Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2023 17:21
* ΣΤΑ γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» βρέθηκαν με αφορμή τα γυρίσματα της νέας σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας» η παραγωγός Στέλλα Μανώλα και ο σεναριογράφος Νίκος Απειρανθίτης. Η εφημερίδα της Λάρισας αποτελεί πηγή άντλησης πλούσιου υλικού για την εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία της σειράς, με τους δύο συντελεστές να ανταλλάσσουν απόψεις για την αξιοποίηση του υλικού με τη διεύθυνση και τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Δημ. Κατσανάκη. * ΣΤΑ γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» βρέθηκαν με αφορμή τα γυρίσματα της νέας σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας» η παραγωγός Στέλλα Μανώλα και ο σεναριογράφος Νίκος Απειρανθίτης. Η εφημερίδα της Λάρισας αποτελεί πηγή άντλησης πλούσιου υλικού για την εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία της σειράς, με τους δύο συντελεστές να ανταλλάσσουν απόψεις για την αξιοποίηση του υλικού με τη διεύθυνση και τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Δημ. Κατσανάκη.

Διαρκείας
* ΚΙ έβρεχε όλη τη νύχτα, μα κι ολημερίς, διαρκώς, σιγανοδυνατά, χορταστικά κι από μακριά ν’ ακούγονται μπουμπουνητά. Κανονικά πρωτοβρόχια, κάνα δυο μήνες νωρίτερα όμως. Άρα, με τέτοιον καιρό θα πρέπει να προκύψει πρώιμη σπορά κι επομένως θερισμός κατά το Πάσχα. Κι έτσι θα γίνει αντιληπτή η κλιματική αλλαγή, όχι μόνο θεωρίες… (Βέβαια, τώρα μπορεί να προκύψει το νέο φαινόμενο, η πλημμυρονέφωση).
Ζ.

Τον δόξαζαν
* ΚΙ όλοι μνημόνευαν χθες τον Αριστείδη Λαμπρούλη και δόξαζαν τον παλιό δήμαρχο για το αποχετευτικό της Λάρισας, που την έσωσε εδώ και 3-4 δεκαετίες απ’ τις πλημμύρες που την ταλάνιζαν.
***
* ΑΡΚΕΤΟΙ έβαζαν σε αντιπαράθεση τον Βόλο, που ή καίγεται ή πνίγεται, και τον δήμαρχο Μπέο, ο οποίος βγήκε κατά τα ειωθότα φορτσάτος, εκ των υστέρων και με την κάμερα να τον τραβάει, για να κάνει ο ίδιος προσωπικά τον τροχονόμο και να κατηγορήσει φωνάζοντάς τους τους εγκλωβισμένους οδηγούς.
***
* ΟΣΟ για τη Λάρισα, οι επιφυλακτικοί συνιστούσαν επιφυλακή.
- Σε τρεις μέρες θα φανούν οι αντοχές της, όταν θα φτάσει ορμητικός ο Πηνειός με τόσα νερά απ’ τα βουνά. (Είθε να μην…).
Ζ.

Ανήσυχοι
* ΑΠΟ την ασφάλεια της Λάρισας, αρκετοί άρχισαν την κριτική με όσα έβλεπαν.
- Τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας σε ύψιστη εγρήγορση. Κοιμηθείτε ανήσυχοι.
***
* - ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ο έχων δύο βάρκες να δώσει τη μία.
***
* - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΝΤΑΝΙΕΛ 0-0 (ημίχρονο), ενημέρωνε το βραδάκι ο Καρδιτσιώτης Θ.Τ.
***
* - ΤΑ δρομολόγια στη γραμμή Λάρισα-Βόλος-Λάρισα θα εκτελεστούν από Ραφήνα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι νεωτέρας και εφόσον επιτραπεί ο απόπλους.
Ζ.

Χωρίς επαφή
* ΑΝΗΣΥΧΟΣ, σε έξαλλη κατάσταση, ο Λαρισαίος Ν.Γ. έστειλε μέιλ στις 5 το απόγευμα: «Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου βρίσκεται εγκλωβισμένη η οικογένεια του αδερφού μου με μωρά εγγόνια, χωρίς νερό και ρεύμα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τώρα με: Δήμο Νοτίου Πηλίου, Τροχαία Βόλου, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Μαγνησίας, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Λάρισας. Ό,τι τηλέφωνο υπάρχει στις πιο πάνω Διευθύνσεις, αλλά ή δεν λειτουργούν οι γραμμές ή δεν απαντάει κανείς. Συνεχίζω να προσπαθώ, αύριο που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα το κείμενο θά ‘χουν βγει όλοι οι παράγοντες που ήδη θα έχουν συντονίσει τα πάντα, όπως πάντα». (Έτρεχαν πάντως κι αυτοί και δεν έφταναν με την πλημμύρα, ωστόσο κι ο κόσμος χρειάζεται και ενημέρωση).
Ζ.

Πολύ λίγοι
* «ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ να ψηφίσει το 50-60% των μελών. Αν γίνει αυτό θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», είπε ο γραμματέας της Νομαρχιακής για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Καμιά 600 άτομα δηλαδή, ενώ μπορούν να ψηφίσουν επιπλέον και όσοι εγγραφούν ακόμη και την ημέρα των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή. Όποιος θέλει δηλαδή.
Μα τέτοιο ποσοστό συμμετοχής έχει και στις εθνικές εκλογές, επί ολοκλήρου του φύρδην μίγδην εκλογικού σώματος. Το ίδιο και με μέλη κόμματος και μάλιστα αριστερού, που υποτίθεται ότι είναι άκρως πολιτικοποιημένοι; Μήπως είναι δυσαρεστημένοι; Μα κανένα ενδιαφέρον;
Ζ.

Στην Αμφιθέα
* ΟΙ κάτοικοι της Αμφιθέας, οικισμού του Δήμου Λάρισας, αντιμετωπίζουν καθημερινά ένα μεγάλο πρόβλημα, δυσκολευόμενοι στις μετακινήσεις προς στα σπίτια τους και τις εργασίες τους. Σε περίπου 500 μέτρα του ασφαλτοστρωμένου δρόμου έχουν δημιουργηθεί λακκούβες που συνεχώς μεγαλώνουν και βαθαίνουν. Παρά τα συνεχή τους διαβήματα από τριετίας στον Δήμο, σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και ενώ τους λένε ότι θα λυθεί το πρόβλημα, δεν γίνεται τίποτα. Οικογένειες, νέοι που ασχολούνται με τη Γεωργία και έχουν εγκατασταθεί μονίμως στην Αμφιθέα, σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο, πιστεύοντας ότι θα έχουν την ανάλογη φροντίδα σε έναν οικισμό λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. Καθημερινά πλέον διακινδυνεύουν με ατυχήματα, καθότι για να αποφύγουν τις βαθιές λακκούβες κινδυνεύουν να πέσουν στα χαντάκια. Οι ζημιές στα αυτοκίνητα και στα μηχανήματα είναι συχνές και σοβαρές. Κυριολεκτικά νιώθουν απομονωμένοι, νιώθουν πολίτες β’ κατηγορίας. Ζητούν να δοθεί κάποια λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Ζ.

Ετσι είναι…
* ΤΟ φιλοσοφούσαν στη συντροφιά των Λαρισαίων, εκεί που ξαναμαζεύτηκαν υπό βροχή.
- Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε και μια δεύτερη ζωή να χρησιμοποιήσουμε τα μαθήματα που πήραμε από την πρώτη.
***
* - ΕΤΣΙ είναι η ζωή, παιδιά. Σήμερα χάνουμε εμείς, αύριο ξανακερδίζουν οι άλλοι.
***
* - ΑΛΛΑΞΑΝ οι καιροί. Σήμερα τα φαγητά έχουν χημικά και τα σαμπουάν μέλι και βιταμίνες.
Ζ.

Μετά την ΑΕΛ
* ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ για ποδοσφαιριστές οι βυσσινί; Πόσοι πρώην της ΑΕΛ σταδιοδρομούν στη μεγάλη κατηγορία, τους βλέπουν οι φίλαθλοι στην τηλεόραση σε κάθε αγωνιστική της Super League. Άλλοι είχαν φύγει κακήν κακώς και κάποιοι με ακριβές μεταγραφές. Όπως ο τερματοφύλακας Κρίστινσον κι ο δεξιός μπακ Μασούρας, που αγωνίζονται τώρα στη νεοφώτιστη Κηφισιά. Αντί 1 εκατ. ευρώ είχε ειπωθεί πως είχαν μεταγραφεί από τη Λάρισα στον Ολυμπιακό. Κι εξέλιξή τους έδειξε πως, δεν μπορεί, μάλλον κορόιδο τον είχε πιάσει ο Κούγιας τον Μαρινάκη.
Ζ.

Γιατί όχι;
* ΝΕΑ ανατροπή στην εσωκομματική κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει το Βατράχι με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του γνωστού απιθανοκατομμυριούχου Σκρουτζ Μακ Ντακ για την προεδρία του κόμματος.
Μιλώντας από το θησαυροφυλάκιό του στη Λιμνούπολη, ο κ. Μακ Ντακ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση. Σε ερώτηση δημοσιογράφου πώς γίνεται να θεωρεί τον εαυτό του κατάλληλο για την ηγεσία ενός αριστερού κόμματος, ο Μακ Ντακ τόνισε πως η επιτυχία του στη συγκέντρωση της τεράστιας περιουσίας του θα του επιτρέψει να διαχειριστεί την ελληνική οικονομία και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του κόμματος, ενώ η τυχερή του δεκάρα θα εγγυηθεί την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές.
***
* ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ότι η περιουσία του Σκρουτζ Μακ Ντακ ανέρχεται σε 6 απιθανικομμύρια, 7 φανταστικομμύρια, 8 πολυμυριαδομμύρια, 9 δισεκατομμύρια, 1 εκατομμύριο, 23 δολάρια συν την τυχερή δεκάρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση έχει προκαλέσει ενθουσιασμό σε μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης, παρά τις επιφυλάξεις πολιτικών αναλυτών οι οποίοι επισήμαναν ότι ο Σκρουτζ Μακ Ντακ δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο και επιπρόσθετα είναι πάπια. «Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι υπαρκτό πρόσωπο» είπαν κάποιοι πολίτες που μίλησαν σε δημοσιογράφους, «μας αρκεί που λέει αυτά που θέλουμε να ακούσουμε».
Ζ.

Με άδεια
* ΣΤΗ Ν. Κορέα, λοιπόν, όχι στη Βόρεια του Κιμ, «εκπαιδευτικοί ορκίστηκαν να πάρουν μονοήμερη άδεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας», ενώ η Κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Οι αρχές χαρακτήρισαν τη δράση παράνομη και προειδοποίησαν με πειθαρχικά μέτρα.
- Κακά μαντάτα, σχολίαζε ο Λαρισαίος. Πιο προχωρημένοι αυτοί από μας. Ποια απεργία και στάση εργασίας, μονοήμερη άδεια διαμαρτυρίας…
Ζ.

Ρομαντικές
* ΕΙΧΑΝ εμβαθύνει στα ρηχά, κουβεντιάζοντας οι νεαρές Λαρισαίες.
- Η άλλη παραπονιέται που στη σχέση της λείπει ο ρομαντισμός. Τι να πούμε κι εμείς που λείπει ο άντρας.
***
* - ΤΙ θα έκανες χωρίς εμένα;
- Φύγε συ και βλέπουμε.
***
* - ΟΤΑΝ οι γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άντρες δεν φλερτάρουν, εννοούν έναν συγκεκριμένο άντρα. Όλοι οι υπόλοιποι που φλερτάρουν είναι απλώς λιγούρια.
Ζ.

Μπροστά
* ΣΤΗΝ πρώτη γραμμή με το ψηφοδέλτιο Μαμάκου ο Χρήστος Τερζούδης, φυσικός υπαρχηγός ως εκ της θέσεώς του στην παραταξιακή επετηρίδα. Θέση που καταλαμβάνει με βασικό συντελεστή εκτός από τα χρόνια συμμετοχής, τις επιδόσεις του στις εκλογές.
Ζ.Με τριπλέτα
* Ο Γιώργος Λαδόπουλος, υποψήφιος ξανά με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού. «Με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο» το σύνθημά του. Και ακολουθεί η κλασική τριπλέτα: Επιλέγεις Υπευθυνότητα-Διαλέγεις Αποφασιστικότητα-Εκλέγεις Αγωνιστικότητα. Εν ολίγοις, εσύ «-λέγεις».
Ζ.

Τσιγκουνιές
* - ΣΙΓΑ μη γίνουμε σαν τους Γερμανούς που αγοράζουν μια φέτα καρπούζι…
Καμάρωνε ο Λαρισαίος πλησιάζοντας στο βενζινάδικο.
- Καλησπέρα, πόσο να βάλω;
- Πέντε ευρώ αμόλυβδη.
Ζ.

Στα νησιά
* ΤΕΣΣΕΡΙΣ οι νομοί της Θεσσαλίας, πέντε, όμως, οι Περιφερειακές της Ενότητες, καθώς μετράει και η Π.Ε. Βορείων Σποράδων. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εκεί, όπου επιτυγχάνει το υψηλότερο ποσοστό της πανθεσσαλικά, μέχρι και πρώτη δύναμη βγαίνει σε κάποιο απ’ τα νησιά, είναι ο πρώην δικός μας στην εφημερίδα, ο φιλόλογος Γιώργος Γούλας, δημοτικός αστυνόμος στη Σκόπελο, συνδικαλιστής Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και η Κατερίνα Κουρκούμπα-Δελακοβία, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, από τη Σκιάθο. Και η ευχάριστη έκπληξη, η υποψηφιότητα του γιατρού Γιώργου Αθανασίου, πρώην διευθυντή Πολυδύναμου Ιατρείου Αλοννήσου. Πάνε στις εκλογές με φόρα.
Ζ.

Επάνοδος
* ΓΙΑ άλλη μια φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό Μαμάκου, ο Δημήτρης Γεωργάκης. Πανταχού παρών και πρώτος στις επάλξεις ο συνταγματάρχης, που τίποτε δεν τον πτοεί. «Το τελευταίο διάστημα μια προσωπική μου περιπέτεια με κράτησε μακριά από τα δημοτικά δρώμενα. Η αγάπη μου, όμως, για την πόλη μας, μου δίνει τη δύναμη να παλέψω για μια καλύτερη Λάρισα, για μια πόλη που θα αξίζει σε κάθε Λαρισαίο», δήλωσε. Και φυσικά θεωρείται ισχυρό χαρτί επιτυχίας για τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Μαμάκο. Πράγμα που επιβεβαιώνεται, άλλωστε, κάθε φορά στις κάλπες.
Ζ.

Το είχε δει
* - ΤΑ ξέρω όλα. Έχεις σχέση με τη γειτόνισσα…
Έξαλλη η νεαρή Λαρισαία με τον δικό της.
- Όχι, πώς σου ήρθε;
- Είδα ότι ο άντρας της φοράει το μποξεράκι σου. (Κι ο σκιαγμένος δεν σκέφτηκε καν να τη ρωτήσει πώς το είδε).
Ζ.

Στέλλα
* ΚΑΙΡΟ είχαν να δούνε κάποιοι τη Στέλλα Μπίζιου και το χάρηκαν. Η πρώην βουλευτής της Ν.Δ. από την Ελασσόνα βρέθηκε στην παρουσίαση των σχεδίων της παράταξης «Η Λάρισα που μας αξίζει» και δεν σταμάτησε να χαιρετάει τον κόσμο. Πάντα με το χαμόγελο η Στέλλα. Τι πάει να πει πως δεν εκλέχθηκε. Δεν θα τα βάψει και μαύρα…
Κ.Γ.

Τρύφωνας
* ΣΤΗΝ Πλατεία του Φρουρίου στη μεγάλη ημέρα του Μαμάκου βρέθηκε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Συνάδελφος άλλωστε με τον Θανάση ο Τρύφωνας Τσάτσαρος και «σειρά» στον Σύλλογο. Δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια εκδήλωση.
Κ.Γ.

 

TAYTOT.jpg

* ΦΥΣΙΚΑ και θα έχουν τσιπς οι νέες ταυτότητες.
Ζ.

 

AGGOURI.jpg

* ΕΧΕΙ κι αυτός τα ερωτηματικά του. Μ’ αυτό που βρήκε, όμως, στον κήπο του, ξέρει τι τον περιμένει.
Ζ.

 

KALOKAIRI.jpg

* ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ τέλος λέει ο Τ.Ζ. Το είδε ο ίδιος να το μαζεύουν βιαστικά.
Ζ.

 

SKITSO_CIU_5-9.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass