ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2023 17:00
* ΟΙ κοινοβουλευτικοί ολοκληρώνουν τον μαραθώνιό τους και παρηγορούν τους αυτοδιοικητικούς που μόλις τώρα αρχίζουν. Ζ. * ΟΙ κοινοβουλευτικοί ολοκληρώνουν τον μαραθώνιό τους και παρηγορούν τους αυτοδιοικητικούς που μόλις τώρα αρχίζουν. Ζ.

Το κόλλησε
* ΤΟ ξέκοψε ο νεαρός Λαρισαίος σε φίλο του που τον ρώτησε.


- Διακοπές, που;
- ...θενά.
Ζ.

Στις ξαπλώστρες
* - ΜΕ βλέπει ο άλλος στην ξαπλώστρα...
Κάποιες Λαρισαίες έχουν ξεκινήσει ήδη παραθαλάσσιες εξορμήσεις. Κι έχουν και νευράκια, ανεξηγήτως.
- Ηλιοθεραπεία κάνεις; η ερώτηση της αμηχανίας.
- Όχι, απάντησα, ήρθα για ύπνο εδώ γιατί έχω μαστόρους σπίτι.
Ζ.

Αντίφαση;
* ΤΗΝ «πεμπτουσία του πολιτεύματός μας» εντοπίζει λέει ο Λαρισαίος Κ. Μ.: «Ψηφίζουμε δημοκρατικά για να κυβερνηθούμε απολυταρχικά». (Άμα έτσι θέλει ο λαός, όμως...).
Ζ.

Κατά Τσίπρα
* ΠΙΟ παλιά, με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατόπιν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σύνηθες το ανάχωμα που σήκωνε το ΚΚΕ απέναντί τους, προσπαθώντας να αποφύγει διαρροές. Τώρα, στην προεκλογική περίοδο για τις δεύτερες, τις αυριανές κάλπες, η εικόνα έχει αλλάξει. Το ΚΚΕ επιχειρεί πλέον έφοδο στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να αποσπάσει εκείνο ψήφους, τώρα παρότι δεν υφίσταται δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση από αριστερά εξελίσσεται με πάθος. Ισχύει και το δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, τους άνοιξε κι η όρεξη με την άνοδο που είχαν τον Μάιο.
***
* ΠΑΝΤΩΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το ΚΚΕ κάνει μονομέτωπο προεκλογικό αγώνα, μόνον εναντίον τους, ούτε για τα τυπικά δεν αναφέρονται πια και στη ΝΔ.
Να και χθες, το ανέφεραν ενδεικτικά, τελευταία ημέρα προεκλογικής καμπάνιας και η οργάνωση του ΚΚΕ της Λάρισας επικεντρώθηκε στο να ετοιμάσει και να διανείμει κείμενο καταπέλτη κατά Τσίπρα, γιατί προσέλαβε προ μηνός στο επιτελείο του τον επικοινωνιολόγο Ν. Μαραντζίδη, τον οποίο εκείνοι θεωρούν αντικομμουνιστή. Συλλέγοντας 135 υπογραφές μελών και φίλων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και του συλλόγου Εμείς που Σπουδάσαμε στον Σοσιαλισμό.
(Με την ευκαιρία δύο από τους υποψήφιους βουλευτές ΚΚΕ προέρχονται από τον εν λόγω σύλλογο, ο Γ. Λαμπρούλης κι ο Θαν. Αθανασιάδης).
Ζ.

Θεάματα
* ΣΥΜΦΩΝΑ με τον Κανονισμό της Βουλής, οι βουλευτές που έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί μπορούν να λαμβάνουν τον λόγο επί παντός και όποτε το επιθυμούν.
Το ίδιο ισχύει και για όσους βουλευτές ήταν παλιότερα πρόεδροι της Βουλής. Και κάποιοι σκέφτονται τώρα πώς θα λειτουργήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αν βέβαια καταφέρει με το κόμμα της να μπει, τι θα κάνει λόγω εκρηκτικού ταπεραμέντου.
***
* ΚΙ ο Μ. σχολιάζει: πηγαίνει βουλευτής της ΝΔ στον πρόεδρο Τασούλα και του λέει «Πρόεδρε, αν μπει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον Κανονισμό». Τι εννοείς, τον ρωτά ο πρόεδρος. «Να επιτραπεί η κατανάλωση ποπ-κορν στην Ολομέλεια» η απάντηση του βουλευτή.
Ζ.

Το πουλάκι
* ΤΟ ψιλοκουβέντιαζαν αγόρια και κορίτσια της Λάρισας.
- Μπιρίμπα ξέρεις;
- Όχι.
- Θανάση;
- Ξέρω έναν.
***
* - ΚΑΠΟΙΟ πουλάκι μου είπε ότι με γουστάρεις...
- Μπούφος θα ήταν.
***
* - ΟΤΑΝ ο Γαλιλαίος είπε ότι η γη γυρίζει, δεν εννοούσε γύρω από σένα.
Ζ.

Ίδια συνταγή
* ΝΑ και το πιο πρόσφατο μυθιστόρημα του Λη Τσάιλντ, «Το Χρέος». Ίδιο κι απαράλλαχτο με πολλά από τα προηγούμενα, είναι ήδη είκοσι τέσσερα τα «ριτσερικά» του αμερικανοθρεμμένου Βρετανού συγγραφέα, τουλάχιστον όσα έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά. Με ήρωα πάντα τον Τζακ Ρίτσερ, σταθερά με 1,95 ύψος και 110 κιλά, όμως όλο και πιο παρηκμασμένο, όπως και ο συγγραφέας δηλαδή, περνούν τα χρόνια, κάποια στιγμή πρέπει κανείς να σταματάει, όσο κι αν η παραγωγή του είναι ευπρόσδεκτη απ’ το κοινό, ό,τι και να γράψει ο Λη Τσάιλντ θα πουλήσει τρελά παγκοσμίως. Και γράφει ένα τον χρόνο, αξιοποιώντας όλο και πιο πολύ τις ευκολίες του...
***
* ΕΤΣΙ και στο τελευταίο βιβλίο, ίδια ακριβώς συνταγή, αμέριμνος ο Ρίτσερ, κινείται διαρκώς ανά τις ΗΠΑ με λεωφορεία και οτοστόπ, μονάχα με την οδοντόβουρτσά του στην τσέπη και μια τραπεζική κάρτα να κάνει αναλήψεις απ’ τον λογαριασμό του, ρούχα αγοράζει κάθε φορά καινούργια, ο σκληροτράχηλος πρώην στρατονόμος με το ιδιαίτερο αίσθημα Δικαιοσύνης, εμφανίζεται όμως όλο και πιο αδίστακτος, διαρκώς και πιο πολύ αίμα, σπέρνει το θανατικό απ’ όπου περνά, εν προκειμένω σκοτώνει καμιά πενηνταριά εν συνόλω, δεν χάνει ποτέ, παρά μόνο ίσως την ψυχή του.
Κι όπως πάντα μία γυναίκα, διαφορετική σε κάθε βιβλίο, μία, για καναδυό μέρες, σε δυο-τρεις σελίδες, στοιχείο της συνταγής κι αυτή.
***
* ΑΥΤΗΝ τη φορά το εξηγεί κιόλας:
«Είσαι παντρεμένος;» τον ρώτησε η Μαρία.
«Όχι», της απάντησε ο Ρίτσερ.
«Δεν θες να παντρευτείς;».
«Η απόφαση είναι δική μου μόνο κατά πενήντα τοις εκατό», της είπε. «Οπότε, φαντάζομαι πως αυτό εξηγεί πολλά».
(Διφορούμενο;).
***
* ΜΟΝΙΜΩΣ δε αυτοσαρκάζεται: «Είναι κάτι που σου μαθαίνουν στον στρατό», της εξήγησε ο Ρίτσερ.
«Το μοναδικό πράγμα που ελέγχεις απόλυτα είναι το πόσο σκληρά θα δουλέψεις.
Με άλλα λόγια, αν σου βγει ο κώλος στη δουλειά, έχεις επίσης τις σωστές πληροφορίες, έχεις κάνει σωστό σχεδιασμό και εκτελέσεις το σχέδιο εκατό τοις εκατό σωστά, τότε σίγουρα θα βγεις νικητής».
«Σου δίνει δύναμη αυτό;» τον ρώτησε η Άμπι.
«Για τον στρατό μιλάμε.
Στην ουσία σου λένε πως, αν αποτύχεις, φταις εσύ».
Ζ.

Η ίδια;
* ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ να παίζουν με τις λέξεις στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Με πήραν απ’ την τράπεζα και με ρώτησαν αν είμαι η ίδια.
Όχι, τους είπα, έχω γίνει πιο ρομαντική.
***
* - ΟΣΟΙ νομίζετε ότι με τα λεφτά μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, καλά νομίζετε.
***
* - ΠΑΩ γυμναστήριο.
- Χάνεις τίποτα;
- Την ώρα μου.
Ζ.


Ξέφυγε
* ΤΟΝ χάρο με τα μάτια τους είδαν εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι του σταθμού ΣΚΑΪ όταν, λόγω τεχνικού προβλήματος, γράφημα με τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας ξέφυγε από τον έλεγχο και διαπέρασε την οροφή του κτιρίου, πληροφορεί το Βατράχι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφοι του σταθμού παρουσίαζαν τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης στην οποία καταγράφεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το γράφημα άρχισε να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να διαπεράσει την οροφή του κτιρίου.
***
* ΑΥΤΟΠΤΕΣ μάρτυρες που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο εκείνη τη στιγμή περιέγραψαν τις στιγμές πανικού που έζησαν. «Ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος σαν έκρηξη και πανικοβληθήκαμε. Βγήκαμε έξω και μετά είδαμε ότι το γράφημα φαινόταν πάνω από την οροφή του κτιρίου».
Πηγές του σταθμού που δεν θέλησαν να κατονομαστούν τόνισαν ότι ο γραφίστας που είναι υπεύθυνος για τα γραφήματα των δημοσκοπήσεων βρισκόταν κάτω από μεγάλη πίεση, ενώ λέγεται ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από τη διεύθυνση να μεγαλώσει κι άλλο την μπάρα. «Τι να κάνει κι αυτός, εκεί που προσπαθούσε να την ψηλώσει του ξέφυγε από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο», είπαν.
Ζ.

Αποτοξίνωση
* ΤΟ πρώτο τουριστικό νησί στον κόσμο χωρίς κινητά τηλέφωνα, διάβαζε ο Λαρισαίος χθες στα διεθνή της εφημερίδας, για το νησάκι που βρίσκεται στον Ανατολικό Κόλπο της Φινλανδίας, που είναι σημειωτέο η πατρίδα της Nokia, ναι της μεγαλύτερης εταιρείας κινητών.
Το νησί λοιπόν δεν κατοικείται, αλλά φιλοξενεί πολλά σπάνια πουλιά και φυτά, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να εντοπίσουν πεζοπορώντας.
Και οι ιθύνοντες της περιοχής μιλούν για διακοπές χωρίς κινητό, δίχως αναρτήσεις στα social και ηλεκτρονική επικοινωνία. Γοητευτικό; Σίγουρα για αρκετούς. Μόνο που η συμμετοχή στην ψηφιακή αποτοξίνωση είναι προαιρετική για τους τουρίστες δεδομένου ότι το νησί και δίκτυο κινητής τηλεφωνίας διαθέτει και ίντερνετ.
Άρα η ίδια αποτοξίνωση μπορεί να γίνει και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, φυσικά και στο σπίτι του καθενός.
Ζ.

Με οργάνωση
* ΗΤΑΝ μια φορά ένας τύπος και πάει σε έναν οίκο ανοχής. Πάει στη ρεσεψιόν.
- Γεια σας, θα ήθελα μια γυναίκα να... Καταλαβαίνετε...
- Γεια σας κύριε. Τη θέλετε ψηλή ή κοντή;
- Ψηλή.
- Ωραία θα πάτε στον πρώτο όροφο, τρίτη πόρτα δεξιά.
Ανεβαίνει ο κακομοίρης βρίσκει την πόρτα μπαίνει.
- Γεια σας για την ψηλή ήρθα.
- Ωραία, τη θέλετε ξανθιά, μελαχρινή ή καστανή;
- Ξανθιά.
- Τέλεια. Θα πάτε στον 2ο όροφο, πρώτη πόρτα αριστερά.
Ανεβαίνει ο τύπος όλο αγωνία γιατί δεν άντεχε άλλο, βρίσκει την πόρτα και μπαίνει μέσα.
- Καλησπέρα για την ψηλή ξανθιά ήρθα.
- Μισό λεπτό κύριε, τη θέλετε γαλανομάτα ή με καστανά μάτια;
***
* ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ λίγο αυτός.
- Γαλανομάτα.
- Ωραία κύριε, θα πάτε στον 3ο όροφο, δεύτερη πόρτα δεξιά.
Ανεβαίνει ο τύπος όλο ένταση, βρίσκει την πόρτα, μπαίνει μέσα.
- Γεια σας για την κοπέλα την ψηλή ξανθιά γαλανομάτα ήρθα, πού είναι;
- Μισό λεπτό κύριε, τη θέλετε λεπτή ή παχουλή;
- Λεπτή, λεπτή, πού είναι;
- Θα πάτε στον 4ο όροφο, πρώτη πόρτα αριστερά.
Τρέχει ο τύπος φτάνει στην πόρτα μπαίνει μέσα και ο τύπος τον στέλνει αλλού και ο άλλος αλλού.
Φτάνει τελικά στον 8ο όροφο ανοίγει την πόρτα όλο νεύρα και λέει στον υπάλληλο.
- Ρε φίλε θα κάνουμε επιτέλους κάτι ή όχι;
- Ααα κύριε, μπορεί γυναίκες να μην έχουμε εδώ, αλλά από εξυπηρέτηση σκίζουμε.
Ζ.

Αδέσποτα
* ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ έγινε η κατάσταση εκεί στην οδό Φιλίππου στη Νίκαια υποστηρίζουν τέσσερις κάτοικοι της περιοχής. Αιτία ούτε ένα ούτε δύο, αλλά εννιά αδέσποτα σκυλιά αρσενικά και θηλυκά.
Κάθε μέρα μας ενοχλούν δεν μπορούμε να περάσουμε εμείς και οι γείτονες τόσο πεζοί όσο και με τα αυτοκίνητά μας. Εκτός του ότι γαβγίζουν συνέχεια δημιουργούν και πρόβλημα στη στροφή της Φαρσάλων και οι οδηγοί δυσανασχετούν. Υπάρχει κίνδυνος να γίνει ατύχημα υποστηρίζουν και προσθέτουν ότι ο δήμος παρά τις επανειλειμμένες αιτήσεις και οχλήσεις από τον Γενάρη του 2022 η πρώτη, κωφεύει και αδιαφορεί.
Και επειδή δεν μπορούν να βρουν άκρη με αρμόδιους υπαλλήλους και αντιδημάρχους, το πήραν απόφαση. Η επόμενη κίνηση θα είναι ο εισαγγελέας...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass