ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2023 17:21
* Ο νέος Περιφερειάρχης με την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές Λάρισας και Μαγνησίας Βασ. Κόκκαλη και Αλ. Μεϊκόπουλο. Ζ. * Ο νέος Περιφερειάρχης με την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές Λάρισας και Μαγνησίας Βασ. Κόκκαλη και Αλ. Μεϊκόπουλο. Ζ.

Επιμένει
* ΚΙ η καλοκαιρία καλά κρατεί. Πρωτοχρονιά, βέβαια, πιο δροσερή από τα φετινά Πασχούγεννα, ωστόσο με ήλιο και ζεστούλες κι αυτή.

Μάλλον προς τα Φώτα, με τους αγιασμούς μπορεί να συνέλθει ο καιρός και νά ‘ρθει στα ίσα του…
Ζ.

Το βιολί της
* ΣΤΟ κλίμα των ημερών οι Λαρισαίες και τα αστειάκια τους.
- Γίνεται να ακυρώσουμε την Πρωτοχρονιά; Δεν αντέχω δεύτερο οικογενειακό τραπέζι.
***
* - ΚΑΛΕ γιατί δεν πάμε να δούμε τα ξωτικά;
- Δεν έχετε θείες στο σόι σου;
***
* - ΠΕΡΙΜΕΝΩ να βγάλει το σούπερ μάρκετ προσφορά τα φασόλια. Να πάρω 4-5 κιλά, γιορτές έχουμε, χαρτιά θα παίξουμε, να έχω μια άνεση στο ποντάρισμα.
***
* - ΕΣΕΙΣ που θέλετε να μου πάρετε δώρο τώρα για την Πρωτοχρονιά, να μου πάρετε δοξάρι για να συνεχίσω το βιολί μου και το 2024.
Ζ.

Με θρησκευτικό
* ΜΑΛΛΟΝ αδιάβαστος πήγε στην εκδήλωση της ορκωμοσίας του ο νέος Περιφερειάρχης. Όπου ο Δημ. Κουρέτας τούς έβγαλε έναν ωραίο λόγο… Για την ακρίβεια τους διάβασε έναν λόγο. Εντάξει, κάτι θα του έγραφαν οι συνεργάτες του για την περίσταση, όχι, όμως, και να μην του έχει ρίξει μια ματιά πριν. Ακόμη και το «Φίλες και φίλοι…» το διάβαζε κι αυτό.
***
* - ΜΑ λόγω επιστημονικής ειδικότητας ο Δ. Κουρέτας θα πρέπει να είναι υπέρ της Θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, σωστά;
Τα της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη συζητούσαν χθες στη συντροφιά των Λαρισαίων. Και συνδύαζαν τη Θεωρία του Δαρβίνου με τα εκκλησιαστικά και την πίστη στη Δημιουργία.
- Ε βέβαια δαρβινιστής. Αλλιώς θα ήταν σαν να είναι κάποιος θεολόγος άθεος. Όχι πως δεν υπάρχουν και τέτοιοι…
- Ωστόσο, ορκίστηκε παρουσία έξι Μητροπολιτών, που λογικό είναι να εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία. Όμως, ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο κι αυτός. Παρότι εναλλακτικός και αντισυστημικός.
- Εδώ ορκίστηκε με θρησκευτικό ξανά και ξανά, μάλιστα, ο Απ. Καλογιάννης που ήταν μαρξιστής…
- Και πώς να γίνει. Οι εκλογές είναι του Αγίου Ψηφοφόρου.
Ζ.

«Αυτό το πράμα»
* ΚΡΙΤΙΚΗ από τον Β.Ζ., «έναν πολύ παλιό αριστερό», για «την ελαφρύτερη λογιστική», με αφορμή χθεσινό σχόλιο σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας: «Ο καθηγητής Θ.Κ. τον κόσμο της Αριστεράς τον εκπλήσσει αρνητικά, με τις ιδεολογικές ακροβασίες ή κοινώς αρλούμπες. Ο νέος γραμματέας βάζει χρήματα από την τσέπη του, όπως και ο Κασσελάκης…
Δεν είναι πρακτική κανενός κόμματος, ιδιαίτερα αριστερού, τα Ι.Χ. κόμματα. Ο ρόλος των συντονιστών και των γραμματέων είναι πολιτικός, είναι καθοδηγητικός, πάνω από όλα ιδεολογικός. Εδώ έχουμε ιδεολογικό ξεπεσμό, η κατηφόρα συνεχίζεται, δεν είναι Αριστερά αυτό το πράμα. Η ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Λάρισα είναι φανερή. Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ το φανερώνει. Απούσα η Ν.Ε. από παντού…». (Κι ο καβγάς συνεχίζεται...).
Ζ.

Πέταξε βυζί
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τη γλώσσα από νεαρούς Λαρισαίους.
- Όταν δύο μεγάλα πνεύματα συναντώνται, προτεραιότητα έχει αυτό που έρχεται από δεξιά.
***
* - ΝΑ δεχτώ ότι οι τοίχοι έχουν αυτιά, οι κουζίνες μάτια, τα τραπέζια πόδια και το καλοριφέρ σώμα, αλλά ότι το λάστιχο πέταξε βυζί δεν το δέχομαι.
***
* - ΕΝΑΣ ξάδερφός μου έπαιζε μπάλα στην Εθνική…
- Και; Τι έγινε τελικά;
- Τον πάτησε αυτοκίνητο.
Ζ.

Παρεκτραπείς…
* ΜΑΖΙ και τα δύο χαρακτηριστικά της Λάρισας, καφές και ποδήλατο, αν και το δεύτερο έχει μάλλον υποχωρήσει συγκριτικά με το παρελθόν.
Ποδήλατα και άπαντα τα ανταλλακτικά, καθώς και ελαστικά φρέσκα στου Αντ. Καλλή. Καφές αγνός και πάντα φρέσκος κοπτόμενος επί παρουσία του πελάτου μόνον εις του Καλλή. Φαρσάλων 17. (Ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ. εισφέρει με δημοσίευμα της «Ελευθερίας» από το 1932).
***
*ΚΙ ένα ακόμα, από το 1933: Περί το μεσονύκτιον προ τοῦ ζυθεστιατορίου Τσακατούρα ἐντὸς τοῦ ὁποίου φιλησύχως διασκέδαζαν επιστήμονες κ.λπ. επίλεκτα μέλη τῆς κοινωνίας προσῆλθον δύο χωροφύλακες οἵτινες ἐδημιούργησαν όλως ἀδίκως επεισόδιον.
Προεκλήθη συγκέντρωσις διερχομένων πολιτῶν ὅτε προσῆλθεν ὁ ἀν/μοίραρχος κ. Αποστολάκης όστις απέπεμψε τούς χωροφύλακας. Οι χωροφύλακες ὠργίσθησαν καὶ ὁ εἷς εξ αυτών, παρισταμένου τοῦ κ. ἀνθυπομοιράρχου, επετέθη σκαιῶς κατὰ τοῦ φιλησύχου διαβάτου Βασιλείου Δικοπούλου καὶ τὸν ἔδειρε ἐπειδὴ ούτος εἶπε πρὸς τοὺς φίλους του, δίκαιον έχουν οἱ ἄνθρωποι. Αγανακτισμένοι πρὸ τῆς ἀχαρακτηρίστου συμπεριφορᾶς τοῦ ἀστυνομικοῦ ὀργάνου Σκιαδά διαμαρτυρόμεθα καταγγέλλοντες τὸ γεγονὸς εἰς τὴν διοίκησιν τῆς Χωροφυλακῆς ἀναμένοντες τὴν παραδειγματικὴν τιμωρίαν τοῦ παρεκτραπέντος ἀστυνομικοῦ.
Ζ.
Μαγεία
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
- Πάχυνα λίγο, δεν μου κάνει η ζώνη.
- Του παντελονιού;
- Του αυτοκινήτου.
***
* - ΕΚΑΝΑ δίπλες
- Στο τηγάνι;
- Στο προγούλι...
***
* - ΝΑ πιστεύετε στη μαγεία των Χριστουγέννων, παιδιά. Ξαφνικά, εκεί που φοράς παντελόνι, γίνεται κολάν.
Ζ.

Φάρμακο
*ΑΝΗΣΥΧΩΝΤΑΣ για τον σύζυγό της, η Λαρισαία πηγαίνει σε ψυχίατρο.
- Γιατρέ, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.
- Ποιο είναι το πρόβλημα κυρία μου;
- Κάθε μέρα ο άντρας μου χάνει την ψυχραιμία του χωρίς λόγο. Με το παραμικρό νευριάζει και γίνεται θηρίο. Κι αυτή η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ανησυχώ για την υγεία του και δεν σας κρύβω, φοβάμαι και για μένα.
- Έχω μια θεραπεία γι’ αυτό, λέει ο γιατρός. Όταν φαίνεται ότι ο σύζυγός σας θα θυμώσει, απλά θα παίρνετε ένα ποτήρι νερό και θα κρατάτε μια γουλιά μέσα στο στόμα σας. Αλλά μην το καταπιείτε, απλά να το στριφογυρίζετε, μέχρι ο άντρας σας να φύγει από το δωμάτιο ή να πέσει για ύπνο.
***
* ΔΥΟ εβδομάδες αργότερα η γυναίκα επιστρέφει στον γιατρό, φρέσκια και αναγεννημένη.
- Γιατρέ, η ιδέα σας ήταν φοβερή. Κάθε φορά που ο σύζυγός μου άρχιζε να χάνει την ψυχραιμία του, εγώ μπούκωνα το νερό και ηρεμούσε.
- Μπράβο, πολύ ωραία.
- Όμως, γιατρέ, πώς ένα ποτήρι νερό το κάνει αυτό;
- Το ίδιο το νερό δεν κάνει τίποτα, λέει ο γιατρός. Το κόλπο είναι ότι κρατούσατε το στόμα σας κλειστό.
Ζ.
Περαστικά
* ΣΕ έξαρση βρίσκονται τα φετινά Χριστούγεννα οι ιώσεις, η εποχική γρίπη, αλλά και ο κορονοϊός, με τους ειδικούς να απευθύνουν έκκληση για μεγάλη προσοχή και προφύλαξη. Και στα Φάρσαλα τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στα ιατρεία, αλλά και στα φαρμακεία της πόλης, ενώ κατά την ανταλλαγή ευχών για τις εορτές έδειξε ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει και κάποιος που νοσεί.
Γ.Γ.

 

Ορκωμοσία

KOURETAS_24.jpg

* ΠΕΝΤΕ συνολικά ήταν τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που επέλεξαν τον πολιτικό όρκο στην προχθεσινή διαδικασία. Η… πλειοψηφία αυτών φυσικά από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ανάμεσά τους ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Τάσος Τσιαπλές, ενώ ίδιο δρόμο επέλεξε και ο Σωτήρης Σουλούκος της ομάδας Κουρέτα. Μάλιστα, εκείνος κατά τη διάρκεια της υπογραφής είχε στην αγκαλιά του και την εγγονούλα του. Από τις πιο όμορφες στιγμές.
***
* Ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δεν τα κατάφερε να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς ήταν εκτός και είχε, μάλιστα, ειδοποιήσει σχετικά. Εκεί, όμως, ήταν ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος που δεν σταμάτησε να δέχεται συγχαρητήρια για την εκλογή του.
***
* ΔΕΝ τοποθετήθηκε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στην εκδήλωση του ΔΩΛ, αν και πολλοί περίμεναν να τη δούνε ως εμφάνιση και να τη σχολιάσουν. Ωστόσο, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για τη Θεσσαλία», αφού υπέγραψε, επέλεξε να περάσει την περισσότερη ώρα μπροστά από τις πρώτες σειρές, συνομιλώντας με βουλευτές και δημάρχους.
***
* ΧΩΡΙΣ έντονο πολιτικό χρώμα ο λόγος του Δημήτρη Κουρέτα, μα περισσότερο με στοιχεία για τον προγραμματισμό και τα σχέδια της επόμενης πενταετίας. Είχε, βέβαια, και ίχνη κριτικής για όσα δεν έχουν γίνει, αλλά έδωσε βάση στην ενότητα και τη συνεργασία για το καλό του τόπου. Γνώρισε την αποθέωση με την ολοκλήρωσή του.
***
* ΦΥΣΙΚΑ και ήταν μέλη της οικογένειας του νέου Περιφερειάρχη διακριτικά ανάμεσα στον κόσμο. Η σύζυγός του, η κόρη του, ο αδερφός του ήταν εκεί μεταξύ άλλων.
***
* ΟΥΤΕ ένας, ούτε δύο, μα έξι Μητροπολίτες στην εκδήλωση της ορκωμοσίας του Κουρέτα. Ένας ο δικός μας, ο Ιερώνυμος, που τέλεσε τη λειτουργία και άλλοι πέντε που την παρακολούθησαν. Διαχρονικά μεγάλο το ενδιαφέρον της εκκλησίας για τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.
***
* ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, πάντως, ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από εκείνους των υπόλοιπων κομμάτων στην εκδήλωση του ΔΩΛ. Τέσσερις στον αριθμό αυτοί, τρεις οι υπόλοιποι, με τους δύο να είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως ήταν εκεί και οι Αυγενάκης και Μακρή, τότε η διαφορά μεγάλωνε.
***
* ΔΕΝ τα κατάφερε να βρεθεί στη Λάρισα ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας εξαιτίας μιας μικρής ασθένειας που τον ταλαιπωρεί τούτες τις ημέρες. Αντίθετα, εκεί ήταν από τους παλιούς δημάρχους εκείνος της Ελασσόνας, ο Νίκος Γάτσας. Από τους νεοεκλεγέντες πάλι στα αριστερά (πού αλλού;) έπιασε ο Στέλιος Τσικριτσής του Τυρνάβου.
***
* ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ η επιλογή των διοργανωτών να μην πραγματοποιηθεί το μουσικό πρόγραμμα που ήταν προγραμματισμένο. Λόγω πένθους, άλλωστε, εξαιτίας του θανάτου του επισμηναγού Κωστέα η διάθεση όλων ήταν επηρεασμένη αρνητικά και γι’ αυτό κρίθηκε ως σωστή μια τέτοια εξέλιξη στην εκδήλωση.
Κ.Γ.

 

---------

KORDELES.jpg

* Οι προστατευτικές κορδέλες, στην Ηπείρου και Ανθ. Γαζή, είναι, άραγε, για να στηρίζουν τον στύλο που έγειρε; Πότε με το καλό θα τον αποκαταστήσουν στη θέση του;
Ζ.

 

 

RAPTHS_ZETTA.jpg

* ΜΠΟΡΕΙ και να του ζητάει συγγνώμη τώρα η Βολιώτισσα υφυπουργός Παιδείας για όσα είχαν γίνει πέρυσι με το σχολείο της Ράπτου. Άλλωστε, τώρα ο Νίκος Ράπτης είναι αντιπεριφερειάρχης. (Παρότι ΝΔ, η Ζέττα Μακρή ταξίδεψε στη Λάρισα για την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη που εξέλεξαν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ).
Ζ.

 

OIKOGEN1.jpg

OIKOGEN2.jpg

* ΣΕ πλήρη απαρτία οι οικογένειες, του απερχόμενου περιφερειάρχη, για την εφημερίδα και τον Λάκη Λαζόπουλο,
και του επερχόμενου δημάρχου, στην ορκωμοσία του.
Ζ.

 

GYMNASTIKH.jpg

* Η γυμναστική που συνηθίζεται στις γιορταστικές μέρες. Απαιτούνται τέσσερις τουλάχιστον επαναλήψεις. Σε μικρές παρέες.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass