Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2023 18:00
* ΣΤΗΝ Καλλιπεύκη, στον Όλυμπο «όνομα και πράμα», ο Χρήστος Κέλλας, με τους νέους του χωριού, που επί-μένουν και με δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο. * ΣΤΗΝ Καλλιπεύκη, στον Όλυμπο «όνομα και πράμα», ο Χρήστος Κέλλας, με τους νέους του χωριού, που επί-μένουν και με δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο.

Ευνοϊκός
* «ΑΝ ρίξει ο Απρίλης δυο νερά κι ο Μάης άλλο ένα, χαρά σε εκείνον τον ζευγά που ‘χει πολλά σπαρμένα». Ο Απρίλης το χρέος του το έπραξε φέτος και οι βροχούλες αυτών των ημερών στον Μάιο χρεώνονται. Επομένως, είναι να κερνάνε οι ζευγάδες.
Ζ.

Ενωμένοι
* ΕΝΟΨΕΙ εκλογών, οι Λαρισαίοι έλεγαν χθες τα δικά τους στην κουμουνδουριανή παρέα.
- Οι Έλληνες ενωμένοι κάνουμε μεγάλα πράγματα. Να προχθές μαζευτήκαμε 12 άτομα και φάγαμε 9 κιλά πρόβειο.
***
* - ΝΑ σκάσω είμαι, δεν ξέρω τι να ψηφίσω...
- Στις εκλογές;
- Στη Γιουροβίζιον.
Ζ.

Την ίδια ώρα
* ΚΑΙ να που σ’ αυτές τις εκλογές θα έχουμε ξανά ντιμπέιτ. Με τους έξι αρχηγούς μαζί, σε παράλληλες συνεντεύξεις, ίσως προκύψει ολίγον σούπα, αλλά και πώς να γίνει. Στο τέλος πάντως θα βγούνε όλοι νικητές και θα ‘χουν χάσει όλοι οι άλλοι. Ραντεβού την ερχόμενη Τετάρτη, στις 9 το βράδυ με οικοδεσπότη τον Γ. Κουβαρά της ΕΡΤ. Ένα δεκαήμερο πριν τις κάλπες.
***
* ΩΣΤΟΣΟ, το «Mega» λέει δεν θα μεταδώσει το ντιμπέιτ. Έχει ανειλημμένη υποχρέωση να μεταδώσει την ίδια ώρα το «derby della Madonnina», της Παναγίτσας δηλαδή, την αναμέτρηση Μίλαν- Ίντερ για τους ημιτελικούς του Τσάμπιον Λιγκ. Ούτε στο Μιλάνο να έδρευε το κανάλι.
Το κανάλι ζήτησε την αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του ντιμπέιτ, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό από τη διακομματική, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
Κι έτσι οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν ισχυρό ανταγωνισμό και βάρδα μην ξεπεράσει το ματς σε τηλεθέαση το ντιμπέιτ. (Ο Λεάο, ο Ζιρού κι ο Ιμπραϊμοβιτς κόντρα στον Λουκάκου, τον Τζέκο και τον Λαουτάρο Μαρτίνες).
Ζ.

Παραξενεύτηκαν
* THN απορία τους εξέφραζαν συνεργάτες του Απ. Καλογιάννη για την παρέμβαση του πρώην δημάρχου Κ. Τζανακούλη στα δημοτικά πράγματα της Λάρισας, με αφορμή χθεσινή δήλωσή του στην «Ε» για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της Συμπαράταξης και τα όσα είπε ο νυν δήμαρχος για τα έργα στις συνοικίες.
Τόνιζαν μάλιστα ότι «την υστεροφημία του ο κάθε αιρετός την κερδίζει από τους πολίτες». Και δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι «ο πρώην δήμαρχος κατέχει σήμερα τη θέση του, διορισμένου από την κυβέρνηση, ειδικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», επισημαίνοντας ότι αυτό «θα πρέπει να τον κάνει περισσότερο προσεκτικό στις δημόσιες τοποθετήσεις του, ειδικά όταν βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές».
Υπενθυμίζουν επίσης ότι «ο δήμαρχος και τα στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν τονίσει επανειλημμένως και με κάθε ευκαιρία ότι κάθε δημοτική αρχή χτίζει πάνω στο έργο της προηγούμενης και δεν έχουν εκφράσει λογικές μηδενισμού του έργου της προηγούμενης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι, κατά την άποψή τους, δεν θα γίνονται επισημάνσεις και κριτική, όταν μάλιστα προκαλούνται». (Αυτά τα oλίγα, έλεγαν, τονίζοντας ότι δεν έχουν διάθεση να επανέλθουν).
Ζ.

Πάλι τσίπουρα
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τη γλώσσα πάλι οι χιουμορίστες Λαρισαίοι φοιτητές.
- Πώς περάσατε χθες;
- Όνειρο.
- Δηλαδή;
- Με πήρε ο ύπνος.
***
* - ΤΙ κάνω τώρα; Εσωτερική απολύμανση.
- Πάλι τσίπουρα πίνεις;
***
* - ΠΟΣΟ κάνει αυτό το πιστόλι;
- Διακόσια ευρώ.
- Κι αυτή καραμπίνα;
- Τετρακόσια πενήντα. Για ποιο ενδιαφέρεστε;
- Μπα, τίποτε, έτσι ρωτάω. Για την τιμή των όπλων.
Ζ.

Με τους νέους
* ΕΙΔΙΚΗ μεταχείριση από το κόμμα σε έναν υποψήφιο και είναι λογικό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας, για την ακρίβεια την οργάνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, για τον υποψήφιο βουλευτή Απόστολο Πέκα. Ο οποίος θα είναι ο μοναδικός Λαρισαίος ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση, στις 7.30 στο εκλογικό κέντρο επί της Πατρόκλου 2, την εκδήλωση της Νεολαίας για τους νέους, η οποία θα συνεχιστεί με ποτό στο παρακείμενο «Vintage» στη Φρίξου. Ο άλλος ομιλητής θα είναι ο γραμματέας της οργάνωσης εξ Αθηνών Κ. Βλαχάκης.
***
* ΛΟΓΙΚΗ η αποκλειστικότητα καθότι ο νεαρός Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός είναι ο εκπρόσωπος της Νεολαίας του κόμματος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που αποδεικνύεται πως η υποψηφιότητά του δεν είναι τυπική στην ενδεκάδα, με τη φρεσκάδα της νιότης και τον αέρα των ιδεών και των ικανοτήτων του, φάνηκε ήδη ότι ο Απ. Πέκας δίνει στα ίσα τη μάχη για να εκλεγεί. Τον ευνοεί και ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξ ιδιοσυγκρασίας αναζητά τη νιότη για ν’ ανθίσει.
Ζ.

Θα δει ταινία
* ΚΑΝΕΝΑ συναισθηματικό αδιέξοδο δεν μπορούσε να μπλοκάρει τους νεαρούς Λαρισαίους.
- Να σου πω ρε μωρό μου... Έχεις όρεξη για καμιά ταινία σήμερα;
- Ναι, αμέ...
- Εντάξει παιδιά... Θα δει ταινία, πάμε για ποτάκι εμείς.
***
* - ΘΑ πάρω την τουρκική υπηκοότητα, βρε...
- Γιατί ρε;
- Η δικιά μου αντί να πληρώνει τους λογαριασμούς, ψωνίζει συνεχώς ρούχα.
- Ε και;
- Με κάνει Τούρκο διαρκώς...
***
* - ΠΟΣΩΝ χρονών είσαι;
- 24, εσύ;
- 40 φεύγα.
- Τι φεύγα;
- Όπως είσαι.
Ζ.
 
Ποικιλία
* ΤΕΛΙΚΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου κατεβαίνουν 36 κόμματα αφού αρμοδίως κόπηκαν κι άλλα 14 που θα ήθελαν επίσης να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού. Η απλή αναλογική μάλλον άνοιξε την όρεξη σε πολλούς, καθώς στις περασμένες εκλογές το 2019 είχαν επιδιώξει κάθοδο τα μισά, μόλις 28 κόμματα εκ των οποίων είχαν κοπεί τα 4.
***
* ΥΠΑΡΧΕΙ ποικιλία επιλογών. Να, μάνι-μάνι μια βεντάλια κομμάτων της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς:
-το ΚΚΕ (μ-λ),
-η ΟΚΔΕ ήτοι Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας της Τετάρτης Διεθνούς,
- η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
- η ΟΑΚΚΕ δηλαδή η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ,
- το Μ-Λ ΚΚΕ μαρξιστικό λενινιστικό επίσης, αλλά εντελώς διαφορετικό αυτό με τα κεφαλαία από το προαναφερθέν με τα πεζά εντός παρενθέσεως.
(Χαώδεις οι διαφορές μεταξύ όλων).
***
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ επίσης οι κλασσικές πλέον πολιτικές δυνάμεις:
- η Ένωση Κεντρώων- Βασίλης Λεβέντης,
- η Ελλήνων Συνέλευσις-Αρτέμης Σώρρας,
- οι Έλληνες Οικολόγοι- Δημοσθένης Βεργής.
Αλλά και νέα φυντάνια, όπως:
- η Πνοή Δημοκρατίας του αντιεμβολιαστή καθηγητή Φαρμακολογίας Δημήτρη Κούβελα,
- το ΤΟΛΜΑ ήτοι Τώρα ΟΛοι Μαζί, κόμμα του Ελληνισμού λέει κατά των ξένων συμφερόντων,
- η Νέα Δομή, αγνώστων λοιπών στοιχείων,
- το Κίνημα 21,παρότι οι εκλογές διεξάγονται το ‘23, με πρόεδρο τον Μπέχλη Ζώη, το οποίο εμπνέουν και οδηγούν Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης και λοιποί,
- το SOCIAL που αυτοπροσδιορίζεται ως «το πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας» χωρίς γραφεία ούτε και έντυπα, μόνο διαδίκτυο, με πρόεδρο τον παρ’ ολίγον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, Συμεών Καψάλα,
- η Νίκη που συστήνεται ως Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα με πρόεδρο τον Δημήτρη Ιω. Νατσιό δάσκαλο σε σχολεία των Κυκλάδων και του Κιλκίς, που «δεν ζητά ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά στοχεύει ευθέως στην άνοδο στην εξουσία»
- κι ένα ακόμη, το ΕΝ. Α. που πα να πει ΕΝότητα-Αλήθεια.
Ζ.

Ποικιλία (ΙΙ)
* ΕΧΕΙ κι άλλα, τις παλιές καραβάνες:
- η Συμμαχία Ανατροπής, όπου συμμετέχουν το ΕΠΑΜ, το ΚΕΛΔΑ, το Κίνημα Δικαιοσύνης (Ι. Σακκάς), το Μαζί για μια Ελεύθερη Ελλάδα, το ΔΗΚΚΙ, η Ασπίδα Πολιτών-Άμεση Δημοκρατία, το ΕΜΠΡΟΣ, η Ελληνορωσική Συμμαχία, κ. α. με επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον Δημ. Καζάκη.
- το Πράσινο Κίνημα, στην πρώτη του εμφάνιση σε βουλευτικές με επικεφαλής τον συμπρόεδρο Κ. Καλογράνη, το οποίο είχε εμφανιστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 κερδίζοντας έδρες στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ναι με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αθ. Ακρίβο που εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας.
- το Ελληνικό Όραμα, που κατάφερε να πετύχει την τελευταία θέση στις Ευρωεκλογές του ‘19 με ποσοστό 0,04%, που αντιστοιχεί όμως σε 2.038 ψήφους πανελλαδικά, κόμμα με πρόεδρο τον Τάσο Τσανεκλίδη, το οποίο ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι το 2014 συμπορευόταν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποστηρίζοντας τότε ότι μας ψεκάζουν με χημικά.
***
* ΕΠΙΣΗΣ καθόλου χθεσινοί και:
- οι Ελεύθεροι Ξανά, όπου ο πρόεδρος Φαίδων Βόβολης υπόσχεται ότι «το κίνημα θα μπει στη Βουλή, θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας και θα ασχοληθεί από την πρώτη στιγμή με την ανακούφιση της καθημερινότητας των πολιτών»,
- το Κίνημα Φτωχών, που ίδρυσε ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης,
- οι ΚΟΤΕΣ, που θα πει Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση, ένα κόμμα των καπνιστών που υπάρχει από το 2009.
(Τούτων δοθέντων, όποιος δεν βρει κάτι της αρεσκείας του θα είναι απλώς παράξενος).
Ζ.

Αντιστρόφως;
* - ΚΟΙΤΑ γιε μου, τι φοβερή μηχανή φέραμε στο εργοστάσιο...
Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας ενημέρωνε το καμάρι του, για τον οποίο ήλπιζε ότι θα τον διαδεχθεί στην επιχείρηση.
- Να, δες, βάζουμε από δω ένα ολόκληρο βόδι και η μηχανή το γδέρνει, το τεμαχίζει, ξεχωρίζει τα κόκκαλα, αλέθει το κρέας κι από δω βγάζει λουκάνικα. Φοβερή...
- Μμμ... Και δεν μου λες πατέρα; Αν βάλουμε από την άλλη μεριά λουκάνικο μπορεί η μηχανή να βγάλει βόδι;
- Αυτό, αγόρι μου, μόνο η μάνα σου το έχει καταφέρει.
Ζ.

VAGENA_VASILEIAD.jpg

*- ΑΝΝΑ μην κλαις... Θα γυρέψουμε βερεσέ απ’ τον μπακάλη... (Δίπλα στη βουλευτή Α. Βαγενά, το κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βασιλειάδης, θα μπορούσε να κάνει αντιπολίτευση με Μπ. Μπρεχτ και Θ. Μικρούτσικο).
Ζ.

TAMHLOS_KARALAR.jpg

* ΚΑΙ δήμαρχος Τρικάλων και βουλευτής έχει γίνει ο Μιχ. Ταμήλος, που ως μηχανικός είχε ξεκινήσει από το ΤΕΕ. Ακολουθώντας τα βήματά του, η συνάδελφός του Ρ. Καραλαριώτου ευελπιστεί να τα καταφέρει κι εκείνη και να μπει στη Βουλή.
Ζ.

KALOGIAN_YPOPSIFIOI.jpg

* ΝΑ είχε και δύο ιχθείς εκτός από τους πέντε άρτους μπροστά του, πάλι δεν θα κατάφερνε να χορτάσει τους υποψήφιους βουλευτές αυτή την περίοδο. Οπότε ο δήμαρχος τους έδωσε απλώς τις ευχές του.
Ζ.

TYPOS.jpg

* H Λαρισαία Μ.Τσ. παρατηρεί ότι αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο Τύπος κρύβει την αλήθεια.
Ζ.

SAPKAS.jpg

* ΟΙ αντιδήμαρχοι απολαμβάνουν τη λιακάδα, με τον Πάνο Σάπκα να θεωρεί ότι έχει φέρει μόνιμη άνοιξη στα πολιτιστικά της Λάρισας.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass