ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2023 17:01
*ΞΕΡΟΥΝ από γλέντια οι Σαρακατσαναίοι. Το απέδειξαν και στο Δίλοφο. *ΞΕΡΟΥΝ από γλέντια οι Σαρακατσαναίοι. Το απέδειξαν και στο Δίλοφο.

Εκ των υστέρων (1)


* ΤΗΝ ολοκλήρωση των έργων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου Δομοκός – Λάρισα – Πλατύ ανακοίνωσαν στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ. Προαναγγέλλοντας επίσης την ολοκλήρωση των εργασιών, σε σημαντικό τμήμα του δικτύου, για το σύστημα ETCS.
Κάτω από άλλες συνθήκες θα δηλώναμε ικανοποιημένοι για την εξέλιξη. Γιατί πρόκειται για ουσιαστικά έργα που αφορούν στην ασφάλεια των συγκοινωνιών. Είναι συστήματα που καθιστούν ασφαλή την κυκλοφορία των τρένων, αφού σε περίπτωση που κάποιος μηχανοδηγός ή σταθμάρχης πάθει κάτι, η τηλεδιοίκηση και το ETCS εμποδίζουν το ανθρώπινο λάθος ή την αμέλεια και δεν επιτρέπουν δύο τρένα να κινηθούν στην ίδια γραμμή.
Μια μετωπική σύγκρουση ας πούμε. Δεν πιστεύει κάποιος ότι... μπορεί να συμβεί μετωπική σύγκρουση τρένων. Μετά βεβαιότητας δεν θα το πιστεύαμε μέχρι που ήλθε η 28η Φεβρουαρίου 2023 ...
Β.Κ.

Εκ των υστέρων (2)
* ΟΠΩΣ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023 δεν καταλαβαίναμε οι περισσότεροι τι σημαίνει η σύμβαση «717». Αν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έφτιαχναν αυτά τα έργα θα επικροτούσαμε την εξέλιξη, θα λέγαμε μπράβο, αφού τα παιδιά μας θα ταξίδευαν με ασφάλεια.
Μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε ντροπή για το θλιβερό αυτό και στα χαρτιά δηλωθέν ελληνικό κράτος. Που μέσα σε 6 μήνες εγκατέστησε τα απαραίτητα εκείνα συστήματα ασφαλείας που δεν κατάφερε να εγκαταστήσει με τη σύμβαση 717, η οποία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί 7 χρόνια πριν, από το 2016.
Έπρεπε να χαθούν 57 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 20χρονα παιδιά. Σκεφτείτε αυτούς τους γονείς που για χρόνια (αναβολές, πρώτο και δεύτερο βαθμό κ.λπ.) θα είναι υποχρεωμένοι να παρίστανται στα δικαστήρια, να αναβιώνει το δράμα τους και να ακούνε δικαιολογίες. Γιατί σε 6 μήνες έφτιαξαν αυτά που δεν μπόρεσαν να φτιάξουν σε 7 χρόνια;
Β.Κ.

Κοίτα να δεις
* ΤΕΤΟΙΑ ανάλυση τα φιλοκυβερνητικά μέσα για τη φωτιά στη Χαβάη, γιατί άραγε; Όπως και με τις φωτιές στον Καναδά ότι καίγεται ο τόπος... παγκοσμίως, αλλά τώρα με τη Χαβάη, πόσοι άνθρωποι κάηκαν, τι εκτάσεις, πόσα μποφόρ κ.λπ., κανονικό μεταπτυχιακό.
Ενώ για τη φωτιά στη Ρόδο, έπαιξε δεν έπαιξε το θέμα. Δηλαδή έπαιξε κυρίως ως προς τη διάσταση ότι στην Ελλάδα και για πρώτη φορά... στον πλανήτη, έγινε τέτοιας έκτασης μαζική εκκένωση πολιτών με επιτυχία. Μετά έσκασαν οι βόμβες....
Β.Κ.

Ξανά;
* ΜΙΑ χαρά κυλούσε το φετινό καλοκαίρι μέχρι που άρχισαν οι πρώτες αναφορές του τύπου... ο κορονοϊός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει. Με αφορμή την εξάπλωση της νέας παραλλαγής («Eris») άρχισαν και τα δημοσιεύματα που προαναγγέλουν ένα φθινόπωρο γεμάτο... Ματίνα Παγώνη.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε ήδη τις πρώτες δηλώσεις και σου λέει, που λέει και ο Χατζηχρήστος, ας τους προετοιμάσουμε ενώ βρίσκονται σε άδειες για να ξέρουν επιστρέφοντας τι τους περιμένει. Ενδεχομένως να απαιτηθεί και... νέα δόση εμβολίου.
Πάντως τις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως προβληματίζει η εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής EG.5.1. (Eris) του στελέχους Όμικρον, του κορονοϊού. Οι επιστήμονες παρακολουθούν την κυκλοφορία της στην κοινότητα και η διαπίστωση είναι ότι αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό.
Ήδη κρούσματα της καταγράφονται σε 51 χώρες. Το αν, όμως, θα προκαλέσει νέο κύμα της Covid-19, είναι πολύ νωρίς για να λεχθεί. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ο κίνδυνος που συνιστά η «Eris» για τη δημόσια υγεία είναι χαμηλός.
Εχει γούστο...
Β.Κ.

Σίγουρα;
* ΑΥΤΟΙ οι νεοναζί και αυτοαποκαλούμενοι φίλαθλοι, μόνο μέχρι την Αθήνα ήθελαν να πάνε; Δεν ήθελαν να φθάσουν παρακάτω σε άλλη πόλη, σε άλλη περιφέρεια ας πούμε;
Β.Κ.

Βάλθηκαν
* ΚΑΤΑ κάποιον ανεξήγητο τρόπο και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα μπάνια του λαού κάποιοι επιμένουν να μας χαλάνε τη διάθεση με πράγματα πεζά. Ότι δηλαδή είμαστε πρωταθλητές ακρίβειας στην ενέργεια.
Ότι δήθεν λέει έχουμε, η Ελλάδα από τα τέλη Ιουλίου έχει την ακριβότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη και πως αναμένεται νέο κύμα αισχροκέρδειας στις λιανικές τιμές. Πού; Μα στα σούπερ μάρκετ.
Καλά, δεν ντρέπονται καθόλου να λένε τέτοια πράγματα; Ότι έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά; Σε βάρος των καταναλωτών;
Β.Κ.

Τσακίρ κέφι
* ΟΙ κάτοικοι των όμορων συνοικιών της Νέας Σμύρνης ξενυχτάνε κάθε βράδυ με τα γλέντια, τους γάμους κ.λπ. κατοίκων της συνοικίας. Δηλαδή υποχρεώνονται να ξενυχτήσουν. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αρχίζουν τα βεγγαλικά και μετά στη διαπασών μέχρι τα ξημερώματα, μερίδα κατοίκων της Νέας Σμύρνης υποχρεώνει όλους σε ξενύχτι.
Τα λένε, τα ξαναλένε οι κάτοικοι – τονίζουν στην «Ε» - διαμαρτύρονται, τηλεφωνούν στην Αστυνομία, αλλά δεν βρίσκουν πουθενά το δίκιο τους. Ησυχάζουν μόνο όταν αποφασίσουν οι γλεντζέδες να πάνε για ύπνο. Αλλά εκείνη την ώρα πρέπει να πάνε για δουλειά. Υπόψη άμα κληθεί η ΕΛ.ΑΣ. για διατάραξη σε οποιαδήποτε άλλη συνοικία, οι θορυβούντες θα σωπάσουν...
Β.Κ.

Παλιό σκαρί...
* «ΤΑ παλιά σκαριά έχουν μια άλλη ποιότητα» γράφει σε ανάρτησή του -σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης- ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, ανάρτηση που τη συνόδευε και με μια φωτογραφία ενός πλεούμενου.
Με τους Λαρισαίους εκεί στο καφέ της Κουμουνδούρου να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν και να εντοπίσουν τι να εννοούσε ο Πάνος Σάπκας.
-Μήνυμα προς τον Μαμάκο ήταν. Δηλαδή ότι ο νέος μπορεί να είναι ωραίος, αλλά ο παλιός, ο Καλογιάννης δηλαδή, είναι αλλιώς, έλεγε ο πρώτος, με τον δεύτερο τον πιο πονηρό και τον πιο συνωμοσιολόγο να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του.
-Βρε σίγουρα φωτογραφίζει και τον Μαμάκο στην ανάρτηση, αλλά μήπως δεν είναι μόνο για τον Μαμάκο; Μήπως είναι και μήνυμα για τη νεότερη γενιά των υποψηφίων και ιδιαιτέρως εκείνων που την έχουν δει λιγάκι»; Ελεγε βάζοντας τον δείκτη του χεριού του στο μέτωπο και κλείνοντας το μάτι...
ΘΑ.

Οδός Λάτσιου
* ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φως στην οδό Γιάννη Λάτσιου στη Φιλιππούπολη ζητούν περίοικοι. Κι αυτό γιατί -λένε- σε κάποιες απ’ τις κολόνες της ΔΕΗ δεν ανάβουν οι λάμπες, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι να είναι αναγκασμένοι να περπατούν στα σκοτάδια. Και μάλιστα να κατεβαίνουν και στο οδόστρωμα, γιατί τα πεζοδρόμια έχουν τα χάλια τους. Ας το δουν οι αρμόδιοι. (Μέρα όμως...).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass