί και ηττημένοι έχασαν πολλούς φιλάθλους. Η συμπεριφορά τους έδιωξε κόσμο από το γήπεδο. Οι φίλαθλοι ζητούν την τιμωρίαν των ποδοσφαιριστών είτε υπό της Ε.Π.Σ.Θ. είτε υπό των συλλόγων τους.
Ζ.

Πρωτοπόρησε
* Η πρόληψη λένε σώζει ζωές και δεν έχουν καθόλου άδικο. Κι έτσι αποφασίστηκε μετά τα θλιβερά πρόσφατα γεγονότα ότι δεν θα ξεκινάει παιχνίδι στις ερασιτεχνικές κατηγορίες αν δεν υπάρχει απινιδωτής στο γήπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Φαρσάλων είχε πρωτοπορήσει στον τομέα αυτόν, προ τετραετίας επί δημαρχίας Άρη Καραχάλιου, καθώς είχε εξοπλίσει όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής του με απινιδωτές. Και μάλιστα συνεχίζει επάξια και η τωρινή διοίκηση του δημάρχου Μάκη Εσκίογλου που τους συντηρεί, βασικό γιατί χρειάζεται και αυτό, δεν αρκεί να τους έχουν απλώς στο γήπεδο. Αχρείαστοι να είναι...
Γ.Γ.

Αφραγκίες
* ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΙ από πορτοφολική αναβροχιά οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Πήγα να βγάλω λεφτά στο ΑΤΜ και μου γράφει δεν έχει. Κάτσε ρε συ, ο προηγούμενος πώς έβγαλε δηλαδή...
***
* - ΜΠΑΙΝΩ που λες στο γραφείο και λέω «Γεια σου μπαμπά».
- Μα είπες μπαμπά το αφεντικό σου;
- Ε ναι. Μισθός είναι αυτός που μου δίνει ή χαρτζιλίκι;
***
* - Η καλύτερη εφαρμογή για να γελάσεις μέχρι δακρύων δεν είναι ούτε το Φέισμπουκ ούτε το Ίνσταγκραμ. Είναι το Ιμπάνκινγκ, όπου μπαίνεις, βλέπεις υπόλοιπο 1,32 ευρώ και γελάς. Με μαύρο δάκρυ.
Ζ.

Με σερί
* ΚΑΙ στις προηγούμενες εκλογές είχαν προσχωρήσει νεοδημοκράτες στον συνδυασμό του Απ. Καλογιάννη. Για τις επόμενες ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και άλλοι γαλάζιοι στο κομματικό φρόνημα.
Ακούστηκε ότι μέχρι κι ο Δημ. Γεωργάκης θα πάει με τον Καλογιάννη αυτήν τη φορά. Ο οποίος δεν είναι και ακραιφνής δεξιός, τουλάχιστον αυτοδιοικητικά.
***
* Ο συνταγματάρχης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, λένε όμως ότι ίσως και να κουράστηκε επί ένα τέταρτο του αιώνα στην αντιπολίτευση. Δύο φορές υποψήφιος με τον συνδυασμό του Χρ. Καφφέ, άλλες δύο μ’ εκείνον του Γ. Σάπκα, τότε ο συμμαθητής του λοκατζή, ο Κ. Τζανακούλης, τον έστειλε τετράκις στα αντιπολιτευτικά έδρανα. Όπου και έμεινε άλλες δύο θητείες πολιτευόμενος υπό τη Ρ. Καραλαριώτου. Και τις έξι φορές ο Δημ. Γεωργάκης εκλεγόταν στις πρώτες θέσεις ή και πρώτος σε σταυρούς. Τ’ άλογα, όμως, που καβαλούσε σκόνταφταν. (Αυτό το σερί του είναι ίσως και το μόνο στοιχείο που μπορεί να προβληματίσει τον Απ. Καλογιάννη αν έχει βάση η φήμη και πάνε για συμφωνία με τον συνταγματάρχη. Ότι ο ίδιος κερδίζει, αλλά ο συνδυασμός στον οποίο μετέχει χάνει).
***
* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, υπάρχουν και γουρλήδες δημοτικοί σύμβουλοι. Ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Οικονόμου έβαλε πέντε φορές υποψηφιότητα με τον Κ. Τζανακούλη κι εκλέχθηκε τις τέσσερις πρώτες. Έχασε την πέμπτη, όταν έπεσε κι ο δήμαρχός του.
Είναι, όμως, κι ο Πάνος Σάπκας, που ο καθένας θα τον ήθελε στον συνδυασμό του, ο κατά τα φαινόμενα ισόβιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Ο οποίος είχε εκλεγεί και με τον Κ. Τζανακούλη παλιότερα και τώρα χτίζει σερί εκλογής με τον Απ. Καλογιάννη. Από την πρώτη του θητεία ήταν εκείνος που είχε λανσάρει τον όρο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, ως ημιαυτόνομης περιοχής της Δημαρχίας.
Ζ.

Απόκοσμη φωνή
* Ο Πόντιος ψαράς πλησιάζει στην προκυμαία, στήνει ομπρελίτσα, βγάζει τα σύνεργα, φτιάχνει το καλάμι του, όταν ακούγεται μια φωνή εξ ουρανού.
- Δεν υπάρχουν ψάρια εδώ...
Δείχνει να φοβάται λίγο, σηκώνεται και φεύγει, πάει μια σαρανταριά μέτρα παραπέρα, ξαναστήνει, αλλά ακούγεται η ίδια απόκοσμη φωνή.
- Δεν υπάρχουν ψάρια εδώ...
Αυτήν τη φορά μαζεύει τα συμπράγκαλα και το βάζει στα πόδια. Καθώς φεύγει, πέφτει πάνω σε κάποιον που τον σταματάει.
- Όπα ρε φίλε... Ηρέμησε... Τι έπαθες;
- Ακούω τη φωνή του Θεού... Είμαι ψαράς και σαν τους Αποστόλους ο Θεός μου μιλάει...
- Τι λες ρε φίλε; Εγώ σου φωνάζω, τόση ώρα, από τα μεγάφωνα. Ο επιστάτης του Κολυμβητηρίου είμαι.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass