Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2023 18:00
*ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τους σταυρούς σας πάτερ μου, χρόνια πολλά και για τη μέρα *ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τους σταυρούς σας πάτερ μου, χρόνια πολλά και για τη μέρα

Στην πατρίδα
* ΑΡΚΕΤΟΙ ήταν και φέτος οι Φαρσαλινοί που διαμένουν σε άλλες πόλεις και βρέθηκαν πίσω στην πατρίδα για να περάσουν τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Η πόλη γέμισε σταδιακά από την παραμονή και φάνηκε στην αγορά και μετέπειτα στον πανηγυρικό εσπερινό.
Γ.Γ.

Κούρσα
* ΟΙ εκλογές είναι ένας αγώνας δρόμου για τους επικεφαλής των παρατάξεων. Μέχρι τέλος Αυγούστου που εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές θα γίνονται διεργασίες και συζητήσεις. Η απροθυμία του κόσμου να συμμετέχει στα κοινά είναι το πρόβλημα των περισσοτέρων. Στα Φάρσαλα πάντως συνεχίζονται οι επαφές για να βρεθούν όλοι στην αφετηρία της κάλπης.
Γ.Γ.

Συνθήκες
* ΣΤΗΝ περίπτωση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως η ομάδα των δολοφόνων είναι αυτή που του επιτίθεται. Στην περίπτωση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οπτικό υλικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνει πως οι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με Ελληνες και αλλοδαπούς συνεργούς τους, συγκρούονται με οπαδούς της ΑΕΚ. Με τον 29χρονο, θανάσιμα τραυματισμένο να ξεψυχάει σε ένα περίπτερο.
Οι συνθήκες δείχνουν διαφορετικές, αλλά οι αιτίες και το αποτέλεσμα είναι ίδιες και απαράλλαχτες. Μέλη συνδέσμων, χούλιγκαν ομάδων δολοφονούν και νέα παιδιά πεθαίνουν μαχαιρωμένα. Θύματα ενός κηρυγμένου και γνωστού σε όλους, «πολέμου» μεταξύ «φιλάθλων»…
Β.Κ

Ε όχι δα…
* ΟΧΙ σαν τον πόλεμο που αναφέρει ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς. Ο οποίος αναφερόμενος στους Κροάτες συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση άσκησε κριτική στην Ελλάδα λέγοντας ότι «δεν θα έπρεπε να συμπεριφέρεται έτσι ένα κράτος δικαίου».
Για να προσθέσει πως οι συλληφθέντες «αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν αιχμάλωτοι πολέμου. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν προσεκτικά τι να κάνω. Η κατάσταση δεν είναι απλή. Αυτό αγγίζει τα όρια του νόμου του πολέμου. (Οι κρατούμενοι) αντιμετωπίζονται σαν αιχμάλωτη στρατιωτική μονάδα».
Ό,τι θέλει λέει ο άνθρωπος αλλά για την ταμπακιέρα, της δολοφονίας τίποτα. Πολιτικός γαρ…
Β.Κ.

Φυλακές
* ΤΕΣΣΕΡΙΣ συλληφθέντες (3 Κροάτες και 1 Αλβανός) για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ μεταφέρθηκαν στη φυλακή Λάρισας και άλλοι τέσσερις μετήχθησαν στον Βόλο, καθότι ανήλικοι. Με οδηγίες για τη φύλαξή τους προκειμένου να αποφευχθούν επαφές που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε συμπλοκές.
Ένα φεγγάρι πάντως, όταν έφεραν στη Λάρισα κρατούμενους για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη, αυτό δεν εμπόδισε φιλάθλους της ομάδας των κρατουμένων να βρεθούν έξω από τη φυλακή της Λάρισας για να δηλώσουν τη… συμπαράστασή τους στους κρατούμενους. Τι θα δούμε ακόμη…
Β.Κ.

Χαρά
* ΜΠΟΡΕΙ η αντιπολίτευση να διαμαρτύρεται για την απουσία ή καλύτερα την αφωνία του πρωθυπουργού για την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο και όχι μόνο, αλλά το πολιτικό ρεπορτάζ, χθες μας προϊδέασε για τα μελλούμενα, από σήμερα κιόλας.
Πως μετά την ολιγοήμερη (sic) απουσία του πρωθυπουργού επιστρέφει στο Μαξίμου με ανοιχτή (σ.σ. μπορεί να είπαν και κλειστή και να παρακούσαμε) ατζέντα που περιλαμβάνει καυτά θέματα. Οπαδική βία, πληθωρισμός, αυτοδιοικητικές εκλογές κλπ.
Είτε φευγάτος, είτε στο Μαξίμου, αφού δεν έχει αντιπολίτευση…
Β.Κ.

Εκλογές
* ΕΚΕΙ στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ μαζί, πήραν χαμπάρι ότι έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές σε περίπου ένα μήνα; ‘Η απολαμβάνουν ακόμη τη θερινή ραστώνη;
Μην τους αδικούμε τους ανθρώπους, γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουμε εκλογές για τα αποτελέσματα των οποίων τους περιμένει στη γωνία η κυβέρνηση της ΝΔ. Ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη που εστιάζει η ΝΔ, όπως και στις περιφέρειες.
Απλά με την εσωκομματική φαγωμάρα οι ΣΥΡΙΖΑιοι και με την πολιτική… «αδράνεια» στην οποία περιήλθαν (λόγω μνημονίων κλπ) οι ΠΑΣΟΚοι, θέλουν τα επιτελεία να κάνουν σχεδιασμό, αλλά δεν έχουν υποψηφίους. Ούτε χρόνο πλέον. Οριακά και όπου μπορούν θα φτιάξουν ψηφοδέλτια. Όποιος περνάει έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, «κινδυνεύει» να βρεθεί υποψήφιος…
Β.Κ.

Κρίμα
* ΚΑΛΟΝ είναι πάντως να αποφεύγετε την τηλεόραση. Εξαιρετικό Μέσο, δεν αντιλέγουμε, με απίθανα ντοκιμαντέρ, σειρές , παραγωγές κλπ, αλλά όχι για τα δελτία ειδήσεων.
Αυτά τα δελτία ειδήσεων σου μαυρίζουν την ψυχή. Χθες είχε ένα ρεπορτάζ για τα οικονομικά των ισχυρών κρατών και πώς αυξάνουν τα επιτόκια οι τράπεζες και τα μέτρα που λαμβάνει ή σκέφτεται να λάβει το ΔΝΤ για να σωθούν οι οικονομίες. Δηλαδή σε βαθμό που λες να δώσουμε κάτι από το υστέρημά μας για να σωθούν οι οικονομίες τους.
Να σωθούν οι οικονομίες, για τους ανθρώπους δεν ξέρουμε τι μπορεί να σκέφτεται η κ. Κριστίν και οι συνομιλητές της…
Β.Κ.

Ανταμοιβή
* ΓΙΑ το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα τώρα, όσοι δανειολήπτες λάβατε ειδοποίηση πως ενταχθήκατε σε πρόγραμμα ανταμοιβής, μην επαναπαυτείτε, να το ελέγξετε.
Για το πρόγραμμα που σας υποσχέθηκαν… ανταμοιβή, αυτό να ελέγξετε πρώτο πού κυμαίνεται το επιτόκιο. Αν αυξήθηκε δηλαδή ή αν παρέμεινε σταθερό.
Γιατί παρά το γενικότερο κλίμα (ακρίβεια κλπ) σε βάρος των εργαζομένων, οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια δανεισμού. Ετσι αυξάνουν τα κέρδη τους με έναν τρόπο που δεν υπηρετεί την οικονομία. Αλλά τα συμφέροντά τους και σε βάρος των δανειοληπτών. Αλλά πώς τα κόμματα και δη οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί να τραβήξουν το αυτί των τραπεζών, αφού χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους…
Τα γραφεία των κομμάτων, τα σπίτια των υπουργών ή τα σπίτια των δανειοληπτών θα βγάλουν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες. Τι πιστεύετε;
Β.Κ.

Ομοιότητες
* ΜΟΛΙΣ δοθεί η ευκαιρία στον πολιτικό κόσμο της χώρας να αναγνώσει (σ.σ. επιμελώς όμως) την ανάλυση της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Για τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή τη φονική πυρκαγιά στη Χαβάη και ειδικότερα για τις ομοιότητες με τη φωτιά στο Μάτι. Να τη διαβάσουν όχι για αντιπολιτευτικούς λόγους, όπως έπραξαν οι τότε αντιπολιτευόμενοι και νυν κυβερνώντες, που έπειτα «κάηκαν» οι ίδιοι από φωτιές στη δική τους θητεία.
Αλλά για να προστατεύσουν τους πολίτες από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Η εποχή των εμπρηστών και των… πρακτόρων μάλλον παρήλθε. Η Πολιτεία, άσχετα με το ποιος κυβερνά, πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδιά της, προς όφελος των πολιτών. Για να αστειευθούμε: ΝΔ στη Χαβάη, να πάει να κάνει αυτοψία, ΜΜΕ να ασκήσουν λαϊκίστικη κριτική, όπως στο Μάτι, δεν έχει;
Β.Κ.

Τι σκέφτονται
* ΤΑ διεθνή ΜΜΕ αναπαρήγαγαν χθες, πώς θα μπορούσαν άλλωστε να μην το πράξουν, τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Στ. Τζένσεν.
Ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα και σε ένα πάνελ συζήτησης φέρεται να είπε πως «νομίζω ότι η λύση μπορεί να είναι η Ουκρανία να εγκαταλείψει εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί».
Τι σκέφτονται οι άνθρωποι; Τι του ετοιμάζουν του Ουκρανού προέδρου δηλαδή, προκειμένου το ΝΑΤΟ να πετύχει τον σκοπό του…
Β.Κ.

Σιτάρι
* ΤΙ τιμή έχει το σιτάρι ρωτάνε οι αγρότες τις τελευταίες ημέρες, με τους εμπόρους να απαντούν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη τιμή. Ελάχιστες είναι οι συναλλαγές που γίνονται το συγκεκριμένο διάστημα με μύλους κ.α. ενδιαφερόμενους καθώς έχουν κλείσει για ολιγοήμερες διακοπές του Αυγούστου, που αυτό έχει σαν συνέπεια να παγώσει σχεδόν η αγορά των αγοραπωλησιών. Εν αναμονή…
Γ.Γ.

Ψηλά
* ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ τα ορεινά φέτος από επισκέπτες. Αρκετοί επέλεξαν να βρεθούν κάτω από τον έλατο και τον πλάτανο στη δροσιά, περνώντας ξέγνοιαστα τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Πολλές οι εκδηλώσεις και για όλα τα γούστα.
Δεν λείπει πάντως το κρέας και τα κλαρίνα.
Γ.Γ.

Το μαύρο δέρμα
* ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ προβληματάκια νεαρών Λαρισαίων.
- Επιστρέφοντας από διακοπές συμπεραίνεις ότι το μαυρισμένο δέρμα ζυγίζει 5 κιλά παραπάνω. Η ηλιοθεραπεία θα έφταιγε.
***
*- ΚΡΑΤΑΤΕ γερά, δυο βδομάδες έμειναν και αφήνουμε την κοιλιά ελεύθερη…
***
*- ΔΕΝ πήγα θάλασσα ούτε χθες και με πήρε ο λουκουματζής τηλέφωνο σήμερα να δει αν είμαι καλά.
Ζ.
Οδηγός ποδηλάτου
* ΕΙΣ την Νομαρχίαν ελήφθη έγγραφον του Υπουργείου Συγκοινωνιών διά του οποίου γνωρίζεται ότι διά την έκδοσιν αδείας οδηγού αυτοκινήτου ποδηλάτου απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά.
Ενημερωτική ειδησούλα του 1956 φέρνει ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε.Ρ. Τα οποία δικαιολογητικά για δίπλωμα οδήγησης ποδηλάτου, ναι αυτοκινήτου ποδηλάτου, ήταν: Πιστοποιητικόν γεννήσεως, πιστοποιητικόν Ποινικού Μητρώου, πιστοποιητικόν αστυνομικής αρχής, ότι ο ενδιαφερόμενος τυγχάνει καλής διαγωγής, δεν ρέπει εις την μέθην και χρήσιν ναρκωτικών, πιστοποιητικόν ιατρικής εξετάσεως και παράβολον 350 δραχμών. (Χωρίς καλή διαγωγή δεν…).
Ζ.

Τον χρόνο τους
* ΑΡΓΟΥΣΑΝ λιγάκι να πάρουν μπρος οι Λαρισαίοι άντρες.
- Χωρίζουμε.
- Μα έλεγες ότι είμαι ο άντρας των ονείρων σου.
- Ξύπνησα.
***
* - ΑΥΤΟΣ που θέλει χρόνο να σκεφτεί έχει πάρει ήδη την απόφασή του. Απλώς θέλει χρόνο να σκεφτεί πώς θα σου το σερβίρει.
***
* - ΘΕΛΩ να μείνω για πάντα δίπλα σου.
- Ξέρεις, το νοίκιασαν χθες κάτι φοιτητές.
Ζ.

Το clopyright
* ΚΑΙ να που στη δεκαετία του ‘60 η λογοκλοπή ήταν σοβαρό πρόβλημα στις ΗΠΑ. Ένα ολόκληρο μυθιστόρημα, αστυνομικό φυσικά και πολύ όμορφο, αφιέρωσε ο Ρεξ Στάουτ στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. «Ο ασύλληπτος δολοφόνος», με λογοτέχνες και λογοτεχνία και φιλολογικές απάτες, οπωσδήποτε και με φόνους και βέβαια με πρωταγωνιστή τον ιδιοφυή Νήρο Γουώλφ, τον υπέρβαρο ντετέκτιβ που δεν βγαίνει ποτέ απ’ το σπίτι του για δουλειά, αν και εν προκειμένω κάνει μια εξαίρεση στον κανόνα του, τον άνθρωπο που σκέφτεται και συνδυάζει τα στοιχεία που του φέρνουν οι δεινοί ντετέκτιβ συνεργάτες του, εκεί στο πέτρινο σπίτι του στη Ν. Υόρκη με το θερμοκήπιο στην ταράτσα, όπου καλλιεργεί τις αγαπημένες του ορχιδέες. Τα γνωρίζουν, βέβαια, αυτά οι αναγνώστες φαν του, όπως και τον βοηθό του Άρτσι Γκουντγουίν, τον αφηγητή στα μυθιστορήματα. (Που για να τα βρει κάποιος τώρα πια είναι και το πιο δύσκολο απ’ όλα. Όχι και ακατόρθωτο όμως).
Ζ.

Πλήρες σέρβις
* ΤΑ φιλαράκια είχαν μιλήσει πριν στο τηλέφωνο, να συνεννοηθούν.
- Έλα ρε, θα ‘ρθεις για καφέ;
- Αμέ.
- Ωραία, πάρε και τσιγάρα όπως θα ‘ρχεσαι.
- Oκ.
- Φέρε και καφέδες.
- Oκ.
- Και κάνα νερό.
- Καρέκλες έχεις ή να πάω και ΙΚΕΑ; (Και μια πίτσα, οικογενειακή. Μιας κι έρχεσαι δηλαδή…).
Ζ.

 

MAJIMOS-DESKATH6.jpg

*ΕΥΛΑΒΙΚΑ και ταπεινά στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας Βουνάσσας στην Παλιουριά Δεσκάτης

 

FASOYLAS.jpg

* Ο Αρχηγός ΑΤΑ Γεώργιος Φασούλας περνά μπροστά από το άγημα και την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, κατά τη χθεσινή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 142 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Φαρσάλων από τους Τούρκους.
Γ.Γ.

 

SXOINIA.jpg

* EIXE ζητήσει ο άλλος να του στείλει μια φωτογραφία χωρίς ρούχα κι εκείνη ανταποκρίθηκε.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass