ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2023 17:00
* ΔΥΟ ομιλίες αναγκάστηκε να κάνει ο Χρήστος Καπετάνος στο «Φρούριο», στη συγκέντρωση των γυναικών της Λάρισας που οργάνωσε. Ναι, συνέβη. Μίλησε στις γυναίκες μέσα την αίθουσα, όπου δεν «έπεφτε καρφίτσα» και μετά μίλησε και έξω στην αυλή, σ’ εκείνες που είχαν κατακλύσει τον χώρο. * ΔΥΟ ομιλίες αναγκάστηκε να κάνει ο Χρήστος Καπετάνος στο «Φρούριο», στη συγκέντρωση των γυναικών της Λάρισας που οργάνωσε. Ναι, συνέβη. Μίλησε στις γυναίκες μέσα την αίθουσα, όπου δεν «έπεφτε καρφίτσα» και μετά μίλησε και έξω στην αυλή, σ’ εκείνες που είχαν κατακλύσει τον χώρο.

Βελτιώθηκε
* ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ, αλλά με θερμοκρασίες εικοσάρες-εικοσιπεντάρες, δεν είναι

καθόλου άσχημα. Κι έρχεται και το Σαββατοκύριακο που φέρνει λιακάδες μαζί του.
Ζ.

Αρχηγοί υποψήφιοι
* ΤΕΛΙΚΑ δεν απέφυγε η Λάρισα την παρουσία αρχηγών κομμάτων στα ψηφοδέλτιά τους. Ξανά η «Ελληνική Λύση» με τον Κυρ. Βελόπουλο να ηγείται, διόλου απίθανο να ξαναπάρει την έδρα, αν μπει πάλι το κόμμα στη Βουλή.
Γι’ αυτό ίσως του έφυγε εκείνος που είχε για πρωτοκάθεδρο, φοβήθηκε για την έδρα του, έτρεξε αλλού να ποντάρει.
* **
* ΟΜΩΣ, είναι κι άλλοι αρχηγοί υποψήφιοι στη Λάρισα, άλλο αν έχουν ελπίδες εκλογής.
- Ο Φαίδων Βόβολης του κόμματος «Ελεύθεροι Ξανά».
- Με τις «ΚΟΤΕΣ», ήτοι τις Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση, ο ιδρυτής Νικόλαος Λούβρος.
- Και με το «Πράσινο Κίνημα», ο συμπρόεδρος Κωνσταντίνος Καλογράνης. (Έχει τράβηξη ο κάμπος).
Ζ.

Τα ψηφοδέλτια
* ΣΤΗ Λάρισα μόνο πέντε κόμματα κατέρχονται με πλήρη ψηφοδέλτια των 11. Από τα έξι της προηγούμενης Βουλής, το ΜέΡΑ25 έχει δέκα υποψηφίους, μονάχα στη Λάρισα εμφανίζει έλλειψη, στους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς τα ψηφοδέλτια Βαρουφάκη είναι πλήρη.
* **
* ΙΣΧΥΡΗ παρουσία από το ΚΚΕ (μ-λ) με 5 υποψηφίους, ποτέ δεν ήταν μόνος του ο Θαν. Κοκκινόπουλος.
Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου μόνο 1 υποψήφια στον συνδυασμό, παρά τις σχέσεις της προέδρου με τη Λάρισα. Αντίθετα, στη Μαγνησία πλήρες το ψηφοδέλτιό της. Στον Βόλο πλήρη ψηφοδέλτια και το ΜέΡΑ25, αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
* **
* ΤΟ μεγαλύτερο κόμμα, σε τίτλο, με όνομα μακρυνάρι: ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας. (Μην παραλείψουν κάτι και παρεξηγηθούν).
* **
* ΜΕ 5 υποψηφίους στη Λάρισα και η Δημιουργία των Τζήμερου-Κρανιδιώτη. Με 3 υποψηφίους το Κίνημα ΝΙΚΗ του δάσκαλου Δημ. Νατσιού, ντόπιοι, όμως, Λαρισαίοι. Συνήθως στα μικρότερα κόμματα προκύπτουν ενισχύσεις από στελέχη τους εξ Αθηνών.
Με ντόπιους, απ’ ό,τι φαίνεται από τα ονόματά τους και μάλιστα με 8 άτομα, η Ελλήνων Συνέλευσις του Αρτ. Σώρρα. Αλλά και η Ένωση Κεντρώων του Β. Λεβέντη, που έχει παράδοση στη Λάρισα, επίσης με 8 υποψηφίους. Το ίδιο και η Συμμαχία Ανατροπής του Δημ. Καζάκη.
* **
* ΠΛΗΡΗ ψηφοδέλτια με 6 υποψηφίους εμφανίζουν στα Τρίκαλα και το Πράσινο Κίνημα και το Κίνημα 21, υπάρχουν πυρήνες εκεί.
Το ΕΑΝ του συνταξιούχου εισαγγελέα Κανελλόπουλου, που πήγε να τα βρει με τον Κασιδιάρη, αλλά τελικά κατεβαίνει χωρίς τους χρυσαυγίτες, στους θεσσαλικούς νομούς βρίσκεται με έναν μόλις υποψήφιο στον καθένα. Μάλλον έγιναν όλα βιαστικά. Να μπει δηλαδή στη Βουλή και να μην έχει αναπληρωματικούς αν γίνει οτιδήποτε.
Ζ.

Βάζεις στοίχημα;
* Οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν εμπλακεί για τα καλά στις βουλευτικές εκλογές. Και να οι αποδόσεις μίας εξ αυτών, της
Stoiximan:
Κόμμα με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων
ΝΔ 1,20
ΣΥΡΙΖΑ 4,10
ΠΑΣΟΚ 300
ΚΚΕ 5.000
Ελληνική Λύση 7.500
* **
* ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΔ 33,25% over 1,87 under 1,87
Ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ 29,50% over 1,87 under 1,87
Ποσοστό ΠΑΣΟΚ 9,75% over 1,55 under2,35
Ποσοστό ΚΚΕ 6,30% over 1,87 under 1,87
Ποσοστό ΜέΡΑ25 4% over 1,87 under 1,87
Ποσοστό Ελλην. Λύση 3,95 over 1,70 under 2,05
* **
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ και πολλές άλλες στοιχηματικές επιλογές που καλύπτουν το εύρος των ποσοστών κάθε κόμματος, αλλά και το χάντικαπ μεταξύ τους.
Παλιότερα οι φανατικοί των κομμάτων έβαζαν στοιχήματα μεταξύ τους, σε λεφτά ή και σε αρνιά ψητά μετά την κάλπη. Τώρα, όποιος υπερθεματίζει για την ορθότητα των προβλέψεων ή και των επιθυμιών του ή διαφωνεί με εκείνες των άλλων, μπορεί να ρισκάρει και να κερδίσει χρήματα ακόπως. (Μη λησμονώντας, όμως, ποτέ πως ο παίζων είναι που χάνει).
Ζ.

Υστεροφημία
* ΔΕΝ θα μπορούσαν να διαφωνήσουν οι συνεργάτες του Κώστα Τζανακούλη με την άποψη των συνεργατών του νυν Δημάρχου ότι «την υστεροφημία του ο κάθε αιρετός την κερδίζει από τους πολίτες», προσθέτοντας, πάντως, ότι κάποιοι πρέπει να προσέχουν και να μην αναλαμβάνουν εργολαβικά να την αλλάξουν με ανακρίβειες.
Και εξηγούσαν: Ουδέποτε η παρούσα Δημοτική Αρχή -έστω και αν οι συνεργάτες του Δημάρχου υποστηρίζουν ότι κάθε Δημοτική Αρχή χτίζει πάνω στο έργο της προηγούμενης- έκανε μνεία για το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Τουναντίον, με κάθε ευκαιρία τονίζει τι δεν έγινε, ενώ και ήδη σχεδόν έτοιμα έργα τα παρουσιάζει ως δικά της και βάζει και ταμπέλες για να υπενθυμίζει ποιος το εγκαινίασε π.χ. κολυμβητήριο.
Και σε δεύτερο σημείο οι συνεργάτες των δύο ανδρών συμφωνούν. Με τους συνεργάτες του πρώην Δημάρχου να δηλώνουν ότι δεν θα επανέλθουν. Εκτός και αν προκληθούν...
Δ.Κ.

Μαζί Υποφέρουμε
* ΚΑΤΕΘΕΤΑΝ τις απόψεις τους οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Να αγαπάς τον άντρα σου με τα ελαττώματά του. Χάρη σ’ αυτά δεν βρήκε καλύτερη γυναίκα από σένα.
* **
* ΤΟ πολύ πιεσμένο ημερήσιο πρόγραμμά του δημοσιοποιεί κι ο Ηλ. Σ., υποψήφιος με το κόμμα παντρεμένων «Μαζί Υποφέρουμε»:
Καφέ 10-11, Ψώνια 11-12, Κατούρημα 12-12:10, Τίναγμα 12:10-12:13 (λόγω ηλικίας), Πληρωμές 12:13-13:00, Τσιπουράδικο 13:00-17:00, Επιστροφή σπίτι 17:00-17:05, Γκρίνια 17:05-22:00, Ύπνος 22:00.
* **
* - ΚΟΙΤΩ τα μάτια σου και ταξιδεύω.
- Άντε, καλά να περάσεις.
Ζ.

Τα ύστερα
* ΚΙ όλοι όσοι δεν είχαν δει στην τηλεόραση το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αμέσως μετά δεν ρωτούσαν αν ήταν καλό, αν παίχτηκε μπάλα, αλλά για το πώς ήταν η διαιτησία. Σε λίγο θα το παίζουν και στο Στοίχημα: Υπέρ του ενός, υπέρ του άλλου, σε τι ποσοστό και τέτοια. Και με ξένους διαιτητές πάντα...
* **
* - ΤΑ ύστερα του κόσμου...
Συνεχιζόταν η ποδοσφαιροσυζήτηση στην παρέα Λαρισαίων.
- Μα να προσπαθεί ο Ολυμπιακός να δώσει το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό κι εκείνος να μην το παίρνει;
- Να πανηγυρίζουν οι βάζελοι στη Λεωφόρο, επειδή σκόραρε ο γαύρος στη Νέα Φιλαδέλφεια; Κι απογοήτευση στην κερκίδα μετά την ακύρωση του γκολ...
- Αλήθεια, κι αν κερδίσει την ΑΕΚ την Κυριακή ο Άρης, που τον λένε παράρτημά του, πάλι ο Ολυμπιακός θα έχει δώσει το πρωτάθλημα στους πράσινους;
- Αρκεί να κάτσει να τον κερδίσει το τριφύλλι μέσα στο Καραϊσκάκη.
- Και χρειάζεται να το στήσουν για να συμβεί; Έτσι όπως είναι φέτος οι ερυθρόλευκοι...
Ζ.

Επί λαθών
* ΛΑΘΗ διαρκώς στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, στις συζητήσεις παντού, το σύνηθες για τον τιτανοτεράστιο επικεφαλής της Cosmote Sport TV. Ακόμη κι όταν χρειάζεται να διαλέξει ανάμεσα σε δύο προφανή, θα μιλήσει πάντα μέσα του ο Νόμος του Μέρφι, πάλι λάθος θα κάνει. Απερίγραπτος, το «συγγνώμη» είναι η δεύτερη πιο συχνή λέξη του, συνοδευόμενη από την παραδοχή «έκανα λάθος», είναι πάντως άνθρωπος που αναγνωρίζει τα σφάλματά του.
Ναμ πάλι, είχε απέναντί του στα τηλεοπτικά παράθυρα έναν ρεπόρτερ μπροστά στο κίτρινο γήπεδο κι έναν ακόμα με φόντο πράσινο με το τριφύλλι. Ε, αυτόν ρώτησε, τον δεύτερο.
- Πες μας για το ματς της ΑΕΚ, πώς έπαιξε η ομάδα;
- Μα...
- Ναι, συγγνώμη, δικό μου λάθος.
Ζ.

Οι 3 σύζυγοι
* ΟΙ δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια εθνικής εμβέλειας που θα συμμετέχουν στο debate την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου είναι οι εξής:
Alpha: Αντώνης Σρόιτερ, ΑΝΤ1: Γιώργος Παπαδάκης, Mega: Ράνια Τζίμα, Open: Παναγιώτης Στάθης, ΣΚΑΪ: Σία Κοσιώνη, Star: Μάρα Ζαχαρέα. Τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, που όλες τους, όμως, τυχαίνει να είναι σύζυγοι πολιτικών. Ράνια Τζίμα παντρεμένη με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, παλιότερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτη του Αλ. Τσίπρα, πριν αποστασιοποιηθεί. Η Σία Κοσιώνη, σύζυγος του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιού του Κυρ. Μητσοτάκη. Κι η Μάρα Ζαχαρέα, σύζυγος του Θοδωρή Ρουσόπουλου, βουλευτή της ΝΔ και ισχυρού υπουργού επί Καραμανλή. (Κι όλοι είναι υποψιασμένοι...).
Ζ.

Με κλειστά μάτια
* ΕΙΧΑΝ να πουν τα δικά τους οι Λαρισαίοι μαθητές.
- Όλο θάλασσα τα κάνω, μα θάλασσα δεν βλέπω.
* **
* - ΣΗΜΕΡΑ πήρα μια χαρά...
- Πάρε μου και μένα δύο.
* **
* - ΕΚΑΝΑ ποδήλατο, την περασμένη βδομάδα, με κλειστά μάτια. Κι όταν τα άνοιξα, τι να δω... Παντού γιατροί.
Ζ.

Πάλι πίσω
* ΣΤΙΣ ΗΠΑ ανακοινώθηκε πως η Πολιτεία της Νέας Υόρκης σύντομα θα απαγορεύσει τη χρήση φυσικού αερίου για θέρμανση και μαγείρεμα στις νέες οικοδομές.
Όχι για να απεξαρτηθούν από τον Πούτιν, έχουν το δικό τους οι Αμερικανοί, για περιβαλλοντικούς λόγους, λέει, καταργούν τη χρήση αερίου και επιστρέφουν στον ηλεκτρισμό. Νέες συνθήκες, αλλάζουν πάλι τα πράγματα.
Ζ.
Θέμα διάρκειας
* ΕΙΝΑΙ ένα ζευγάρι που έχει πρόβλημα στο κρεβάτι. Ο άντρας φταίει, δηλαδή, που είναι πολύ γρήγορος, αφού μετά βίας φτάνει τα 2 λεπτά.
Μια μέρα που πάνε στον ζωολογικό κήπο, όπου αρχίζει η ξεναγός τη δουλειά της.
- Αυτός είναι ο αφρικανικός ελέφαντας, μοναδικός στο είδος του, η σεξουαλική του ζωή είναι πλούσια, μιας και η πράξη μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 24 ώρες.
Με το που το ακούει αυτό η γυναίκα γυρνάει στον άντρα της.
- Τα βλέπεις; Τα βλέπεις;
- Αυτός είναι ο ασιατικός ρινόκερος, συνεχίζει η ξεναγός, που εκτός των άλλων έχει πλούσια σεξουαλική ζωή, αφού η πράξη του μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 ώρες.
Γυρνάει πάλι εκείνη.
- Τα βλέπεις; Ε; Τα βλέπεις;
* **
* Μετά από λίγο φτάνουν μπροστά από ένα ζαρκάδι.
- Αυτό είναι το νοτιοευρωπαϊκό ζαρκάδι, πολύ σπάνιο είδος, αφού δεν αναπαράγεται, μιας και η σεξουαλική του πράξη κρατάει το πολύ 5 δευτερόλεπτα, οπότε ελαχιστοποιούνται και οι πιθανότητες σύλληψης.
Αυτήν τη φορά γυρνάει ο άντρας στη γυναίκα με ένα χαμόγελο δικαίωσης.
- Τα βλέπεις; Ε, τα βλέπεις;
- Εγώ ναι. Τα κέρατα, όμως, εσύ τα βλέπεις; Τα βλέπεις;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass