ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2023 17:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Δεκ 2023 22:23
* Η Δανάη Δημητρακοπούλου ανάμεσα στον νέο δήμαρχο και τον καταγραφέα της σύγχρονης ιστορίας της Λάρισας. Ζ. * Η Δανάη Δημητρακοπούλου ανάμεσα στον νέο δήμαρχο και τον καταγραφέα της σύγχρονης ιστορίας της Λάρισας. Ζ.

Νύχτα στάσου…
* ΠΑΕΙ πέρασε η μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς, παρήλθε το χειμερινό ηλιοστάσιο. Το «Νύχτα στάσου…», ετελείωσε, ήδη οι μέρες άρχισαν να μεγαλώνουν, ο ήλιος κερδίζει καθημερινά πόντους, κάποια λεπτά παραπάνω διαρκώς. Ο χειμώνας πάντως είναι μπροστά, για το συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος. Με το καλό να έρθει…
Ζ.

Τα παγανά
* ΤΩΡΑ καταφθάνουν και οι καλικάντζαροι… Εκείνοι της παράδοσης και της λαϊκής φαντασίας, διότι οι πραγματικοί της κοινωνίας βρίσκονται μονίμως εγκατεστημένοι. Πότε να φτάσουν τώρα τα Φώτα, να τους ξορκίσουν… Φυσικά δεν θα προλάβουν ούτε φέτος να κόψουν το δέντρο της Γης στο Δωδεκαήμερο της παραμονής τους, εκεί στα έγκατα που θα δουλεύουν. Βέβαια, θα ανεβαίνουν και θα πειράζουν τους ανθρώπους, θα τους ανακατεύουν, οι άτακτοι και παιχνιδιάρηδες.
Ζ.

Χωρίς κουδούνι
* ΘΕΜΑΤΑ των ημερών στις συζητήσεις των Λαρισαίων.
- Τι θα κάνεις παραμονή Χριστουγέννων;
- Θα διακόψω το καλώδιο του κουδουνιού.
***
* - ΤΟΝ καλύτερο στολισμό πάντως τον έκανε η γειτόνισσα απέναντι. Τρεις φορές τον έβρισε απ’ το πρωί τον δικό της.
***
* - ΔΕΝ πιστεύω να είστε τίποτε μεγιστάνες και να αγοράσετε στολίδια και για την πίσω πλευρά του δέντρου…
Ζ.
Παρενέργεια
* «ΛΥΠΗΡΟ: Αγκύλωση στο χέρι από τους συνεχείς ελέγχους τιμών έπαθε ο Κώστας Σκρέκας». Η είδηση της ημέρας από το Βατράχι: Έκτακτη ιατρική φροντίδα αναγκάστηκε να δεχτεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, καθώς από τους συνεχείς ελέγχους τιμών στα ράφια, το χέρι του έμεινε στην όρθια θέση.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης: «Δυστυχώς είναι αλήθεια. Το τελευταίο διάστημα ο υπουργός φωτογραφιζόταν συνεχώς σε κάποιο σούπερ μάρκετ με το χέρι σηκωμένο σαν να έλεγχε τις τιμές, με αποτέλεσμα να προκληθεί αγκύλωση». είπε. «Μετά την τελευταία φωτογράφιση για το χριστουγεννιάτικο καλάθι, το χέρι του δεν κατέβαινε, με αποτέλεσμα στις συσκέψεις όλοι να κοιτάζουν να δουν πού δείχνει ο υπουργός και στον δρόμο να σταματάνε συνέχεια τα ταξί», πρόσθεσε.
Όπως λένε οι γιατροί, ο υπουργός θα πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα που να μη δείχνει τίποτα ώστε το χέρι του να επανέλθει. Όπως τονίζουν, θα πρέπει παράλληλα να αποφεύγει τις φωτογραφίσεις σε σούπερ μάρκετ γιατί μπορεί το χέρι του να παραμείνει μόνιμα σε αυτή τη θέση, με κίνδυνο κάποιος να τον χρησιμοποιήσει για καλόγερο και να κρεμάσει το παλτό του.
Ζ.

Δυο μαζί
* ΟΠΟΤΕ από σήμερα η Λάρισα θα έχει επισήμως δύο δημάρχους. Καθώς στις 12, στο Ωδείο, ορκίζεται ο Θανάσης Μαμάκος, μαζί με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τα αντίστοιχα τοπικά, που όλοι τους αναλαμβάνουν την επόμενη Δευτέρα Πρωτοχρονιά. Μέχρι τότε θα διοικεί ο Απ. Καλογιάννης και τα απερχόμενα όργανα. Η Δημοκρατία έχει αλλαγές και κανόνες.
Ζ.

Τότε παλιά
* ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ από τα «Θεσσαλικά Νέα», προ των Χριστουγέννων του 1946, εισφέρει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.
Κίνησι μεγάλη εἰς τὴν ἀγορά καὶ ἰδίως εἰς τὸ Εμπορικά, τώρα ποὺ πλέον φθάνουμε εἰς τά Χριστούγεννα. Όλα τα καταστήματα κάμουν τις προμήθειές των και γεμίζουν από κάθε είδος βιτρίνες και ράφια. Ιδίᾳ οἱ ἐμποροι γεμίζουν τα μαγαζιά των μὲ είδη νεωτερισμού και παιδικά παιχνίδια, γιατί μόνον αὐτὸ προσφέρονται για δώρα. Έτσι τις μέρες αὐτὲς θὰ εἶναι χαρά θεοῦ νὰ «χαζεύη» κανένας στις βιτρίνες.
***
* Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρὸς ἔρχεται καὶ ἐφέτος μὲ τὴν μορφὴν τοῦ ᾿Αγίου Βασιλείου να γεμίσῃ μὲ δώρα τὰ μικρὰ παιδάκια που φοιτοῦν εἰς τὰ Σχολεία. Τὸ ἴδιον ἔκαμε καὶ πέρισυ όταν ἔδωσε σε κάθε παιδὶ ἀπὸ ἕνα κουτί μὲ τόσα πραγματάκια. Εἶναι μία χαρὰ γιὰ τὰ παιδιὰ αὐτὴ ἡ προσφορὰ τοῦ Ερυθροῦ Σταυροῦ. Δὲν ἐξυπηρετεί οὕτω μόνον τοὺς μεγάλους δυστυχισμένους ἀλλὰ φέρνει δώρα καὶ εἰς τὰ μικρὰ φτωχά παιδάκια. Έτσι δίκαια κατέκτησε την Ελληνική ψυχὴ ἡ μεγάλη καὶ τόσον καλὴ αὐτὴ ὀργάνωσις.
***
* ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ Πανουργιά Ανακοίνωσις: Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῆς ἀξιοτίμου πελατείας μας ὅτι ἀπὸ σήμερον τά λεωφορεία Λαρίσης- ᾿Αθηνῶν θὰ ἀναχωρούν καθημερινώς τήν π. μ. Παρακαλοῦνται οἱ κ. κ. ἐπιβάται όπως προσκομίζουν τὰς ἀποσκευάς των ἀπὸ τοῦ ἀπογεύματος τῆς προηγουμένης ημέρας τῆς ἀναχωρήσεως των εἰς τὸ πρακτορείον κείμενον ἐπὶ τῆς ὁδοῦ Μεγάλου Αλεξάνδρου 25 παρά την κεντρικήν πλατείαν. (Ἐκ τῆς Διευθύνσεως)
Ζ.

Το ίδιο χωριό;
* ΣΤΑ λεξιπαιχνιδίσματα πάλι η συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Το χωριάτικο ψωμί, η χωριάτικη σαλάτα και το χωριάτικο λουκάνικο είναι από το ίδιο χωριό;
***
* - ΥΠΗΡΧΕ κάποια εποχή που οι άνθρωποι φορούσαν βάτες.
- Ύστερα;
- Ύστερα ήρθε η μεταβατική περίοδος.
***
* - ΠΩΣ σε λένε;
- Μπένι…
- Ωραίο όνομα, από πού βγαίνει;
Ζ.

Δίδυμα
* ΑΛΛΗ μια χρονιά εκλογές στην ΕΛΜΕ της Λάρισας, στο ίδιο μοτίβο τα αποτελέσματα. Οι γαλάζιοι της ΔΑΚΕ κάθε φορά τσιμπάνε και κάτι επιπλέον, φέτος έφτασαν στο 44%, πήραν και μια έδρα παραπάνω, τέσσερις στους εννιά πλέον στη νέα διοίκηση, κάποια στιγμή θα φτάσουν και στο 50%+1, θα ησυχάσει το κεφάλι τους, θα αποφασίζουν μόνοι τους, όπως έχει συμβεί με την πάροδο των ετών και σε άλλους τοπικούς επιστημονικούς συλλόγους.
***
* ΔΥΣΤΟΚΙΑ τόσα χρόνια για τη συγκρότηση προεδρείου στον φορέα των Λαρισαίων καθηγητών, είχαν εφευρεθεί διάφορες πατέντες για να διοικείται ο σύλλογος, τελικά ο Θαν. Φούντας είχε εκλεγεί αίφνης πρόεδρος τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και βγήκε αναπάντεχα «λευκός καπνός» στην ΕΛΜΕ. Δύο μήνες μετά ξανά οι εκλογές, άντε φτου κι απ’ την αρχή οι διεργασίες μεταξύ των παρατάξεων. Ο Λαρισαίος γυμναστής λογικά θα επανεκλεγεί, απλώς ίσως χρειαστεί να τους βάλει σε ελαφρύ τροχαδάκι για ζέσταμα.
***
* ΕΙΝΑΙ και οι της ΑΔΗΚ, επίσης δεξιοί που έχουν κερδίσει την πέμπτη κρίσιμη έδρα, με τον Ν. Παναγιώτου, αν και δείχνει χλωμό να συνεργαστούν με τη μητρική ΔΑΚΕ αφού βρίσκονται στα μαχαίρια, ανύπαρκτο το πεδίο συνεννόησης. Όσο και να προσπαθήσει ο σχεδόν παλαίμαχος πια της παρατάξεως, ο Στ. Μαλάκος, με την εμπειρία του. Είναι όμως κι άλλες τρεις παρατάξεις στη διοίκηση που λογικά θα αποδεχθούν την επικράτηση των γαλάζιων και ίσως κάτι «αντιπροσωπευτικό» θα προκύψει.
***
* ΕΝ τω μεταξύ έχει αλλάξει και η σύνθεση του Δ.Σ. Η ΠΕΚ των πασοκτζήδων δεν έχει πλέον έδρα στη διοίκηση ενώ στις ΣΥΝΕΚ δεν υφίσταται πια το μόνιμο δίδυμο Μαγαλιού-Τσακνάκης, στη μία θέση που κέρδισαν εκλέχθηκε αυτή τη φορά η Βασιλική Μπιζέλη. Σταθερή ωστόσο η διαχρονική παρουσία του διδύμου των «Παρεμβάσεων», οι δύο Μήτσοι, Παπαδόπουλος-Κοντελές. Όπως και εκείνο στη ΔΑΚΕ με την επίσης γυμνάστρια Δάφνη Μπατσίλα στο πλευρό του Θαν. Φούντα.
Ζ.

Πάνω από 30
* ΚΑΤΑ πληροφορίες 34 υποψήφιοι υπέβαλαν αιτήσεις για τη θέση του Διοικητή της Δομής Προσφύγων Κουτσόχερου. Περίβλεπτη η θέση από την οποία παραιτήθηκε ο γνωστός Λαρισαίος απόστρατος Απ. Παπαπαρίσης. Κατά τα φαινόμενα χρειάζονται καμιά τριανταριά για να τον αντικαταστήσουν.
Ζ.

Όσσα
* ΔΕΝ είναι πρόεδρος του Συλλόγου Όσσας ο Κώστας Μητροδήμος διευκρινίζουν από τη διοίκηση του χωριού. Μακάρι όλα τα χωριά να έχουν απλούς αγρότες που μάχονται για τα συμφέροντα του κλάδου όπως ο Μητροδήμος θα προσθέσουμε εμείς γιατί σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Μπάμιες
με ουίσκι
* ΜΕ τη γαστρονομία ασχολούνταν αυτή τη φορά στην παρέα των Λαρισαίων.
- Πολύ ωραία η συνταγή που μου έδωσες για κοτόπουλο με ουίσκι…
- Ναι, και;
- Επειδή δεν είχα κοτόπουλο, έβαλα πάγο.
***
* - ΜΕ πήγε η δικιά μου χθες σε ένα σούσι μπαρ.
- Είχε τίποτα καλό τουλάχιστον;
- Είχε, ένα σουβλατζίδικο δίπλα.
***
* - ΝΑ φτιάξω κοτόπουλο με μπάμιες ή μοσχαράκι με μπάμιες;
- Κοτόπουλο με μοσχαράκι, ρε μάνα.
Ζ.

Ποιος;
* «Ο Κούγιας δήλωσε ότι έχει ως στόχο μαζί με τον Μαρινάκη να ξεβρομίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο». Το διάβασαν και κουνούσαν το κεφάλι τους οι Λαρισαίοι.
- Είναι μήπως η 5η φάλαγγα της ΑΕΚ, με σκοπό να τους διαλύσει; Αφού τόσα χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Δικός τους άνθρωπος…
- Πριν και μετά πέρασε θορυβωδώς και από άλλες καμιά εικοσιπενταριά ομάδες. Τι; Λίγες είναι;
- Κι από την ΑΕΛ, με διέλευση ισοπεδωτική, τότε που κόντεψαν οι Λαρισαίοι να ξεχάσουν τη μπάλα, αφού την είχαν κόψει, τόσοι έπαψαν να πηγαίνουν στο γήπεδο…
Ζ.

Επέμενε πολύ
* ΗΤΑΝ ο χιουμορίστας Κ. Ζ. που το διηγιόταν χθες.
- Κώστα, τι έπαθες στο μάτι σου, γιατί είναι μαυρισμένο;
- Μάλωσα χθες με ένα μεθυσμένο. Μπήκε στο λεωφορείο και ζητούσε φορτικά να του παραχωρήσω τη θέση μου.
- Και γι’ αυτό μάλωσες, μωρέ Κώστα; Εσύ είσαι ανώτερος άνθρωπος, αν δηλαδή του έδινες τη θέση σου τι θα γινόταν…
- Ά, καλός είσαι και συ...Να δώσω δηλαδή τη θέση του οδηγού του λεωφορείου σε όποιον μεθυσμένο μου τη ζητάει;
Ζ.

Το μέγεθος
* ΚΕΦΑΤΟΙ νεαροί Λαρισαίοι έλεγαν τα δικά τους.
- Φοβάμαι ότι αν κάνουμε σεξ, θα χαλάσει η φιλία μας...
- Γιατί καλέ, τόσο άσχημα το κάνεις;
***
*- ΛΕΕΙ ψέματα όποιος επιμένει πως στο κρεβάτι δεν μετράει το μέγεθος. Όσο πιο μεγάλο το κρεβάτι, τόσο πιο άνετα κοιμάσαι.
***
*- ΜΠΗΚΑ στο φαρμακείο και ζήτησα 20 προφυλακτικά. Από δίπλα, τρεις κοπέλες άρχισαν να χαζογελάνε. «Κάντα 23...», είπα στον φαρμακοποιό κι αμέσως τα γέλια πάγωσαν.
Ζ.

Σαν τα ψηλά
βουνά
* ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ τελικά στην Αθήνα ο 84χρονος τεταρταυγουστιανός, χουντικός κ.λπ. δικηγόρος με την ούτε πενηντάρα εντυπωσιακή περσόνα της σόου μπιζ, της οποίας βασικά θαυμάζει τον πνευματικό της κόσμο, όπως δήλωσε. Ο Κων. Πλεύρης και η Τζόρτζια Σιακαβάρα έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους κάτω από άκρα μυστικότητα.
Στο μυστήριο παρευρέθηκαν, λέει, ελάχιστοι καλοί φίλοι του ζεύγους, με τους στενούς συγγενείς του γαμπρού, την αδερφή του και τα παιδιά του, τον βουλευτή δηλαδή της ΝΔ και πρώην υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αδερφή του Φένια να απέχουν. Απούσα ήταν και η μητέρα της νύφης λόγω προβλήματος υγείας, νεότερη απ’ τον γαμπρό θα είναι λογικά. Να ζήσουν, χρειαζούμενη ευχή, να ευτυχήσουν, δείχνουν να το έχουν αυτό και καλούς απογόνους, που καθόλου δεν αποκλείεται, μα καθόλου.
Ζ.

 

***

XARAK_KATSAR_TSAGK.jpg

* ΘΕΜΑΤΑ της Λάρισας προφανώς συζητούν εκεί στην εκδήλωση της εφημερίδας. Η πολιτική με την οικονομία και τη νομική.
Ζ.

 

FILARMON.jpg

* ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ήχους γιορταστικούς χθες το κέντρο της πόλης. Βγήκε η Φιλαρμονική του Δήμου στους δρόμους, πέρασε κι από το στενό της Παπασταύρου.
Ζ.

 

MELOMAKAR_KALOGIAN.jpg

* ΚΑΙ μελομακάρονα χθες στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Κι οι δυο τους χρειάζεται να γλυκαθούν, για διαφορετικούς λόγους. Κι ο νυν κι ο επόμενος.
Ζ.

 

 

MAMAK_GOYRGOYLIAN.jpg

* ΩΣ ειδικός, ο καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης, μάλλον θα δίνει οδηγίες στον νέο δήμαρχο για το πώς θα βελτιώσει η Λάρισα τις αναπνοές της.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass