Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2023 17:14
* ΤΑ καρπούζια ωρίμασαν, αλλά ο καιρός επιμένει να μας παίζει... μπάλα, όπως ψευδώς δημιουργείται η εντύπωση από τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο οι εργάτες στοιβάζουν τα καρπούζια στο Μακρυχώρι (φωτ. Βαγγ. Κουσιώρας) για να μεταφορτωθούν και να καταλήξουν στο ψυγείο μας. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να καλοκαιριάσει κιόλας, γιατί καρπούζι με… μάλλινες κάλτσες δεν συνάδει. Β.Κ. * ΤΑ καρπούζια ωρίμασαν, αλλά ο καιρός επιμένει να μας παίζει... μπάλα, όπως ψευδώς δημιουργείται η εντύπωση από τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο οι εργάτες στοιβάζουν τα καρπούζια στο Μακρυχώρι (φωτ. Βαγγ. Κουσιώρας) για να μεταφορτωθούν και να καταλήξουν στο ψυγείο μας. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να καλοκαιριάσει κιόλας, γιατί καρπούζι με… μάλλινες κάλτσες δεν συνάδει. Β.Κ.

Ισοπαλία
* - ΓΙΑ ισοπαλία το πάει, προέβλεπε ο Λαρισαίος. Δεν είχαμε χειμώνα φέτος κι έτσι όπως πάει δεν θα έχουμε ούτε καλοκαίρι.
Συμφωνούσε ο διπλανός του.
-Έχουμε να δούμε ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα από τον Γενάρη.
Ζ.

Το χάραμα
* Ο άλλος πάλι είχε πρωτοποριακή ιδέα, εποχή που είναι.
- Ζητούνται εργάτες για να μαζέψουμε κεράσια το χάραμα. Πριν έρθει ο ιδιοκτήτης.
Ζ.

Εκλογές, εκλογές...
* ΣΕ κλίμα εκλογών, την επόμενη Κυριακή πάλι στις κάλπες, οπότε ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ. συνεισφέρει με δημοσίευμα από το 1961, τότε που έγιναν οι περίφημες «εκλογές βίας και νοθείας».
Μία σύντομος «ανατομία» της νέας Βουλής από τον ρεπόρτερ της εποχής Αλ. Χατζηευθυμίου: Μετέχουν 109 νεοκλεγέντες βουλευταί και εξ αυτών 60 έλαβον δια πρώτην φοράν το βουλευτικόν αξίωμα. Αι 300 έδρες του Κοινοβουλίου θα καταληφθούν από 176 βουλευτάς της ΕΡΕ, 86 της Ενώσεως Κέντρου, 24 του ΠΑΜΕ και 14 του κόμματος των Προοδευτικών. (Ο θεωρούμενος ακλόνητος τότε Κων. Καραμανλής, σε δυο χρόνια είχε φύγει κρυφά απ’ την Ελλάδα για το Παρίσι. Και σε δεκατρία είχε επιστρέψει με Ωσαννά).
***
* ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΝ χαρακτηριστικόν της νέας συνθέσεως είναι ότι εις την Βουλήν πλειοψηφεί το δικηγορικόν επάγγελμα. Το σώμα αποτελείται από 155 δικηγόρους, 33 γιατρούς και 3 οδοντιάτρους, 19 στρατιωτικούς, 12 δημοσιογράφους, 7 εμπόρους, 6 μηχανικούς, 6 οικονομολόγους, 6 βιομηχάνους, 4 γεωπόνους, 4 τραπεζικούς, 3 εφοπλιστάς, 3 φαρμακοποιούς, 3 συνεταιριστάς, 3 γεωργοκτηματίας, 2 θεολόγους, 2 πρώην δημοσίους υπαλλήλους, 2 πρώην αξιωματικούς της αστυνομίας Πόλεων, 2 πρώην καθηγητάς Πανεπιστημίου, 2 πρώην καθηγητάς Πολυτεχνείου, 2 συγγραφείς, 2 γεωργούς, 1 πρώην υπάλληλον του ΙΚΑ, 1 πρώην υπάλληλον του ΟΤΕ, 1 ασφαλιστήν, 1 πρώην χρηματιστήν, 1 ναυπηγόν, 1 αυτοκινιτιστήν και 1 εργάτην. (Πάλι καλά…).
***
* Ο 65ετής κ. Ροδόπουλος που είναι απολύτως βέβαιον ότι και πάλιν θα εκλεγή Πρόεδρος της Βουλής, θεωρείται ως ο πολιτικός ανήρ ο οποίος κατήγαγε μίαν μοναδικήν επιτυχίαν εις τα χρονικά, διατηρήσας το προεδρικόν αξίωμα εις 11 μέχρι σήμερον Συνόδους της Βουλής και ήδη αναμένεται ότι θα εκλεγή δια 12ην φοράν. (Ο εκ Τυρνάβου Λαρισαίος βουλευτής Τάκης Ροδόπουλος, αδελφός του Μ. Καραγάτση, εθήτευσε Πρόεδρος από το 1953 έως το 1962. Το ρεκόρ του κατέρριψε αργότερα ο Απ. Κακλαμάνης που εκλεγόταν πρόεδρος Βουλής από το 1993 ως το 2004).
***
* - Η νέα Βουλή θα εύρη τον αρχηγόν της Ενώσεως Κέντρου κ. Παπανδρέου δι’ ενδεκάτην φοράν εκλεγόμενον από του 1920 όταν το πρώτον επολιτεύθη και με συμπληρούμενον το 73ον έτος της ηλικίας του. Εξελέγη επίσης το 1926, 1928, 1932, 1933, 1936, 1946, 1950, 1952, 1956, 1958, 1961. Γηραιότερος θεωρείται ο κ. Ι. Πασαλίδης ηλικίας 75 ετών. Νεώτερος βουλευτής είναι ο κ. Αρ. Περρωτής ηλικίας 27 ετών δικηγόρος και ακολουθεί ο κ. Ι. Βαρβιτσιώτης ηλικίας 28 ετών επίσης δικηγόρος. (Γιος του διατελέσαντος βουλευτή Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, συνέχισε να εκλέγεται μέχρι το 2000, οπότε τον διαδέχθηκε ο γιος του Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, επίσης υπουργός).
Ζ.

Με τους γιατρούς
* ΕΙΧΑΝ τα ιατρικά τους προβληματάκια οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Δεν θα μπορέσετε δυστυχώς να ξαναφάτε κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά…
- Τι έχω γιατρέ μου;
- Τη σύνταξή σας μόνο.
***
* - ΒΓΗΚΑΝ τα αποτελέσματα των εξετάσεων, γιατρέ; Πεθαίνω από περιέργεια.
-Όχι μόνο από περιέργεια…
***
* - ΓΙΑΤΡΕ, μόλις σηκωθώ απότομα από το κρεβάτι δεν βλέπω τίποτα.
- Μάλιστα. Μάλλον ορθοστατική υπόταση. Και πόσο διαρκεί;
- Μέχρι ν’ ανάψω το φως.
Ζ.

Τον εκδικείται;
* ΕΜΠΛΕΞΕ ο πρόεδρος των δασκάλων Δημ. Παπαποστόλου. Με ενστάσεις στη διοίκηση, με γνωματεύσεις νομικών, αύριο Δευτέρα πάει στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης για παραποίηση εγγράφων μετά την προφορική εντολή της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας, καθώς ενώ εργαζόταν κανονικά ως διευθυντής στο σχολείο Ευυδρίου, ζητείται να αλλάξουν οι υπογραφές που έβαζε, με υπογραφές του αναπληρωτή του, ο οποίος όμως δεν ορίστηκε ποτέ. Απίθανες ιστορίες.
***
* Ο ίδιος θεωρεί πως η Κατερίνα Καραγιώργου επιδιώκει να τον εκδικηθεί. Όλα είχαν ξεκινήσει όταν ο «Κ. Κούμας» κι ο πρόεδρός του είχαν αντιδράσει στην ατυχή απόφαση της διευθύντριας για το κλείσιμο του Σχολείου της Ράπτου. Μετά προέκυψαν κι άλλες διαφορές με συνδικαλιστικές παρεμβάσεις του συλλόγου. Κι ύστερα η διευθύντρια σκέφτηκε ότι μπορεί να τιμωρήσει τον Δημ. Παπαποστόλου ως υφιστάμενό της. (Εκτός κι αν είναι σύμπτωση).
***
* Ο οποίος αποχώρησε από διευθυντής στο Ευύδριο με απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας στις 2 Μαρτίου 2023. Μέχρι τότε, υπέγραφε επίσημα έγγραφα για μεταφορές μαθητών, προσλήψεις και μισθοδοσία αναπληρωτών ΕΣΠΑ, υπερωρίες εκπαιδευτικών, ωρολόγιο πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει αμφισβήτηση των ενεργειών από την πλευρά της διευθύντριας Εκπαίδευσης. Που τώρα του ζητάει να επιστρέψει το επίδομα θέσης τριών μηνών, από 8 Δεκεμβρίου 2022, και επίσης ζητάει, πάντα προφορικά λέει ο θιγόμενος, να αλλάξουν όλες οι υπογραφές του στο συγκεκριμένο διάστημα. Βρήκαν δουλειά όσοι δεν είχαν; (Ενδιαφέρουσα θα είναι και η στάση των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Λάρισας, αλλά και των διορισμένων από τη διευθύντρια μελών του, όταν το θέμα έρθει στο Συμβούλιο).
Ζ.

Αρχαίο κράνος
* ΤΗΝ έκανε την τρίπλα ο Ηλ. Κασιδιάρης. Κι αφού δεν πέρασε το κόμμα του «Έλληνες», βγαίνει και υποστηρίζει μια θυγατρική όπως φαίνεται προσπάθεια, τους «Σπαρτιάτες», με το γραφικό αρχαιοελληνικό τους κράνος ως σύμβολο και με τα όλα τους και έναν και μονάκριβο υποψήφιο σε κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας, στη Λάρισα κάποιος Κων. Φλώρος, ο οποίος δοξολογεί καθημερινά από το ίντερνετ τον αρχηγό Ηλία. Κι η Μαρία Μπίλλη- Τσιτσέ, «κασιδιάρα» μεν φανατική, υποψήφια στη Λάρισα επίσης, με άλλο κόμμα όμως, το «Εθνικό Μέτωπο», τι είναι, άγρια ριγμένη ή θυσιάστηκε ως αντιπερισπασμός;
Ζ.

Απολύμανση
* ΤΗΝ παρέμβαση των δημοτικών υπηρεσιών προκειμένου να απολυμανθεί περιοχή στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου ζητά συμπολίτισσα. Σημειώνοντας ότι στα φρεάτια της οδού Χρυσοχόου αλλά και της Ελευσίνας, αρουραίοι πάνε και έρχονται…

Τα απίθανα
* ΕΙΧΑΝ τον καημό τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Στο πορτοφόλι μου έχω αρωματικά μαντηλάκια και όχι προφυλακτικά. Πιο πιθανό είναι να φάω ξαφνικά παϊδάκια παρά να βρεθεί γυναίκα για μένα.
***
* - ΚΑΝΕΙΣ τσιγάρο μετά το σεξ;
- Πακέτα ολόκληρα.
- Σώπα…
- Αφού έχουν περάσει τρεις μήνες.
***
* - Ο κακός ο λύκος, που λες, έφαγε τη γιαγιά, φόρεσε το νυχτικό της και ξάπλωσε. Δεν ήξερε ο καημένος ότι επιστρέφοντας ο παππούς είχε πάρει δύο χάπια βιάγκρα.
Ζ.

Ποντάρει
* ΚΙ ο ρομαντικός Λαρισαίος, ο Μ. Κ. ερασιτέχνης μπαχτσεβάνος.
- Παίζει φλερτ τύπου ‘’είσαι για μια χωριάτικη με ντομάτα και πιπεριά βιολογική παραγωγής μου’’; Γιατί από άλλα κόλπα ξεμείναμε…
Ζ.

Με εξίσωση
* ΚΑΤΙ τέτοια κάνει ο Λαρισαίος Γ. Ο. και γοητεύει τα πλήθη. Μαθηματικά και πολιτική, προεκλογική ανάλυση με τη μορφή εξίσωσης:
- Το κόμμα Χ, που βάζει στόχο όχι να κυβερνήσει αλλά να κάνει αντιπολίτευση, θα έπρεπε να βοηθάει να γίνει κυβέρνηση εκείνο το κόμμα Ψ, προς το οποίο το Χ θα το ευχαριστιέται πάααααααρα πολύ να κάνει αντιπολίτευση. Βρείτε τις τιμές των δύο αγνώστων Χ και Ψ. (Δύσκολο;)
Ζ.

«Τακ»
* ΚΑΘΟΤΑΝ λοιπόν στην πλατεία του χωριού ο πρόεδρος και μιλούσε με τον γραμματέα. Σε μια φάση λοιπόν περνάει από μπροστά τους η γυναίκα του φούρναρη, οπότε κάνει λοιπόν ο δήμαρχος στον γραμματέα.
- Που λες, μεταξύ μας εντάξει; Εγώ έχω πάει μ’ αυτήν.
- Με ποια, με τη φουρνάρισσα; Κι εγώ έχω πάει, λέει ο γραμματέας.
***
* ΜΕΤΑ από λίγο, να η γυναίκα του χασάπη του χωριού.
- Και με αυτήν έχω πάει, λέει ο δήμαρχος.
- Κι εγώ, απαντά με μια φυσικότητα ο γραμματέας.
- Λοιπόν, λέει ο δήμαρχος, για να μη μας καταλάβει όλο το χωριό το τι μπορεί να λέμε εμείς εδώ, κάθε φορά που θα περνάει κάποια με την οποία έχουμε πάει θα χτυπάμε μια φορά το παγκάκι με το χέρι.
***
* ΕΤΣΙ κι έγινε. Περνά η γυναίκα του περιπτερά ‘’τακ’’ χτυπά ο δήμαρχος, ‘’τακ’’ και ο γραμματέας, περνά η γυναίκα του μανάβη, ‘’τακ’’ ο δήμαρχος, ‘’τακ’’ και ο γραμματέας. Τα παίρνει λοιπόν ο δήμαρχος και λέει στον γραμματέα.
- Λοιπόν, επειδή κουράστηκα, άκου να τελειώνουμε. Έχω πάει με όλες τις γυναίκες του χωριού. Εκτός από τη μάνα μου, την αδερφή μου και την κόρη μου. Και ο γραμματέας ‘’τακ’’, ‘’τακ’’, ‘’τακ’’.
Ζ.

AGORAST_PSIFODELTIA.jpg

* ΤΗΝ άλλη Κυριακή πάλι εκλογές. Συν τοις άλλοις φόρτος εργασίας πάλι για την Περιφέρεια.
Ζ.

XRISTINA.jpg

* ΠΑΝΤΑΧΟΥ παρούσα η «Ε». Μίνι διακοπές για το ζεύγος του δικού μας Γ. Γκαντέλου με τη σύζυγό του Φωτεινή Λάιου στην Πάρο, οπότε ο ρεπόρτερ είπε να πεταχτούν και στην Αντίπαρο, όπου βρισκόταν το ζεύγος Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα, στο επιβλητικό σκάφος «Χριστίνα» πρώην του Ωνάση. Στο ανακαινισθέν πολυτελές σούπερ γιοτ και το ζεύγος Τομ Χανκς με τη Ρίτα Γουίλσον, που τώρα τους φιλοξενούν στο σπίτι τους στην Αντίπαρο, τους Ομπάμα, όχι τους Γκαντέλους. Να και η φωτογραφία του Λαρισαίου παπαράτσι, από πολύ μακριά, όμως με φουλ τα ζουμ. (Μετά το 2016 και τη συγκινητική ομιλία του κατά την τελευταία διεθνή του επίσκεψη ως Πρόεδρος, ο Μπαράκ Ομπάμα θα βρεθεί ξανά, την ερχόμενη Πέμπτη, στην αίθουσα του «Σταύρος Νιάρχος», όπου και θα μιλήσει για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών).
Ζ.

MPARGIOT_GIANNAKOP.jpg

* ΟΙ Κώστας-Ντίνος, Μπαργιώτας-Γιαννακόπουλος, με το ένα πόδι να πατάει γερά στην ιατρική και το άλλο να κολυμπάει στην πολιτική.
Ζ.

* ΠΟΛΥ ρομαντικό, είπε ο πολύ πονηρός Λαρισαίος.
Ζ.

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ αλέα εντόπισε ο Λ.Μ. στην οδό Λογιωτάτου, κάθετα στην Ανθ. Γαζή πίσω από τα σχολεία. Ίσως ο πιο καλοκαιρινός δρόμος της Λάρισας.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass