Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2023 17:04
* ΣΤΗΝ Πυροσβεστική του Βόλου, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για όσα έκαναν στην κατάσβεση της φωτιάς στη Μαγνησία βρέθηκε χθες το απόγευμα ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. (Επειδή κάποιοι μπορεί να φτάσουν να πουν ότι έλειπε σκοπίμως από την πρώτη της ΑΕΛ). * ΣΤΗΝ Πυροσβεστική του Βόλου, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για όσα έκαναν στην κατάσβεση της φωτιάς στη Μαγνησία βρέθηκε χθες το απόγευμα ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. (Επειδή κάποιοι μπορεί να φτάσουν να πουν ότι έλειπε σκοπίμως από την πρώτη της ΑΕΛ).

Για όλους
* ΑΥΓΟΥΣΤΕ μήνα, μήνα και Θεέ σε σένα ορκιζόμαστε... Που έλεγε κι ο Οδ. Ελύτης. Για τους διανοούμενους αυτά. Επί το λαϊκότερο, εκτός από τις παχιές τις μύγες, υπάρχουν κι οι κολιοί και τα καλά κρασιά τον Αύγουστο.
***
* - ΑΥΓΟΥΣΤΕ, καλέ μου μήνα, να ’σουν τρεις φορές το χρόνο…
Και δεν υπήρχαν και άδειες, τότε που πρωτακούστηκε η παροιμία.
Ζ.

Αντιφάσεις
* ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ λαϊκή σοφία οι παροιμίες, έχουν όμως και τις αντιφάσεις τους. Διότι, ναι μεν «Από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη καλοκαίρι» ή και «Ήρθε ο Αύγουστος, ψάξ΄ την κάπα σου», όμως υπάρχει και το «Ούτ’ ο Αύγουστος χειμώνας ούτ’ ο Μάρτης καλοκαίρι», ενώ επιμένει το «Εμπήκαμε στον Αύγουστο, στην πόρτα του χειμώνα». (Και δεν είχε και κλιματική αλλαγή τότε, να μπερδεύει τα πράγματα).
***
* ΧΘΕΣ 1η Αυγούστου ξεκίνησε η καταμέτρηση. Και κάποιοι ευελπιστούν ότι θα συνεχίσουν να μετράνε καλοκαίρι ως τις 82 του μήνα.
Ζ.

Πρωτοσέλιδα
* ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναμενόμενα τα πρωτοσέλιδα.
«Εκλογές μόνο τοπικές», στην «Καθημερινή»: «Οι κάλπες για την αυτοδιοίκηση θα στηθούν σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, χωρίς να επικρέμαται κάποιο κεντρικό διακύβευμα για τη χώρα. Γι’ αυτό είναι ευκαιρία να εστιασθεί η ετυμηγορία των πολιτών στην ουσία της επιλογής των τοπικών αρχόντων. Οι αρμοδιότητες με τις οποίες έχουν προικιστεί τα αξιώματα είναι σημαντικές. Πρέπει να μετρήσει η επάρκεια των προσώπων και όχι η επιτηδειότητά τους στον  πολιτικαντισμό». (Χμ…)
***
* ΚΑΙ στην «Αυγή»: «Πίσω από το ζεϊμπέκικο κρύβονται το πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων στην Αττική και η ανάπλαση της παραλίας του Φαλήρου, η σύγκρουση συμφερόντων. Ο παρακολουθούμενος από το Predator Πατούλης αποδέχθηκε σιωπηλά την καρατόμησή του και δήλωσε υποταγή». (Βρε πώς καταφέρνουν και τα δένουν όλα…).
Ζ.

Ίσα κι όμοια
* «ΤΙ Μπέος, τι όποιος άλλος», λένε απ΄ το ΚΚΕ για τις δημοτικές εκλογές στον Βόλο. Ναι, μάλιστα. Το έχουν εξελίξει το ‘’Τι Πλαστήρας τι Παπάγος’’, φυσικά και το ‘’Τι Τσίπρας, τι Μητσοτάκης’’. (Αν και για το τελευταίο τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα για κείνους, ο Τσίπρας θεωρούσαν ότι είναι χειρότερος).
***
* ΧΘΕΣ πάντως, αμέσως μετά τις φωτιές όπου αναδείχθηκε ξανά μεγαλοπρεπώς το απίστευτο ταλέντο του νυν δημάρχου, στέλεχος του ΚΚΕ της γείτονος το αμόλησε δημοσίως: «Συνεχίζεται το βρισίδι μεταξύ των υποψήφιων συνδυασμών ΝΔ από τη μία και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ από την άλλη στον Βόλο. Με τι άλλο άραγε να αντιπαρατεθούν; Έτσι κι αλλιώς όποιος και να βγει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση θα κινηθούν».
Κι ακολούθησε η αφελής ερώτηση Βολιώτη:
-Τον Μπέο ποιος τον έβρισε;
Ζ.

Επιτέλους...
* ΤΟ δίχως άλλο ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, η συμφωνία με τον ΕΦΚΑ για την παραχώρηση στον Δήμο του οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ στην Ασκληπιού. Κι έτσι θα αποδοθούν στην πυκνοδομημένη κεντρική αυτή περιοχή 2 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου, πρασίνου και παιδικής χαράς, ενώ θα φτιαχτεί και τριώροφο υπόγειο Δημοτικό πάρκινγκ  250 θέσεων.
Ο Απόστολος Καλογιάννης υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια μεγάλη διεκδίκηση της πόλης, που ξεκινάει από το 2008, όταν γκρεμίστηκε το παλιό κτίριο του ΙΚΑ, που είχε κριθεί ως ακατάλληλο. Το οικόπεδο – φιλέτο παρέμεινε αναξιοποίητο για 15 χρόνια περίπου, με όλες τις δημοτικές αρχές να προσπαθούν να προσεγγίσουν το ζήτημα στην κατεύθυνση της αξιοποίησης». (Και κάλυψε έτσι και τον Κ. Τζανακούλη, ο οποίος μετά το ρεπορτάζ της «Ε» για το θέμα έσπευσε να θυμίσει πως «εγώ το είδα πρώτος». Αφού ήταν δήμαρχος εκείνη την περίοδο).
***
* ΟΠΩΣ τόνισε ο δήμαρχος, «σχετικές συζητήσεις είχαν γίνει και την περίοδο 2018 -19 χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθούν, ενώ η δημοτική αρχή επανήλθε και πλέον έχουν οριστική συμφωνία με τον ΕΦΚΑ». Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα πράγματα τότε. Ως συνήθως, η υπόθεση κινήθηκε στον γνωστό ρυθμό «φέεετα»…
Αποδεικνύεται τώρα ότι κυβέρνηση και δήμος μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά και ας μην είναι του ιδίου κόμματος. Κι ας είναι τόσο κοντά οι δημοτικές εκλογές. Δεν το υποσχέθηκαν οι νεοδημοκράτες στον Θαν. Μαμάκο, βοηθώντας τον να γίνει δήμαρχος. (Και εις άλλα με υγεία. Για τη Λάρισα).
***
* ΚΙ ο αντιδήμαρχος Ντ. Διαμάντος, «ο οποίος είχε αναλάβει από τη δημοτική αρχή την ευθύνη για τη διαχείριση και την ολοκλήρωση του ζητήματος», είπε ότι ο χώρος «αποτέλεσε διαχρονική διεκδίκηση και των προηγούμενων Δημοτικών αρχών από το 1998 μετά...». Μια δεκαετία διαφορά με τον δήμαρχο, τι είναι δέκα χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα που βαστούσε η εκκρεμότητα. Και συνέχισε δηλώνοντας «ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή διότι και στο παρελθόν από άλλη θεσμική θέση αυτήν του Προέδρου του ΤΕΕ διατύπωνα τη θέση της απόκτησης του ακινήτου αυτού και ήρθε η ώρα να το υλοποιήσουμε σήμερα». (Κι ο Λαρισαίος σημείωνε ότι αυτό βρίσκεται 100 μέτρα από το πατρικό του και τώρα δικό του σπίτι. Και τι πειράζει; Λογικό να το πάρει πιο ζεστά).
Ζ.

Σέξι είναι
* «Η γηραιά όρνιθα έχει τον ζωμόν». Μιλφιάδης έφα, όνομα και πράμα στο γούστο του, Μιλφιάδης.
***
* ΚΑΙ στην παρέα των Λαρισαίων συνέχιζαν τις σοφίες.
- Σέξι είσαι αν δείχνεις μπούστο, πλάτη ή πόδια. Αν δείχνεις και τα τρία είσαι απελπισμένη.
***
* - ΟΤΑΝ σε ρωτάει αν είναι χοντρή, ένα όχι δεν είναι αρκετό. Πρέπει να δείξεις σοκαρισμένος, τινάξου και προς τα πίσω αν είναι ανάγκη.
Ζ.

Χωρίς εκρήξεις
* ΣΕ ήρεμους τόνους, παρά την κρισιμότητα του θέματος με τις πυρκαγιές στη Μαγνησία, κινήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Κ. Αγοραστός παρουσίασε αναλυτικά τόσο τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο πεδίο της μάχης, συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής, όσο και όσα έγιναν από την πλευρά της στον τομέα της πρόληψης και ενημέρωσης του πληθυσμού.
***
* Ο περιφερειάρχης συνέστησε υπομονή στο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να αποδοθούν ευθύνες σε Πυροσβεστική ή και τον Στρατό για την έκρηξη στα πυρομαχικά της 111, ενόψει της ΕΔΕ που διατάχθηκε. Παρότι η αντιπεριφερειάρχης του Δ. Κολυνδρίνη το είχε ήδη πράξει αυτό εξαρχής. Ο Κ. Αγοραστός πάντως, υποστήριξε ότι «το θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση», άποψη με την οποία συμφώνησαν και αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντάς το με τις νηφάλιες τοποθετήσεις τους. Και συνέχισε διαβεβαιώνοντας ότι «ακούει με προσοχή όλες τις προτάσεις που ειπώθηκαν, ώστε να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση μελλοντικών εκτάκτων καταστάσεων, οι οποίες λόγω και της κλιματικής κρίσης, μάλλον θα επαναληφθούν. Αρκεί αυτές οι προτάσεις να συνοδεύονται και από συγκεκριμένες ενέργειες και να μην μένουν σε θεωρητικό επίπεδο».
***
* ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του Σέσκλου, Βασ.Τσιαμήτα, ότι «τα άτομα που επιτέθηκαν εκείνο το βράδυ φραστικά στον Κώστα Αγοραστό ήταν παντελώς άγνωστα στο χωριό». Βέβαια κι εκείνοι είχαν πει ότι ήταν εθελοντές που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν. Όσο γι’ αυτό που είπαν ότι τους εξώθησε στην επίθεση, ότι «δεν θέλουν όσους επισκέπτονται τα καμένα για επικοινωνιακούς λόγους», απαντήθηκε ως εξής από τον περιφερειάρχη: «Προσωπικά δεν ανάρτησα καμία φωτογραφία, ούτε εκδώσαμε κάποιο δελτίο Τύπου από τη συνεχή παρουσία μας στο πεδίο της μάχης». Κι όσο για το σχετικό βίντεο που έπαιξε έντονα από ορισμένα ΜΜΕ, το απέδωσε σε προεκλογικές σκοπιμότητες. (Πάντως, αν και ζήτησε την καταδίκη της επίθεσης εναντίον του, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μόνο η Μαρία Μπίλλη το έπραξε. Χρυσαυγίτικη αντίδραση στη βία;)
Ζ.

Οχι στα καμένα
* ΕΠΙΣΗΣ ο Κ. Αγοραστός έθεσε τέλος στη φημολογία ότι στα καμένα της Μαγνησίας θα εγκατασταθούν αιολικά πάρκα, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει μία τέτοια εξέλιξη». Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αναφορά του ότι «σε παλαιότερη ψηφοφορία του Περιφερειακού Συμβουλίου, 41 μέλη καταψήφισαν την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, στην περιοχή της Κάρλας κι αυτοί που την υπερψήφισαν ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημ. Κουρέτας, Ι. Ψαχούλας και Χρ. Τσαγανού».
Από την πλευρά του όμως, ο εκπρόσωπος της ‘’Λα. Συ’’, του ΚΚΕ, Απ. Νάνος, ζήτησε «να υπάρξει μέτωπο κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίνει Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έργων στη Θεσσαλία». (Στην Αυτοδιοίκηση δεν έχουν δοθεί αποφασιστικές αρμοδιότητες. Τις κρατάει η κυβέρνηση για το μακρύ της χέρι, το αποκεντρωμένο).
Ζ.

Ορεξάτοι
* ΕΙΧΑΝ ως συνήθως όρεξη οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Μουσακά-τεψες τη δίαιτα βρε μάνα.
***
* - ΔΕΝ νιώθω καλά. Φέρε να βάλω ένα παγωτίνι κάτω από τη γλώσσα.
***
* - ΩΣ γνωστόν, πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Κι ακόμη πιο μετά το λίπος κάτω από την κοιλιά.
Ζ.

Doublem
* ΚΑΛΟ σκοπό είχε ο δαίμων χθες, σε βελτίωση στόχευε διορθώνοντας το «doublem» στο σχολιάκι για την έμμπυρη παρέα Λαρισαίων και τον έμμπυρο σχολιασμό του, αφαιρώντας το ένα «μ». Μα αυτό ήταν και το αστειάκι στον νεολογισμό για τη βραδινή εμbeerία τους. Κουβεντούλα με μπύρες, εν μπύραις άρα διπλασιασμός για το «μ».
Ζ.

Για το ψόφιο
* ΑΜΕΣΗ απάντηση σε διαμαρτυρία του Δ. Ξ. που φιλοξενήθηκε σε χθεσινό σχόλιο, από τον Δημ. Γουργιώτη, προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Αγιάς, που ενημερώνει ότι μίλησε ο ίδιος με τον πρόεδρο της Κοινότητας  Καστρίου, ο οποίος «βρέθηκε στο σημείο χωρίς να εντοπίσει τον ψόφιο σκύλο, αλλά ούτε και τη δυσοσμία. Σε περίπτωση που ο εν λόγω σκύλος βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο, θα θέλαμε τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη για την απομάκρυνσή του». (Είναι προφανές επομένως τι συνέβη).
Ζ.

Οι συριζαίοι
* ΑΠΛΩΣΕ τραχανά ο Βασ. Ζωγράφος με την ανάρτησή του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει Δημήτρη Κουρέτα για υποψήφιο Περιφερειάρχη στη Θεσσαλία. Ένα ανεξάρτητο φιλόδοξο ψηφοδέλτιο διεκδικώντας με πολλές πιθανότητες την Περιφέρεια». (Κι άρχισε να μαζεύει πανταχόθεν τα βέλη, εξ οικείων).
***
* ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ να αισιοδοξείς Βασίλη, του έγραψε η Σωτηρία Γεράση, γιατί δεν υπήρξες μέλος του πάλαι ποτέ Συνασπισμού, όταν κάποιοι είχαν κάνει τη λάθος επιλογή Κουρέτα για τη Νομαρχία. Μόνο σαν λύση ανάγκης μπορείς να την παρουσιάζεις σήμερα.
Κι ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ήταν στο ΚΚΕ, μαζεύτηκε αμέσως: Σωτηρία, ξέρεις πολιτικά λειτουργώ, θεσμικά στον ρόλο μου. Πρέπει να δώσω τόνο αισιοδοξίας. Ο Αγοραστός έχει μεγάλη φθορά».
***
* ΚΙ ύστερα ήρθε η Δέσποινα Λιάκου: Έτυχε τότε στον Συνασπισμό να είμαι υποψήφια μαζί του. Τότε είχε πει ότι ξαναγυρίζει στην Αριστερά, μέχρι σήμερα ακόμα γυρίζει.
Κι άλλοι, όπως ο Γιάν. Τρυφερούλης:
- Τη δουλειά σου κάνεις θεσμικά, Βασίλη, αλλά τόση χαρά για τον γυρολόγο του νομού, γιατί;
-Πού την είδες τη χαρά. Με την ανάλογη σοβαρότητα λειτουργώ.
-Άντε διορθώνω, θεσμική ευφορία. (Οπότε το έριξαν στο χιούμορ…)
Ζ.

Όπου...
* ΕΙΧΕ πάρει το σοβαρό του ύφος ο Λαρισαίος, μιλώντας στον φίλο του.
- Θα σου πω ένα μυστικό, αλλά θέλω να το πάρεις στον τάφο σου.
- Έχω ζητήσει να με αποτεφρώσουν, το ξέρεις.
- Καλά, πάρτο στο βάζο σου.
Ζ.

TSIMENTO.jpg

* ΤΟ μικρό παρκάκι της Νεάπολης, όπου παρκάρουν όλοι για να χαρούν μια δροσερή βραδιά, είχε τεράστιες λακκούβες που φρόντισε να γεμίσει το συνεργείο έπειτα από άπειρες οχλήσεις προς τον Δήμο. Με
ό,τι είχε πρόχειρο. Τι κι αν είναι στρωμένο με άσφαλτο, αυτοί τσιμέντο διέθεταν. Ταιριάζει; Και τι πειράζει; Την επόμενη φορά, λένε οι περίοικοι, «δεν υπάρχει λόγος να καλέσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου, ας πάρουμε ένα σακί τσιμέντο. Τι, όχι;»
Ζ.

SKOUPID.jpg

*ΕΝΤΟΝΟ πρόβλημα με τα σκουπίδια εντοπίζει ο Θ. Γκ. για τον Δήμο Τεμπών και στο Καστρί Λουτρό. Μπλε ξεμπλέ κάδος, χαμός γίνεται. Μέχρι και στρώματα, για να ξεκουράζονται τα απορρίμματα.
Ζ.

GATES.jpg

*TI αργά… Και καθόλου, καλύτερα. Αφού το λέει ‘’Αδιέξοδο’’ (Επικίνδυνο στενό στην Ερεσό, της Λέσβου).
Ι. Μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass