Ψιθυριστά και... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2024 17:30
* ΚΑΙ ξυλόσομπα και σόμπα υγραερίου στη σκηνή του μπλόκου των αγροτών στον Πλατύκαμπο. Πάνε να βγάλουν όλον το χειμώνα και τον Μάρτιο μαζί; * ΚΑΙ ξυλόσομπα και σόμπα υγραερίου στη σκηνή του μπλόκου των αγροτών στον Πλατύκαμπο. Πάνε να βγάλουν όλον το χειμώνα και τον Μάρτιο μαζί;

Λιακάδα
* ΣΤΟΝ ήλιο αυτές τις μέρες οι Λαρισαίοι, ιδίως οι μεσήλικες. Μήπως και μαλακώσουν τ’ αρθριτικά.

***
* Ο ύπνος θρέφει το μωρό και ο ήλιος το μοσχάρι.
Θύμιζε την παροιμία ο άλλος, παροτρύνοντας.
- Δεν είστε μωρά. Σηκωθείτε...
- Και να βγούμε στη λιακάδα δηλαδή;
Ζ.

Στα μπλόκα
* ΣΤΟ κλίμα των ημερών οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Αν τον αγαπάτε αφήστε τον να φύγει, δεν θα πάει μακριά έχουν μπλόκο οι αγρότες.
***
* - ΘΕΛΩ να της μιλήσω, ρε συ, αλλά δεν ξέρω τι να της πω.
- Πες της κάτι επίκαιρο.
- Όπως;
- Σε ποιο μπλόκο είσαι;
***
* - ΝΑ πάνε οι αγρότες με τα τρακτέρ στην Αθήνα, να κάνουν δύο ώρες για να κατέβουν τον Κηφισό, θα βαρεθούν και θα φύγουν...
Ζ.

Στο περίμενε...
* ΠΑΙΧΝΙΔΙ γίνεται με τους αγρότες, εις βάρος τους εννοείται. Τη Δευτέρα τους είπαν με τον πρωθυπουργό, μετά όμως, α όχι αργότερα...
«Προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις», τόνισε ο αντ’ ατού διαπραγματευτής υπουργός Μάκης Βορίδης.
Προσθέτοντας ότι πρέπει πρώτα «να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες».
Εν ολίγοις, καθίστε στον δρόμο, που τόσο σας αρέσει και περιμένετε, τιμωρία τους βάζουν; Κι αφού οι κυβερνώντες έχουν να δώσουν στη χειμαζόμενη αγροτιά, λένε ότι καταλαβαίνουν πως υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν το κάνουν;
Τι παιχνίδια είναι αυτά; Μήπως να δώσουν τη διαπραγμάτευση σε κλιμάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών;
Ζ.

Ε και;
* ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ υπουργείων για το αγροτικό, δικαιολογούνται στην κυβέρνηση που δεν μπορούν να απαντήσουν στα αιτήματα.
Άρα εξ αντικειμένου παρακάμπτεται ο υπουργός Λευτ. Αυγενάκης, που και ο ίδιος παραδέχεται συχνά πυκνά αναρμοδιότητα.
Μα ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει εμπλακεί στην υπόθεση.
Ο προϊστάμενος και συντονιστής όλων των υπουργών, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι τους καταλαβαίνει τους αγρότες, ότι ξέρει το πρόβλημά τους και πως είναι στο πλευρό τους.
Ε, δεν προστάζει και στους υφισταμένους του να κάνουν κάτι;
Ζ.

Ξεσηκωμός
στην αδικία
* ΑΣ είναι κυρίαρχη η ΔΑΠ στις εκλογές των φοιτητών της Ιατρικής Λάρισας, εντούτοις στη γενική τους συνέλευση ήταν υπερδιπλάσιοι εκείνοι που αντέδρασαν ψηφίζοντας κατάληψη της Σχολής, την πρώτη στα χρονικά, διαμαρτυρόμενοι για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που λανσάρει η κυβέρνηση. Είναι να μην ανέβουν στα κεραμίδια οι νέοι γιατροί; Όταν οι ίδιοι χρειάζονται πάνω από 18.000 μόρια για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους και αποφοιτώντας θα βρουν μπροστά τους και γιατρούς, υποτίθεται, των διαφόρων κολλεγίων, αμφίβολης ποιότητας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα έχουν γραφτεί σ’ αυτά με 12.000 μόρια συν 120.000 ευρώ για δίδακτρα. Είναι δίκαιο αυτό; Πώς να το δεχτούν...
***
* ΛΕΕΙ διάφορα παραπλανητικά η κυβέρνηση. Ότι και στα ιδιωτικά θα μπαίνουν με τις Πανελλήνιες, με βάση που θα ορίζουν βέβαια οι σχολάρχες, οι οποίοι φυσικά για τα λεφτά θα ενδιαφέρονται βασικά, αλλά και που οι εισαγόμενοι θα έχουν γράψει τουλάχιστον την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ανά πεδίο όμως, όχι ανά Σχολή. Διευκολύνοντας την έγγραφή στους έχοντες την οικονομική ευχέρεια, πρακτικά να αγοράσουν το πτυχίο τους.
Φυσικά όσοι πληρώνουν θα προτιμήσουν τις κορυφαίες ειδικότητες κάθε εισαγωγικής κατεύθυνσης, Ιατρικές, Πολυτεχνεία, Νομικές. (Είναι να μην τρελαίνεται ο κόσμος με όσα ακούει; Ιδίως οι φοιτητές...)
Ζ.

Από πρόβειο
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας διαρκώς σε περιπέτειες.
- Κάνω τη δίαιτα του Αλτσχάιμερ;
- Και ποια δίαιτα είναι αυτή;
- Δίαιτα, τι δίαιτα, ποιος...
***
* - ΤΙ παίρνεις;
- Βιταμίνη μπε...
- Από τι φρούτο είναι;
- Από προβατίνα.
***
* - ΝΑ πάρεις ψωμί γιατί το μεσημέρι έχουμε σπανακόρυζο
- Όχι μόνο ψωμί, θα πάρω και σουβλάκια.
Ζ.

Που σύρονται...
* ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ήταν λέει η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που είχε ως θέμα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τρεισήμισι ώρες διήρκεσε. Ο Ν. Ανδρουλάκης επιχειρηματολόγησε για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, όμως υπήρξαν πολλές ερωτήσεις, διατυπώθηκαν αντιρρήσεις. Εκτιμάται ότι 10-12, από τους 32 βουλευτές του κόμματος, δεν θα ψηφίσουν υπέρ.
***
* ΥΠΗΡΞΑΝ και εντάσεις. Η βουλευτής Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου, ξεκάθαρα και δυναμικά υπέρ του νομοσχεδίου από την αρχή, επέκρινε τον βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν που είναι κατά, «καρφιά» επίσης πέταξε και κατά του Παύλου Χρηστίδη, παρότι τάσσεται επίσης.
Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές κατά της γραμματέως της ΚΟ της Λαρισαίας, Ευαγγελίας Λιακούλη, αν και δεν την κατονόμασε: «Κάποιοι σύρονται από μητροπολίτες. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι στην ΚΟ που έχουν θέση και ρόλο και να μην το υποστηρίζουν και να βγαίνουμε μπροστάρηδες εμείς», είπε. Επιχειρώντας να αμβλύνει την ένταση, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, που είναι επίσης υπέρ του νομοσχεδίου, της σύστησε «δεν χρειάζεται να δημιουργούμε ένταση», για να του απαντήσει εκείνη: «Δε θα μου πεις τι θα λέω ή τι θα κάνω, δεν είσαι ο μπαμπάς μου...» (Ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα.)
Ζ.

Συνηθιζόταν
* ΜΠΟΡΕΙ να είναι υπερκομματική η σύνθεση των μπλοκατζήδων, που πάντοτε έτσι ήταν, όμως...
- Αν θυμάστε, άμα δεν περάσει ο Κουτσούμπας απ’ τα μπλόκα, ή η Παπαρήγα παλιότερα, τα τρακτέρ δεν φεύγουν απ’ τον δρόμο, σχολίαζε ο Λαρισαίος.
***
* ΟΧΙ ότι τώρα θα φύγουν δηλαδή, έτσι όπως ήρθαν φέτος τα πράγματα, ίσα-ίσα... Μπλοκατζήδες είναι όχι μπλοφατζήδες, αδικημένος κόσμος, παρατημένος στην τύχη του.
Ζ.

Αντίθετοι
* ΤΟ ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι ένας εκ των βουλευτών της ΝΔ που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο δε θα ήταν αυτοτελές πρόβλημα στο Μαξίμου, αν ο Λαρισαίος πολιτικός δεν είχε ασκήσει σκληρότατη κριτική στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της ως προς το αγροτικό, σχολιάζει το αθηναϊκό «matrix24.gr». Δεν είναι η στάση του Μάξιμου που προβληματίζει το Μαξίμου, όχι ο Χαρακόπουλος αυτός καθεαυτόν, αλλά οι «Χαρακόπουλοι» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Με άλλα λόγια, οι βουλευτές εκείνοι που, γνωρίζοντας προφανώς ότι δε θα αξιοποιηθούν ποτέ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουν αποφασίσει να κινηθούν διαφορετικά στη δεύτερη τετραετία της ΝΔ στη διακυβέρνηση. Και δεν είναι λίγοι, όπως παραδέχονται και συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη...
Ζ.

Τα διαόλια τους
* ΕΙΧΑΝ πιάσει «διαβολοσυζήτηση» στη συντροφιά των Λαρισαίων, τους είχαν πιάσει και κάποιους τα διαόλια τους...
- Δεν μου λέτε; Αν τον στείλω στον διάολο, θεωρείται σχέση από απόσταση;
***
* Ο κόσμος πάει κατά διαόλου, παιδιά... Φάτε, επομένως. Πάλι κατά διαόλου θα πάει, αλλά θα είστε χορτάτοι.
***
* - ΒΡΕ σου λέω, πάμε κατά διαόλου...
- Ουφ, ησύχασα τώρα, νόμιζα ότι είχαμε χαθεί.
Ζ.

Δίκτυα ύδρευσης
* ΕΔΩ και πολλά χρόνια η ΔΕΥΑΛ αντικαθιστά το παλιό δίκτυο ύδρευσης. Και για να αποφύγει τα σπασίματα και τις διαρροές, αλλά και για να βελτιώσει την υγιεινή του νερού. Τώρα, τα συνεργεία μπαίνουν και σε μικρούς δρόμους του κεντρικού τομέα της πόλης.
Και ναι μεν οι παρόδιοι δείχνουν κατανόηση για την ταλαιπωρία από τις εργασίες, περιμένουν κιόλας να ασφαλτοστρωθεί κι ο δρόμος τους μετά, άλλο που πολύ σύντομα θα επέμβει κάποιος άλλος, το Αέριο, η οπτική ίνα κλπ και θα έχουν πάλι σκαψίματα. Εκείνο που τους απασχολεί είναι ότι η αντικατάσταση, όπως είναι λογικό, φτάνει μέχρι το ρολόι.
***
* ΜΟΝΟ που στο κέντρο υπάρχουν πολλές παλιές πολυκατοικίες, του ‘70 και του ‘80, των οποίων το εσωτερικό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο, τότε ακόμη τοποθετούσαν μεταλλικές σωλήνες κι όχι πλαστικές.
Κι έτσι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων συνεχίζουν να έχουν προβλήματα με διαρροές, είναι γνωστό πως ούτε οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν θραύση σωληνώσεων ηλικίας 40 ετών και άνω. Και ζημιές παθαίνουν συχνά και περισσότερες τους περιμένουν, εφόσον κιόλας ανεβάσει η ΔΕΥΑΛ την πίεση στο καινούργιο της δίκτυο. Αλλά και η ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες τους είναι σ’ ένα βαθμό ελεγχόμενη.
***
* Ε ναι, οι ίδιοι πρέπει να προχωρήσουν σε αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων στις οικοδομές. Μόνο που η ΔΕΥΑΛ επιχορηγείται για τα έργα της μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείων Συνοχής και Πράσινων Ταμείων, ενώ οι ιδιώτες πρέπει να τα πληρώσουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους και δεν είναι και μικρά ποσά, άρα δεν το κάνουν. Ωστόσο και το εσωτερικό δίκτυο εντάσσεται στη λογική παροχής υγιεινού νερού στον κόσμο. Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει κάποιο πρόγραμμα επιδότησης για αντικατάστασή τους; Η ΔΕΥΑΛ θα πρέπει να το δει και να το κυνηγήσει.
Ζ.

Όπως, περίπου,
αναμενόταν
* ΟΙ περιφερειακοί δήμαρχοι αναδείχθηκαν στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, όχι εκείνοι των πρωτευουσών των νομών. Έτσι εκτιμήθηκε από το νεοδημοκρατικό στρατόπεδο που τους είχε υποστηρίξει. Στη νέα διοίκηση λοιπόν, ο Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλος, που θα ξαναείναι πρόεδρος καθώς η παράταξη έβγαλε 12 στους 21 της διοίκησης, επίσης ο Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου κι ο Τεμπών Γ. Μανώλης, εκ του νομού Λαρίσης.
Επίσης με την αντιπολίτευση που κατέλαβε 7 θέσεις, ο Ελασσόνας Γ. Γάτσας κι ο Αγιάς Αντ. Γκουντάρας και με τη μίνι αντιπολίτευση ο Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής, ξανά αυτή τη φορά οι του ΚΚΕ στην ΠΕΔ με δύο έδρες.
Από τους 7 δημάρχους του νομού δηλαδή μόνο ο Λαρίσης Θαν. Μαμάκος δεν ενεπλάκη.
***
* ΚΙ ενώ ο συσχετισμός στη συνέλευση ήταν 81 ΝΔ, 43 ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και 10 ΚΚΕ, οι αντιπρόσωποι που στέλνει η Θεσσαλία στην ΚΕΔΕ κατανέμονται μεταξύ τους 7-5-0.
Όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα για τους νεοδημοκράτες.
Ζ.

Άμα έβγαζαν...
* ΤΑ είχαν συμφωνήσει οι νεαρές Λαρισαίες.
- Είναι ανώριμοι οι άντρες, γνωστό...
- Ναι καλέ... Γι’ αυτό άλλωστε και δεν παράγουν και γάλα.
-Αυτό πώς κολλάει;
- Μα αλλιώς θα έτρεχαν και θα κυνηγιούνταν πιτσιλώντας ο ένας τον άλλο.
Ζ.

 

------

GEORGAK.jpg

* ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ημέρα χθες ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Ο Δημ. Γεωργάκης ευχαριστεί τους συνεργάτες του «Την ομάδα πολλαπλών αποστολών της πολιτικής προστασίας, τους κομάντος του Δήμου μας για την άψογη συνεργασία στο σύντομο χρόνο της κοινής δράσης μας». Κι άμα σε λέει κομάντο, το κομάντο...
Ζ.

 

AGROTES.jpg

* ΔΕΝ το κουνάμε απ’ εδώ, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

 

TRAKTER.jpg

* ΤΟ εντόπισε ο Λαρισαίος Α.Α. στο Δέλτα Καρδίτσας, στο μπλόκο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αντικατάστασης με πλωτά μέσα. Δεκτές ανταλλαγές με καταμαράν. (Τι άλλο να κάνουν οι πνιγμένοι...)
Ζ.

PED.jpg

* ΝΕΟ και παλιό γαλάζιο αίμα στην ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass