Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2023 17:07
* ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ήταν χθες Ι.Χ. αυτοκίνητα και νταλίκες για πολλές ώρες στη Λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος του ΙΑΣΩ μέχρι και τη Βιοκαρπέτ. * ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ήταν χθες Ι.Χ. αυτοκίνητα και νταλίκες για πολλές ώρες στη Λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος του ΙΑΣΩ μέχρι και τη Βιοκαρπέτ.

Απελπιστική
* ΑΜΑΝ βρε, αμάν... Μα να τρυπήσει ο ουρανός;
Αν έκανε κι έβρεχε ξανά χθες βράδυ ή και σήμερα το πρωί, κατά τα λεγόμενα των προφητών, μετεωρολόγων στην εποχή μας, τότε η κατάσταση θα γινόταν παντελώς ανεξέλεγκτη και ο όρος «βιβλική καταστροφή» θα έβρισκε την κυριολεξία της. (Ο «Ιανός» μπροστά σ’ αυτό που συμβαίνει ήταν ψιχάλα.)
***
*Ο κάμπος να δέχεται τα νερά απ’ τους γύρω λόφους και να μην μπορεί να τα χωνέψει, αποδιοργανώθηκε πλήρως. Και δεν έφτασαν ακόμη στη λεκάνη και τα νερά των βουνών που την περικλείουν. Οι καταστροφές απίστευτες, πολύ μεγάλες οι ζημιές.
Κραυγές απελπισίας ολούθε στον κάμπο, εκκλήσεις για βοήθεια, άνθρωποι που κινδυνεύουν, περιουσίες χαμένες. Βασικές υποδομές κατεστραμμένες, δρόμοι κομμένοι, γεφύρια πεσμένα, αντιπλημμυρικά ξεχειλωμένα, επιχειρήσεις διαλυμένες, σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης μα και στην ύδρευση. (Και τι μέλλεται να συμβεί το επόμενο εικοσιτετράωρο...)
***
* ΑΝΘΡΩΠΟΙ συμβιβασμένοι με την απώλεια και τις ζημιές, να ευχαριστούν που δεν χάθηκαν ζωές. Εγκλωβισμένοι σε διάφορες περιοχές. Για την ακρίβεια τα περισσότερα χωριά χωρίς δυνατότητα μετακίνησης ακόμα και η Λάρισα κατά κάποιον τρόπο αποκομμένη, με βασικές αρτηρίες «από και προς» κλειστές και τον σιδηρόδρομο επίσης. (Αγρότες να κοιτούν έκπληκτοι τον ουρανό, στα κομμάτια οι καλλιέργειες, τι άλλο μας περιμένει ήταν το ζητούμενο.)
Ζ.

Τις πταίει;
* ΚΑΙ τι φταίει; Ο κακός μας ο καιρός, σίγουρα. Ο θεός που μας μισεί; Ποιος ξέρει…
Και βέβαια, δεν φταίει η κυβέρνηση για το ακραίο φαινόμενο, με τόσο νερό μαζεμένο. Φταίει ωστόσο που και αυτή, όπως και προηγούμενες, αφήνουν τη χώρα ανοχύρωτη, τον κόσμο σε κίνδυνο, μόνο και απροστάτευτο. Και να είναι και φταίχτης κιόλας που δεν τήρησε οδηγίες, τις καμιά φορά και αλλοπρόσαλλες. Το 112 σίγουρα δεν φτάνει, έχει χάσει και την αξιοπιστία του με τα αλλεπάλληλα μηνύματα, σαν τον ψεύτη τσομπάνο έχει γίνει.
***
* ΚΑΙ καθώς είναι και οι τοπικές εκλογές πολύ κοντά, υπάρχουν λέει παράγοντες που χαίρονται γι’ αυτό που συνέβη, πιστεύουν ότι με την εξ ουρανού βοήθεια θα κατατροπώσουν τους αντιπάλους τους. Κάποιοι το εκμυστηρεύονται κιόλας: «Ευτυχώς μας έκατσε η θεομηνία, τύχη είναι για μας, μπορούμε να τον απειλήσουμε…». Τόσο ανόητοι...
Ζ.

Επικοινωνίες
* ΠΟΛΛΑ προβλήματα καταγράφονται από χθες το μεσημέρι στις τηλεπικοινωνίες, με αποτέλεσμα να καλούν πολίτες στα Φάρσαλα και να μην μπορούν να βγάλουν γραμμή. Επίσης οι υπηρεσίες internet δεν λειτουργούν, τόσο από σταθερή γραμμή όσο και από κινητή τηλεφωνία.

Σπατάλες
* Ο καθένας με τα προβλήματά του. Να οι μεσήλικες των μεσαίων ορόφων στην πόλη, φερειπείν:
- Μα από τα κλιματιστικά κατευθείαν στο καλοριφέρ; Χωρίς διάλειμμα, δίχως μικρή ανάσα, λιγάκι οικονομία πότε; (Σπάταλο καλοκαίρι πριν τον απαιτητικό χειμώνα.)
Ζ.

Στη διασταύρωση
* ΚΙ όσοι παραμένουν ασφαλείς στη Λάρισα, συνεχίζουν να ξορκίζουν το κακό με ιντερνετικό χιούμορ.
- Αντύπας με Καταιγίδα ή Τερζής με τον Παλιόκαιρο;
***
* - ΑΛΗΘΕΙΑ, στη διασταύρωση, προτεραιότητα έχει αυτός που είναι με καΐκι ή με φουσκωτό;
***
* - ΔΩΡΕΑΝ πλέον και η ξαπλώστρα και η ομπρέλα. Άμα δεν τις έχει πάρει το νερό.
***
* - ΝΕΟ μήνυμα από το 112: Εκκενώστε προς την Κιβωτό του Νώε.
Ζ.

Εκπλήρωση
* - ΜΙΚΡΗ απόκλιση στην υλοποίηση των φανταιζί προεκλογικών δεσμεύσεων Μπέου.
Η στυλάτη κριτική εκ δυσμών, από Λάρισα μεριά.
- Ο Βόλος αντί για Μονακό έγινε τελικά Βενετία…
-Πιο καλά έτσι, καθότι στο υδάτινο τοπίο χαρίζει καλύτερα ο φωτισμός από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.
Ζ.

Επρεπε...
* ΜΑ με τόσο νερό που έριξε, ποιος να αντισταθεί και πώς… «Αίσχος!» φωνάζει το ΚΚΕ από τον Βόλο. Και δεν απευθύνεται στη νεροποντή. Εδώ και μέρες, σημειώνει η ανακοίνωσή του, «υπήρξε η πρόβλεψη από τους μετεωρολόγους για πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα στον Βόλο και στη Μαγνησία και αντί να παρθούν όλα τα έκτακτα μέτρα για τον καθαρισμό φρεατίων, δημιουργία αναχωμάτων - έστω και της τελευταίας στιγμής - σε επικίνδυνα σημεία για την υπερχείλιση ποταμιών και ρεμάτων, η όλη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού έμεινε στις προειδοποιήσεις για τις μετακινήσεις και στα γνωστά πλέον μηνύματα του «112».» (Υπάρχει κι αυτή η προσέγγιση.)
Ζ.

Με παϊδάκια
* ΟΡΕΞΑΤΕΣ και εκτός τραπεζιού, με κέφι, οι νεαρές Λαρισαίες.
- Άλλες τον περιμένετε να έρθει με μονόπετρο και λουλούδια, εμείς περιμένουμε να μας χτυπήσει την πόρτα με παγωμένο κρασί και δυό κιλά παϊδάκια.
***
* - ΞΕΡΕΙ κανείς πόσο καιρό πρέπει να έχει κάποιος το χαρτί της δίαιτας στο ψυγείο για να αδυνατίσει; Εγώ το έχω κάνα δίμηνο και δεν είδα διαφορά.
***
* - ΠΩΣ και έφτιαξες μπρόκολο;
- Κάνω διατροφή.
- Και η μπριζόλα δίπλα;
- Γαρνιτούρα.
Ζ.

Αναγνώριση
* Ο γνωστός γυμναστής Νίκος Λιούπας, συνεχίζει στο πλευρό του Κ. Αγοραστού, σταθερός συνεργάτης του, άνθρωπος της εμπιστοσύνης του. Στην τρέχουσα θητεία πρόσφερε ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού φυσικά μα και Πολιτισμού αλλά και Νεολαίας όμως καθώς και δια Βίου Μάθησης. Προσδοκά σε αναγνώριση του έργου του και σε εντολή από τον κόσμο να συνεχίσει, όντας ξανά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.
Ζ.

Με εμπειρία
* Ο Αδάμ ήταν ο Πρωτόπλαστος στην αρχή της Ιστορίας και τώρα πρωτόλιστος ο Δημήτρης Αδάμ, πρώτος αλφαβητικά στο ψηφοδέλτιο Καλογιάννη. Κι αυτό είναι πλεονέκτημα εκλογικά. Έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία, εκλέχθηκε πρόεδρος στο Επιμελητήριο, τώρα αντιπρόεδρός του, με την εμπειρία του θα μπορούσε να συνεισφέρει καθοριστικά στην τοπική διοίκηση. Καθώς ο Δήμος Λάρισας είναι ένας μεγάλος και ιδιαίτερα σύνθετος Οργανισμός, που απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων, επιβλέπει έργα εκατομμυρίων και πρέπει να υλοποιεί, με τον βέλτιστο τρόπο, και ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο Προϋπολογισμό. Κι ένας άνθρωπος της αγοράς, με γνώση και αξιοπιστία, θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμος στο πλευρό του δημάρχου Απ. Καλογιάννη.
Ζ.

Λιμναίος
* ΣΤΟ πόδι από τις μεταμεσονύκτιες ώρες χθες, ο δήμαρχος Θαν. Νασιακόπουλος, με τους συνεργάτες του και τον μηχανισμό του Δήμου σε πλήρη εγρήγορση, και με εθελοντές στο πλευρό τους, στην άνιση μάχη απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις στην απέραντη έκταση του Δήμου Κιλελέρ. Πρώτα η ασφάλεια των ανθρώπων, το πλάνο τους, μετά η προστασία κατοικιών και επιχειρήσεων, αλλά και αγροτικών καλλιεργειών. Σε μια εκτεταμένη περιοχή με έναν λιμναίο δήμο αυτές τις μέρες, όπου οι επικίνδυνες καταστάσεις περίσσεψαν.
Ζ.

Η ψυχολόγος
* Η Θεοδώρα-Νικολέτα Λωρίτη Τσάλτα είναι Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια που αποφοίτησε προ δεκαετίας από τη Σχολή Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε με μεταπτυχιακό στην Ιατρική ΑΠΘ. Διετέλεσε υπεύθυνη Ψυχολόγος σε Ψυχιατρική Κλινική και από το 2016 διατηρεί το προσωπικό της γραφείο ιδιωτικά, στη Λάρισα και παράρτημα στον Αλμυρό. Η Δώρα Λωρίτη, μια νέα και μοντέρνα γυναίκα με επίπεδο και ανησυχίες, δρα παράλληλα ως εθελόντρια σε φορείς και οργανώσεις, με έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο της προσφοράς στην κοινωνία, κατέρχεται τώρα υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού. Με βάσιμες ελπίδες επιτυχίας.
Ζ.

Δεν ήταν σέλφι
* ΕΙΧΑΝ τα θεματάκια τους στην παρέα των Λαρισαίων μεσηλίκων.
- Δεν γυρίζω να κοιτάξω πίσω.
- Διαγράφεις το παρελθόν;
- Ψύξη....
***
* - ΟΙ άλλοι νομίζουν ότι τραβάω σέλφι κι εγώ προσπαθώ να διαβάσω το μήνυμα στο κινητό.
***
* - ΔΕΝ βλέπω μπροστά μου.
- Κούραση;
- Μυωπία.
***
* - ΤΟΝ φάγαμε τον γάιδαρο, η ουρά του έμεινε.
-Συγγνώμη αλλά να ξέρεις πως αυτό που κρέμεται δεν είναι η ουρά.
Ζ.

Στο προαύλιο
* «ΣΤΟΝ Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Νέα Σμύρνη, τα τραπεζοκαθίσματα που τοποθετεί κατάστημα, με τον ισχυρισμό ότι είναι νόμιμα και πως πληρώνει εισφορά προς τον Δήμο Λαρισαίων», αναφέρει ο Λαρισαίος Ι. Β. αναρωτώμενος: «Εχει πραγματικά ελεγχθεί η νομιμότητα ή θα πρέπει να τα «συμμαζέψουν» σε άλλο χώρο εκτός του οικοπέδου του ναού;» (Δεν μπορεί να μην έχουν ελέγξει αρμοδίως, δεν γίνεται…)
Ζ.

Απ’ το χωριό
* ΓΙΑ την παλιά Δεσκάτη διηγείται ο Κ. Σπ., την αγαπημένη του. Που είχε πάει λέει παλιά ο αστοιχείωτος τσομπάνος επίσκεψη στο σπίτι της ξαδέρφης του κι εκεί του πρόσφεραν καφέ. Αυτός από ξινόγαλο ήξερε, οπότε τον ρούφηξε με τη μία, κατακάηκε.
-Αμάν βρε… Τι ‘ν’ τούτου; Πώς το λεν;
-Αυτό; Πεντεφύσα μιαρούφα, το λένε ξάδερφε…
***
* ΚΑΙ τη σκυτάλη παρέλαβε ο επίσης χιουμορίστας φίλος του, ο Β. Τσ. Διηγούμενος για μια θειά στην πόλη η οποία είχε κεράσει σοκολατάκι στον άβγαλτο ανιψιό της απ’ το χωριό. Κι εκείνος το έφαγε χωρίς να το ξετυλίξει, μαζί με το χαρτάκι. Και του άρεσε κιόλας.
Ζ.

Δεν ταιριάζει
* ΕΙΝΑΙ μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας ο Ν. Γ. Πολύ ενοχλημένος καθώς παρατηρεί ότι μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου στηρίζουν με τις εμφανίσεις τους υποψηφίους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Θυμίζει ότι εδώ και αρκετό διάστημα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την πολύτεκνη οικογένεια, που είναι η μοναδική η οποία αντιστέκεται στον κατήφορο του δημογραφικού κι αναρωτιέται: Πώς λοιπόν στηρίζουν; Κι είναι και διοικούντες, άρα διεκδικούντες. Επιβραβεύουν αντί να αντιδρούν;
Ζ.

Τα καμένα
* - ΤΑ μπιφτέκια, που έλεγες, θα φάμε σήμερα;
Πεινασμένος είχε επιστρέψει σπίτι ο Λαρισαίος.
- Μπα… Κάηκαν.
- Γιατί βρε Μαρία;
- Κλιματική αλλαγή βρε Γιώργο, δεν έχεις ακούσει;
Ζ.

Ταυτότητες
* ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ κάποιοι πως η νέα ταυτότητα θα έχει τσιπάκι. Το ζήτημα είναι αν θα μπορεί να ανοίγει πόρτες όπως οι παλιές ταυτότητες. Αν δεν ανοίγει τότε ΟΧΙ στις νέες ταυτότητες…
Κ.Γ.

XARMANIS.jpg

* ΤΟ νεαρό παλικάρι από τη Γλαύκη, ο αγρότης Θάνος Χαρμάνης, χωρίς να το σκεφτεί έβγαλε το τρακτέρ του όπου χρειαζόταν βοήθεια. Και δεν ήταν μόνο αυτός, η αλληλεγγύη παρούσα, έχουν μάθει στα χωριά, απ’ τους παππούδες τους ακόμα, να μην περιμένουν και πολλά απ’ το κράτος.
Ζ.

PANAMAS.jpg

* AX αυτοί οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι… Μαζί με το γεφύρι, πάει κι η Διώρυγα, την παρέσυρε το ρέμα. (Buenas noches companero.)
Ζ.

 

PYROSBESTIKH.jpg

* ΟΙ διασώστες της Πυροσβεστικής έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους χθες στις πλημμυρισμένες περιοχές στην οδό Βόλου και έσωσαν ανθρώπους εγκλωβισμένους σε σπίτια και επιχειρήσεις

SKITSO_6-9.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass