ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2023 17:00
* ΚΑΘ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αγιά, το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είχε μεταξύ άλλων στο πλευρό του τον Αγιώτη υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Χατζησαλάτα, ο οποίος να θυμίσουμε ότι έλαβε στον Δήμο Αγιάς στις τελευταίες εθνικές εκλογές τις περισσότερες ψήφους από τους υποψήφιους όλων των κομμάτων.  Ν.Γ. * ΚΑΘ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αγιά, το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είχε μεταξύ άλλων στο πλευρό του τον Αγιώτη υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Χατζησαλάτα, ο οποίος να θυμίσουμε ότι έλαβε στον Δήμο Αγιάς στις τελευταίες εθνικές εκλογές τις περισσότερες ψήφους από τους υποψήφιους όλων των κομμάτων. Ν.Γ.

Ψηφίζει
* Ο καιρός χαλάει ξανά, μπορεί κι από αύριο, επανέρχεται ως άστατος, όπως συνήθισε

να συμπεριφέρεται τελευταία. Και γίνεται έτσι σαφές ότι ο καιρός ψηφίζει. Αν είχε καύσωνα το Σαββατοκύριακο θα ευνοούνταν η αποχή από τις κάλπες, δεν θα ήταν και λίγοι που θα ψήφιζαν παραλία, ιδίως νέοι.
Ενώ με βροχές και καιρό ανάκατο, πού να τρέχουν, αντενδείκνυται. Το επόμενο Σ/Κ, θάλασσα.
Ζ.

Παντόφλα
* Η Πισίνα της Νεάπολης έχει φέρει και αλλαγές στον ενδυματολογικό κώδικα των νέων Λαρισαίων. Είναι αλήθεια πως δεν είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν να βλέπουμε παρέες να κυκλοφορούν με ένα μαγιό, το ποδήλατο και παντόφλες.
Δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε να περιμένουν στη στάση του αστικού κρατώντας μόνο μια πετσέτα στο χέρι και στο άλλο το κινητό. Τόσο απλά και τόσο όμορφα οι νέοι...
Κ.Γ.

Πηνειός
* Η αλήθεια είναι πως αυτή η γιορτή έχει αγκαλιαστεί από τους Λαρισαίους όλων των ηλικιών. Και οι μικροί τη χαίρονται, μα κι οι μεγάλοι. Με ρόκα και ποδήλατα, με χαλβά και τραγούδι. Απ’ όλα έχουν αυτές οι ημέρες του ποταμού που είναι γεμάτες δραστηριότητες και παιχνίδια.
Βόλτες και παρέα. Μουσικά ακούσματα και ομορφιά. Τέτοια να γίνονται.
Κ.Γ.

Φανάρια
* ΑΚΟΜΑ πιο ασφαλής γίνεται ο τρόπος διέλευσης οχημάτων από τους πεζόδρομους με τα αναδυόμενα κολονάκια. Πλέον τοποθετούνται σε πολλά σημεία μικρά φανάρια με κόκκινο και πράσινο φωτάκι που θα επιτρέπουν στους οδηγούς να περνούν με σιγουριά από το σημείο ελέγχου θέλοντας να μπούνε ή να βγούνε από τους πεζόδρομους στους οποίους έχουν δικαίωμα εισόδου και η πινακίδα τους αναγνωρίζεται από το σύστημα ελέγχου. Οι οδηγοί θα περιμένουν μέχρι να ανάψει το κατάλληλο πράσινο φανάρι για να προχωρήσουν. Το κόκκινο διατηρείται μέχρι να κατέβει τελείως το κολονάκι. Στον ίδιο χώρο σε αρκετά σημεία τοποθετούνται και σχετικές ενημερωτικές πινακίδες.
Κ.Γ.

Ανελκυστήρες
* ΝΑ και η αγωνία του υπερήλικα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Προσοχή στα ασανσέρ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα, που βρίσκονται σε όροφο. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να μεταβούν οι δικαστικοί όπου και αν βρίσκονται για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά (αναρωτώνται) γιατί να συμβεί αυτό όταν είναι πιο εύκολο να διατηρηθούν σε λειτουργία οι ανελκυστήρες; Προβληματισμός, που αναζητά απαντήσεις, από έναν παθόντα στις προηγούμενες εκλογές...Στον βυθό
* Η απελπισία κι η ματαιοδοξία. Ο γνωστός Λαρισαίος Τ.Τ. επισημαίνει τη χρονική σύμπτωση. Ένα σαπιοκάραβο γεμάτο απελπισμένους και ένα μικρό υποβρύχιο με λίγους ζάπλουτους. Οι μεν πήγαν στον βυθό, ίσως οι πιο πολλοί, από απελπισία, οι δε από περιέργεια να δουν τον Τιτανικό. (Με τι όμως απ’ τα δύο ασχολείται η παγκόσμια κοινότητα;).
Ζ.

Όλοι θέλουν
* ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ τα σενάρια που ακούγονται και γράφονται για τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Λαρισαίος παρατηρητής εκτιμά ότι αυτή θα πρέπει να έχει ίσα με 100 μέλη. Από τη Λάρισα μόνο προαλείφονται τουλάχιστον τρεις και απ’ τη Θεσσαλία καμιά δεκαριά, μπορεί και δώδεκα. (Είναι κι οι εξωκοινοβουλευτικοί, για όποιον το ξεχνά...).
Ζ.

Οι αναποφάσιστοι
* ΜΙΑ και σήμερα απέμειναν και μετά εκλογές. Πάλι κάλπες; Πάλι.
Με σκοπό να επιβεβαιώσει ο κυρίαρχος λαός αυτό για το οποίο είχε αποφανθεί, μόλις προ μηνός. Και τι άλλο μπορεί να κάνει δηλαδή, μια τυπική διαδικασία θα είναι.
Κι όμως, λέγεται ότι πολλοί μπορεί ν’ αλλάξουν την επιλογή τους, να ψηφίσουν αυτόν τον μήνα διαφορετικά. Που καλά θα κάνουν να προσέξουν δηλαδή, μην και ξαναλλάξουν γνώμη, διότι τον επόμενο μήνα δεν θα έχει κάλπες. Πόσοι όμως μπορεί να είναι αυτοί, που στα χωριά παλιά τους χαρακτήριζαν «παλάντζες» και οι οποίοι έκριναν εν τέλει και το αποτέλεσμα κάθε φορά, χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Τώρα ο όρος είναι «αναποφάσιστοι», ενώ χρησιμοποιείται και η έκφραση «αποφασίζουν ακόμη και πάνω από την κάλπη». Κι είναι καλό αυτό; Μπορεί να κρίνουν τέτοιοι άνθρωποι το μέλλον της χώρας; Και εντάξει, αλλαγή στάσης σε μια τετραετία, μπορεί να μετανιώσει κάποιος αφού δοκιμάσει, αλλά και σ’ έναν μήνα;
***
* Α, στην τελευταία δημοσκόπηση και στο ερώτημα τι είχαν ψηφίσει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το 42% όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι, αποφάσισε να μην απαντήσει σ’ αυτό. Να και μια απόφαση.
Ζ.

Με νότες
* ΕΔΩ τόσα τραγούδια έχουν γραφτεί για να υμνήσουν την αυτού υψηλότητα τον Αναποφάσιστο. Να, ο Μάριος Κωνσταντινίδης:
Αναποφάσιστος για σένα, φοβάμαι μήπως είσαι ψέμα
Αναποφάσιστος δηλώνω, μα όταν σε βλέπω μετανιώνω
Αναποφάσιστος για σένα, τι θα κάνω εγώ με μένα.
***
* Ο ανεπανάληπτος και βαθιά πολιτικός, Ζαφείρης Μελάς, πριν σαράντα χρόνια:
Αναποφάσιστος στο χείλος του γκρεμού
Ξέρω πως χάνομαι μα βρίσκεσαι παντού
Δε βρίσκω δύναμη εσύ με κυβερνάς
Στο αδιέξοδο, ζωή, με οδηγάς.
Αναποφάσιστος την ώρα της αιχμής
Σε λίγο θα ‘μαι θύμα καταστροφής,
Μου ‘λεγαν φύγε...
***
* ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ η Ελεωνόρα Ζουγανέλη:
Αναποφάσιστα
Μικρά μου μάτια δειλά
Τι με κοιτάτε πια, γιατί δε φεύγετε
Για να σωθεί η καρδιά.
***
* ΤΑ Κίτρινα Ποδήλατα με τον κοινωνικό τους στίχο:
Πότε με θέλει πότε με διώχνει
Μία πατρίδα αναποφάσιστη εδώ
Τη μια ανοίγει, την άλλη κλείνει
Είναι μια πόρτα αναποφάσιστη εδώ
Πίσω της ό,τι ζητώ κι ούτε να δω δε μ’ αφήνει
Μια πατρίδα αναποφάσιστη εδώ
***
* ΚΙ ο Αλέκος Ζαζόπουλος:
Τον δρόμο τον δικό σου δεν τ’ αρνιέμαι
Μα πώς να τον βαδίσω, πώς,
Το τέλος με τρομάζει και κρατιέμαι
Και μένω αναποφάσιστος. (Του έρωτα όμως όχι της πολιτικής).
Ζ.Υπό πίεση
* - ΤΙ έγινε, παντρεύτηκες;
- Όχι ακόμη.
- Και τι περιμένεις;
- Το λεωφορείο. (Στη στάση συζητούσαν οι δύο Λαρισαίοι γνωστοί).
***
* - ΣΧΕΔΟΝ κάθε βδομάδα, βρε παιδιά, γράφουν στο facebook ότι κάποιος παλιός συμμαθητής παντρεύτηκε ή αρραβωνιάστηκε. Κοίτα κόλπο που έχει σκαρφιστεί η μάνα μου...
***
* - ΑΥΤΗΝ την περίοδο είσαι σε σχέση;
- Σε σχέση με τι;
- Εννοώ αν παίζει κάτι...
- Το δεξί μου μάτι.
Ζ.

Εξελίξεις
* ΕΤΟΙΜΟΙ για κάθε ενδεχόμενο επιθυμούν να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν και αυξηθεί η διαφορά στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου. Το Κουλούρι έχει τις πληροφορίες ότι, στους ψηφοφόρους του κόμματος, έχει δοθεί ανεπίσημη οδηγία να είναι σε επιφυλακή, ώστε αν τα πρώτα αποτελέσματα δείξουν μεγάλες διαφορές, τότε να σπεύσουν να καταστρέψουν τις κάλπες, να πετάξουν αντικείμενα και φωτοβολίδες και να σπάσουν τις καρέκλες και τα γραφεία στα εκλογικά κέντρα, ώστε να χαθούν οι εκλογές στα χαρτιά, με σκορ 20-0. Σε αυτήν την περίπτωση, η ΝΔ δε θα αποκτήσει αυτοδυναμία, με την περίπτωση τρίτης κάλπης να μοιάζει πλέον βέβαια. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τιμωρηθεί, αφού η ευθύνη θα αποδοθεί στην αδυναμία καταμέτρησης λόγω τεχνικών προβλημάτων.
***
* ΣΤΟ ίδιο πλαίσιο των πολιτικών ειδήσεων: Συνεχείς φαίνεται πως είναι οι διεργασίες στον χώρο της πατριωτικής και συντηρητικής ακροδεξιάς στη χώρα μας, με τις ανακατατάξεις να μη σταματάνε ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συγκεκριμένα, έπειτα από μετακινήσεις τεκτονικών πλακών, δημιουργήθηκαν ρήγματα, τα οποία έφεραν και τη γέννηση 3 νέων κομμάτων με πατριωτικό πρόσημο, με την ονομασία «Ελλαδάρα-Ομαδάρα», «Λίκνο» και «300». Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό ούτε ποιοι προεδρεύουν, ούτε ποιοι μετέχουν στις παρατάξεις αυτές, οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές, όμως αναμένεται να ανακοινώσουν σύντομα ποιο κόμμα θα υποστηρίξουν.
Ζ.

Θα ισοφαρίσει;
* ΜΠΟΡΕΙ να μην την έθιξε η απογραφή, αφού συγκριτικά ο πληθυσμός της δεν μειώθηκε. Ωστόσο, η Λάρισα θα έχει αυτήν τη φορά ίσως και 6 μόνο βουλευτές. Ας όψεται η αντιδημοκρατική λειτουργία μικρών κομμάτων, που η Δημοκρατία την επιτρέπει.
Έτσι, ο Κυρ. Βελόπουλος, ως αρχηγός, λέει ότι κρατάει ξανά την έδρα της Λάρισας, την οποία αγαπάει πάρα πολύ. Προφανώς εφαρμόζει το μακριά κι αγαπημένοι. Ως αρχηγός κόμματος απλώς θα είχε διέλθει περισσότερες φορές εκ Λαρίσης απ’ όσες ως βουλευτής της. Ουδόλως τον απαλλάσσει που απέσπασε δύο καθηγητές στο γραφείο του να συντάσσουν αναφορές και ερωτήσεις στη Βουλή αξιοποιώντας τοπικά δημοσιεύματα.
***
* ΚΙ έρχεται και ο Δημ. Νατσιός να κρούσει τη θύρα της Βουλής και ως αρχηγός αποφασίζει δημοκρατικά ο ίδιος να ξηλώσει από την πρώτη θέση της λίστας της «Νίκης» την πρωτεύσασα σε σταυρούς Λαρισαία Βασιλική Ζιάκα αντικαθιστώντας τη με Κορίνθιο δικηγόρο φίλο του. Ίσως και να έχει γοητευτεί από την, ούτως ή άλλως, θαυμάσια προς Κορινθίους επιστολή.
***
* Η ίδια διαδικασία ωστόσο, οι προνομίες του αρχηγού, που σημειωτέον αυτές οι ίδιες στα μεγάλα κόμματα δεν εφαρμόστηκαν, πουθενά από κανέναν, μπορεί να δώσουν πίσω τις δύο έδρες σε Λαρισαίους. Υπό την προϋπόθεση πάντοτε ότι τα μικρά κόμματα θα μπουν στη Βουλή και παρόμοιες ενέργειες καθόλου δεν τα βοηθούν, ο κόσμος ενοχλείται από καισαρικές συμπεριφορές.
Πώς; Να, ο Δημ. Νατσιός όρισε επικεφαλής στο Επικρατείας του τον πρώην δικαστικό Γ. Αποστολάκη, Λαρισαίο στην καταγωγή εξ Ερετρείας Φαρσάλων και εν Τρικάλοις διαβιούντα. Αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κινούμενη αναλόγως, τοποθέτησε με δική της απόφαση σε δυνητικά εκλόγιμη θέση στην Αθήνα, τον Γοννιώτη σύντροφό της Διαμαντή Καραναστάση.
Ζ.

Άντε πες τώρα...
* Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει κι οι Λαρισαίοι το ξέρουν καλά αυτό.
- Βαρέθηκα να ντρέπομαι για όσους δεν ντρέπονται.
***
* - ΑΝ θέλεις τη γνώμη μου...
- Δεν τη θέλω.
- Ωραία. Άκου λοιπόν προσεκτικά.
***
* - ΠΩΣ έγραψες αγόρι μου, θα τα περάσεις τα μαθηματικά;
- Τι να σου πω πατέρα, νομίζω το ποσοστό είναι 60-60.
Ζ.

Οι 115
* ΠΑΙΧΤΗΚΕ και το υπόλοιπο του ματς Νίκη Βόλου-ΑΕΛ, εκτός σεζόν και δίχως κανένα ενδιαφέρον, έτσι για να βγουν απ’ τη σειρά. Η Ένωση Αστυνομικών Μαγνησίας είναι που αντέδρασε: Ενώ σιωπηλά ως αστυνομία δεχτήκαμε όλα τα πυρά για τα όσα είχαν διαδραματιστεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο μεταξύ των δύο ομάδων, μένοντας με την εντύπωση πως αφού εμείς φταίγαμε δεν θα μας ξαναχρειαστούν, εντούτοις για τα 40 εναπομείναντα λεπτά χρησιμοποιήθηκαν 115 αστυνομικοί. Με τον χιλιοταλαιπωρημένο πολίτη να επωμίζεται τα έξοδα μετακίνησής τους από γειτονικούς νομούς για να παίξουν μπάλα οι υπάλληλοι δύο ανωνύμων εταιρειών σε ένα γήπεδο χωράφι, με τον τσίγκο να βράζει πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων που παρακολουθούσαν τον αγώνα...Οι υπάλληλοι δε, ταλαιπωρημένοι από αυτήν τη σαραντάλεπτη αγγαρεία να προσπαθούν να σώσουν τη σωματική τους ακεραιότητα κάτω από αυτές τις συνθήκες, εξερχόμενοι των απαράδεκτων αποδυτηρίων μέσω ενός σωλήνα που λέγεται φυσούνα, όπως μας έχουν πει. (Είχαν καεί οι αρμόδιοι στον χυλό, τώρα φυσούσαν και το γιαούρτι).
***
* ΔΕΝ αντέχουμε πλέον, λένε, να κυλιόμαστε στον ίδιο βούρκο με το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών. Οι 115 αστυνομικοί λοιπόν στις κερκίδες να περιμένουν απλά να τους πουν ότι φταίνε αν γίνει κάτι και ο κοσμάκης δικαίως να διαμαρτύρεται για ελλιπή αστυνόμευση όταν η εγκληματικότητα οργιάζει και το μόνο που επιζητούν είναι αστυνομική προστασία και ασφάλεια. Ζητάμε συγγνώμη από τον πολίτη επειδή κάποιοι επιμένουν να μας χρησιμοποιούν σε πάρεργα και σε αλλότρια καθήκοντα. (Και δεν ξεχνούν να αναφερθούν στην ομάδα της Νίκης που πρεσβεύει χαμένες πατρίδες και συμβολίζει την προσφυγιά και τον ξεριζωμό των Ελλήνων από αυτές και την ομάδα της ΑΕΛ που κάποτε θαύμαζε όλη η Ελλάδα).
Ζ.

Να το θυμηθεί
* - ΠΗΓΑΜΕ χθες σε ένα εστιατόριο εξαιρετικό. Το καλύτερο που έχω πάει, διηγιόταν ο Λαρισαίος στον φίλο του εκεί που κάθονταν το βραδάκι στη βεράντα.
- Σε ποιο;
- Μμμ... Δεν θυμάμαι τώρα. Πώς το έλεγαν το λουλούδι που θαυμάζαμε όταν πήγαμε στο χωριό την άνοιξη;
- Παπαρούνα;
- Όχι, άλλο.
- Γιασεμί; Βουκαμβίλια;
- Όχι ρε, το άλλο μου μαδάμε.
- Μαργαρίτα;
- Α γεια σου... Μαργαρίταααα; Πώς το λένε καλέ το εστιατόριο που πήγαμε χθες;
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass