Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2023 17:03
* ΜΕ δύο τετράδες, σε παράταξη ενώπιος ενωπίω, βρέθηκαν οι ομάδες Καλογιάννη-Μαμάκου, αντίπαλες στο γήπεδο. Ζ. * ΜΕ δύο τετράδες, σε παράταξη ενώπιος ενωπίω, βρέθηκαν οι ομάδες Καλογιάννη-Μαμάκου, αντίπαλες στο γήπεδο. Ζ.

Συν μία
* ΟΠΟΥ φύγει-φύγει οι αδειούχοι του Αυγούστου. Και με μία μέρα δώρο, αφού η Δευτέρα χθες η τελευταία γραμμή άμυνας του απαράδεκτου Ιουλίου. Και καλό μήνα, καλώς τονα τον Αύγουστο που ‘χει παχιές τις μύγες.
Ζ.

Στα 74
* ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ αμέσως θέμα για συζήτηση στην παρέα.
- Σύνταξη λέει στα 74 και δεν έχει κουνηθεί φύλλο. Πού να κουνηθεί, αφού έχουν καεί...
- Μετά την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, εμφανίζονται καινούργια επαγγέλματα με δεξιότητες: Ζητείται από πιτσαρία ηλικιωμένος με πάρκινσον να ρίχνει τυρί στα μακαρόνια.
Ζ.

Μετατέθηκε...
* ΛΟΓΩ των πυρκαγιών, η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη στη Λάρισα μετατέθηκε για μετά τις 15 Αυγούστου. Ως τότε θα δοθεί η ευκαιρία στους αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς να προετοιμάσουν κατάλληλα τα αιτήματά τους, αφού στις προθέσεις του Υπουργού είναι να υπάρξει διάλογος με όλους για όλα τα θέματα. Η Θεσσαλία άλλωστε είναι κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή.
Σ.Κ.

Βομβαρδιζόμενοι
* ΤΑ καυτά γεγονότα ερέθισαν τον νου των Λαρισαίων.
- Πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα;
- Έχεις παίξει ποτέ ναρκαλιευτή;
***
* - ΠΩΣ περνάτε το καλοκαίρι;
- Εκκενώνουμε.
***
* - ΠΟΥ κλείσατε για διακοπές;
- Σε ένα καταφύγιο.
Ζ.

Ο συμπατριώτης
* ΤΗΝ παρθενική του ομιλία του στη Βουλή την έκανε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη ζωή και στη Βουλή με την Πλεύση μαζί με τη Ζωή, που ως πρόεδρος τον όρισε μέσω της λίστας βουλευτή Αθηνών. Ξεκίνησε αυτοσυστηνόμενος: «Είμαι ο Διαμαντής Καραναστάσης, ηθοποιός, κινηματογραφιστής, παραγωγός, εκφωνητής και διάφορα άλλα πράγματα…» κι αμέσως έκανε διακοπή, μάλλον για να τριπλάρει το φυσιολογικό του τρακ της πρώτης φοράς, επιτιμώντας τη διερχόμενη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη. «Κάθεστε μπροστά στην κάμερα…», δεν είναι να στερείς τον φακό απ’ τον ηθοποιό. Το αξιοσημείωτο ήταν πάντως ότι τον λόγο στο παλικάρι απ’ τους Γόννους τον έδωσε ένας συμπατριώτης, ο παλιός Χρ. Κέλλας ως πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.
Ζ.

Για το παιδί
* ΜΠΟΡΕΙ να εβδομηντάρισε ο Γιώργος ο Best, με το ομώνυμο παλιό μικρό καφέ στην Παναγούλη, ωστόσο δεν μπορεί να ξεκολλήσει απ’ το μαγαζί κι ας συνταξιοδοτήθηκε. Και τώρα έχει και άλλοθι, να τριγυρνά κοντά. Όπως έγραψε χθες κι η εφημερίδα, η κόρη του, η Νάντια Πλατή, ιδιοκτήτρια πλέον του καφέ, διάβασε δουλεύοντας ταυτόχρονα εκεί μέσα και έκανε τον άθλο αφού πέρασε στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Οπότε άμα τον ρωτάνε τώρα πώς θα πορευτεί στη ζωή του, εκείνος εξηγεί χαμογελώντας πως πρέπει να βρει μια δουλειά να κάνει, διότι «έχω παιδί να σπουδάσω». Άλλο που η κόρη του κοντεύει να σαρανταπενταρίσει.
Ζ.

Ντεμέκ...
* «ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ Χαμουτζήδες, δεν θέλατε Πατούλη, επειδή ντεμέκ δεν ήταν αρκούντως σοβαρός και έριχνε ζεϊμπεκιές. Τώρα να δείτε πόσο θα καλοπεράσετε με Χαρδαλιά…». Και παραθέτει ημερήσιο πρόγραμμα ο βορειοελλαδίτης:
06.10-06.30 Εγερτήριο σε όλη την Περιφέρεια με αντιαεροπορικές σειρήνες.
06.30-07.00 Τροχάδην σε ανηφορικούς δρόμους, τραγουδώντας «των φρονίμων τα παιδιά, ψήφισαν τον Χαρδαλιά».
07.00-07.30 Πρόγευμα πλούσιο σε φυτικές ίνες.
10.30-10.45 Δεκατιανό με ενεργειακές μπάρες βρώμης και χαρουπιών.
10.45-12.00 Εργασία και Χαρά με ταυτόχρονη ακρόαση του Πορτοσάλτε.
12.00-12.30 Μεσημεριανό πλούσιο σε πρωτεΐνες και ψωμί ολικής άλεσης.
17.00-18.00 Επιστροφή στην οικία και κλείδωμα μέσα.
19.50-21.00 Παρακολούθηση ειδήσεων στον ΣΚΑΪ ή την ΕΡΤ.
21.00-23.00 Ελεύθερο Πρόγραμμα, συνιστάται ανάγνωση της Αγίας Γραφής.
23.00-06.10 Σιωπητήριο και ύπνος.
(Τα Σ/Κ το πρόγραμμα θα διαφοροποιείται για να περιλαμβάνονται και εκκλησιασμός, παρελάσεις, αποψιλώσεις ξερόχορτων, ιδεολογική κατήχηση, καθώς και προληπτικοί εμβολιασμοί).
Ζ.

Υπό πίεση
* ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Λαρισαίων ανδρών.
- Είναι ένα μικρό κοριτσάκι εδώ, έχει πιάσει ένα αγοράκι και του τσιρίζει μέσα στα αυτιά, με αποτέλεσμα αυτό να κλαίει. Περνάει εκπαίδευση από μικρός.
***
* - ΜΟΥ είπε να της πάρω τις always τις μοβ. Βλέπω 6 διαφορετικές always μοβ. Τόσο δεν έχω πελαγώσει ούτε στο τελευταίο μάθημα για το πτυχίο.
***
* - ΓΙΑΤΡΕ μου, τι να πάρω για να αντιμετωπίσω την υπέρταση;
- Διαζύγιο.
Ζ.

Ψόφιο σκυλί
* ΜΕ την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγιάς επικοινώνησε πριν μερικές μέρες ο Λαρισαίος Δ. Ξ. Ενημερώνοντας ότι έξω από το σπίτι του υπερήλικα πατέρα του στο Καστρί υπάρχει ένας ψόφιος αδέσποτος σκύλος. Τον διαβεβαίωσαν με ευγένεια ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο και πως θα επιληφθεί η υπηρεσία.
Μετά από λίγο όμως του τηλεφώνησαν για να του πουν πως δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό του Δήμου και θα πρέπει εκείνος να απομακρύνει το ψόφιο σκυλί. Κι ύστερα ξανά, ενημερώνοντάς τον ότι θα πάει να το κάνει ο πρόεδρος της κοινότητας. Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε, βρώμα και δυσωδία. Έτσι κι εκείνος, απευθυνόμενος στον δήμαρχο, σημειώνει: «Θα πρέπει να σας πω ότι Δήμος Αγιάς δεν είναι μόνο η Μελιβοία και η Σωτηρίτσα», συμπληρώνοντας: «Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές».
Ζ.

Μόνο κάθετα
* ΔΙΑΒΑΣΕ την είδηση ότι οι αυτοδιοικητικοί πήραν δίπλωμα ποδηλάτου με ποδηλατόδρομους λαρισαϊκού προτύπου και εξανέστη ο K.N.M. Κι άρχισε να λέει για τις διαδρομές των ποδηλατόδρομων που είναι πάνω στα πεζοδρόμια, εκτός εκείνου της Μ. Αλεξάνδρου, και όπου η προσέγγιση στη ζώνη ποδηλάτου, στο 95% γίνεται μόνο κάθετα, γιατί αν πάει κάποιος να ανεβεί υπό γωνία στο κράσπεδο ύψους 7-8 εκατ. η ολίσθηση και η πτώση είναι εγγυημένες, από τον Δήμο... Προς δόξαν των Ορθοπεδικών. Προσθέτει και τα αμέτρητα σπασμένα πλακίδια, για να περιγράψει το ποδηλατείν επικινδύνως, στην κατά τα άλλα ποδηλατούπολη. Κάνει λόγο για ερασιτεχνισμό στις μελέτες, για εργολαβικές κατασκευές και προπάντων σε χωρίς έλεγχο παραλαβές, που θριαμβεύουν. «Πώς να τους εμπιστευτούμε να σώσουν τον ψωριάρικο εναπομείναντα Πηνειό;», καταλήγει με την ευκαιρία. «Το σκέφτομαι να τα μαζεύω από δω», προειδοποιεί. (Κι είναι από τους πολύ χρήσιμους Λαρισαίους).
Ζ.

Καλάμια
* ΤΑ βλέπει πλήθος κόσμου καθώς κινείται από και προς τα παράλια. Είναι και η περίοδος τέτοια που όλοι λένε, εκ των υστέρων βέβαια, για χόρτα που δεν καθαρίστηκαν στην άκρη των δρόμων και έθρεψαν τις πυρκαγιές, θα τα λένε και κατόπιν όπως είχαν ειπωθεί σε παλιότερες πλημμύρες για χαντάκια που δεν καθαρίστηκαν. Λοιπόν, εκεί στο τρίστρατο της Γαλήνης, όπου ο δρόμος του Πλατυκάμπου χωρίζει προς Αγιά και προς Ομορφοχώρι, το παρόδιο ρεύμα είναι γεμάτο χόρτα και καλάμια. Τόσο πολύ που δεν γίνεται να επιληφθούν οι παρόδιες επιχειρήσεις να καθαρίσουν. Απαιτείται αν εμφανιστεί συνεργείο με μηχανήματα του Δήμου Κιλελέρ. Και αν δεν, ας τους παροτρύνουν σχετικά ή ας τους βοηθήσουν από την Περιφέρεια.
Ζ.

Στα ποτά
* ΗΘΕΛΑΝ να πιουν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με το αλκοόλ. Μου τελείωσε.
***
* - ΝΑ φτιάξουν σερβιτόρους με τεχνητή νοημοσύνη, να μπορούν να αντιμετωπίζουν τη φυσική ηλιθιότητα της πλειοψηφίας των πελατών.
***
* - ΓΡΑΜΜΗ στήριξης αλκοολικών;
- Μάλιστα.
- Πώς φτιάχνεται το μοχίτο;
Ζ.

Έμπυρη παρέα
* ΓΙΑ έμπυρο σχολιασμό τα βραδάκια με την παρέα έλεγε ο έμπειρος Λαρισαίος. Μιλώντας για εμbeerία. Και άντε εβίβα. Κι όχι φυσικά με «άνευ» κι αηδίες…
Ζ.

Καρμανιόλα
* ΕΝΑ ακόμα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στον παράδρομο της Ε.Ο. Λάρισας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Κάτω Αιγάνης με τα Μεσάγγαλα στην υπόγεια διάβαση. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Αιγάνης «και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ατυχήματα κι είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. Κι αυτό γιατί αρκετοί οδηγοί διέρχονται από τον παράδρομο με μεγάλη ταχύτητα, ενώ η ορατότητα όσων εξέρχονται από την υπόγεια διάβαση (από τα παράλια), είναι περιορισμένη. Θα πρέπει οι αρμόδιοι (κράτος ή οι ιδιώτες) να λάβουν μέριμνα πριν είναι αργά. Κι αν δεν γνώριζαν τη σοβαρότητα του προβλήματος, τώρα το γνωρίζουν...Πήγε τρένο
* ΤΟ τρένο στη Λάρισα, με δημοσίευμα εκατοντόσο ετών της εφημερίδας «Μικρά», από τον Ιούλιο του 1907, που εντόπισε ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.:
Μετ’ ευχαριστήσεως πληροφορούμεθα ότι αι εργασίαι της σιδηροδρομικής γραμμής του Πειραιώς-Λαρίσσης, και ιδίως του τμήματος Δοξαρά-Λαρίσσης ευρίσκονται περί το τέρμα. Η υπηρεσιακή φορτηγός αμαξοστοιχία φθάνει ήδη προ του ΧασάνΤατάρ, ήτοι μέχρι του 36ου χιλιομέτρου. (Χασάν Τατάρ ήταν το παλιό όνομα της Μεσοράχης).
***
* ΤΟ από Χασάν Τατάρ και μέχρι της πόλεώς μας τμήμα, 9 περίπου χιλιομέτρων, περατούται, ως καλώς μανθάνομεν, εντός της προσεχούς εβδομάδος, οπότε μετά 10 ημέρας το πολύ η αυτή φορτηγός αμαξοστοιχία θα φθάνη εις την πόλιν μας μεταφέρουσα τα εκεί συσσωρευμένα υλικά, ως και τα εργαλεία και άλλα είδη των εργολάβων, οίτινες από ημερών εγκατεστάθησαν εις Μπαμπά. (Στον σιδηροδρομικό σταθμό των Τεμπών δηλαδή, όπου τότε ήταν και τα ελληνοτουρκικά σύνορα).
Ζ.

Φορτηγατζής ετών 18
* Η τεράστια έλλειψη επαγγελματιών οδηγών έχει ως αποτέλεσμα την αναζήτηση νέων οδηγών από τις εταιρείες οδικών μεταφορών, με μισθούς που είναι έως και 5 φορές υψηλότεροι από τον μέσο κατώτατο. Αυτά συμβαίνουν εις τας Ευρώπας. Υπολογίζεται ότι αυτήν τη στιγμή απαιτούνται για άμεση πρόσληψη περίπου 600.000 οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων ώστε να καλύψουν τις ανάγκες και πως εάν συνεχιστεί το φαινόμενο, σε τρία χρόνια οι ελλείψεις αυτές θα φθάσουν στα 2 εκατομμύρια οδηγούς. Αυτό οδηγεί τις ήδη πιεσμένες οικονομίες σε υψηλότερο κίνδυνο πληθωρισμού και στην κατάρρευση της εφοδιαστικής αλυσίδας.
***
* Η έκκληση για μείωση του ορίου ηλικίας των επαγγελματιών οδηγών έχει αρχίσει να εισακούεται και ήδη η ισπανική κυβέρνηση έχει νομοθετήσει τη μείωση του ελάχιστου ορίου ηλικίας για την οδήγηση φορτηγών στα 18 έτη.
Ζ.

Τίποτα
* - ΕΛΑ ρε, θα το ακυρώσουμε το αποψινό...
Σαββατόβραδο κι ο νεαρός Λαρισαίος τηλεφωνούσε στον φίλο του.
- Γιατί ρε;
- Η δικιά μου δεν είναι καλά...
- Τι έχει;
- Τίποτα.
- Ωωωω ρε φίλε, τι αγγούρι σε περιμένει...
Ζ.

KARPOYZI.jpg

* O ένας φέτες, τρεις. Ο άλλος ολόκληρο το καρπούζι.
Ζ.

OMPRELA.jpg

*- ΤΩΡΑ πια δεν τις φτιάχνουν όπως παλιά, είπε ο φαλλοκράτης Λαρισαίος.
Ζ.

CYGEIO.jpg

* ΤΟ καλύτερο αιρκοντίσιον.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass