ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2023 17:15
* ΣΕ κλασικό tête-à-tête οι δύο δήμαρχοι Λαρίσης. Ζ. * ΣΕ κλασικό tête-à-tête οι δύο δήμαρχοι Λαρίσης. Ζ.

SXOLIO_KOYRETAS.jpg* ΠΕΡΙΕΡΓΗ, πάντως, η χθεσινή ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας. Κι αυτό γιατί όλοι είχαμε συνηθίσει τον Κώστα Αγοραστό σε ρόλο πρωταγωνιστή. Τώρα, όμως, ανέλαβε αυτόν τον ρόλο ο Δημήτρης Κουρέτας. Οι δύο άνδρες, πάντως, τα πήγαν περίφημα στους νέους τους ρόλους. Με χειραψία έδειξαν πως υπάρχει διάθεση για συνεργασία. Για το καλό του τόπου φυσικά.
***
* ΤΗΝ Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκης, ενώ παρόντες ήταν, επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Εκεί ήταν οι βουλευτές Λάρισας από τη ΝΔ Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Βασίλης Κόκκαλης και από το ΠΑΣΟΚ η Ευαγγελία Λιακούλη. Βουλευτές Μαγνησίας ήταν από τη ΝΔ ο Χρήστος Μπουκώρος και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Επίσης, ήταν και ο βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός.
***
* ΣΤΗΝ εκδήλωση βρέθηκαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος. Εκεί ήταν κι ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Ιωάνν. Τσιόπλος, ο αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος Γ. Φασούλας και δήμαρχοι της Θεσσαλίας.
***
* ΜΕΓΑΛΟΣ, όμως, ήταν και ο φόβος των περισσοτέρων για τον κορονοϊό. Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών κράτησαν αρκετό κόσμο έξω από την αίθουσα, για λόγους προστασίας, ενώ άλλοι φορούσαν μάσκα στο πρόσωπο. Κάτι που είχαμε ξεχάσει το προηγούμενο διάστημα, επανήλθε.
Κ.Γ.

 

***

Βαρετοκαιρία
* ΚΑΤΙ αρχίζει να κινείται στην καιρική κουζίνα το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους, προβλέπει ο προγνώστης Β.Π.

Έως τότε θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες και η βαρετοκαιρία, λέει. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τις επόμενες 2 εβδομάδες υπάρχουν πιο σαφείς ενδείξεις για χειμερινές πινελιές. (Έρχεται και καινούργιος χρόνος…).
Ζ.

Με μέτρο…
* ΤΟ γιορτινό γλυκό στο επίκεντρο της κουβεντούλας των Λαρισαίων.
- Από φρούτα, τώρα τα Χριστούγεννα, τρώω μελομακάρονα με ξύσμα πορτοκαλιού.
***
* - ΠΑΩ να φάω κανένα μελομακάρονο, να πάει ο κουραμπιές κάτω.
***
* - ΜΕ μέτρο παιδιά τα μελομακάρονα. Αν μπορείτε και με το χιλιόμετρο, ακόμα καλύτερα…
***
* -ΚΑΤΕΒΑΣΑ μια νέα έρευνα που λέει πως αν φας ένα κιλό μελομακάρονα και μετά πιεις τρία σφηνάκια τεκίλα, τότε το αλκοόλ εξουδετερώνει όλες τις θερμίδες.
- Από πού την κατέβασες;
- Από το μυαλό μου.
Ζ.

Εμπειρίες
* ΕΠΕΙΔΗ κοντεύουν Κάλαντα ξανά, την Κυριακή…
- Ήρθαν τέσσερις μαντραχαλαίοι για τα κάλαντα, τους έβγαλα τυρί, ντομάτα, ψωμί, σαλάμι, ρώσικη και μπίρες και τώρα λένε Καζαντζίδη.
***
* - ΘΕΛΕΙ προσοχή. Αν δεν γράψεις «Ομορφόσογο» σε φωτογραφία με το σόι, σε διαγράφουν από συγγενή.
***
* - ΕΔΩΣΑ πέντε ευρώ στα παιδάκια που μου είπαν τα κάλαντα και τώρα λένε Γονίδη.
Ζ.

Με προβλήματα
* ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ το «Θεσσαλικό» στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος», με το έργο «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Από τις πρώτες παραστάσεις επιβεβαιώθηκε η μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, έχουν ήδη ανακύψει δύο προβλήματα. Το θέατρο του Μύλου αποδεικνύεται μικρό για να χωρέσει το πλήθος των προσερχομένων, κατάμεστη η αίθουσα και στις απογευματινές και στις βραδινές παραστάσεις, πρέπει κάποιος να κλείσει θέσεις εγκαίρως. Κι επιπλέον στο τέλος πονάνε οι παλάμες των θεατών. Από τα παρατεταμένα ενθουσιώδη χειροκροτήματα.
Ζ.

Διασύνδεση
* ΠΕΘΑΝΕ ο Ζακ Ντελόρ, της ΕΟΚ, «αυτός που μας τα ‘δινε», θύμισε ο Λαρισαίος. Ποιος ξεχνά τα «πακέτα Ντελόρ»… Πέθανε κι ο Β. Σόιμπλε, «αυτός που μας τα ‘παιρνε», συμπλήρωσε. «Που ήθελε να μας κόψει τα μπουζούκια και τον Β. Καρρά». Κι έτσι κούμπωσε την τριπλέτα με τους αείμνηστους των ημερών.
Ζ.

Το ανακάτεμα
* ΣΤΟΝ απολογισμό του γιορτινού οικογενειακού τραπεζιού, η Α.Κ. επισημαίνει: Το σωστό, το πρόστυχο ανακάτεμα της σαλάτας δεν γίνεται με τσιμπίδες, δαγκάνες, κουτάλες, ξύλα και αηδίες, παρά μόνο με δύο πιρούνια και μάλιστα χρησιμοποιημένα, το ένα με τζατζίκι και το άλλο με κοκκινιστό... (Μη μας δυσκολεύετε τη ζωή, αποφαίνεται).
Ζ.

Στο τραπέζι
* ΑΠΟ την πλευρά του, ο Λαρισαίος Τ.Ζ. διηγείται:
Στα οικογενειακά τραπέζια πάντα ρωτάω φοιτητές πόσα μαθήματα χρωστάνε, ανύπαντρους πότε θα παντρευτούν, παντρεμένους πότε θα κάνουν παιδί και στο τέλος όλους τι θα ψηφίσουν. Μ’ αρέσει να χαλαρώνω το κλίμα και να περνάμε ωραία.
***
* ΚΙ οι άλλοι συμπληρώνουν.
- Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις τι θα ψηφίσουν. Πετάς την ατάκα «Ρε πώς μας κατάντησαν έτσι», ανοίγεις μπίρα και απολαμβάνεις τη συνέχεια…
- Α και ένα επιπλέον θέμα για συζήτηση. Πώς θα μοιράσει ο παππούς τα κτήματα…
Ζ.
Φιτφατ
* ΠΑΝΤΑ ορεξάτοι οι νεαροί Λαρισαίοι, πόσο μάλλον τέτοιες μέρες.
- Πήρα επίτηδες μίνι κρουασάν για να τρώω κάνα δυο με τον καφέ μου, μην τα πολυλογώ, πέντε καφέδες έχω πιει από το πρωί.
***
* - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ χιλιάδες αθώα λαχανικά θανατώνονται από ανάλγητους χορτοφάγους. Ας βοηθήσουμε όλοι να μπει ένα τέλος σ’ αυτή τη θηριωδία. Σύλλογος κρεατοφάγων μπιφτεκόβιων.
***
* - ΕΙΜΑΙ φιτ από το φίτνες.
- Κι εγώ φατ από το φάτε.
Ζ.

Διαδόσεις;
* ΑΠΟΥΣΑ χθες από την τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη η Θέκλα Παρασκευούδη, η οποία είχε ανακοινωθεί ως στενή του συνεργάτιδα και ως τέτοια λειτουργούσε αυτή την περίοδο. Οπότε άρχισαν αμέσως οι διαδόσεις περί αποχώρησής της από το σχήμα του Δημ. Κουρέτα, σαν πυρκαγιά σε φρύγανα τον Αύγουστο εξαπλώθηκαν. Άλλωστε, ήταν λεπτή η θέση της σε μια ομάδα Πασοκτζήδων-Συριζαίων, στέλεχος της ΝΔ αυτή, του κλίματος Ντόρας Μπακογιάννη για την ακρίβεια. Μπορεί, όμως, και απλώς να έλειψε με άδεια λόγω εορτών.
Ζ.
Το κατσαβίδι
* ΑΚΡΗ δεν βρίσκουν τα νεαρά ζευγάρια στη Λάρισα.
- Ρωτάει η άλλη, σε σπίτι εργένη, αν η πετσέτα είναι προσώπου ή σώματος. Αυτή η πετσέτα, καλέ, είναι προσώπου, σώματος, πιάτων και θαλάσσης το καλοκαίρι.
***
* - ΣΤΟ κρεβάτι είσαι ένα μηδενικό αγόρι μου.
- Τι να κάνει κι ο αναβάτης κοπέλα μου, άμα το άλογο είναι ψόφιο…
***
* - 190 ευρώ ψώνια και μόλις της είπα «Πολλά δεν ξοδέψαμε;», μου λέει «Και συ, τι το ήθελες ολόκληρο κατσαβίδι 2,80 ευρώ;». Εμ ποιος θα έφταιγε…
Ζ.

Βελτίωση
* - ΕΙΝΑΙ καλύτερα τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωματεύει ο Λαρισαίος καθηγητής Θ.Κ. Είναι περισσότερος κόσμος πια στα γραφεία της Νομαρχιακής. Και ο νέος γραμματέας, ο Παναγιώτης ο Καλογιάννης, πολύ καλύτερος. Βάζει και λεφτά απ’ την τσέπη του όταν χρειάζεται…
Έχουν γραφτεί λέει και αρκετά νέα μέλη. Άγνωστο, βέβαια, παραμένει γιατί δεν γράφονταν αυτοί επί Τσίπρα, τι περιμέναν… Παραδέχεται, βέβαια, ότι το προφίλ του Κασσελάκη έχει πάθει ζημιά με τις αποχωρήσεις, παρότι λέει αυτοί που έφυγαν, τα κεντρικά στελέχη, μάλλον λειτουργούσαν επιβαρυντικά για το κόμμα. (Και περιμένουν όλοι τις ευρωεκλογές, να δουν τι ψάρια θα πιάσουν).
***
*EN τω μεταξύ, λέει, μετά τις Γιορτές, ο βουλευτής του κόμματος Β. Κόκκαλης θα έχει στείλει στα γραφεία της Νομαρχιακής κάποιον από τους αποσπασμένους στο βουλευτικό γραφείο υπαλλήλους του. Έτσι, θα έχει δύο γραφεία ο ίδιος; Μα ένας είναι ούτως ή άλλως ο βουλευτής, δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Το βασικό είναι πως μ’ αυτόν τον τρόπο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργούν κανονικά.
Ζ.

Τι χειρότερο…
* ΣΕ κάποιο μπαρ της Λάρισας καθόταν ένας αδύνατος άντρας και κοιτούσε το ποτό του. Σε μια στιγμή έρχεται ένας μπρατσωμένος άντρας, του παίρνει το ποτό του και το πίνει μονορούφι, οπότε ο άλλος βάζει τα κλάματα. Ο ματσό τύπος άντρας δείχνει να τον λυπάται.
- Καλά ρε φίλε, μην κάνεις έτσι, θα σου πάρω άλλο.
- Όχι, δεν φταις εσύ, του λέει ο καημενούλης.
- Σήμερα ήταν η πιο άσχημή μου μέρα. Το πρωί άργησα να σηκωθώ, έχασα ένα σημαντικό ραντεβού στη δουλειά και ο διευθυντής μου με απέλυσε. Βγαίνω έξω, μου έχουν κλέψει το αυτοκίνητο. Παίρνω ένα ταξί και ξεχνάω μέσα το πορτοφόλι μου. Γυρνάω σπίτι και βλέπω τη γυναίκα μου αγκαλιά με τον υδραυλικό. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ενώ σκόπευα να βάλω ένα τέλος στη ζωή μου έρχεσαι εσύ και μου πίνεις το δηλητήριο.
Ζ.

 

***

ND_PHGADAKI.jpg

* ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΝΔ σε παράταξη. ΟΛΕΣ οι φυλές του κόμματος.
Ζ.

 

ARGYROP_KARAMANL.jpg

* ΓΕΦΥΡΙ Αζίζ Αγά, λέει, στον Ν. Γρεβενών. Στην Πίνδο, οικογενειακώς για τα Χριστούγεννα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπου έσπευσε από τη Λάρισα να τον συναντήσει ο φίλος του Κ. Αργυρόπουλος, που διετέλεσε αστυνομικός της φρουράς του, ο δημοτικός σύμβουλος Μαμάκου, που θα αναλάβει αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ.
Ζ.

 

MELOMAKAR1.jpg

MELOMAKAR2.jpg

* KAI καθιστοί και ορθοί, το δίδυμο Makis & Makis, πάντα μέσα στο εορταστικό κλίμα ο Μ. Γιαννακόπουλος κι ο Μ. Αναστασίου.
Ζ.

 

FILARMONIKH.jpg

* ΤΟΝ ύμνο του ποδηλάτου παιανίζει η Φιλαρμονική της Λάρισας.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass