Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2023 18:00
* ΤΙ έγινε, δεν τον παίζουν τον Β. Κόκκαλη, Καπετάνος-Λιακούλη; Μόνοι τους στα ηλεκτρονικά;         Ζ. * ΤΙ έγινε, δεν τον παίζουν τον Β. Κόκκαλη, Καπετάνος-Λιακούλη; Μόνοι τους στα ηλεκτρονικά; Ζ.

Ζέστανε, αλλά…
* ΠΡΩΤΟΣ μίνι καύσωνας και δυσανασχέτησαν, ιδίως εκείνοι που τους χαλούσαν οι συννεφιές κι οι βροχούλες. Σε κάποιες περιοχές θα φτάσει και τους 37οC, λέει. Κι οι Λαρισαίοι μαντεύουν σε ποιες, τη μοίρα τους την ξέρουν. Ως το Σαββατοκύριακο, όμως, το πολύ, ύστερα ξανά μανά ακαταστασία.
Ζ.

Ήλιε στάσου…
* ΧΘΕΣ Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 έλαβε χώρα το Θερινό Ηλιοστάσιο. Με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους. Κι έτσι ξεκίνησε και επίσημα το φετινό καλοκαίρι. Άλλη μια έναρξη, που όλο και αναβάλλει φέτος.
Από σήμερα Πέμπτη, οι μέρες αρχίζουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, έως ότου εξισωθεί η μέρα με τη νύχτα κατά τη Φθινοπωρινή Ισημερία. Να μικραίνουν ναι, αλλά θα είναι τόσο μεγάλες που η ζέστη θα κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα.
Και καλά θα κάνει. (Αλλά και οι καλοκαιρινές νύχτες, μικρές ή μεγαλύτερες, πάντοτε πανέμορφες).
Ζ.

Με μικροσκόπιο;
* ΟΤΑΝ το συν-πλην 0,5% είναι καθοριστικό, για τα μικρά κόμματα, τι να πει κι ο δημοσκόπος; Κι ο Λαρισαίος σχολίαζε το χθεσινό σχόλιο της εφημερίδας:
- Κι όμως, πάλι λέει… Προφανώς αυτό που θέλει εκείνος που πληρώνει για τη διεξαγωγή του γκάλοπ. Η επιχείρηση χειραγώγησης σε όλο της το μεγαλείο. Αν κάποιος είναι στο 3,5-4%, ανεβαίνει, είναι σίγουρα στη Βουλή, έχει ρεύμα. Αν κάποιος βρίσκεται συμπιεσμένος στο 2,2%, πάει χάθηκε, τζάμπα κόπος.
- Και θεωρούν ότι πέφτουν μέσα με τέτοια ακρίβεια; Λες να χρησιμοποιούν πολιτικό μικροσκόπιο; Όταν τόσες φορές, ακόμη και στις προ μηνός εκλογές, έπεσαν τόσο πολύ έξω.
- Δεν ντράπηκαν όμως καθόλου πάλι, είπαν απλώς ότι ντρέπονταν και γι’ αυτό δεν δημοσιοποιούσαν τα αποτελέσματα που δήθεν εντόπιζαν. Και ποιος θα τους κριτικάρει; Αφού ενιαίο είναι όλο το σύστημα...
Ζ.

Ποιος ασχολείται
* Ε ναι, τι, θα το ξεχνούσαν; Ειδικά οι Λαρισαίοι…
- Ο Γεραπετρίτης έλεγε ότι υπάρχει τηλεδιοίκηση και λειτούργησε το βράδυ της σύγκρουσης των τρένων; Και ο υφυπουργός Μιχ. Παπαδόπουλος ταξίδεψε στην πόλη και προσπαθούσε να πείσει ότι το gameboy που είχε μπροστά του ήταν σύστημα τηλεδιοίκησης…
- Σάμπως ο Μητσοτάκης δεν επέμενε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος;
***
* ΚΑΙ τώρα που εκδόθηκε το πόρισμα των ειδικών, που τους διαψεύδει πανηγυρικά;
- Σιγά τα ωά… Ο Γεραπετρίτης επικαλείται τον απόρρητο χαρακτήρα της δικογραφίας, στην οποία περιλαμβάνεται το πόρισμα και δεν σχολιάζει.
- Λες και δεν το ήξεραν όσοι τους ψήφισαν τον Μάιο ότι οι κυβερνητικοί ψεύδονταν…
Ζ.

Μακρυχώρι
* ΝΑ την η νεολαία του Μακρυχωρίου. Καταφέρνουν και στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα με την κίνησή τους οι πιτσιρικάδες του χωριού. Με το που τελείωσαν τα σχολεία σήκωσαν μανίκια και κατέβηκαν για εργασίες αγροτικές, εκεί στην Ομάδα Παραγωγών της περιοχής για να βοηθήσουν και να πάρουν και το χαρτζιλίκι τους.
Με αυτόν τον τρόπο πάνε περίπατο και οι όποιοι προβληματισμοί για αλλοδαπούς εργάτες. Η λύση φαίνεται πως έρχεται από το Μακρυχώρι και ίσως την ακολουθήσουν κι άλλοι…
Κ.Γ.

Νίκη
* «ΝΙΚΗ εμπρός σε θέλει ο λαός» ήταν το σύνθημα που ακουγόταν πριν αρχίσει η εκδήλωση της «Νίκης» προχθές στη Λάρισα σε μια αίθουσα του «Παλλάντιουμ» που ήταν γεμάτη στα γαλανόλευκα λόγω μεγάλου αριθμού σημαιών.
Πριν ξεκινήσουν και οι όποιες τοποθετήσεις, όμως, υπήρξε προσευχή και «Υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια» για να πάρει σειρά και ένα βίντεο για τη Μακεδονία και τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν. Απ’ όλα είχε η εκδήλωση. Ιερείς πάντως δεν είχε.
Κ.Γ.

Τι τη θέλουν…
* ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ οι ελληνοχριστιανικές οικογένειες στο «Palladium», στην προεκλογική συγκέντρωση της «Νίκης», να υποδεχθούν ενθουσιωδώς, μέχρι και γαλανόλευκες ανέμισαν στην αίθουσα, να χειροκροτήσουν τον πρόεδρο Δημ. Νατσιό, αλλά και να γνωρίσουν και τον Κορίνθιο δικηγόρο που εκείνος τον προορίζει για βουλευτή Λαρίσης, αν το κόμμα μπει στη Βουλή, τον Γ. Ρούντο. Της Δημοκρατίας το αγλάισμα… Φυσικά, την προ μηνός εκλεγείσα πρώτη σε σταυρούς στη Λάρισα, τη θεολόγο Βασιλική Ζιάκα, δεν την κάλεσαν. Τη δουλειά τους την έκανε, τώρα δεν τη χρειάζονται. (Τους ψηφοφόρους της, όμως;).
Ζ.

Σιγά την καμήλα
* ΕΚΑΝΑΝ τις δικές τους προσεγγίσεις στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Είμαι 30% νερό και 70% σουβλάκι.
***
* - ΜΟΥ αρέσει πάρα πολύ αυτό το μαγιό.
- Γιατί;
- Γιατί μου κάνει.
***
* - ΜΙΑ καμήλα μπορεί να περπατάει για δέκα ώρες χωρίς να πίνει.
- Κι εγώ μπορώ να πίνω για δέκα ώρες χωρίς να περπατάω.
Ζ.

Που δεν έγινε
* «ΣΤΗΝ προεκλογική αντιπαράθεση του Μαΐου ήταν αισθητή η απουσία συζήτησης για τη μελλοντική πορεία της οικονομίας στον απόηχο των εμπειριών από τις διαδοχικές κρίσεις. Ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, προς στιγμήν φάνηκε ότι θα συζητηθούν οι μεγάλες προκλήσεις που προκύπτουν για την ελληνική οικονομία», επισημαίνει ο Φιλ. Σαχινίδης σε δημόσια παρέμβασή του μέσω του «euro2day.gr». Δυστυχώς, η συζήτηση περιορίστηκαν σε κάποιες πτυχές των φορολογικών προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ επεδίωξε να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων. Να εμφανιστεί ως το μόνο κόμμα που μιλά για μειώσεις φόρων. Παρά το γεγονός ότι επέβαλε έναν από τους πιο άδικους για τα χαμηλά εισοδήματα, τον «φόρο πληθωρισμού», ενισχύοντας τα φορολογικά έσοδα με πάνω από 3 δισ.».
***
* ΚΑΙ ο Λαρισαίος πρώην υπουργός Οικονομίας συνεχίζει με «1,2,3,4»: «Καμία συζήτηση για τη μείωση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής την ώρα που τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι μόλις 80 δισ. ευρώ περίπου, αλλά η κατανάλωση στα 140 δισ. ευρώ χωρίς μείωση των καταθέσεων…
Η Ελλάδα έχει μια τρομακτική υστέρηση στις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού, όπως προκύπτει από τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Δεξιοτήτων. Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις και για τα σχέδια αναβάθμισης των δεξιοτήτων των εργαζομένων. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη την εμπειρία από τα προηγούμενα προγράμματα κατάρτισης.
Η χώρα έχει μείνει πίσω στις ΑΠΕ. Χρειαζόμαστε ισχυρά και επαρκή δίκτυα, αποθήκευση και ηλεκτρική διασυνδεσιμότητα με άλλες χώρες. Το ελληνικό δίκτυο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό κορεσμένο για να υποδεχτεί τον όγκο των ΑΠΕ που απαιτεί η ενεργειακή μετάβαση.
Το επενδυτικό κενό συνεχίστηκε και το 2022. Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων αφορά τον τουρισμό και τα ακίνητα, ενώ είναι κρίσιμο αυτές να αφορούν μηχανολογικό εξοπλισμό που ενισχύει την παραγωγικότητα της οικονομίας.
***
* ΚΑΙ καταλήγει: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει μία από τις χειρότερες θέσεις στους περισσότερους κοινωνικούς δείκτες της Οικονομίας. Η ΝΔ δείχνει ότι παραμένει προσηλωμένη στη λογική των οικονομικών της διάχυσης. Αρκεί να έχουμε ανάπτυξη -λέει το αφήγημα της ΝΔ- και με μαγικό τρόπο τα οφέλη της, χωρίς αναδιανεμητικές παρεμβάσεις, θα διαχυθούν σε όλους του πολίτες σε όλες τις γωνιές της χώρας». (Ούτε συζήτηση έγινε, μα ούτε και αντιπολίτευση κατέστη δυνατόν να γίνει).
Ζ.

Σε εμπλοκή
* ΜΕ προβληματάκια κι εμπλοκές οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Μου ήρθε μήνυμα από τον νυν της πρώην μου: «Γιατί δεν με προειδοποίησες;».
***
* - ΖΗΤΕΙΤΑΙ προίκα. Με ή χωρίς νύφη.
***
* - ΡΕ σεις; Είναι τέσσερις κουκλάρες δίπλα μας στο μαγαζί κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα; Είναι δυνατόν;
- Περίμενε, περίμενε... Κορίτσια; Μπορείτε να πάτε να κάτσετε κάπου αλλού γιατί ο φίλος μου αγχώνεται;
Ζ.

Πρωτοτυπίες
* ΠΑΝΕ παντού οι υποψήφιοι βουλευτές πριν τις εκλογές. Να συναντήσουν τους πάντες, να μιλήσουν με όλους. Όμως, στη χθεσινή ανακοίνωση περιοδειών του ΚΚΕ, ξεχωρίζει η ακόλουθη, μοναδική επίσκεψη: «Στις 08:00 ο Θανάσης Αθανασιάδης θα περιοδεύσει στο Νέο Κοιμητήριο». Δεν έχει ξαναγίνει. Εκλογική περιοδεία στο νεκροταφείο; Εκεί κι αν έχει σταυρούς…
***
* - ΜΑ τώρα πάει; Σ’ αυτές τις εκλογές που δεν χρειάζεται και σταυρό;
Απόρησε ο Λαρισαίος, αλλά ο φίλος του του εξήγησε.
- Για τους ζωντανούς πάει στο νεκροταφείο…
- Τι; Να μιλήσει στις χήρες;
- Όχι βρε… Στο προσωπικό της δημοτικής υπηρεσίας, στον τόπο εργασίας τους.
***
* ΑΚΟΜΑ μια πρωτοτυπία από το ΚΚΕ: «Στις 11:30 ο υποψήφιος Περικλής Καζαντζίδης θα περιοδεύσει σε μαγαζιά στην οδό Κοζάνης».
- Σιγά τον εμπορικό δρόμο, σχολίασε ο Λαρισαίος. Με τη μεγάλη κίνηση…
- Στο ΚΚΕ, να ξέρεις ότι ξέρουν. Ακόμη κι εκεί θα συναντήσει περισσότερο κόσμο και μάλιστα όχι του κόμματος, από όσον θα έβρισκε σε πεντέξι μικρά χωριά να περιόδευε δυο μέρες.
Ζ.

Φαινόμενο
* Η Αναστασία είναι λέει το viral φαινόμενο της ελληνικής δισκογραφίας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η εικοσάχρονη, ούτε δυο χρόνια δεν είναι που πρωτοεμφανίστηκε και ήδη σαρώνει τα μουσικά βραβεία, ενώ τα βιντεοκλίπ με τα τραγούδια της μετράνε πολλά εκατομμύρια views στα social, με πιο πρόσφατο το «Σημάδι» που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Νέα Υόρκη.
Όσο για τις «Αμαρτίες», το τραγούδι ανακηρύχθηκε το Νο1 τραγούδι στα ελληνικά ραδιόφωνα για το 2022. Τώρα συμμετέχει ως special guest στις θερινές συναυλίες που κάνουν οι «Μέλισσες» και παράλληλα πραγματοποιεί και το δικό της summertour σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Απόψε, βραδιά Πέμπτης, η εκρηκτική Αναστασία στον κάμπο, στην αυλή του σχολείου στη Νίκαια, σε συναυλία του Δήμου Κιλελέρ με ελεύθερη είσοδο. (Μέσα στη μόδα ο δήμαρχος Θαν. Νασιακόπουλος κι ο αντιδήμαρχος Αχ. Χατζούλης. Και στη νεολαία).
Ζ.

Αλλιώς πώς…
* Η Λαρισαία πηγαίνει τη δεκαοκτάχρονη κόρη της στον γιατρό.
- Λοιπόν, κυρία μου, ποιο είναι το πρόβλημα; Ρωτά εκείνος.
- Η κόρη μου, η Μαιρούλα. Έχει αρχίσει να παίρνει βάρος και το πρωί έχει αναγούλες…
Ο γιατρός εξετάζει τη Μαιρούλα και μετά γυρίζει στη μητέρα της.
- Δεν ξέρω πώς να σας το πω, κυρία μου, αλλά η Μαιρούλα σας είναι έγκυος. Περίπου 4 μηνών θα έλεγα.
Η μητέρα απορεί.
- Έγκυος; Δεν είναι δυνατόν… Η κόρη μου δεν βρέθηκε ποτέ μόνη της με άντρα. Έτσι δεν είναι κούκλα μου;
- Έτσι μαμά. Κι ούτε με φίλησε κανείς ποτέ.
- Είδατε που σας λέω γιατρέ;
***
* Ο γιατρός γυρνάει προς το παράθυρο και μένει εκεί κοιτάζοντας έξω. Μετά από λίγα λεπτά η μητέρα ρωτάει.
- Συμβαίνει κάτι γιατρέ;
- Όχι, κυρία μου. Απλώς την τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο, ένα αστέρι φάνηκε στην Ανατολή και από κει ήρθαν τρεις σοφοί μάγοι… Ε, αυτήν τη φορά δεν θα το χάσω με τίποτα.
Ζ.

 

KALOGIAN-KELLAS.jpg

* ΟΠΟΥ ο Χρ. Κέλλας εξηγεί στον Απ. Καλογιάννη ότι αυτοί είναι δεξιοί και δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν τον Οκτώβριο. Όπως έκανε κι αυτός δηλαδή τώρα…
Ζ.

 

KANTONIA.jpg

* ΜΕ τον Κ. Αγοραστό στο Κλειστό η Εύη Καντώνια, η δύναμη της «Make A Wish», υπέρ της οποίας δόθηκαν τα έσοδα της Γιορτής της Γυμναστικής.

 

SOUVLAKI.jpg

* ΟΤΑΝ έχουν έμπνευση στα φαστφουντάδικα της Λάρισας.
Ζ.

 

GIDIA.jpg

* KI o Τ.Ζ. δηλώνει διαβάζοντας πως κάτι είχε υποψιαστεί...

Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass