ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2023 17:00
* ΚΑΙ με τις κεφαλές της ΕΛΑΣ αλλά και με το σώμα του Σώματος συνεργάζεται ο Κ. Αγοραστός. Εδώ, ο περιφερειάρχης με τον πρόεδρο της ΕΑΛ Θαν. Νταβούρα. Ζ. * ΚΑΙ με τις κεφαλές της ΕΛΑΣ αλλά και με το σώμα του Σώματος συνεργάζεται ο Κ. Αγοραστός. Εδώ, ο περιφερειάρχης με τον πρόεδρο της ΕΑΛ Θαν. Νταβούρα. Ζ.

Ως εδώ...
* ΕΙΝΑΙ πλέον οριστικό, ο Φλεβάρης αποφάσισε να φλεβίσει.

Κι ο χειμώνας ολοκληρώνει την καριέρα του, στη σκληρή του εκδοχή τουλάχιστον. Φέτος δεν τα πήγε καθόλου καλά γενικότερα, κι ευτυχώς δηλαδή...
Ζ.

Κατά το Τριήμερο
* ΣΤΗ Λάρισα την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης κι ύστερα για Γρεβενά, μέσω Τρικάλων ίσως, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Εκτός από το Μέτσοβο για το τριήμερο Αποκριάς.
Όπου, «στο βουνό» όπως είχε ξαναπεί, θα αποφασίσει για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών. Θα παίξει άραγε ρόλο σ’ αυτό και το τι θα συναντήσει στη Λάρισα;
Αν κι εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, λεπτομέρεια είναι πια η ακριβής ημερομηνία.
Ζ.

Μια ιδέα
* ΜΕ Ελληνορθόδοξη μουσική ζήτησε να γίνει η στέψη του ο Κάρολος, διάβαζε χθες στην εφημερίδα ο Λαρισαίος, και έκανε αμέσως την πρόταση.
-Να παίξει η Ιεροσυλία της Καιτούλας, βρε παιδιά...
Ζ.

Ελλιπές
* ΜΕ 19 στους 19 υποψηφίους, πλήρη τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στους άλλους τρεις νομούς της Θεσσαλίας, στη Λάρισα μόλις 8 από τους 11 προβλεπόμενους.
Αφήνουν πάλι θέση κενή για υποψηφιότητα ξανά του Αλ. Τσίπρα; Θα έπρεπε τότε να ανακοινώσουν τους 10...
***
* ΜΟΝΟ 8; Γιατί; Δεν συμπληρώνουν; Ή μήπως τρώγονται και σπρώχνονται, όπως φάνηκε στα Χανιά με την αντίδραση Πολάκη;
Από τα κεντρικά πάντως είπαν γενικώς ότι «για το υπόλοιπο των υποψηφιοτήτων που έχει μείνει σε εκκρεμότητα, οι ανακοινώσεις στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, θα γίνονται τμηματικώς για πιο προβεβλημένες προσωπικότητες, για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους». Και στη Λάρισα; Αμάν βρε...
***
* ΓΙΑΤΙ μόνον 8; Η Νομαρχιακή της Λάρισας βρίσκεται στο σκοτάδι, δεν ξέρουν, δεν τους λένε. Σάμπως ξέρουν στις Νομαρχιακές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γιατί εξακολουθούν να παίζουν με 9;
Ζ.

Τουλάχιστον
* ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ να υπερτονίσουν τον φεμινιστικό τους χαρακτήρα στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «Τουλάχιστον 50% η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια».
- Τι, θα πει τουλάχιστον, ανησύχησε ο άλλος. Θα φτάσουμε να αγωνιζόμαστε για ποσόστωση των ανδρών;
***
* ΠΑΝΤΩΣ στους 8 που ανακοινώθηκαν στη Λάρισα, οι 5 είναι νέες υποψηφιότητες. Μόνον Βασ. Κόκκαλης, Άννα Βαγενά και Γιαν. Καριπίδης, είχαν ξαναβάλει στις προηγούμενες εκλογές. Και είχαν καταλάβει τις τρεις πρώτες θέσεις.
Στους 8, οι άντρες προηγούνται 5-3 κι επομένως μέχρι να συμπληρωθούν οι 11 υποψήφιοι, στα 3 κενά που απομένουν θα μπουν λένε δύο γυναίκες τουλάχιστον. Αυτό που έχει ειπωθεί από την ηγεσία «...τουλάχιστον». Μπορεί και τρεις. (Καλύτεροι είναι στη ΝΔ που έκαναν τον αιφνιδιασμό με τις δύο που δεν περίμενε κανείς;)
***
* ΣΤΗ δεκαπεντάδα των νέων σε ηλικία υποψηφίων βουλευτών που έδωσαν στη δημοσιότητα από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ, για να δείξουν το πνεύμα ανανέωσης, περιλαμβάνεται κι ο υποψήφιος Λαρίσης Αποστόλης Πέκας, πολιτικός μηχανικός, σύμβουλος του δημάρχου Λάρισας και γιος του Στέργιου Πέκα παλιού διευθυντή της ΑΤΕ.
***
* ΕΠΙΣΗΣ στην πεντάδα των ανθρώπων του Πολιτισμού που αποτελούν νέες υποψηφιότητες συμπεριέλαβαν τη γνωστή σεναριογράφο Άννα Χατζησοφιά, την Τυρναβίτισσα που θα είναι υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.
Ζ.

Ισοτιμία
* ΜΕΤΑ τη Λάρισα, το ΤΕΕ κόβει πίτες και στην Καρδίτσα μεθαύριο Πέμπτη στο «Παυσίλυπο» και στα Τρίκαλα την Παρασκευή στο «Ananti’’.
Παρουσιάζοντας την εργασία με την καταγραφή και κωδικοποίηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, στις τρεις πόλεις της επικράτειας του τοπικού Τμήματος, με τα 437 αξιόλογα κτίρια που έχουν εντοπισθεί.
Ο πρόεδρος Ν. Παπαγεωργίου πέτυχε την απόλυτη ισοτιμία σε ολόκληρο το Τμήμα, ίδιο θέμα, ίδια πρόσκληση στις τρεις εκδηλώσεις, πρώτη φορά στα χρονικά. (Συνήθως υπήρχαν παράπονα για ευνοημένη Λάρισα).
Ζ.

Δεύτερα κλειδιά
* ΣΤΑ θέματά τους οι μεσήλικες της τριγωνοπλατειακής παρέας.
- Έφαγα και τους υπόλοιπους γίγαντες. Όλα καλά. Τώρα πρέπει μόνο να μη φταρνιστώ.
***
* - ΟΣΟΙ γυρνούσατε κάποτε την κασέτα με το μολύβι, σηκώστε το μπαστούνι.
***
* - ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ απέξω χθες, ευτυχώς έχουμε δεύτερα κλειδιά λέει η γυναίκα μου. Πού είναι; Μέσα στο σπίτι, μου λέει.
Ζ.

Προγνωστικά
* ΠΑΝΩ από έναν μήνα πριν, στις 15 Ιανουαρίου, στα «Ψ» είχαν γραφεί προγνωστικά για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι 8 που ανακοινώθηκαν τώρα, ήταν τότε μέσα στην αναγραφείσα ενδεκάδα. Την οποία συμπλήρωναν, η Άννα Χατζησοφιά που βρίσκεται τελικά στο ψηφοδέλτιο της Αθήνας, η αρχιτέκτονας Μαριάννα Καλτσά, που αποφάσισε εν τέλει να μην είναι υποψήφια και ο γεωπόνος Παν. Καλογιάννης, του οποίου η απουσία προκάλεσε έκπληξη, αφού δεν υπάρχει επαγγελματίας αγρότης στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας. Προς το παρόν.
***
* Η υποψηφιότητα Καλογιάννη φέρεται ως η επικρατέστερη, ωστόσο τάσεις και φράξιες δείχνουν να συγκρούονται επί του θέματος, τοπικά μα και κεντρικά αφού υπάρχουν διασυνδέσεις. Κάποιοι λέει προωθούν την υποψηφιότητα του Χρ. Αθανασιάδη, ο οποίος όμως δεν είναι αγρότης, αν και ασχολείται με τα αγροτικά.
Ακούγεται επίσης ότι ενδιαφέρεται και ο αγρότης της Ν. Ε. Βασ. Μίγας εκ Τυρνάβου. Αλλά και ο γιος του πρώην βουλευτή Νίκου, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.
(ΣΥΡΙΖΑ είναι, έχουν να συζητήσουν, να ξανασυζητήσουν...).
Ζ.

Ερυθριά η γραφίς
* «ΑΙΣΧΡΟΝ έθος», ο τίτλος, παραμονές Αποκριάς. Στα βάθη του χρόνου το μοναδικό διονυσιακό Τυρναβίτικο έθιμο και οι προκαλούμενες αντιδράσεις.
Από το 1902 το δημοσίευμα καταπέλτης από την εφημερίδα «Όλυμπος», το οποίο ανακάλυψε ο Φωτοθηκάριος Αχ.Κ.
Μεθ’ όλας τας επανηλημμένας συστάσεις του Τύπου και των εχεφρόνων πολιτών, οι κάτοικοι του Τυρνάβου δεν εννοούσι να ρίψωσιες κόρακας το αισχρούργημα εκείνον όπερ υπό τύπον διασκεδάσεως τελούσι κατά πάσαν Καθαράν Δευτέραν, το γνωστόν υπό το όνομα «μπουρανί».
Εάν δεν γιγνώσκητε τα κατά το ελεεινόν τούτο έθος, μη αναμένητε να μάθητε τούτα παρ’ ημών. Διότι ερυθριά και η γραφίς περιγράφουσα τας τελουμένας οργιαστικάς σκηνάς και μόνο προφορικώς δύναται τις χωρίς εν τούτοις να διαφύγη το ερύθημα, να ανακοινώση τι τοιούτον.
***
* ΥΠΑΡΧΟΥΣΙΝ αληθώς πολλά τα σαπρά και θεραπείας δεόμενα παρ’ ημίν περί των οποίων όμως ουδείς εμερίμνησε.
Μήπως εβροντοφώνησε ποτέ από του βήματος της Εκκλησίας εν Τυρνάβω αποκλειστικώς κατά του ανηθίκου τούτου έθους ιεροκήρυξ; Ίνα μεταστραφή ο νους των αρεσκομένων εις όργια εξευτελίζοντα και το άτομον και την κοινωνίαν;
Η ενέργεια της αστυνομίας είναι προωρισμένη ν’αποτυγχάνη, όπως και απέτυχεν, διότι οι οργιασταί ετέλεσαν το φαύλον έθιμον εν κρυπτώ εντός των καταστημάτων των.
***
* Η εχέφρων κοινωνία του Τυρνάβου οφείλει να καθοδηγήση τους ολίγους εις το πρέπον, άλλως θα παρίσταται εις τα όμματα των άλλων ως κοινωνία αναγώγων. Υπάρχουσι βεβαίως πολλοί οίτινες αγανακτούσι δια την οργιαστικήν ταύτην διασκέδασιν.
Οι τοιούτοι καθήκον έχουσι να διαφωτίζωσι τους άλλους περί του ατύπου του ελεεινού τούτου εθίμου και αποτρέψωσιν απ’ αυτού.
Ζ.

Τον χρόνο του
* ΣΤΟΥΣ δικούς τους ρυθμούς, άνδρες Λαρισαίοι.
- Πώς να την κάνετε να σπαρταράει στο κρεβάτι; Δέστε την. Kαι ανοίξτε το παράθυρο.
***
* - ΓΙΩΡΓΟ, πότε επιτέλους θα κάνουμε σεξ;
- Μαρία, σε βλέπω σαν αδελφή.
- Κι εγώ έτσι έχω αρχίσει να σε βλέπω, Γιώργο.
***
* - ΓΥΡΙΣΑ μωρό μου... Χρειαζόμουν τον χρόνο μου.
- Μα λείπεις πάνω από έξι χρόνια, βρε Γιώργο...
- Νάτα μας πάλι... Ξαναρχίσαμε την γκρίνια;
Ζ.
Αριστερός
* Ο Μαρσέλο ήρθε στον Ολυμπιακό γιατί είχε έρθει ο Μητσοτάκης που έχει ανεβάσει την Ελλάδα, έλεγε με στόμφο ο υπουργός Άδωνις. Και τώρα τον περίλαβαν στο ίντερνετ.
- Ήρθε, είδε την Ελλάδα του Μητσοτάκη και αποχώρησε.
- Δείγμα ότι φεύγει ο Μητσοτάκης, η αποδέσμευση Μαρσέλο;
- Ήρθε ο Μητσοτάκης. Ήρθε και ο Μαρσέλο. Φεύγει ο Μαρσέλο, οπότε;
- Ο Μαρσέλο την κάνει από τον Ολυμπιακό γιατί κατάλαβε ότι μετά τις εκλογές ο Μητσοτάκης δεν θα’ ναι πρωθυπουργός;
***
* ΤΟ Κουλούρι έχει καλά νέα όμως για τον αριστερό μπακ: Ο ποδοσφαιριστής αποχώρησε πριν από μερικές ημέρες από τους ερυθρόλευκους, δημιουργώντας κρίση στη γαλάζια παράταξη λίγο καιρό πριν τις εκλογές, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν αν κάτι άλλαξε στη χώρα τους τελευταίους μήνες, οδηγώντας τον Μαρσέλο στην αποχώρηση. Την κατάσταση αυτή έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, «μια από τις πρώτες του κινήσεις θα είναι η επιστροφή του πρώην αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης στη Super League».
Και συμπλήρωσε «Είναι λογικό να στεναχωριέται ο Μαρσέλο με αυτά που βλέπει και να διάλεξε να φύγει τρέχοντας. Αν κερδίσουμε τις εκλογές, θα γυρίσει αμέσως, άλλωστε δεν είναι τυχαία ένας από τους κορυφαίους αριστερούς στην ιστορία», διαψεύδοντας τις φήμες ότι η νέα του ομάδα σε τέτοια περίπτωση θα είναι ο Παναθηναϊκός.
Ζ.

Διαφορετικοί
* ΣΕ είσοδο κτιρίου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Δράμας, ο οποίος, σημειωτέον, χρησιμοποιείται μόνον για ένα δρομολόγιο ημερησίως προς και από Αλεξανδρούπολη, ο Λαρισαίος Κ. Μ. παρατήρησε τις ακόλουθες πινακίδες συλλόγων.
Ένωση Φίλων Ωδικών Πτηνών Δράμας
Λέσχη Εκτροφέων Καναρινιών & Αγριοπουλιών Ν. Δράμας
Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος & Ταχυδρομικών Περιστεριών Ν. Δράμας
Κι αναρωτιέται αν ξέρουν τα πουλιά πόσοι άνθρωποι ασχολούνται μαζί τους και πώς ξεχωρίζονται αυτοί μεταξύ τους.
Ζ.

Άντρες
* - ΜΠΑΜΠΑ, μου είπε η μαμά να μαζέψω το δωμάτιό μου και της είπα ότι οι άντρες δεν κάνουν τέτοια.
- Έτσι, μπράβο ρε μάγκα...
Ο Λαρισαίος επαίνεσε τις αρχές που είχε εμπεδώσει ο πιτσιρικάς. Ο οποίος όμως δεν είχε ολοκληρώσει.
- Και μου είπε η μαμά να πας να το μαζέψεις εσύ, όταν τελειώσεις με τα πιάτα.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass