ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 18:00
*ΙΣΤΟΡΙΑ έγραψε προχθες, την 3η Σεπτεμβρίου 2023, στην πίστα της Μόντσα, ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός, δις παγκόσμιος πρωταθλητής της ‘’Formula 1’’, σημείωσε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ άλλος οδηγός στην ιστορία του θεσμού. Οδηγώντας τη ‘’Red Bull’’ του, κέρδισε τις ‘’Ferrari’’ μέσα στην Ιταλία, καθώς ούτε οι χιλιάδες ‘’τιφόζι’’ κατάφεραν να τον κάμψουν. Παρών, στις κερκίδες, και ο δικός μας Δημήτρης Χατζηευθυμίου, ο οποίος ταξίδεψε στο Μιλάνο για τον αγώνα. Ζ. *ΙΣΤΟΡΙΑ έγραψε προχθες, την 3η Σεπτεμβρίου 2023, στην πίστα της Μόντσα, ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός, δις παγκόσμιος πρωταθλητής της ‘’Formula 1’’, σημείωσε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ άλλος οδηγός στην ιστορία του θεσμού. Οδηγώντας τη ‘’Red Bull’’ του, κέρδισε τις ‘’Ferrari’’ μέσα στην Ιταλία, καθώς ούτε οι χιλιάδες ‘’τιφόζι’’ κατάφεραν να τον κάμψουν. Παρών, στις κερκίδες, και ο δικός μας Δημήτρης Χατζηευθυμίου, ο οποίος ταξίδεψε στο Μιλάνο για τον αγώνα. Ζ.

Μούσκεμα
* ΝΩΡΙΣ ήρθαν οι βροχές φέτος, πολύ μακριά ακόμη το Παζάρι Λαρίσης με τα πρωτοβρόχια. Αλλά σάμπως οι ζέστες δεν κράτησαν ως πολύ αργά. Σαν λιγάκι μούσκεμα να τα ‘χει κάνει ο καιρός.
***
* ΣΤΗΝ περιοχή των Φαρσάλων πάντως ανησυχούν με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Φοβούνται μέχρι και για «Ιανό 2», σήμερα αύριο, αν δεν πάρει τα βαριά σύννεφα στα όρη στ’ άγρια βουνά.
Ζ.

Στη γαλέρα
* ΚΑΘΕ κατεργάρης στον πάγκο του, λοιπόν πια. Πόθεν η έκφραση; Παλιότερα, στα πέλαγα αλώνιζαν κουρσάρικα καράβια, τότε που τα πλοία αρμένιζαν με τα πανιά ή με τα κουπιά. Συνήθως οι περισσότεροι κωπηλάτες, ήταν κατάδικοι, άνθρωποι των κάτεργων δηλαδή, με σκοτεινό παρελθόν, απ’ όπου και η λέξη κατεργάρης, ο άνθρωπος χωρίς εμπιστοσύνη. Όταν, λοιπόν, ο αέρας έπεφτε και το καράβι έπρεπε να συνεχίσει την πορεία του, ίσχυε το «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Ήταν η διαταγή να καθίσουν και πάλι στα κουπιά, στους μακριούς ξύλινους πάγκους της γαλέρας, που έτσι κι αλλιώς θεωρούνταν κάτεργο, βαριά δουλειά.
Ζ.

Ξανά πίσω
* ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ο κόσμος στην πόλη, δρόσισε κιόλας, όλοι έξω προχθές Κυριακή. Να συναντηθούν με φίλους, να ξαναπιάσουν το νήμα, να διηγηθούν, να ανασυγκροτηθούν οι παρέες, οι πλατείες και οι πεζόδρομοι της Λάρισας βογκούσαν απ’ το πρωί. Κόσμος χαμογελαστός, ευδιάθετος, αντιλαλούσαν τα σοκάκια από τα γέλια στις συντροφιές.
Ζ.

Δεν έχει...
* ΤΑ Δρένια... Με τις πανέμορφες αβαθείς και αμμώδεις παραλίες, εκεί στο μαγευτικό σύμπλεγμα με τα μικρά νησάκια έναντι εξωτικής Αμμουλιανής, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Σε τέτοια κατάσταση, το χιούμορ περισσεύει. Τοποθεσίες στο κεντρικό νησάκι: Ταλαπόρια Μπιτς, η καλύτερη παραλία, όπου πας κατηφορίζοντας την Κατρακύλα Άβενιου, που ξεκινάει από την Δε Μασάι Σκουέρ.
Ζ.

Εξ αποστάσεως
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ συνδυασμών σε διακοπές μέχρι τώρα; Και κάνουν και σχετικές αναρτήσεις; Μπα, δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και πολύ για την εκλογή τους οι συγκεκριμένοι. Με το Facebook μονάχα δεν εκλέχθηκε κανείς.
Ζ.

Αναδοχή
* ΩΡΑΙΑ πράγματα στη Λάρισα αύριο Τετάρτη. Η ημερίδα για την Αναδοχή Ανηλίκων που θα γίνει από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκτός από το γεγονός πως θα φέρει έστω και διαδικτυακά την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, θα έχει και ενδιαφέρουσες ομιλίες. Τυχεροί όσοι έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν.
Κ.Γ.

Τρομάρα
* ΤΙ είναι κι αυτό το 112; Να από τον καύσωνα γλιτώσαμε, να και από τις καταιγίδες. Από καρδιά θα πάμε. Έμφραγμα κανονικό στα καλά καθούμενα...
Κ.Γ.

Πάρκινγκ
* ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αρχίζει να έχει η υπόθεση με το πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης και γύρω από αυτό. Να έχει κάποιος χρόνο να διαβάζει την αρχική τοποθέτηση του Δήμου, στη συνέχεια την απάντηση του Μαμάκου για τις λίγες θέσεις, στη συνέχεια την ανταπάντηση του Καλογιάννη με την ανακοίνωση καρτών για εργαζομένους και πάλι την τοποθέτηση της άλλης πλευράς. Και όλα αυτά ενώ κάθεσαι στη θέση του συνοδηγού και ο οδηγός περιμένει να βρει μια θέση κενή στο κέντρο. Με τη βροχή πάντως η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα διαχρονικό ζήτημα που δεν λύνεται με μαγικό ραβδάκι. Θέλει σειρά παρεμβάσεων, αλλά και συνάμα επιμονή για αλλαγή φιλοσοφίας στον τρόπο μετακίνησης.
Κ.Γ.

Πάντα δίκιο
* ΞΑΝΑΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ στην τριγωνοπλατειακή παρέα. Κι άφησαν την πείρα να μιλήσει.
- Όταν η γυναίκα έχει άδικο, πρέπει να της ζητήσεις συγγνώμη. Ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει, έχουν πάντα δίκιο.
***
* - ΜΠΟΡΕΙ να ανακάλυψα ότι με κεράτωσε, αλλά τουλάχιστον με συγχώρεσε.
***
* - ΑΝ πει η δικιά σου «Δυο μέρες έλειψα και γέμισες το μπάνιο τρίχες», να ξέρεις πως το «Δεν είναι δικές μου» δεν είναι καλή δικαιολογία.
Ζ.

Και με αριθμούς
*ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ να δικαιολογήσει τη μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή σύγχρονου δρόμου μεταξύ Λάρισας και Φαρσάλων, ο υφυπουργός Υποδομών, κάμποσες δεκαετίες παραμένει η εκκρεμότητα. Κι απαντώντας στην ερώτηση του Γ. Λαμπρούλη στη Βουλή, ο Ν. Ταχιάος είπε ότι χρειάστηκε να προστεθούν 12 νέα τεχνικά έργα στην αρχική μελέτη του 2009, που τελικά θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία και έχουν πετάξει το μπαλάκι.
***
* ΚΙ ο βουλευτής του ΚΚΕ τον χαρακτήρισε κυνικό, όταν μιλώντας ο υπουργός για τη χρησιμότητα του έργου είπε ότι «αυτή δεν αρκεί να υπογραμμίζεται από τους εμπλεκόμενους, αλλά πρέπει, στο πλαίσιο της πολιτικής κόστους - οφέλους, να αποδεικνύεται και με αριθμούς». Αριθμούς, τι αριθμούς; Τροχαίων, θανάτων, επικινδυνότητας, καθυστερήσεων; Θα του απαντήσουν άραγε οι τοπικοί άρχοντες που αγωνίζονται για το έργο; Οι δήμαρχοι Φαρσάλων και Κιλελέρ πρωτίστως. (Εκτός κι αν ο υπουργός εννοούσε λεφτά, αριθμούς για κέρδη εταιρειών που θα το αναλάβουν).
Ζ.

Αιτήματα
* ΕΧΕΙ πλημμυρίσει το Facebook με αιτήματα φιλίας αυτόν τον καιρό. Οι Λαρισαίοι το κατανοούν, είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι στα διάφορα συμβούλια που θέλουν να γίνουν φίλοι τους. Καταιγισμός αιτημάτων φιλίας. Διότι, τι ψηφίζεις σ’ αυτές τις εκλογές, τις αυτοδιοικητικές; Βασικά φίλους. (Και κατ’ επίφαση φίλους όμως; Πρόσκαιρους...).
Ζ.

Όχι στα βαθιά
* ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ αναμνήσεις Λαρισαίων που επέστρεψαν.
- Πάω να βουτήξω.
- Μην πας βαθιά, έχουμε κι ένα δάνειο να ξεχρεώσουμε...
***
* -ΤΙ σου έμεινε από τις διακοπές;
-Μια φορτωμένη πιστωτική κάρτα.
***
* - ΜΑ κλαις;
-Μπα... Μου μπήκε στο μάτι μια «πρώτη μέρα στη δουλειά μετά τις διακοπές».
Ζ.

Περί Βλάχων
* «ΟΙ Ξωμάχοι», το καινούργιο που εξέδωσε ο Λαρισαίος Σωτ. Β. Χασιώτης, «Οι στυλοβάτες του έθνους μας». Στο αγαπημένο του θέμα, «Βλάχοι και νεολατινόγλωσσοι Έλληνες», με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Που καταλήγει με τη ρήση του αείμνηστου πολιτευτή Περ. Αγορογιάννη: «Όλοι οι Έλληνες δεν είναι Βλάχοι, όμως όλοι οι Βλάχοι είναι Έλληνες».
Ζ.

Δικαστήριο
* ΒΕΒΑΙΑ δεν τη λες και ένταση αυτήν την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στη μία και την άλλη πλευρά στον Δήμο. Ίσα - ίσα οι δύο πλευρές τις τελευταίες ημέρες κρατούν ένα πολύ καλό επίπεδο. Αντάξιο των σοβαρών προσώπων των επικεφαλής και του πολιτικού πολιτισμού αυτής της πόλης. Αν κάποιος θέλει να δει ένταση ας ρίξει μια ματιά στην επικαιρότητα του Βόλου. Δικαστήρια, ύβρεις, εισαγγελείς, έρευνες και πάει λέγοντας. Ας συνεχίσουμε έτσι εδώ στην πόλη. Και ο καλύτερος ας κερδίσει... Σίγουρα πάντως πρέπει να κερδίσει η Λάρισα.
Κ.Γ.

Ψωμί
* ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ο πρόεδρος των Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος, πως δεν θα έχουμε αυξήσεις στο ψωμί. Κρατούν στάση αναμονής οι επαγγελματίες παρά τις μεγάλες αυξήσεις στα άλευρα τις οποίες χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητα βιαστικές αφού πιστεύουν πως υπάρχουν αποθέματα. Ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας για έλεγχους, καθώς υποστηρίζουν πως υπάρχει ο φόβος πως θα πέσει πολύ λουκέτο τα επόμενα χρόνια αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά. Κι ο κόσμος θα πει το ψωμί ψωμάκι...
Κ.Γ.

Αναρίθμητοι
* -Γιατi είμαστε μόνο 300, Λεωνίδα;
-Όλοι οι άλλοι κατεβαίνουν για δημοτικοί σύμβουλοι. (Ποτάμι οι υποψηφιότητες κι οι Λαρισαίοι σχολίαζαν).
***
* - ΕΙΣΑΙ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος; Σε πόσους γάμους, μνημόσυνα, χορούς ομάδων και πανηγύρια πήγες τον Αύγουστο, που είναι και ο πλέον κρίσιμος μήνας; Πάνω από πενήντα είπες;
Είναι ο Σπ. Κ. που εξετάζει την περίπτωση.
- Τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, θα εκλεγείς σίγουρα, ο σοφός λαός εκτιμάει απεριόριστα τους πανηγυρτζήδες.
Ζ.

Εν αναμονή
* ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΤΑΝ χθες το πρωί ο Λαρισαίος.
- Ψιχαλίζει και το 112 άφαντο. Είμαστε στο έλεος του Θεού... (Το απόγευμα ικανοποιήθηκε το 112 αντιβούιξε σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία).
***
* ΤΑ αστειάκια δεν έλειψαν αυτές τις μέρες.
- Το 112 λειτουργεί και για όσους καίγονται από έρωτα;
- Το κράτος είναι προετοιμασμένο για το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να περάσει τα σύνορα. Θα στείλει μήνυμα το +30 112. (Μετά ήρθε η βροχή).
***
* ΑΝΗΣΥΧΟΣ ως παθός ο Καρδιτσιώτης
- Με τις πυρκαγιές το έργο το μάθαμε. Εκκενώνουμε. Με τις βροχές τι κάνουμε; Σκαρφαλώνουμε;
***
* ΚΙ ο Φαρσαλινός προσπαθούσε να ξορκίσει το κακό.
- Ένα ταξί παρακαλώ...
- Νώε σήκω, έχεις πελάτη.
Ζ.

Και νεροβρόχια;
* ΣΤΟΝ απόηχο των πυρκαγιών, χθες στη βροχερή ημέρα, οι Λαρισαίοι είχαν ακόμη να πουν.
- Ετοιμαστείτε στις επερχόμενες πλημμύρες ν’ ακούσετε ότι στο μικροκλίμα της Ελλάδας το νερό είναι πιο υγρό και σχηματίζει υγροποτάμους και νεροβρόχια.
***
* - ΣΙΓΟΥΡΑ θα πέσει στις επόμενες Πανελλήνιες το «πυρονέφος της νύχτας»; Είναι από τα SOS...
***
* - ΕΙΠΕ πως του χρόνου θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι, αλλά καλού κακού πηγαίνετε εσείς τα παιδιά σας να δουν φέτος το Αλκαζάρ.
***
* - ΣΕ κάποια φάση, στον απολογισμό, μπορεί να πουν για τις φωτιές ότι βοήθησαν την οικονομία γιατί εξάγουμε κάρβουνο.
***
* - ΣΤΟΝ Έβρο. Η πρώτη πυρκαγιά που την ξεχάσαμε πριν ακόμη σβήσει.
Ζ.

Στον χαλβά
* ΣΤΑ Φάρσαλα, αυτές τις μέρες, οι παράγοντες παίρνουν τη μεγάλη ξύλινη κουτάλα και κατά το έθιμο ανακατεύουν τον χαλβά στο καζάνι. Κι ο παρατηρητικός σημείωνε:
- Κοιτούν πίσω τους, φυλάγονται, λες και είναι στο μπουρανί. Είναι οι εκλογές σιμά.
Ζ.

Αδυνάτισμα
* - ΣΗΜΕΡΑ πήγα γυμναστήριο. Έκανα μια ώρα αιρκοντίσιον κι έφυγα. (Οι ολίγον εύσωμες Λαρισαίες διηγούνταν).
***
* - ΟΙ αρκούδες λέει όταν ξυπνάνε από τη χειμερία νάρκη είναι στα μισά κιλά. Ορίστε δεν είμαστε χοντρές, ύπνος μας λείπει..
***
* - ΒΛΕΠΕΙΣ πόσο αδυνάτισα; Παίρνω κάτι καινούργια χάπια.
- Παραισθησιογόνα;
Ζ.

Σαν τα προγόνια
* ΜΕ λίγα λόγια αποτύπωνε την πραγματικότητα, αριστερά, ο Λαρισαίος Θ. Π.
- Οι άλλοι, οι αριστεροί ντε, που τρώγονται σαν τα προγόνια και που βγήκαν με το κασελάκι τους να λουστράρουν το κόμμα, ψάχνουν να βρουν την ταυτότητά τους και διαλύονται τάχιστα «εις τα εξ ων συνετέθησαν».
Ζ.

Με ακρίβεια
* ΗΘΕΛΕ να είναι ακριβής ο Λαρισαίος όταν τον ρώτησε ο φίλος του.
- Και δεν μου λες; Πόσο καιρό έχεις να κάνεις σεξ;
- Τι μέρα είναι;
- Σάββατο.
- Δύο χρόνια. (Χρειάζεται ακρίβεια. Δεν είναι να παίζεις μ’ αυτά).
Ζ.

 

ARGYROPOYLOS.jpg

* ΔΙΠΛΑ στους συναδέλφους του πάντα ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Κώστας Αργυρόπουλος. Στο Δημοτικό Συμβούλιο με ψηφίσματα υπέρ του έργου των Ελλήνων Αστυνομικών, αλλά και παρών στις συγκεντρώσεις του κλάδου.

 

ALKAZAR.jpg

* ΕΝΑ χειροκρότημα από τη Στ. Γκ., μα και πολλούς άλλους διελθόντες χθες από το Αλκαζάρ, στον απίστευτο Λαρισαίο που πάρκαρε μέσα στο Πάρκο.
Ζ.

 

SKITSO_4-9.jpg

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass