ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2023 17:02
* «Η πολιτική δεν είναι κατοστάρι αλλά μαραθώνιος για όσους δεν πολιτεύονται ευκαιριακά», σχολίασε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος από την Αγιά όπου βρέθηκε για τον Αγώνα «Kissavos Marathon». Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός είχε την ευκαιρία να αποδράσει για λίγο από τους έντονους προεκλογικούς ρυθμούς, αλλά και να συνομιλήσει με πολλούς πολίτες. * «Η πολιτική δεν είναι κατοστάρι αλλά μαραθώνιος για όσους δεν πολιτεύονται ευκαιριακά», σχολίασε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος από την Αγιά όπου βρέθηκε για τον Αγώνα «Kissavos Marathon». Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός είχε την ευκαιρία να αποδράσει για λίγο από τους έντονους προεκλογικούς ρυθμούς, αλλά και να συνομιλήσει με πολλούς πολίτες.

Χαλάει


* ΤΟ σύννεφο έφερε βροχή... Χθες συννεφιασμένος, σήμερα αναμένονται λέει ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τη Λαμία και πάνω, οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. (Μακριά απ’ τον κάμπο, στα τσιμέντα και στα όρη στ’ άγρια βουνά).
Ζ.

Κυνηγητό;
* ΣΤΑ μεθεόρτια οι αναλύσεις:
- Η Πρωτομαγιά είναι σαν Πρωταπριλιά και Τσικνοπέμπτη μαζί. Διότι λέμε ψέματα ότι έχουμε εργασιακά δικαιώματα και επίσης ψήνουμε κιόλας.
***
* - ΠΟΥ φοβούνται μην τους πιάσει ο Μάρτης και μετά πιάνουν τον Μάη, μπέρδεμα. Κυνηγητό με τους μήνες παίζουν;
Ζ.

Εκλογικές μάχες
* Ο Δημ. Κουτσούμπας, ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που φτάνει για προεκλογική ομιλία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, μεθαύριο Παρασκευή. Θα πάει και Αγιά, τιμώντας τον Ρίζο Μαρούδα υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, στον τόπο του, αλλά κυρίως τους αγρότες της Αγιάς, οι οποίοι ήταν φέτος εκείνοι που με τον αγώνα τους έσπασαν την άρνηση της κυβέρνησης και την υποχρέωσαν να ανοίξει το πουγκί για αποζημιώσεις, εξέλιξη από την οποία επωφελήθηκαν και συνάδελφοί τους σε άλλες περιοχές.
***
* ΟΛΑ τα χρόνια το ΚΚΕ υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά και συνάμα εναντίον των κυβερνήσεων συνεργασίας, θεωρεί πως με κανέναν δεν ταιριάζει. Εξαίρεση η περίοδος 1989-90. Και χθες τα στελέχη του στη Λάρισα, προβάλλοντας την επίσκεψη Κουτσούμπα και μπροστά στην πρώτη κάλπη, προανήγγειλαν ως βεβαιότητα τη δεύτερη. Και βλέπουμε. «Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία της πόλης σε μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα, όπως και στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος», είπαν. Χρησιμοποιώντας πληθυντικό δείχνουν να το θεωρούν δεδομένο.
Ζ.

ΕΛΤΑ
* ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΙ λογαριασμοί ρεύματος, παραδόθηκαν χθες από τους ταχυδρόμους στα σπίτια Λαρισαίων.
Δεν είναι η πρώτη φορά!
Αναφέρουν δε, ότι «γι’ αυτό ευθύνονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καθώς στην μπροστινή όψη των φακέλων των λογαριασμών καταγράφεται ότι η ημερομηνία παράδοσής τους στα ΕΛΤΑ από την εταιρεία ρεύματος έγινε στις 12 Απριλίου, και τα ΕΛΤΑ τους παρέδωσαν στους καταναλωτές στις 2 Μαϊου! Ο λογαριασμοί μάλιστα έληξαν στις 27 Απριλίου».
Θέλουν δεν θέλουν οι καταναλωτές, είναι ληξιπρόθεσμοι.
Λ.Κ.

Λάμπες
* ΠΟΛΛΕΣ λάμπες δημοτικού φωτισμού στους οικισμούς της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αγιάς είναι καμένες, και σε πολλούς δρόμους αντίστοιχα επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, διαμαρτύρονται ιδιοκτήτες κατοικιών στην περιοχή.
Ο Δήμος Αγιάς ακόμη δεν έβαλε λάμπες «λεντ», που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις τυπικές πυρακτώσεως;
Αν το αποφασίσει, και οικονομία θα κάνει και από νέες διαμαρτυρίες θα γλιτώσει.
Λ.Κ.

Εξαγωγές και στην ενημέρωση
* Ο Νομός Λάρισας δεν εξάγει μόνο προϊόντα, αλλά και αγροτικές υπηρεσίες, οι οποίες στον τομέα της ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένες. Για παράδειγμα οι Λαρισαίοι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Γεωπόνων Ελλάδας και του ΓΕΩΤΕΕ Σοφολόγης Δημήτρης και Ντογκούλης Δημήτρης, «οργώνουν» όλη την Ελλάδα μιλώντας για την Πράσινη Συμφωνία και τη νέα ΚΑΠ 2023 -2027. Την προσεχή Παρασκευή για παράδειγμα, θα μιλήσουν σε σχετική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Τρικάλων και ο τοπικός Γεωπονικός Σύλλογος.

13ος άθλος
* ΚΑΙ η διοίκηση του Γρ. Βλαχάκη, που επίσης είχε κλειστεί στο ασανσέρ, το οποίο δεν σέβεται ούτε τα ύπατα αξιώματα, συμβλήθηκε λέει με άλλον συντηρητή για τους ανελκυστήρες του ΓΝΛ. Είναι κι ο εισαγγελέας που έχει εμπλακεί μετά τον επανειλημμένο αποκλεισμό σ’ αυτούς και βαριά ασθενών. Διατίθεται λέει επίσης κονδύλιο 200 χιλιάδων ευρώ, δεν είναι και λίγα για νέα ασανσέρ. Κι όπως ανακοινώθηκε, «Οι τρεις νέοι αυτοί ανελκυστήρες θα μπουν σε λειτουργία μετά από 10 και πλέον χρόνια και θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση...» Τι; Σε 10 χρόνια; Ακόμα και στην ανακοίνωση εμπλοκή. Σωστά ασανσέρ στο ΓΝΛ; Ποιος το πιστεύει... Μοιάζει με τον 13ο άθλο του Ηρακλή.
Ζ.

Κανείς, μάλλον
* Η Λάρισα off, ουφ επομένως. Εκτός σχεδίου των πολιτικών αρχηγών, ας υποφέρουν τώρα άλλες εκλογικές περιφέρειες κι ιδίως οι υποψήφιοι βουλευτές τους. Ενώ για όλα τα κόμματα ακουγόταν ότι μπορεί να ήταν υποψήφιοι βουλευτές Λαρίσης οι πρόεδροί τους, τελικά αποφεύχθηκε.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, υποψήφιος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στον Έβρο. Ο Αλ. Τσίπρας, στα Δωδεκάνησα, τον Πειραιά και τις Σέρρες. Ο Ν. Ανδρουλάκης στο Ηράκλειο Κρήτης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο Δημ. Κουτσούμπας σε Φθιώτιδα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κι ο Γ. Βαρουφάκης υποψήφιος σε Αχαΐα, Πειραιά και Αθήνα. Απομένει να αποφασίσει ο Κυρ. Βελόπουλος, ο οποίος και τυγχάνει βουλευτής Λαρίσης. Που αποτελεί και το παράδειγμα προς αποφυγήν, καθώς είχε κρατήσει την έδρα το 2019 κι έτσι ο νομός είχε κατά τη διαρρεύσασα τετραετία μόνο 7 βουλευτές.
Ζ.

Ο προνοητικός
* ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ Λαρισαίοι στην καθημερινότητά τους.
- Τη βαρέθηκε, λέει, πριν τα φτιάξουν. Προνοητικός.
***
* - Ο άλλος αποθήκευσε τη φιλενάδα του στο κινητό με το όνομα “Απόκρυψη Αριθμού”. Κι αν τυχόν τον πάρει όταν είναι η γυναίκα του μπροστά αρνείται να το σηκώσει, διότι δεν πρέπει να απαντάμε όταν μας καλούν με απόκρυψη.
***
* - ΠΑΩ για ύπνο, σ’ αγαπώ.
- Κι εγώ.
- Μ’ αγαπάς;
- Πάω για ύπνο.
Ζ.

Μεταγραφή
* ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ “μεταγραφή αεροδρομίου” για τον Κ. Αγοραστό. Διότι είναι οι βουλευτικές, όμως σε βάθος μικρότερου του εξαμήνου είναι κι οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Γράφτηκε λοιπόν στον Βόλο ότι στο ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη θα βρίσκεται αυτή τη φορά και η Εύη Αδαμάκη- Τζαβέλλα, αρχιτέκτονας, η οποία ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση λέει της είχε ξαναγίνει και πριν τις προηγούμενες εκλογές, προ τετραετίας.
***
* ΕΠΙ νομαρχίας Απόστολου Παπατόλια, η εν λόγω διετέλεσε αντινομάρχης, κατόπιν περιφερειακή σύμβουλος μαζί του ως αντίπαλος Αγοραστού, ενώ υπήρξε και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Π. Σκοτινιώτη, αλλά και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προ δεκαετίας. Αμέσως μετά είχε αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου και είχε τοποθετηθεί από τον τότε υπουργό Άδωνι, αναπληρώτρια διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Λάρισας επί διοίκησης Θαν. Μητσιού.
Ζ.

Αγροτοκτηνοτρόφοι
* «ΤΟ δυσβάστακτο κόστος παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους οδηγεί σε ερήμωση τα αγροτοκτηνοτροφικά χωριά της Ελασσόνας», επισημαίνει περιοδεύοντας στην περιοχή ο Βασ. Κόκκαλης. «Μετά από τέσσερα χρόνια κυβέρνησης... αριστείας, δε χωρά πλέον καμία αμφιβολία πως η μοναδική μέριμνα του κ. Μητσοτάκη είναι να ισοπεδώσει τους μικρομεσαίους στον πρωτογενή τομέα, δημιουργώντας ένα ακόμη πεδίο δόξης λαμπρό για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους». Άλλωστε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά το αντικείμενο, έχοντας θητεύσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
***
* ΚΑΙ τονίζει μπροστά στις εκλογές: «Επικαλούμενη τις “αλλεπάλληλες κρίσεις”, η πιο άγρια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, σήκωσε τα χέρια ψηλά, αφήνοντας τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους απροστάτευτους απέναντι στα “θηρία” της ελεύθερης αγοράς, τόσο στην ενέργεια, όσο και στα αγροτικά εφόδια, αλλά και στις τιμές διάθεσης των προϊόντων τους. Γι’ αυτό εμείς λέμε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και η επαναφορά του αγροτικού ρεύματος, αλλά και για την πρόσβαση των αγροτών στο netmetering, τον ενεργειακό συμψηφισμό για τα φωτοβολταϊκά τους. Συνεπώς, οι πολίτες στα χωριά μας, πρέπει να καταλάβουν πως η 21η Μαΐου οφείλει να μετατραπεί από εκλογική διαδικασία, σε ημέρα απονομής δικαιοσύνης και στον πρωτογενή τομέα».
Ζ.

Στην αρνητική;
* «ΤΟ 34,9% απαντά πως θα το ενοχλούσε να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία έστω και με μία ψήφο διαφορά, ενώ το 34,8% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ανάμεσα στα υπόλοιπα συνήθη του γκάλοπ της η MRB. Ό-πα... Κιόλας; Και σε δημοσκόπηση; Μπερδεύτηκαν κι έβαλαν τη ΝΔ να υπερτερεί και στην αρνητική ψήφο; Δεν είναι καλό σημάδι αυτό.
***
* «ΠΑΝΩ από 1 στους 3 θέλει νίκη της ΝΔ στις εκλογές», ο τίτλος, αυτό που απομένει στον κόσμο. «Πάνω από 1 στους 3 θέλει νίκη της ΝΔ στις εκλογές καθώς το 34,5% απαντά πως θέλει η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τις εκλογές έστω και με μία ψήφο, έναντι 29% που θέλει επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 9,1% απαντά άλλο κόμμα...». Επιθυμίες και όνειρα δεν απαγορεύονται.
***
* «ΠΑΝΩ από 1 στους 3 θέλει νίκη της ΝΔ». Μα εκ του αποτελέσματος του γκάλοπ προκύπτει ότι 2 στους 3 δεν τη θέλουν. Ε και; Τι σημασία έχει... Γι’ αυτό υπάρχουν τα εκλογικά συστήματα, να διορθώνουν τις ατέλειες του λαού.
Ζ.

Με οικειότητα
* Η δεξαμενή της Ελασσόνας πάντοτε άρδευε πολιτικές φιλοδοξίες κι έβγαζε βουλευτές νομού Λάρισας στα μεγάλα κόμματα. Ειδικά στη συγκεκριμένη επαρχία λειτουργεί το τοπικιστικό κριτήριο. Μπορεί οι περισσότεροι απ’ τα χωριά της να ζουν στη Λάρισα, όταν όμως επιστρέφουν σ’ αυτά για να ψηφίσουν, τους πιάνει το ελασσονίτικο.
Να, ο Σάκης Παιδής ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, μπορεί να έχει “πέρασμα” σε πολύ κόσμο στη Λάρισα, ωστόσο η μεγάλη του δύναμη βρίσκεται στην Ελασσόνα. Στις περασμένες περιφερειακές εκλογές είχε κατεβάσει από τη βόρεια επαρχία κοντά 6.000 σταυρούς και με 13.000 συνολικά είχε εκλεγεί πρώτος περιφερειακός σύμβουλος. Αν καταφέρει κάτι ανάλογο και στις βουλευτικές. (Άλλη κατηγορία όμως αυτή η κάλπη).
***
* ΣΕ απόκεντρο δρόμο τις προάλλες, ο Σάκης Παιδής είχε σταθεί στη γωνία και συζητούσε με γνωστό του, νωρίς το πρωί ακόμα αραιή η κίνηση.
- Γειά σου Σάκη μου...
Περνούσε βιαστικός από απέναντι, ο Λαρισαίος που φώναξε στον υποψήφιο βουλευτή, αντιχαιρέτισε εκείνος χαμογελαστός. Κι ο γνωστός του σχολίασε.
- Αυτό το “μου”, που μόλις ακούσαμε, είναι το μεγάλο σου όπλο. (Η πολύ καλή σχέση του με τόσο πολύ κόσμο).
Ζ.

Αναμμένα
* «ΕΧΕΙ ξημερώσει από πολύ ώρα, τα φώτα σε δρόμους της Λάρισας ακόμα καίνε...» Κι όχι σε τίποτε ξεχασμένους σε κάποια γειτονιά, στους πιο κεντρικούς. Ενοχλημένοι Λαρισαίοι, διαμαρτύρονται, οικονομία συστήνουν στον Δήμο. Είναι μάλλον ένα θέμα το κάθε πότε αλλάζουν τον αυτόματο διακόπτη, καθώς η πορεία του μεγάλου αστεριού στον ουρανό αλλάζει διαρκώς την ώρα που φωτίζει και σκοτεινιάζει στην πόλη.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass