Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2023 17:01
*ΔΕΝ πρόκειται για έκλειψη ηλίου ούτε για ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, είναι ήλιος θολωμένος απ’ την οργή, καπνούς απ’ τ’ αυτιά βγάζει, με όσα γίνονται εδώ κάτω. Οι φωτιές τον ξεφώτισαν. Ζ. *ΔΕΝ πρόκειται για έκλειψη ηλίου ούτε για ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, είναι ήλιος θολωμένος απ’ την οργή, καπνούς απ’ τ’ αυτιά βγάζει, με όσα γίνονται εδώ κάτω. Οι φωτιές τον ξεφώτισαν. Ζ.

Κι αν ξέχασαν;
* ΣΤΗ σύγχρονη εποχή επικρατούν οι απαιτητικοί. Κι οι νεαροί Λαρισαίοι το είχαν εμπεδώσει αυτό.
- Θα θυμούνται άραγε στο γραφείο ότι τελείωσε η άδεια ή να κάνω το κορόιδο κι όσο πάει;
* * *
* - ΚΑΝΟΝΙΚΑ το κράτος πρέπει να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε όσους τελειώνουν οι διακοπές τους.
Ζ.

Σαν ομπρέλα
* ΚΙ έτσι ο καπνός, που από τον Έβρο έφτασε στον κάμπο, λειτούργησε χθες σαν ομπρέλα για τους Λαρισαίους απέναντι στον καυτό ήλιο. Και δεν ίσχυσε το ουδέν κακόν, που ήτο πάρα πολύ κακόν, το αμιγές καλού που λέει κι αρχαία παροιμία, διότι τι «καλού», πρακτικά κάτι σαν συννεφόκαμα προέκυψε.
* * *
* ΑΠΟΚΟΣΜΗ ατμόσφαιρα, σαν Μεγάλη Παρασκευή ήταν χθες το πρωί. Μάτωσε κι ο ουρανός.
Κι όπως είπε και γνωστός Λαρισαίος, «δίπλωσε ο χάρτης που έλεγαν και ήρθε η Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλία».
* * *
* ΚΙ ύστερα έφτασε το φρικτό μαντάτο με τους δεκάδες μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο καιόμενο δάσος της Δαδιάς. Άνθρωποι που έγιναν δαδιά, σε ξένο τόπο, κυνηγημένοι απ’ τον δικό τους για όποιον λόγο.
Ζ.

Απελπισία
* «ΑΠΟ το πρωί, εδώ στα παράλια της Λάρισας, μας σκέπασε ο καπνός», ενημέρωνε ο Κ. Μπ.: Ένας άρρωστος κιτρινοκόκκινος ήλιος, ίσα που φαίνεται. Δεν έχω διάθεση ούτε να διαμαρτυρηθώ, ούτε να κράξω, ούτε να θυμώσω με τον γελοίο που πανηγυρίζει για την «επιτυχή» εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από την κυβερνησάρα μας. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να βρω αεροπλάνο να ανέβω... (Πλοίο να πάρει, γιατρός είναι).
Ζ.

Κατά διαόλου
* ΦΩΤΙΑ τα ιντερνετικά σχόλια των Λαρισαίων.
- Μην ανησυχείτε, όλα πάνε κατά διαόλου.
* * *
* - ΠΩΣ κάνετε έτσι μωρέ, φωτιά είναι, θα σβήσει σήμερα αύριο.
* * *
* - Η χώρα αυτοκαταστρέφεται, αλλά το κάνει τουλάχιστον σωστά.
* * *
* - ΚΑΙ ρώτησε λένε ο Ζελένσκι τον Μητσοτάκη: Εσάς πόσο καιρό σας βομβαρδίζουν και είστε σ’ αυτήν την κατάσταση;
* * *
* - ΔΕΝ τολμώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί στην 3η τετραετία.
* * *
* - ΒΡΕΙΤΕ την περιοχή της Ελλάδας που δεν έχει πιάσει πυρκαγιά και κερδίστε ‘’fire_pass’’ αξίας 100 ευρώ, για να πάρετε πυροσβεστήρα να σβήσετε το σπίτι σας, όταν έρθει η σειρά σας.
Ζ.

Φευγάτε...
* - ΜΕΤΑ την 111, λέτε το 112 να εκκενώσει και το 166;
- Με το νοσοκομείο πάντως το πέτυχε...
- Λες να έχει σειρά κι η εκκένωση του 199; Να φτάσει να ειδοποιηθεί και η Πυροσβεστική;
* * *
* Η επιτυχημένη τακτική είναι «Εκκενώστε», το προστατέψτε δεν δείχνει να βρίσκεται στο σχέδιό τους. Ούτε στις ικανότητές τους;
* * *
* ΚΙ έτσι όταν οι φλόγες πλησίασαν λέει στην αυλή του, διατάχθηκε η εκκένωση του Πανεπιστημιακού της Αλεξανδρούπολης. Το οποίο τελικά δεν κινδύνεψε να καεί. Ελήφθη πάντως μέριμνα, προληπτικά. «Στο φέριμποτ που επιτάχθηκε αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται 30 άτομα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου», ανέφερε μεταξύ άλλων η είδηση. Αποκαρδιωτικό έως ανατριχιαστικό. ΜΕΘ καραβίσια; Γίνεται;
Ζ.

Πλωτό
* ΜΠΛΑΚ χιούμορ, τι άλλο, με το πρωτοφανές συμβάν.
- Γιατρέ, θα κάνουμε εισαγωγή;
- Όχι σήμερα, έχει 8 μποφόρ και απαγορευτικό.
* * *
* - ΠΑΤΕ πολύ καλά μετεγχειρητικά, αύριο...
- Θα πάρω εξιτήριο;
- Θα αποβιβαστείτε.
* * *
* - ΜΙΑ εισαγωγή στο νοσοκομείο θα ήθελα να κάνω...
-Με καμπίνα ή χωρίς;
* * *
* - ΓΙΑΤΡΕ θα πάρω εξιτήριο;
- Ο λοστρόμος είμαι.
* * *
* - ΤΟ «Δημητρούλα» για παθολογικά, χειρουργικά και παιδιατρικά θα σαλπάρει στις 21.00. Το «Αίολος Κεντέρης» για πνευμονολογικά, δερματολογικά και ορθοπεδικά θα σαλπάρει στις 23.30. Έκτακτα περιστατικά, αναλόγως της σοβαρότητας, θα μεταφέρονται με τζετ σκι και τράτα. Για αισθητική χειρουργική μόνο με κρουαζιερόπλοιο.
Ζ.

Ρόστερ
* ΕΠΑΙΞΕ καλή μπάλα ο Πανσερραϊκός, με τον χάλια Ολυμπιακό, διακρίθηκε κι ο μέχρι πρότινος βυσσινί Ν. Γκοτζαμανίδης στο Καραϊσκάκη. Κι έγινε αμέσως μήλο της έριδος στη Λάρισα. Για να επιβεβαιωθεί ξανά πως δεν έχει σωσμό αυτή η ομάδα.
* * *
* ΤΟ ενδιαφέρον όμως με την ομάδα των Σερρών ήταν η ποιότητα του ρόστερ της. Αφού στη βασική ενδεκάδα έπαιζαν ο Χατζηστραβός, ο Πενταβράκης κι ο Μούργκος. (Ε δεν είναι και τραγουδιστές, να χρειάζονται καλλιτεχνικό ψευδώνυμο...).
Ζ.

Βασικά το βράδυ
* ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους οι Λαρισαίες στον καφέ.
- Βασικά τον άντρα το βράδυ τον χρειάζεσαι περισσότερο. Να σκοτώνει τις κατσαρίδες, να κάνει το σεξ και να απλώνεις το πόδι σου πάνω του.
* * *
* - ΜΩΡΟ μου, θέλω να μου το λες όταν έχεις οργασμό.
- Δεν ξέρω βρε αγάπη μου, δεν θέλω να σε ενοχλώ όταν είσαι στη δουλειά.
* * *
* - ΚΑΛΕ άπαπα... Το καλοκαίρι δεν είναι για σεξ, καλά και ο χειμώνας δεν ενδείκνυται, μία άνοιξη μένει που έχω αλλεργίες και το φθινόπωρο που όμως με πιάνει συνάχι.
* * *
* - ΑΓΑΠΟΥΛΑ μου, ξέρεις τι θέλω να μου κάνεις έτσι όπως είμαι ξαπλωμένη στον καναπέ;
-Τι θες να σου κάνω μωρό μου;
-Να μου φέρεις ένα σεντονάκι.
Ζ.

Συντάσσεται
* - ΠΟΥ μαζεύουμε υπογραφές για να καταργηθούν οι καινούργιες ταυτότητες του σατανά παιδιά, να υπογράψω πάραυτα;
Δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα, ωστόσο αντέδρασε εντόνως η γνωστή Λαρισαία Ι. Σ.
- Δεν καμάρωνα εγώ την ωραιότατη, την πλαστικοποιημένη, με τη φωτογραφία που ήμουν 19χρονο ομορφοκόριτσο, με το κούτελο τσίτα, τα μάγουλα ρουφηγμένα, τους μαύρους κύκλους ανύπαρκτους και τα 55 μου κιλά, για να έρθουν τώρα οι αντίχριστοι, να μου κοτσάρουν καινούργια φωτογραφία και να «μοιάζω» 40άρα που ψάχνει απεγνωσμένα μποτοξά...
* * *
* ΠΑΝΤΩΣ, καλά πληροφορημένες πηγές, που λένε κι οι δημοσιογράφοι, αναφέρουν πως ερώτημα προς το υπουργείο έχουν υποβάλει ήδη χιλιάδες χρήστες του instagram, οι οποίοι ζητούν να επιλέξουν δική τους σέλφι αντί για τις χάλια φωτογραφίες που συνήθως έχουν οι ταυτότητες, κάτι που το υπουργείο δεσμεύτηκε να εξετάσει. (Άρα καλύπτεται και η αγχωμένη Λαρισαία).
Ζ.

Και το ζώδιο
* ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ και όχι υποχρεωτική θα είναι τελικά η αναγραφή του ζωδίου στις νέες ταυτότητες που θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Το καλό νέο ανακοινώνει το Βατράχι: Αρχικές πληροφορίες για υποχρεωτική αναγραφή του ζωδίου είχαν προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των πολιτών, που ζητούσαν να πληροφορηθούν αν εκτός από τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομίσουν και βεβαίωση αστρολογικής ενημερότητας από εγκεκριμένο μελλοντολόγο.
* * *
* ΣΥΜΦΩΝΑ πάντως με τον υπουργό, αν οι πολίτες επιλέξουν να εμφανίζεται το ζώδιο και ο ωροσκόπος, αυτό θα τους διευκολύνει σημαντικά στις συναλλαγές τους με το κράτος, αφού θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση τους από αστρολογικά συμβατό δημόσιο υπάλληλο. Παράλληλα, θα μπορούν να ενημερώνονται ποιες ημερομηνίες προσφέρονται για συναλλαγές με το δημόσιο σε επαγγελματικά, οικονομικά ή οικογενειακά θέματα. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν ότι η αναγραφή του ζωδίου στις νέες ταυτότητες μπορεί να οδηγήσει σε κρούσματα ρατσισμού εναντίον κάποιων πολιτών, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που ο κάτοχος της ταυτότητας είναι Δίδυμος και η υπάλληλος της δημόσιας υπηρεσίας έχει βιώσει ερωτική απογοήτευση με το συγκεκριμένο ζώδιο.
Ζ.

Ματιασμένος
* ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές είχαν τους προβληματισμούς τους.
- Ο άλλος έχει πιει 17 μπίρες στον ήλιο και τώρα θέλει να τον ξεματιάσουμε.
* * *
* - ΤΙ ώρα είναι;
- Δύο.
- Αργά είναι.
- Ας ρωτούσες νωρίτερα.
* * *
* - ΕΙΠΑ μετά από χρόνια να κάνω διάδρομο και μέχρι να τακτοποιήσω τα ρούχα που είχα πάνω του, κουράστηκα και πήγα να ξαπλώσω.
* * *
* - ΜΕ ρώτησε ο άλλος τι είναι το αφρόγαλο. Το αφρόγαλο λοιπόν, είναι ένα παιδάκι το οποίο γεννήθηκε στην Αφρική, αλλά μεγάλωσε στη Γαλλία.
Ζ.

Πάρκινγκ ξύρισμα
* ΑΠΕΦΕΥΓΕ ο Λαρισαίος να πηγαίνει στο κέντρο με το αυτοκίνητο. Πού να παρκάρει... Χθες όμως ήταν υποχρεωμένος να πάει καβάλα. Δεν πειράζει θα πήγαινε να το αφήσει σε πάρκινγκ, ιδιωτικό εννοείται, πόσο θα πλήρωνε για καμιά ωρίτσα... Πήγε έκανε τη δουλειά του, κατέβηκε να το πάρει.
- Τι σας οφείλω;
Άκουσε 1 ευρώ ή έτσι ήθελε ν’ ακούσει.
Έβγαλε το κέρμα.
* * *
* - ΔΕΝ καταλάβατε. Πέντε ευρώ σας είπα.
- Πέντε ευρώ; Μα πόσο έμεινα;
- Κοντά μιάμιση ώρα.
- Και κάνει 5 ευρώ το πάρκινγκ στη Λάρισα;
- Από πού είστε;
- Απ’ τη Λάρισα. (Ο δήμαρχος πάντως, θα το ξέρει πόσο κοστίζει το σύντομο παρκάρισμα στην πόλη).
Ζ.

Έχει, δεν έχει...
* Η Λαρισαία πηγαίνει στον γυναικολόγο, ο οποίος εξετάζοντάς τη, ρωτάει:
- Οργασμό έχετε;
- Μμμ... Δεν ξέρου, να ρουτήσου του Μήτσιου...
Παίρνει στο κινητό τον Μήτσο.
- Μήτσιου. Ουργασμό έχου;
- Μαρή, χίλιες φουρές στου ‘πα ΟΥΓΑ εχς.
Ζ.

Μύκονος
* ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικοί και υλοποιείται σταδιακά ο προγραμματισμός κάλυψης κενών στα σχολεία.
Αλί σε αυτούς που διορίζονται Μύκονο!
Θα ψάχνουν σπίτια με τα κιάλια, αν και ο Δήμος Μυκόνου καλεί εκ νέου ιδιοκτήτες και διαχειριστές διαθέσιμων ακινήτων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ενδεχόμενη σύναψη μισθωτικής σχέσης με τον Δήμο Μυκόνου, προκειμένου να μισθώσει κατοικίες, ξενοδοχεία ή συγκροτήματα κατοικιών, για εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα), ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, όπως και δημοτικούς υπαλλήλους.
Μάλιστα επισημαίνει στους Μυκονιάτες ότι «Η κίνηση αυτή στοχεύει στο γενικότερο όφελος της κοινωνίας μας.
Η ανεύρεση στέγης είναι εξόχως σημαντική για το νησί μας, καθώς σε άλλη περίπτωση, οι κομβικές υπηρεσίες του νησιού, θα παραμείνουν υποστελεχωμένες ή ακόμα και κενές».
Λ.Κ.

Θόρυβος
* ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ η μουσική βραδιά που οργάνωσαν ο Δήμος Αγιάς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης - Αγιοκάμπου και η Κοινότητα Σκήτης, στον Αγιόκαμπο πρόσφατα, στο πλαίσιο του θεσμού «Στο φως του φεγγαριού, με θέα το Αιγαίο».
Αν δεν ήταν και ο θόρυβος από τη λειτουργία ηλεκτρογεννήτριας της καντίνας που είχε σταθμεύσει στον χώρο της συναυλίας, θα ήταν καλύτερη η βραδιά...
Λ.Κ.

Φορτωμένα
* ΘΥΜΙΖΟΥΝ άλλες εποχές τα δεκάδες φορτηγά και οι νταλίκες - ψυγεία που διέρχονται καθημερινά από τον επαρχιακό δρόμο Τύρναβου - Λάρισας. Τα οχήματα, φορτωμένα με ροδάκινα και αχλάδια, τα οποία μαζεύονται από τα πλούσια κτήματα σε Γιάννουλη, Δαμάσι, Πλατανούλια και Τύρναβο. Την τιμητική του έχει βέβαια η ποικιλία «κρυστάλλια», μιας και θεωρείται ο βασιλιάς του αχλαδιού.
Γ.Π.

Οργασμός
* ΣΤΑ κτήματα δε οργασμός εργασιών, αφού δεκάδες είναι οι αλλοδαποί εργάτες γης, που εργάζονται καθημερινά και ασταμάτητα, πρωί - απόγευμα προκειμένου να προλάβουν τη φετινή σοδειά. Ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, που εργάζονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω της παρατεταμένης ζέστης προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις δυσκολίες της ζωής.
Γ.Π.

DORYFOROS.jpg

*ΝΑ και η απεικονιστική εξέταση για τον χλωμό ήλιο της Λάρισας χθες το πρωί, από τον Γ. Γ. Η εικόνα από τον δορυφόρο στις 7.45 π.μ. με καπνό Αλεξανδρουπόλεως που έφεραν οι αέρηδες στον κάμπο.
Ζ.

VARKA.jpg

*ΤΑ εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Ζ.

GAMOS.jpg

*«ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ θα σε πάωωω...». Ποιος ξέρει τι της είχε υποσχεθεί της αγάπης του... Στον γάμο τους πάντως στη Γαλήνη της Λάρισας ο γαμπρός πήγε με σκάφος. Ναι, ποιος είδε φάρο στον Ψηλορείτη, μέσα στον κάμπο λευκό πανί...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass