Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2023 17:06
 * ΦΥΣΙΚΑ και είχε πάντα να πει πολλά η Νικολέτα Μπασδέκη με τον δήμαρχο, Απ. Καλογιάννη. Πόσο μάλλον τώρα που είναι και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του. Ζ. * ΦΥΣΙΚΑ και είχε πάντα να πει πολλά η Νικολέτα Μπασδέκη με τον δήμαρχο, Απ. Καλογιάννη. Πόσο μάλλον τώρα που είναι και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του. Ζ.

Μπαζμπουζ
* ΣΥΝΝΕΦΙΑ, χάλασε ο καιρός χθες, κρυάδιασε. Έμπαινε ο άλλος το πρωί στο καφενείο σε χωριό προς Τύρναβο μεριά. Του έκαναν παρατήρηση από μέσα.
- Κλεισμπόρτα, α… Μπαζμπουζ. (Υποβοηθητική διερμηνεία Μπάζ’ειμπούζ’ι).
Ζ.

Τα πάντα όλα
* ΗΤΑΝ χρονιά του φέτος, φως φανάρι, για το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών.
Σιδηρόδρομος.
Εθνική οδός.
Γέφυρες.
Αντιπλημμυρικά.
Στέγαστρο Καλατράβα (Κι ακόμη δεν τέλειωσε το 2023).
Ζ.

Θα επαναληφθεί;
* ΕΧΕΙ ξανασυμβεί στον Τύρναβο, τον μοναδικό ίσως Δήμο του νομού όπου είναι πιθανόν να χρειαστεί και β’ γύρος στις επικείμενες εκλογές. Το 2010, την πρώτη Κυριακή, οι τρεις συνδυασμοί Μαλάκου-Νασίκα-Κιτσίδη είχαν πετύχει τριπλή ισοβαθμία, με ποσοστό 33% ο καθένας τους, ο πρώτος απ’ τον τρίτο απείχαν λιγότερο από 100 ψήφους, ενώ ο δεύτερος απέκλεισε τον τρίτο για καμιά εικοσαριά ψηφοδέλτια. Πολλοί στην περιοχή θεωρούν ότι και τώρα οι τρεις συνδυασμοί Κόκουρα, Αμάρι-Σάμερ και Τσικριτζή δείχνουν αρκετά ισοδύναμοι, δύσκολα τα προγνωστικά.
Ζ.

Πάντα Λάρισα
* «ΖΩ σ’ αυτήν την πόλη από μικρό παιδί, και πριν από μένα ο πατέρας κι ο παππούς μου. Κι ελπίζω, μετά από μένα, και τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Έτσι νιώθω για τη Λάρισα. Ίσως γι’ αυτό, όπου κι αν ταξίδεψα, και ταξίδεψα πολύ, ήθελα πάντα να επιστρέφω». Μ’ αυτά τα λόγια από καρδιάς απευθύνθηκε μέσω της εφημερίδας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, εξηγώντας γιατί κατέρχεται εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη», δίπλα στον Απ. Καλογιάννη: «Ό,τι ωραίο έβλεπα, ό,τι σπουδαίο μάθαινα, ήθελα να το μοιραστώ με την πόλη μου. Αυτός ήταν κι ο λόγος που ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση και μόνο με αυτή. Δεν μ’ ενδιέφερε η πολιτική ως καριέρα. Με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει η πολιτική ως μέσο να γίνει η Λάρισα καλύτερη, μια πόλη αξιοβίωτη, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, αντάξια της ιστορίας και των ανθρώπων της, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά της. Στη Λάρισα, αγαπώ τη ζωντάνια της, το ανοιχτό της πνεύμα...».
Ζ.

Να προσφέρει
* ΜΕΓΑΛΗ επιθυμία του δημοτικού συμβούλου, Απόστολου Παπαπαρίση, είναι να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου. Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ξανά, στο πλευρό του Θαν. Μαμάκου, δηλώνει υπερήφανος για το επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα του συνδυασμού, που συντάχθηκε, όπως λέει, με ρεαλισμό και ευαισθησία. Και με σεβασμό ζητά την ψήφο των Λαρισαίων.
Ζ.

Με έργο και εμπειρία
* ΣΕ εντυπωσιακές συγκεντρώσεις με παλμό, πράγμα ασυνήθιστο για τους τωρινούς καιρούς, μιλάει ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, περιοδεύοντας στα χωριά της περιοχής του ενόψει των εκλογών. Εκ νέου υποψήφιος ο επικεφαλής της ΠΑΔΗΚ, διότι εκεί εξακολουθούν να έχουν λειτουργούσα παράταξη, συλλογική ήταν πάντα η προσπάθεια, όλοι μαζί δημιουργούσαν τα επιτεύγματα.
* * *
* Ο Αντ. Γκουντάρας αναφέρεται στις ομιλίες του στο τεράστιο έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Αγιάς, «έργο που ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις για περιφερειακό Δήμο σ’ ολόκληρη την Ελλάδα», όπως λέει χαρακτηριστικά: Έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και δίνει στους κατοίκους την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, που ανοίγει νέους δρόμους στην παραγωγή και τον τουρισμό, αυξάνοντας τις δυνατότητες των ανθρώπων να μείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν. Αναφερόμενος δε στην επόμενη περίοδο, επισημαίνει πως οι απανωτές κρίσεις που είναι πια στοιχείο της εποχής μας, χρειάζονται γνώση, εμπειρία και σωστό προγραμματισμό, χρειάζονται σοβαρό σχεδιασμό, εμπειρία και ικανότητα, ώστε να υπάρξουν οι απαιτούμενες λύσεις που θα δώσουν ασφάλεια και προκοπή στον τόπο.
Ζ.

Αισθητική
* ΜΕ ένα βιντεάκι εξαιρετικής αισθητικής ζητάει την ψήφο των συμπολιτών του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας. Μέσα σε μόλις τρία λεπτά και είκοσι πέντε δευτερόλεπτα ο Αντιδήμαρχος δίνει το στίγμα της καθημερινότητάς του, αλλά και μερικών μόνο όσων έχει καταφέρει κατά τη θητεία του στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Και είναι πολλά αυτά που έχει πετύχει, αφού σχεδόν σύσσωμη η πόλη αναγνωρίζει το πολιτιστικό άλμα που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Η Λάρισα έχει καταστεί τρίτος πολιτιστικός πόλος της χώρας (αν όχι και δεύτερος) παράγοντας συνεχώς πολιτισμό υψηλού επιπέδου. (Ε, και γι’ αυτούς τους λίγους που εθελοτυφλούν και δεν του αναγνωρίζουν όσα έχει κάνει για την πόλη και το καλλιτεχνικό δυναμικό της «φθόνος είναι ο συντετριμμένος θαυμασμός», όπως είχε πει κάποτε και ο Δανός φιλόσοφος Σαίρεν Κίρκεγκορ).
ΘΑ.Δεν συναντήθηκαν
* ΠΟΛΛΑ ερωτηματικά γεννήθηκαν με αφορμή τη μη συνάντηση του Στέφανου Kασσελάκη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλία, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα. Βλέπετε την προηγούμενη φορά που ο τελευταίος πήγε στην περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Φαρκαδόνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έγιναν έξαλλα. Έτσι, προχθές ο Δημήτρης Κουρέτας ασχολήθηκε με την κεντρική του ομιλία στη Λάρισα και μόνο...Παντρεμένοι
* ΕΚΑΝΑΝ τις δικές τους προσεγγίσεις στην παρέα οι παντρεμένοι Λαρισαίοι.
- Αν κορνάρανε και στα διαζύγια, όπως και στους γάμους, μάτι δεν θα κλείναμε.
* * *
* - ΠΡΙΝ παντρευτείς σκέψου: Αυτός είναι ο άνθρωπος που θέλω να βλέπω να κοιτάζει το κινητό μου σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου;
* * *
* - ΠΑΡΤΕ κρυφά το κινητό της γυναίκας σας και στείλτε μήνυμα στην κολλητή της «Είμαι έγκυος». Αν απαντήσει «με ποιον μωρή;», περαστικά σας.
Ζ.

Ο στρατηγός
* ΕΝΑΣ στρατηγός στο πλευρό του δημάρχου, Απ. Καλογιάννη, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη», ο Βασίλης Καραπιπέρης, πρώην γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίαςτης Ελληνικής Αστυνομίας.
Με λαμπρή σταδιοδρομία επί 35 συναπτά έτη στην ΕΛ.ΑΣ., υπηρέτησε το αστυνομικό σώμα και την κοινωνία, και κυρίως τους πιο ευάλωτους και αδύναμους, με απαράμιλλη ευσυνειδησία, έχοντας πάντοτε ως αρχή την ισονομία με την εφαρμογή των νόμων του κράτους δικαίου στη χώρα μας, κατακτώντας με τον τρόπο αυτόν την εμπιστοσύνη των πολιτών.
* * *
* ΜΑΧΙΜΟΣ αστυνομικός, υπηρετώντας ως αξιωματικός και πριν φτάσει στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας, είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού και στη συγκρότηση και εκπαίδευση των ειδικών ομάδων της Αστυνομίας, τόσο στη Θεσσαλία όσο και στην υπόλοιπη χώρα, από τους πρώτους εκπαιδευτές της ΕΛ.ΑΣ.
Μπαίνει τώρα στον αυτοδιοικητικό στίβο με σκοπό να προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Όπως απέδειξε, στη μακρά του υπηρεσιακή σταδιοδρομία, παρέμεινε πιστός σε δημοκρατικές αρχές και αξίες, υπηρέτησε σε πολλές μάχιμες υπηρεσίες, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό των συναδέλφων του, πάντοτε με ανοιχτές πόρτες στους αστυνομικούς.
Ζ.

Της Αεροπορίας
* Ο Κωνσταντίνος Λιούτας είναι απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας, Τρικαλινός, που απ’ τα εικοσιπέντε του ζει στη Λάρισα. Απόφοιτος της ΣΤΥΑ, υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία για 30 χρόνια σε θέσεις ανάλογα με τον βαθμό του. Παράλληλα, πήρε πτυχίο από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ και έκανε μεταπτυχιακό στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Δραστήριος άνθρωπος και με διάθεση προσφοράς είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θαν. Μαμάκου. Έχει διατελέσει παλιότερα πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 42ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Πολιτείας και μέχρι πρόσφατα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας. Παντρεμένος με την Έλενα Χαντζοπούλου, υπάλληλο του ΓΝΛ, έχουν μία κόρη την Αναστασία, εκπαιδευτικό, η οποία εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο.
Ζ.

Για τον άνθρωπο
* «Η Παράταξή μας έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο και αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια Περιφέρεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς», λέει η εκπαιδευτικός Σταματία Λυκοκώστα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού. Η τριανταπεντάχρονη Λαρισαία, που κατάγεται από την Κρανέα Ελασσόνας, σπούδασε στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της διαρκώς συμμετέχοντας σε διά βίου προγράμματα, σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν την επαγγελματική της εξέλιξη. Ασχολείται ταυτόχρονα από μικρή με τα κοινά.
Ζ.

Στον κάμπο
* «ΠΟΛΥΣ θυμός, πολλή οργή», είναι αυτό που εισπράττουν, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ και οι συνεργάτες του, περιοδεύοντας στα χωριά κι όχι μόνο αυτά του κάμπου, τα παρακάρλια, οι ζημιές της πλημμύρας εντοπίζονται παντού. Θυμός προς τον Ουρανό, που οι αγρότες τον ξέρουν από πάντα, όχι όμως κι έτσι, προς το κράτος, τον Δήμαρχο… Ο Γιάννης Ζαχαριάς, ήρεμα και χωρίς ακρότητες, παρουσιάζει το δικό τους σκεπτικό, μια αλλιώτικη από την ισχύουσα προσέγγιση, ευελπιστώντας ότι ο κόσμος θα υιοθετήσει το μήνυμα της ελπίδας.
Ζ.

Ο πρόεδρος
* ΣΤΗΝ πρώτη γραμμή των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαποστόλου, εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Θαν. Μαμάκου. Πάντα με ανιδιοτέλεια, ο δάσκαλος, δύναμή του η εμπιστοσύνη των συναδέλφων του και εν γένει των εργαζομένων.
Φαίνεται ότι είναι γεννημένος για πρόεδρος. Όλοι έτσι τον προσφωνούν στον δρόμο, αλλά και οι συνάδελφοί του συνδικαλιστές από όλη τη χώρα. Ο Δημ. Παπαποστόλου έχει διατελέσει πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κραννώνα Δήμου Κιλελέρ, πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λιβαδειάς, πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Λάρισας επί 10ετία, πρόεδρος Γενικών Συνελεύσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας επί 8ετία, ενώ είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κ. Κούμας» τα τελευταία 12 χρόνια.
Ζ.

Ετσι συμβαίνει
* ΑΠΟΡΙΕΣ και απαντήσεις νεαρών Λαρισαίων.
- Τι είναι πιο δύσκολο για κάποιον. Να κάνει ένας λάθος ή να το διορθώσει;
- Να το παραδεχτεί.
* * *
* - ΑΦΟΥ ένας καθηγητής δεν μπορεί να διδάξει όλα τα μαθήματα, δεν γίνεται να τα ξέρει όλα, τότε πώς ζητούν από έναν μαθητή να τα μάθει όλα;
* * *
* - ΣΤΗ δουλειά όταν με φωνάζουν με το επίθετο, ξέρω ότι έχω κάνει κάποιο σοβαρό λάθος.
Ζ.

Με αποτύπωμα
* Ο Δημ. Μαβίδης έχει αφήσει το αποτύπωμά του στη ΔΕΥΑΛ ως αντιπρόεδρος κι ισχυρός άνδρας της διοίκησης τα τελευταία χρόνια στην αναγνωρισμένης οργάνωσης δημοτική επιχείρηση. Ο γνωστός Λαρισαίος αρχιτέκτονας έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ξανά με τη «Συμπαράταξη» του Απ. Καλογιάννη, ένας από τους ανθρώπους που ο Δήμαρχος εμπιστεύεται απόλυτα.
Ζ.

Που μας αξίζει…
* «ΛΟΓΩ και της κοινής μας επαγγελματικής δραστηριότητας στις δικαστικές αίθουσες, έχω προσωπική αντίληψη για τον ακέραιο χαρακτήρα του Θανάση Μαμάκου, την ηθική του και τις εξαιρετικές ικανότητές του», δηλώνει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη.
* * *
* ΟΣΟ για το όνομα της δημοτικής τους παράταξης, η Δικηγόρος εξηγεί: «Πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει τον αντικειμενικό στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε ως νέα Δημοτική Αρχή. Θέλουμε μία Λάρισα καθαρή, χωρίς κυκλοφοριακό πρόβλημα, με οργανωμένους χώρους στάθμευσης πλησίον του κέντρου της πόλης, με κοινόχρηστους και δημοτικούς χώρους προσβάσιμους σε άτομα με κινητικά προβλήματα, με αναβαθμισμένες συνοικίες, με δράσεις αλληλεγγύης και φροντίδας για τους δημότες που έχουν ανάγκη και υποφέρουν, με το Αρχαίο Θέατρο ορόσημο και κέντρο αναφοράς. Επιδιώκουμε να καταστήσουμε τη Λάρισα μία πόλη αξιοβίωτη, μία πόλη που να αξίζει σε όλους τους Λαρισαίους».
Ζ.

 

TSATSAROS.jpg

* ΜΕ σεβασμό ο πρόεδρος του ΔΣΛ Τρύφων Τσάτσαρος. Πρώτα ο νόμος του Θεού.
Ζ.

OMPRELA.jpg

* ΜΙΑ ιδέα δίνει ο Τ.Ζ. για το στέγαστρο στο ΟΑΚΑ. Μπορεί, βέβαια, να δυσκολεύει λίγο στη σέντρα, αλλά είναι χαμηλού κόστους, μα και λύση πτυσσόμενη. Καλά τράβα και μαζεύεται.
Ζ.

SKITSO.jpg

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass