Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2023 16:42
*ΔΙΑΡΚΩΣ στο πλευρό του Λευτ. Αυγενάκη οι δύο φρέσκιες παρουσίες στο ψηφοδέλτιο του Κ. Αγοραστού. Η νοσηλεύτρια του ΓΝΛ Αναστασία Κανή και η δικηγόρος εκ Φαρσάλων Ιουλία Αγγελακοπούλου. Και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μόνο καλά λόγια και για τις δύο. *ΔΙΑΡΚΩΣ στο πλευρό του Λευτ. Αυγενάκη οι δύο φρέσκιες παρουσίες στο ψηφοδέλτιο του Κ. Αγοραστού. Η νοσηλεύτρια του ΓΝΛ Αναστασία Κανή και η δικηγόρος εκ Φαρσάλων Ιουλία Αγγελακοπούλου. Και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μόνο καλά λόγια και για τις δύο.

Ψήφος εμπιστοσύνης
* «ΜΠΟΡΕΙ ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός να αναφέρθηκε επιγραμματικά στα πολλά έργα που έχουν εκτελεστεί στον πρωτογενή τομέα της Θεσσαλίας, ωστόσο όλοι σας τα γνωρίζετε, τα βιώνετε, τα απολαμβάνετε. Είναι έργα ζωής και αποτελούν τον κυριότερο και βασικότερο λόγο για να ξαναείναι περιφερειάρχης Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός. Με τη στήριξη της κοινωνίας, μακριά από κόμματα και προσωπικές συμπάθειες. Θεωρώ ότι μαζί του θα έχω μία αποτελεσματική και χρήσιμη συνεργασία, επωφελή για τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο της Θεσσαλίας».
Τάδε έφη Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας στη Λάρισα.
Να σημειωθεί ότι ανάλογα θετικά σχόλια για την αγροτική πολιτική του Κώστα Αγοραστού εκφράστηκαν κι από τους παρίστάμενους βουλευτές και δημάρχους του νομού.Υποψήφιος
* ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού ο Αποστόλης Μπίλλης, το όνομα του οποίου -εκ παραδρομής- δεν αναγράφηκε σε σχετικό ρεπορτάζ μας προ ημερών. Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και αγρότης οργώνει εκτός από τα χωράφια του κι όλο τον νομό, όπως το έκανε άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, προκειμένου να εκλεγεί τον Οκτώβριο και να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο του.Παρατείνεται
* ΣΦΥΡΙΞΕ παράταση για τον καύσωνα; Πάει κι από Δευτέρα, όπως προβλέπουν πια; Και θα ξεπροβάλλει κι ο Σεπτέμβριος απ’ τη γωνία. Αμάν βρε...
Όχι και καύσωνας όμως... Μπορεί στη Λάρισα να κοντεύει τους 40 το απομεσήμερο, όμως τη νύχτα πέφτει αρκετά κάτω από τους 30, ακυρώνοντας τα ζόρια, χαλαρώνοντας την πίεση. Μάλλον καλοκαίρι είναι.
Ζ.

Στάχτες
* ΔΕΝ ξέμπλεξε χθες η Λάρισα και η περιοχή συνολικά από τον καπνό των πυρκαγιών στον Έβρο. Μπορεί ο ήλιος να μην ήταν θαμπός, όμως ο κόσμος διαπίστωνε την ύπαρξη στάχτης στα έπιπλα βεράντας και στα αυτοκίνητά του. Ο καθείς αντιλαμβάνεται τι εισέπνευσαν όλοι όσοι κυκλοφορούσαν έξω. (Στάχτη και μπούρμπερη ακόμα και τόσο μακριά απ’ τη φωτιά).
Ζ.

Όλα φέτος;
* ΜΠΛΑΚ χιούμορ Λαρισαίων μέσ’ τη μαυρίλα, τι άλλο.
- Αν καούν όλα τα δέντρα φέτος, δεν θα έχει πυρκαγιές του χρόνου. Μυαλό θέλει;
* * *
* - Ο Ερντογάν είναι γεμάτος υποψίες: «Δεν μπορεί να αυτοκαταστρέφονται οι Έλληνες τόσο εύκολα. Παγίδα θα είναι», σκέφτεται.
* * *
* - ΤΟ πιθανότερο λέει είναι να έβαλε ο Πούτιν τις φωτιές. Ήθελε να κάψει τον Ζελένσκι που βρισκόταν στην Ελλάδα.
* * *
* - ΕΙΠΑΜΕ να επιτραπεί η αποτέφρωση βρε παιδιά, αλλά να πεθάνουμε πρώτα, ε;
Ζ.

Άνθρωποι
* ΓΙΑ άλλους ήταν ‘’μετανάστες’’, το διευκρίνιζαν πριν γράψουν για τους 18 νεκρούς στη Δαδιά, για άλλους, πιο ακριβείς, φυσικά ‘’λαθρομετανάστες’’. Σε λίγους τίτλους χθες αναφέρονταν απλώς ‘’18 νεκροί’’ και σ’ ακόμα λιγότερους ‘’18 άνθρωποι νεκροί’’. (Οι οποίοι μανούλες είχαν κι αυτοί, οικογένειες και φίλους).
Ζ.

Καθησυχαστικός
* ΠΑΛΙ μάσκα; Και μάλιστα συστήνεται η υψηλής προστασίας, μπορεί να βοηθήσει λένε οι γνωστοί από πρόπερσι Αθηναίοι ειδικοί, στο φιλτράρισμα των μεγαλύτερων σωματιδίων που βρίσκονται στην κάπνα από τις πυρκαγιές. Όσο για τον κορονοϊό, καθησυχαστικός ο Λαρισαίος καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης. «...τελευταία στην περιοχή μας μετράμε περισσότερους θανάτους από πνιγμό παρά από κορονοϊό. Μάλλον θα πρέπει να δίνουμε οδηγίες για το κολύμπι...», σαρκάζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας. (Πρόβλημα αναπνοής είναι άλλωστε κι αυτό).
Ζ.

Ανεπαρκείς;
* «ΧΩΡΙΣ επαρκή ηγεσία κανένα σύστημα άμυνας απέναντι στην κλιματική απειλή δεν μπορεί να σταθεί». Σωστό, ποιος το αμφισβητεί. Όταν το γράφει όμως η ‘’Καθημερινή’’ στην πρώτη της σελίδα, τότε ανοίγουν κι άλλα μέτωπα.
Ζ.

Στενοί φίλοι
* ΕΙΝΑΙ τοις πάσι γνωστό, φάνηκε πάλι προχθές στο περιθώριο της επίσκεψης του Λευτ. Αυγενάκη στη Λάρισα η στενή σχέση που έχει ο υπουργός Γεωργίας με τον βουλευτή Χρ. Καπετάνο. Τυχερός ο Κρητικός. Είναι σαν να έχει στον κάμπο έναν ντόπιο προσωπικό υφυπουργό, να λύνει θέματα για λογαριασμό του πριν γίνουν προβλήματα.
Ζ.

Με το τσιπάκι
* ΤΟ θύμιζε ο Λαρισαίος.
- Το τσιπάκι της ταυτότητας είναι του διαβόλου, ενώ της πιστωτικής όχι. Όλοι το ξέρουν αυτό. (Και ξέχασε και τα κινητά τηλέφωνα με τις απίθανες δυνατότητές τους).
* * *
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και οι σοβαρές προσεγγίσεις.
- Όχι στις νέες ταυτότητες.
- Τι βλακείες λες; Πιστεύεις αυτά για το τσιπάκι;
- Όχι, αλλά θα γράφουν και πόσα κιλά είσαι.
- Όχι τότε στις νέες ταυτότητες. (Ο καθείς κι ο πόνος του...).
Ζ.

Με τον Μίλτο
* ΟΙ κάμερες τον έδειξαν χθες το πρωί στις κερκίδες του Σταδίου στη Βουδαπέστη, τον Λαρισαίο καρδιολόγο στρατιωτικό γιατρό Μπάμπη Παρίση. Να παρακολουθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και να χειροκροτεί ενθουσιωδώς τον μεγάλο άλτη Μίλτο Τεντόγλου στην πρόκρισή του, που την έκανε θρίλερ, στον σημερινό μεγάλο τελικό του μήκους.
Ζ.

Λουλούδια κιμάς
* ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΝ τις καθημερινές τους ιστορίες οι Λαρισαίες, εκεί στον καφέ.
-Θέλω κάτι δικό σου, μου είπε, να πάρω μαζί μου φεύγοντας...
-Πάρε τα σκουπίδια.
* * *
* - ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ότι η σχέση σου έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, όταν αντί για λουλούδια σου φέρνει ένα κιλό κιμά.
* * *
* - ΤΕΡΜΑ εμείς οι δύο, του ξεκαθάρισα.
-Τέρμα, με ρώτησε; Κι οι δύο; Κανόνισες για μπάλα, καλέ;
* * *
* - ΓΙΑΓΙΑ, τη ρώτησα μια μέρα, πώς κατάλαβες ότι ήσουν ερωτευμένη με τον παππού;
- Ε κορίτσι μου, τον έρωτα δεν μπορείς να τον εξηγήσεις, καταρχάς ήταν πλούσιος.
Ζ.

Εις χωρίον τι..
* «ΟΠΟΥ τα αγαπημένα αδέρφια επιάστηκαν από τα μαλλιά μόλις ο γέρος έκλεισε τα μάτια. Τρανός καυγάς για το κομπόδεμα γύρω από το φέρετρο». Αυτός είναι ο υπότιτλος του δημοσιεύματος τον Σεπτέμβριο του 1953, το οποίο εντόπισε εβδομήντα χρόνους κατόπιν ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε. Ρ. Μια πολύ ενδιαφέρουσα, και τότε, ιστορία: Χωρικοὶ ἐκ τῆς περιοχής Σερβίων, ἐλθόντες χθὲς ἐνταῦθα, μέσω Ελασσόνος, ἀφηγήθησαν κατωτέρω εκπληκτικόν, ὅσον και διασκεδαστικόν περιστατικόν, που συνέβη προχθὲς τὴν μεσημβρία εἰς τὸ χωρίον Μεταξά (Μπισερτσά), τὸ ὁποῖον εὑρίσκεται ἐπὶ τῶν Ἀντιχασίων, ἀκριβῶς εἰς τὰ ὅρια τῶν ἐπαρχιῶν Ελασσόνος καὶ Σερβίων.
* * *
* ΕΚΕΙ ἀπεβίωσε 65ετής γέρων γεωργοκτηματίας, πάσχων ἀπὸ πολλοῦ χρόνου ἐκ στηθάγχης. Ο θάνατός του δὲν ἦτο ἀσήμαντον γεγονός διὰ τὴν περιφέρειαν αυτήν, αὐτὸς ὑπῆρξεν ἕνας μεγαλονοικοκύρης, με σημαντική κτηματική περιουσία, ἀπὸ σπίτια, μικρὰ καὶ μεγάλα ζώα, κτήματα διεσπαρμένα εἰς διαφόρους τοποθεσίας, διάφορα άλλα γεωργικά μηχανήματα καὶ ἐργαλεία, οικιακά σκεύη καὶ ἐπιπλα καὶ ὅπως ἐψιθυρίζετο μὲ ἀρκετὲς χρυσές λίρες. Ενέπνεε τον σεβασμὸ εἰς τοὺς οἰκείους, τοὺς συγχωριανούς του καὶ τοὺς ἐπηρέαζεν αἰσθητά. Η οικογένειά του ἀπετελεῖτο ἀπό αὐτόν, την μεγάλην θυγατέραν του, πανδρεμμένην μὲ ἕναν συγχωριανό τους, τὸν ὁποῖον ἐπῆραν ἐσώγαμβρον, τοὺς δύο υιούς του, ηλικίας 28 καὶ 25 ἐτῶν καὶ τὴν 17έτιδα θυγατέρα του, οἱ ὁποῖοι ἐζοῦσαν μεταξύ των μὲ ὁμόνοια καὶ ἀγάπη. Ο πάτερ φαμίλιας, εἶχε τὴν διεύθυνσιν τοῦ σπιτιοῦ καὶ παρ’ ὅλον ότι ἦτο υπερβολικά αυστηρός καὶ ἀκόμη περισσότερο τσιγγούνης, ὅλοι τὸν ἐσέβοντο καὶ τὸν ἀγαποῦσαν καὶ ἔκαναν ό,τι ἠμποροῦσαν διὰ νὰ τὸν εὐχαριστήσουν. (Γέρων τις εξηκοντούτης, έγραφε κι ο Παπαδιαμάντης. Πολύ παλιότερα όμως).
* * *
* ΦΑΙΝΕΤΑΙ όμως ότι μεταξὺ τῶν παιδιών του ὑπῆρχε κάτι τὸ ὁποῖον τὰ ἀνησυχούσε καὶ αὐτὸ ἐδημιουργήθη αφ’ ότου ὁ γέρος ἀρρώστησε ἀπὸ στηθάγχην καὶ οι Ιατροί ἔγνωμάτευσαν πως ὑπῆρχε πιθανότης ἀπὸ τὴν μία ἡμέραν εἰς τὴν ἄλλην νὰ τὸν χάσουν. Ἡ ἀνησυχία των παιδιών ὅμως δὲν προήρχετο τόσον ἀπό τὴν ἀρρώστεια τοῦ πατέρα, όσον ἀπὸ τὴν τύχη τῆς κληρονομιᾶς μετὰ τὸν θάνατό του. Καθώς ἡ σεβαστή περιουσία του παρέμενε ἀδιαίρετη, ο δὲ πάτερ φαμίλιας, όπως πολύ καλὰ ἤξεραν, δὲν εἶχε, οὔτε επρόκειτο νὰ ἀφήση διαθήκη, διότι ἐπίστευε ότι δὲν θὰ πέθαινε ποτέ.
* * *
* ΤΗΝ νύκτα τῆς παρελθούσης Δευτέρας όμως, ἀφῆκε τὴν τελευταίαν πνοήν του. Τὰ λόγια, τὰ ὁποῖα εἶπε εἰς τὰς δύο θυγατέρας του, αἱ ὁποῖαι παρίσταντο εἰς τὰς τελευταίας στιγμὰς του, ἦσαν: «Νὰ μὴν μαλλώσετε γιὰ τὴν κληρονομιά, ἀλλὰ νὰ ζήσετε όλοι μαζί μὲ ἀγάπη καὶ ὁμόνοια...»
Ολόκληρο το χωριό συγκινήθηκε ἀπὸ τὸν θάνατο του γέρου κτηματία. Πρωί-πρωί την Τρίτη συνεκεντρώθησαν γειτόνισσες καὶ συγγενείς γυναίκες, ἔπλυναν τὸν νεκρό καὶ τὸν ἄλλαξαν τὸν τοποθέτησαν μέσα εἰς τὸ φέρετρο και ἄρχισαν τὰ μοιρολόϊα, τὰ ὁποῖα ἀκούγονταν σὲ ὅλο τὸ χωριό. Αλλά ενώ συνέβαιναν όλα αὐτὰ μὲ τοὺς συγγενεῖς καὶ τοὺς γείτονες, τὰ παιδιὰ τοῦ αποβιώσαντος είχαν ἄλλες ἀσχολίες. (Η απίστευτη συνέχεια αύριο).
Ζ.

Βαθιά ρεύματα
* ΕΝΤΡΥΦΟΥΣΑΝ σε βαθιά φιλοσοφικά ρεύματα οι Λαρισαίοι φοιτητές, με αυτογνωσία μα και λογοπαίγνια.
- Κάνω πολύ καλή λάθος εντύπωση.
* * *
* - ΕΧΩ πάρει τη σωστή απόφαση, αλλά δεν ξέρω πού την έχω βάλει.
* * *
* - ΟΣΟ μου μιλάω και μου απαντάω, δε φοβάμαι τίποτα.
* * *
* - ΟΤΑΝ τα πράγματα πάνε στραβά, μην πας μαζί τους.
Ζ.

Με δύο αδερφές
* ΓΙΑ φίλο του, 50άρη και ακόμα εργένη, έλεγε ο Λαρισαίος. Μια μέρα που λέτε, τον ξαναρωτάει η γυναίκα μου.
- Βρε Δημητράκη γιατί δεν παντρεύεσαι;
- Και γιατί να παντρευτώ;
- Για να έχεις ένα πιάτο ζεστό φαγητό, ένα καθαρό πουκάμισο, ένα σιδερωμένο παντελόνι.
- Μα έχω δύο αδερφές που μου τα προσφέρουν όλα αυτά.
- Ναι, αλλά οι αδερφές δεν μπορούν να σου προσφέρουν όσα μία σύζυγος. Καταλαβαίνεις τι εννοώ...
- Και γιατί δεν μπορούν; Μήπως είναι δικές μου αδερφές; Μεταξύ τους είναι.
Ζ.

«Σοκ και δέος»
* «ΣΟΚ και δέος» από τις αυξήσεις μέσα σε έναν χρόνο, αφού το οικογενειακό εισόδημα ροκανίζεται από την ακρίβεια.
Έτσι, προϊόντα όπως το λάδι, η φέτα και το γάλα, που τα παλαιότερα χρόνια υπήρχαν σε καθημερινή βάση σε αφθονία στα τραπέζια των οικογενειών, τείνουν σήμερα να γίνουν είδη πολυτελείας. Ενδεικτικά, οι καταναλωτές βλέπουν καθημερινά στα ράφια των σούπερ μάρκετ την τιμή του ελαιόλαδου να «σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο».
Στα ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα τυροκομικά-γαλακτοκομικά, αφού φέτα και γάλα έχουν σημειώσει αύξηση της τάξεως του 30% μέσα σε ένα έτος.
Γ.Π.

Απρόσκλητοι
* ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ κάνουν «ντου» οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ σε συνεστιάσεις όπου ανθεί το «σπορ» της φοροδιαφυγής όπως πανηγύρια, γάμοι και βαπτίσεις.
Ακολουθώντας την πεπατημένη της τελευταίας τριετίας ελέγχουν εξονυχιστικά την έκδοση παραστατικών και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου αποκαλύπτεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Μάλιστα, για καλύτερα αποτελέσματα, οι ελεγκτές χρησιμοποιούν κάθε ευφάνταστο μέσο για να αποκαλύψουν φοροδιαφυγή και διακίνηση «μαύρου χρήματος». Όσο και αν ηχεί παράδοξο, ακόμα και οι κριτικές και αξιολογήσεις που κάνουν οι φορολογούμενοι σε ηλεκτρονικά καταστήματα κι άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που διαθέτουν ιστοσελίδες, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.
Γ.Π.

AYGENAKHS_AGORASTOS.jpg

*ΤΟΝ ακούει προσεκτικά τον Κ. Αγοραστό ο Λευτ. Αυγενάκης. Κι αυτό είναι όφελος για τον κάμπο.
Ζ.

HLIOS.jpg

* ΕΙΔΕ τον ήλιο ο Λαρισαίος Χ. Π. να σκαρφαλώσει την ‘’Κλίμακα του Ιωάννη’’, που όμως είναι του Χρήστου, του Παπανικολάου του εικαστικού, κι αναρωτιέται αν θ΄ ανέβει τη σπείρα και θα φύγει με όσα βλέπει...
Ζ.

MELLON.jpg

*ΠΑΜΕ χαμηλά τελικά.
Ζ.

PANTAZIS.jpg

*Η είδηση της ημέρας, για κάποιους: Δύσκολες ώρες για τον Λευτέρη Πανταζή. Έπεσε στην πισίνα η πανάκριβη ψησταριά του. (Τι, έπρεπε να βουτήξει να ψήσει μέσα στο νερό;)
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass