Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2023 17:35
*ΤΟΝ έβαλαν στη μέση, τον διοικητή του ΕΛΓΑ, Α. Λυκουρέντζο, οι Λαρισαίοι βουλευτές Χρ. Κέλλας και Μ. Χαρακόπουλος. Άντε να δούμε τι θα γίνει με τα μύγδαλα… («Κι εμείς δίπλα είμαστε, κολλητά, θεώρησέ μας Βολιώτες…»). Ζ. *ΤΟΝ έβαλαν στη μέση, τον διοικητή του ΕΛΓΑ, Α. Λυκουρέντζο, οι Λαρισαίοι βουλευτές Χρ. Κέλλας και Μ. Χαρακόπουλος. Άντε να δούμε τι θα γίνει με τα μύγδαλα… («Κι εμείς δίπλα είμαστε, κολλητά, θεώρησέ μας Βολιώτες…»). Ζ.

Ζεστούλα
* ΩΡΑΙΑ μέρα κι η σημερινή.
- Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα ζέστη...
Ζ.

Πανέτοιμοι
* ΣΑΡΚΑΖΟΝΤΑΣ σχολιάζουν ιντερνετικά οι Λαρισαίοι την κατάσταση.
- Γύρω-γύρω θάλασσα, στη μέση μια φωτίτσα, τι είναι;
-Η Ελλάδα.
***
* - ΙΟΥΝΙΟΣ ‘23: Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Αύγουστος ‘23: Ήταν ξαφνικό, κανείς δεν το περίμενε...
***
* - ΕΝΤΑΞΕΙ μωρέ, πώς κάνετε έτσι; Απλά δεν μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε.
***
* - ΣΤΟ τέλος θα καεί κι ο χάρτης των πυρκαγιών.
***
* - ΡΟΥΜΑΝΟΣ πυροσβέστης: Οκτώβριο με Ιούνιο είμαι στο Βουκουρέστι. Μετά πάω για σεζόν στην Ελλάδα.
***
* - ΓΙΑ χώρα χωρίς κυβέρνηση, χωρίς αντιπολίτευση και πολίτες κουκουρούκου, μια χαρά κρατιόμαστε...
Ζ.

Όλα γίνονται
* Η πληροφορία από τον Λαρισαίο Γ. Ο.
- Αποσύρονται συντετριμμένοι ψυχικά Τσάκι Τσαν και Τσακ Νόρις, με χάπια τους κρατάνε. Έμαθαν πως κάποιος στην Ελλάδα, στον Έβρο, άοπλος αυτός, αφόπλισε, συνέλαβε και έκλεισε σε τρέιλερ 15 οπλισμένους άντρες.
***
* ΚΙ ο Τ. Ζ. για το άλλο γεγονός της επικαιρότητας.
- Ο Πριγκόζιν θεώρησε πως ο Πούτιν συγχωρεί, κι ο Πούτιν τον θεώρησε συγχωρεμένο. Κάπου εκεί έγινε το μπέρδεμα.
Ζ.

Φωτιά…
* ΕΜ, για το μαύρο χάλι με τις πυρκαγιές συζητούσαν στη συντροφιά των Λαρισαίων, τι άλλο...
- Και στις άλλες μεσογειακές χώρες γιατί δεν συμβαίνουν τα ίδια αυτήν την περίοδο; Ζέστη κι εκεί και αέρηδες και οπωσδήποτε κλιματική αλλαγή…
- Και παλιότερα πριν 15 και 20 χρόνια και 30 που καιγόμασταν, δεν είχε εμφανιστεί η κλιματική αλλαγή. Κρυμμένη ήταν;
***
* - ΒΓΗΚΕ τώρα κι ο αρμόδιος υπουργός Κικίλιας θυμωμένος, καταγγέλλοντας αλητήριους, όπως τους είπε, εμπρηστές, στράφηκε προς τον φακό, τους κοίταξε στα μάτια και τους απείλησε ότι θα συλληφθούν…
- Λένε για τους μετανάστες, λένε για τον Ερντογάν, για τον Πούτιν… Καλά, η αστυνομία έναν πράκτορα εμπρηστή δεν έπιασε… Κοτζάμ ΕΥΠ, που παρακολουθεί και τα τηλέφωνα, έναν δεν βρήκε;
- Ε πώς... Έκαναν λέει συλλήψεις...
***
* ΚΙ ο άλλος διάβαζε την είδηση: «…οι δύο ύποπτοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο φάνηκε ύποπτο σε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Τότε, το σταμάτησαν για έλεγχο, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν 10 αναπτήρες και ένα σπρέι αποσμητικού. Μάλιστα, ο ένας εκ των προσαχθέντων βρισκόταν στα σημεία πυρόσβεσης στην Πάρνηθα δήθεν βοηθώντας...».
- Ε ναι βρε, όλοι το ξέρουν ότι οι εμπρηστές δεν θέλουν να μυρίζουν οι μασχάλες τους. Επίσης είναι γνωστό πως με αναπτήρα μπαίνει η φωτιά, ιδίως άμα φυσάει, κάνεις χούφτα το χέρι σκύβεις κι από πάνω και την τσούζεις. Επίσης για σιγουριά άμα δεν ανάβει ο ένας, έχεις και δεύτερο και δέκατο αναπτήρα άμα είσαι καλά οργανωμένος…
Ζ.

…στα μπατζάκια
* Η είδηση είχε και συνέχεια: «...δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα, ενώ δεν σχηματίστηκε δικογραφία. Επιπλέον υπήρξαν μαρτυρίες που ανέφεραν ότι ήταν εθελοντές».
- Κινούνταν ύποπτα, εκτιμήθηκε. Ήταν εθελοντές στην κατάσβεση. Ακούς εκεί; Τι γύρευαν στη φωτιά…
***
* ΚΙ άλλη σύλληψη: «…ελεύθερος αφέθηκε ο 45χρονος ο οποίος επίσης είχε προσαχθεί νωρίτερα στον Αυλώνα, ενώ είχε στην κατοχή του κιάλια και τσακμάκι…». Θέλει μια προσοχή με τις αποσκευές του καθενός.
- Βρε σεις κι ο Κλουζώ, αστυνομικός επιθεωρητής δεν ήταν;
- Ξεχνάτε τον χούλιγκαν του Παναθηναϊκού που είχε ταυτοποιηθεί, είπαν, να καθοδηγεί τους Κροάτες και τον συνέλαβαν; Κι ύστερα αποδείχθηκε πως βρισκόταν στη Ζάκυνθο...
- Λοιπόν, αν ο Έβρος είναι στόχος μεταναστών εμπρηστών, τη Χασιά προς την Πάρνηθα ποιος την καίει; Λογικά οι βίγκαν που είναι κατά των ψητών...
Ζ.

Φωσφοριζέ
* Η Ιαπωνία έριξε τα επεξεργασμένα, λέει, απόβλητα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στον Πυρηνικό Ωκεανό, σόρι στον κατ’ ευφημισμόν Ειρηνικό. Υπήρξαν αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις και ψαράδες, ενώ η Κίνα διακόπτει τις εισαγωγές αλιευτικών προϊόντων από τη θάλασσα της Ιαπωνίας. Κι ο Λαρισαίος συστήνει:
- Καλά θα κάνετε να κόψετε τις γαρίδες Ειρηνικού και τον σολομό Αλάσκας γιατί το βράδυ θ’ αναβοσβήνετε σαν κωλοφωτιά. Άντε θα λάμπετε σαν τα ανακλαστικά.
Ζ.

Άλλο το ζώδιο
* ΥΠΗΡΧΕ ένα έλλειμμα συνεννόησης εκεί στο συνοικιακό ουζερί.
-Βαλλόμεθα πανταχόθεν.
-Α συγγνώμη, δεν μιλάω Ισπανικά.
***
* - ΟΙ Ιχθείς με τι ταιριάζουν;
- Με καλό τσίπουρο.
***
* - ΕΥΤΥΧΩΣ βγήκε αρνητικό το τεστ…
-Ήταν τεστ IQ, ηλίθιε.
***
* ΥΠΗΡΧΕ όμως και ο αποφασιστικός της παρέας. Ήταν και λιγάκι θρησκευόμενος.
- Μην τρώτε σταφύλια. Δολοφονείτε το ακόμη αγέννητο τσίπουρο.
Ζ.

Ούλτρα δεξιά
* ΥΠΑΡΧΕΙ πάντα κι ένα αίνιγμα για το τι θα κάνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς. Εντάξει ο Κασιδιάρης στην Αθήνα, κατεβαίνει, στους δήμους της Λάρισας, αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όμως, είναι άγνωστο το πώς θα πορευτούν οι δικοί του, μα και όλοι οι παρεμφερείς. Και συνηθίζουν και να κινούνται μυστικοπαθώς, να εμφανίζονται την τελευταία στιγμή. Βέβαια δεν είναι καθόλου απλό να συνενωθούν Σπαρτιάτες-Νίκη-Βελόπουλος, που συνολικά μετρούν πάνω από 15%, οι διαφορές μεταξύ τους μέχρι και χαώδεις.
***
* ΣΤΙΣ προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ούλτρα δεξιοί συνδυασμοί υπήρξαν μόνο στους Δήμους Λάρισας και Κιλελέρ. Και ο μεν του Κ. Βαϊούλη, που κατεβαίνει και αυτήν τη φορά, δεν είχε φτάσει ούτε καν 3%, ο δε του Θαν. Αγγελουσόπουλου στο 4,5%. Στις περιφερειακές, ο συνδυασμός της Μαρίας Μπίλλη είχε περιοριστεί στο 2,5%. Από τότε όμως άλλαξαν πολλά, συν ο κορονοϊός κι οι αντεμβολιαστές, οι νέες ταυτότητες τώρα, κ.λπ. κ.λπ.
Ζ.

Απίστευτη εξέλιξη
* «ΚΙ ενώ εγρονθοκοπούντο… Ο νεκρός αναστήθηκε και βρήκε τους κληρονόμους να συμπλέκονται». Και ιδού η συνέχεια εκ του χθεσινού, της απίστευτης ιστορίας με το χιτσκοκικό φινάλε, που διαδραματίστηκε εἰς τὸ χωρίον Μπισερτσά, μεταξύ Ελασσόνος καὶ Σερβίων, το 1953, δημοσίευμα μέσω του αρχειοφύλακος της εφημερίδας Ε. Ρ. : Ολόκληρο το χωριό συγκινήθηκε ἀπὸ τὸν θάνατο του γέρου κτηματία. Αλλά ενώ συνέβαιναν όλα αὐτὰ μὲ τοὺς συγγενεῖς καὶ τοὺς γείτονες, τὰ παιδιὰ του είχαν ἄλλες ἀσχολίες.
***
* Η μεγαλύτερη θυγατέρα του, εις μίαν στιγμήν ενώ έμπαινε εις το δωμάτιο του πατέρα είδε τον μικρότερο αδελφό της να ψάχνη μέσα στην κασέλα του νεκρού δια να ανακαλύψη το πουγγί με τις λίρες. Εκεί έγινε το πρώτο επεισόδιο κατά το οποίο τα δύο αδέλφια αντήλλαξαν βαρειά λόγια. Το δεύτερο και σοβαρότερο επεισόδιο έγινε περί την μεσημβρίαν, τὴν ὥραν ποὺ ἐπρόκειτο να πάρουν τὸν νεκρὸ εἰς τὴν ἐκκλησία. Ἐκείνη τὴν ὥρα μεταξύ των δύο υιών του ἄρχισε συζήτησις γύρω ἀπὸ τὴν κληρονομιά.
- Είμαι μεγαλύτερος, δούλεψα όλη τη ζωή μου ἐδῶ μέσα καὶ δικαιούμαι περισσότερα, εἶπε ὁ ένας.
- Θα πάρουμε καὶ οἱ τρεῖς το μερίδιο, αντέτεινε ο άλλος.
- Ποιοί τρεῖς; Ἐγὼ δὲν ὑπολογίζομαι; Επενέβη η μεγάλη αδελφή, ή ὁποία ἀπὸ τὸ μπαλκόνι ἤκουε τὰ λεγόμενα.
- Ἐσὺ εἶσαι παντρεμμένη, δὲν πιάνεσαι...
***
* Η λογομαχία ἐσυνεχίσθη, ἐξετραχύνθησαν τα πράγματα καὶ μετ᾿ ὀλίγον, ἀφοῦ προσετέθη εἰς αὐτὴν καὶ ἡ μικρά κόρη, μετετράπη εἰς ἕναν ἄγριον οἰκογενειακὸν καυγάν. Ο μεγάλος ἔκαμε τὴν ἀρχὴ μὲ μία γροθιά πού ἔδωσε εἰς τὸν μικρότερον. Ἡ μεγαλυτέρα αδελφή έπεσε ἐπάνω εἰς τὸν μεγάλον καὶ μὲτὰ νύχια της τοῦ ἐξέσχισε τὸ πρόσωπο, ἐνῶ ἡ μικροτέρα τὴν ἅρπαξε ἀπὸ τὰ μαλλιὰ καὶ τὴν τραβούσε. Οι γείτονες, που προσέτρεξαν δὲν ἤξεραν πῶς νὰ ἐπέμβουν καὶ τὸ ἐπεισόδιο θα είχε μεγαλυτέρας συνεπείας, όταν...
***
* ΌΤΑΝ εἰς μίαν στιγμὴν ἀπὸ το σπίτι καὶ συγκεκριμμένως ἀπὸ τὸ δωμάτιο τοῦ νεκροῦ ἠκούσθη σαν σπαρακτικαί κραυγαὶ καὶ εἰς το μπαλκόνι ενεφανίσθησαν έντρομες οι γειτόνισσες καὶ οἱ μοιρολοΐστρες, οι οποίες πανικόβλητες κατρακυλούσαν τη σκάλα. Τὸ επεισόδιο τῶν ἀδελφῶν ἐσταμάτησε ἀμέσως, κατάπληκτοι ἔβλεπαν το θέαμα των γυναικών, διὰνὰμεταβληθῆ ἡ κατάπληξις των εἰς τρόμον, ὅταν εἰς τὴν εἴσοδον τοῦ σπιτιοῦ είδον νὰ ἐμφανίζεται ο γεροκτηματίας, αμίλητος, ὠχρὸς καὶ τρέμων.
***
* ΤΟ τὶ ἐπηκολούθησε δεν περιγράφεται. Διεπιστώθη πάντως, ότι επρόκειτο περί κλασικής περιπτώσεως νεκροφανείας καὶ ὅτι ὁ γέρος, ὁ ὁποῖος ἐνομίζε το νεκρός, ἐξύπνησε ἀκριβῶς τὴν ὥραν ποὺ δύο γείτονες ἐσήκωναν, τῇ παροτρύνσει τοῦ παπᾶ τὸ φέρετρον, διὰ νὰ τὸ κατεβάσουν μὲ τὴν ἐλπίδα ὅτι θὰ ετερματίζε το και ο καυγάς των αδελφών εις την θέαν του. Οι χωρικοί προσθέτουν ότι ο γερο-κτηματίας ζει ακόμη και προέβη εις την δήλωσιν ότι πρόκειται να αποκληρώση τα παιδιά του και να δωρήση την περιουσίαν του όλην εις κοινωφελές ίδρυμα.
Ζ.

Γραμμές άμυνας
* ΕΙΧΑΝ βρει φόρμουλες απέναντι στο πάγιο πρόβλημα, οι νεαρές Λαρισαίες.
* - ΕΚΟΨΑ τις ετικέτες από τα ρούχα μου. Διαφωνώ με τα μεγέθη.
***
- ΕΧΩ βαρεθεί να ρωτώ στα φαρμακεία αν πάνε καλά οι ζυγαριές τους.
***
* - ΝΑ σου βάλω ένα κομμάτι τυρόπιτα;
- Κάνω διατροφή, δεν τρώω λιπαρά, βάλε τρία κομμάτια σπανακόπιτα.
***
* - ΜΟΥ αρέσει να είμαι το μαύρο πρόβατο, με αδυνατίζει.
Ζ.

Κριτική
* ΜΕ το σκορ στο 2-0 υπέρ της Μπράγκα και την ομάδα του Παναθηναϊκού σε πολύ μέτρια βραδιά είχε πάρει φωτιά ο Λαρισαίος βάζελος, ενώ το ματς εξελισσόταν, έβριζε πολιτισμένα.
- Συμπαρίσταμαι και τους καταγγέλλω. Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, ιδίως αυτούς, τον διαιτητή επίσης, αυτόν τον Δευτεράντζα…
- Γιατί τον λες έτσι; τον διέκοψε ο φίλος του.
- Μα Τσβάιερ τον λένε τον Γερμανό, Τσβάι στα γερμανικά είναι το δύο σωστά;
Και συνέχισε ακάθεκτος.
- Και τον Παλάσιος, κακή εμφάνιση...Και τον Σπόραρ κυρίως… Ναι και τον Μαντσίνι… Χάλια κι ο Τζούρισιτς…
***
* ΤΟΥΣ είχε πάρει σβάρνα κι αυτό μπορεί να συνετέλεσε στο να αλλάξει το γούρι της ομάδας, το ματς τέλειωσε ευνοϊκά για τους πράσινους. Κι ο οπαδός έκανε τον απολογισμό του.
-Εντάξει, ο Μαντσίνι εξιλεώθηκε με το γκολ στο τέλος και με την μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε. Αυτή με την ασίστ με την οποία έθεσε τον Σπόραρ εκτός ομάδας, αναδεικνύοντας την ατσουμπαλοσύνη του, πάει αυτός, δεν ξαναπαίζει… Όμως, δεν είχε πει πάντως ο άνθρωπος ότι τον λένε Σκόραρ, ως Σπόραρ είχε συστηθεί…
Ζ.

KERI.jpg

*ΤΗΝ πάσαν ελπίδαν μου εις σε ανατίθημι… Υπουργός Γεωργίας είναι, τι άλλο να κάνει.
Ζ.

 

NTRISPIOTH.jpg

*Η θρυλική Αντιγόνη Ντρισμπιώτη απ’ την Καρδίτσα οδεύει προς το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο, πρώτη ελληνική παρουσία σε βάθρο, με τον χρισθέντα ανταποκριτή στη Βουδαπέστη, τον εκ Βόλου Λαρισαίο γιατρό Μπάμπη Παρίση, να αποτυπώνει τη φοβερή της προσπάθεια. Έχοντας βοηθό τη γυναίκα του, τη νεφρολόγο Παναγιώτα Μακρή, ευρισκόμενη σε ντελίριο καθότι κάργα Καρδιώτισσα. (Φόρτσα Θεσσαλία…).
Ζ.

 

AXILLIOS.jpg

* ΟΧΙ που θα άφηνε η φύση τα φωτοβολταϊκά να νικήσουν. Τσουπ - τσουπ ξεφύτρωσαν στα κενά. Ψήλωσαν μάλιστα τόσο πολύ που τους κάνουν και… σπάσιμο με τον ίσκιο τους.
Κ.Γ.

 

PLATANOS.jpg

*ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ κι ο Κ. Μ. Χαιρέτα τον μου, λέει…
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass