ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2024 17:11
*ΟΧΙ δεν είναι στο Μπουρανί, είναι νωρίς ακόμα, τη φασολάδα του συλλόγου στο Κεραμίδι κοντά στη Φαρκαδόνα, για το πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους ανακάτεψε ο Στ. Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στη Θεσσαλία από την προηγουμένη του συνεδρίου της Λάρισας. Κι όχι μόνο (ξανα)ανέβηκε σε τρακτέρ, αλλά πήγε και στο πλημμυρόπληκτο χωριό. Όπου το πανηγύρι έγινε και φέτος παρά τα προβλήματα.  Οι ιερωμένοι δεν το περίμεναν, ιδίως αυτή την περίοδο με την κόντρα για τον γάμο ομοφύλων, όμως εκείνος πήγε και στην εκκλησία, όπου τον υποδέχθηκε ο εφημέριος π. Αλέξανδρος. Και βέβαια έγινε κι ο σχετικός χαμός, σταρ ως γνωστόν ο Στ. Κασσελάκης κι όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ιδίως οι γυναίκες κι ακόμη περισσότερο οι ηλικιωμένες του χωριού.  		   Ζ. *ΟΧΙ δεν είναι στο Μπουρανί, είναι νωρίς ακόμα, τη φασολάδα του συλλόγου στο Κεραμίδι κοντά στη Φαρκαδόνα, για το πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους ανακάτεψε ο Στ. Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στη Θεσσαλία από την προηγουμένη του συνεδρίου της Λάρισας. Κι όχι μόνο (ξανα)ανέβηκε σε τρακτέρ, αλλά πήγε και στο πλημμυρόπληκτο χωριό. Όπου το πανηγύρι έγινε και φέτος παρά τα προβλήματα. Οι ιερωμένοι δεν το περίμεναν, ιδίως αυτή την περίοδο με την κόντρα για τον γάμο ομοφύλων, όμως εκείνος πήγε και στην εκκλησία, όπου τον υποδέχθηκε ο εφημέριος π. Αλέξανδρος. Και βέβαια έγινε κι ο σχετικός χαμός, σταρ ως γνωστόν ο Στ. Κασσελάκης κι όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ιδίως οι γυναίκες κι ακόμη περισσότερο οι ηλικιωμένες του χωριού. Ζ.

Αλλης εποχής
* ΜΕ τόση ζέστη φυσικό είναι να βρέξει κιόλας, σήμερα-αύριο. Έτσι δεν συνηθίζει να κάνει ο καιρός; Σε άλλες εποχές του χρόνου όμως, όχι στα μέσα του Φλεβάρη. Οπότε συνήθως, μόνο βρέχει ή και χιονίζει.

Σήμερα, με πάνω από 20 βαθμούς, κάποιοι θα σκεφτούν μήπως και πρέπει να κατεβάσουν τα καλοκαιρινά. Αν και τις επόμενες μέρες θα πέσει η θερμοκρασία. Ναι, θα πάει και 15…
Ζ.
Προφητικό
* ΜΕ δημοσίευμα της «Ε» από το μακρινό 1991 εισφέρει ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ., με αφορμή την πρώτη φοιτητική κατάληψη στη Σχολή που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, αναφερόμενο στις πρώτες εκλογές του συλλόγου τους, μόλις 38 ήταν τότε οι φοιτητές στην Ιατρική της Λάρισας. Οι οποίοι, λέει, δεν είχαν σταματήσει εκείνη την ημέρα τα μαθήματά τους, ενώ στη Σχολή δεν υπήρχε ούτε μια αφίσα προεκλογική. Και το δημοσίευμα κατέληγε προφητικά: «Τις ερχόμενες χρονιές, με την αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού ίσως και έλθουν τα γνωστά φαινόμενα που παρατηρούνται σ΄ όλα τα ΑΕΙ της χώρας.» (Βοήθησε βέβαια και η επιμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.)
Ζ.
Προληπτικός
* ΜΕΘΑΥΡΙΟ Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, τελικά η συνάντηση των αγροτών στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Κι ο άλλος στα μπλόκα προβληματιζόταν όταν το συνειδητοποίησε.
- Τρίτη και 13 με τον Μητσοτάκη. Ε, τι μπορεί να πάει άσχημα;
Ζ.
4-2-2;
* ΜΕΧΡΙ στιγμής 4 από τους 8 βουλευτές της Λάρισας θα ψηφίσουν κατά στο επίμαχο νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών. Ο Μ. Χαρακόπουλος της ΝΔ που το έχει δηλώσει επανειλημμένα, ο Γ. Λαμπρούλης αφού αντιτίθεται το ΚΚΕ και οι δύο ‘’αλεξιπτωτιστές’’, ο Νικη-τής Κορίνθιος κι ο Βοιωτός Σπαρτιάτης, κατά τα άλλα βουλευτές Λαρίσης.
***
* ΚΑΤΑ τα άλλα, ο Χρ. Κέλλας είχε πει μια φορά ότι δεν συμφωνεί, άγνωστο πώς τελικά θα πορευτεί, ενώ ο Χρ. Καπετάνος μάλλον θα συνταχθεί με τη γραμμή Μητσοτάκη ψηφίζοντας υπέρ. Ο Β. Κόκκαλης επίσης υπέρ, δεν θα σπάσει την κομματική πειθαρχία Κασσελάκη. Ενώ η Ε. Λιακούλη, που είχε διατυπώσει κάποια επιφύλαξη, πιεζόμενη από την κατηγορία ότι «σύρεται από τον μητροπολίτη», κανείς δεν ξέρει ακόμη τι θα πράξει.
***
* ΤΟ πιθανότερο, όσον αφορά την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Λάρισας, είναι να υπάρξουν 4 κατά, 2 υπέρ και 2 αποχές. Εμ έτσι, αν διαμορφωθεί ανάλογη κατάσταση και την υπόλοιπη χώρα, δεν περνάει το νομοσχέδιο.
Ζ.
Αυθαιρέτως
* ΣΤΟ τάκα-τάκα φτιάχτηκε το πρόγραμμα, του κατά τα άλλα επιτυχημένου, προσυνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Παρότι προγραμματισμένο από καιρό, κόντευε μεσημέρι Παρασκευής όταν δημοσιοποιήθηκε, σε λιγότερο από 24 ώρες θα ξεκινούσαν οι εργασίες στην Πινακοθήκη. Επομένως, αναμενόμενο να γίνουν λάθη, το βράδυ στάλθηκε ‘’ορθή επανάληψη’’ του προγράμματος.
***
* ΣΤΟ μεταξύ είχε προκύψει ανακατωσούρα, σε μία τουλάχιστον περίπτωση. Αρκετοί είχαν εκπλαγεί βλέποντας αρχικά μεταξύ των ομιλητών και την πρόεδρο των γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Γεωργία Παπαδάμου. Όνομα βαρύ και στον υγειονομικό χώρο μα και πολιτικά. Μάλλον επρόκειτο όμως για ευσεβή πόθο των οργανωτών αφού εκείνη είχε αρνηθεί όταν της έγινε η σχετική πρόταση. «Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, εγώ δεν θα έρθω, θα ενημερώσω όμως τη διοίκηση του συλλόγου μήπως μπορέσει κάποιος άλλος». Άλλωστε η γιατρός εφημέρευε, όλο το προηγούμενο εικοσιτετράωρο και βάλε, στο ασφυκτικά πιεστικό μετερίζι των Επειγόντων του Νοσοκομείου, ήταν αδύνατο να τρέχει σε συνέδριο και να ήθελε. Ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε να τη συμπεριλάβουν, μεγάλη ανευθυνότητα ή απλώς μπέρδεμα;
***
* ΜΕ την ευκαιρία, αφού αφαίρεσαν την Γ. Παπαδάμου στην ‘’ορθή επανάληψη’’, πρόσθεσαν και τον καθηγητή της Γεωπονικής Ν. Δαναλάτο, προερχόμενο από το ‘’thinktan’’ Κουρέτα, τον εμπνευστή της χιλιοτραγουδισμένης σήραγγας στο Μαυροβούνι που υποτίθεται θα, θα βγάλει τα νερά της Κάρλας στο Αιγαίο. (Φυσικά, για τα έργα στη Μεσοχώρα ή τη σήραγγα στη Συκιά δεν υπήρχε αναφορά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ανάπτυξη στη Θεσσαλία αλλά πουθενά ο Αχελώος.)
Ζ.
Στη σύζυγο
*ΑΥΤΟ κι αν είναι τύχη… Πίτα της γαλάζιας Νομαρχιακής στις ‘’Βερσαλλίες’’, με τον Ν. Δένδια και άλλα κεντρικά στελέχη του κόμματος, πολυπληθής η παρουσία νεοδημοκρατών, τόσος κόσμος που κατέλαβαν εξ εφόδου και το τραπέζι που είχε κρατηθεί για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι δούλεψαν όρθιοι, ούτε ένα νερό δεν τους προσφέρθηκε.
Την πίτα λοιπόν έκοψε ο πρόεδρος Ηλ. Σουφλιάς. Εντάξει δεν μοίρασε και τα κομμάτια στους παραβρισκόμενους ο ίδιος, ωστόσο το φλουρί έπεσε στην Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά, τη σύζυγό του. Κι άντε ν΄ αποδείξουν ότι επρόκειτο για μεγάλη σύμπτωση…
***
* ΕΞΕΠΛΑΓΗΣΑΝ πάντως ακόμη και οι διοργανωτές με τον κόσμο που συνέρρευσε. Όχι επειδή μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η ΝΔ είναι στα κάτω της, αλλά διότι οι ημέρες δεν ήταν ευνοϊκές. Κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στην αίθουσα παρότι ήταν βραδιά με ένα σωρό χορούς και συνεστιάσεις συλλόγων, στους δρόμους μπλόκα, αρκετοί έλειπαν Θεσσαλονίκη για την ‘’Agrotica’’, εντούτοις η ΔΕΕΠ θριάμβευσε. Και τους συναγωνιστές μάζεψε συσφίγγοντας τις σχέσεις τους και κάνα χρέος θα βγάλει από τα έσοδα.
Ζ.
Στον αέρα
* ΣΤΟ προσκήνιο ξανά η αεροπορική σύνδεση της Λάρισας; Όχι τίποτε σοβαρό ακόμα, μια σκέψη του νέου δημάρχου που δημοσιοποιήθηκε μέσω της εφημερίδας την περασμένη Κυριακή. Με ποιο αεροδρόμιο όμως; Με τους Αμερικανούς να εγκαθίστανται για τα καλά στην 110, να αναβαθμίζουν τη στρατιωτική βάση, κι αν είχε μία τύχη το πολιτικό αεροδρόμιο, πάει για βρούβες μάλλον.
***
* ΜΕ την ευκαιρία, επιστροφή στα επίγεια, στα μέσα σταθερής τροχιάς.
- Με το τραμ τι θα γίνει; άρχισαν να αναρωτιούνται οι Λαρισαίοι.
- Είναι βέβαια πολύ νωρίς ακόμα, όμως το είχε υποσχεθεί κι ο Τζανακούλης, που παρότι έκανε δεκάξι χρόνια δήμαρχος, δεν πρόλαβε…
- Από τη Γιάννουλη μέχρι τη Γέφυρα του Πηνειού μπορεί να γίνει. Ξέρει και τη συγκεκριμένη περιοχή καλά ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος. Από κει και μετά πώς θα το χωρέσει μέσα στην πόλη;
- Με flyover μας κάνει;
Ζ.
Ενθουσιάστηκε
* ΘΕΡΜΑ συγχαρητήρια από τον Κώστα Γκούμα στον Κυρ. Μητσοτάκη. Όχι δεν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός επανεκκίνηση στα έργα Αχελώου. Είπε απλώς ότι «στην κατεύθυνση της λογοδοσίας, της διαφάνειας αλλά και της ενημέρωσης κάθε πολίτη, ενεργοποιούμε τις επόμενες εβδομάδες μια ανοιχτή, δημόσια πλατφόρμα, προσβάσιμη σε κάθε πολίτη, όπου θα παρέχεται μια πολύ πιο λεπτομερής ενημέρωση για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται, υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.»
Και ο έμπειρος στις κατασκευές Λαρισαίος γεωπόνος ενθουσιάστηκε μιλώντας για «ένα αναγκαίο βήμα - τομή προς την κατεύθυνση της διαφάνειας. Ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια, μαζί με τον απολογισμό, όταν ολοκληρώνεται ένα έργο, για το τελικό κόστος, τις ευθύνες για τυχόν υπερβάσεις, καθυστερήσεις κλπ.» Και παραθέτει σχετικό άρθρο του στην «Ε» από το 2005. (Καλά είναι και τώρα.)
Ζ.
Στα σοβαρά
* ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Μην καπνίζεις μου λέει, σκέψου το μέλλον σου. Εν τω μεταξύ εγώ όταν σκέφτομαι το μέλλον μου πίνω κιόλας.
***
* - ΚΑΘΕ σπίτι έχει τουλάχιστον μια καρέκλα που νομίζει ότι είναι ντουλάπα.
***
* - ΚΑΠΟΙΑ στιγμή πρέπει να το δούμε σοβαρά και να τα πάρουμε όλα στην πλάκα.
Ζ.

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...
τα του συνεδρίου
και άλλα
*ΑΡΚΕΤΗ ώρα πριν την έναρξη του συνεδρίου έφτασε ο πρόεδρος του κόμματος στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, όπου είχε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, αλλά και τους δημάρχους του νομού Λάρισας. Όλοι τους ήταν, εκεί όπως και ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.  Ήθελε πλήρη ενημέρωση έλεγαν στενοί του συνεργάτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία.
***
* ΘΕΡΜΗΣ υποδοχής έτυχε και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Παππάς στο φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης, όπως και η εντυπωσιακή ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά. Η Λάρισα τους είναι γνώριμη, έχουν βρεθεί πολλές φορές, έχουν φίλους... Ευδιάθετοι και οι δύο και πρόθυμοι να συζητήσουν για το όραμα και τη φιλοσοφία του νέου προέδρου. «Δεν μας πίστεψαν» ακούστηκε να λέει η Έλενα Κουντουρά σε πηγαδάκι και συνέχισε «ο κόσμος ένιωθε ότι δεν είχε άλλη εναλλακτική. Έτσι φτάσαμε στο 41%, στη λευκή επιταγή»... Ψέματα δεν είπε πάντως.
***
* ΜΕ ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, αλλά και για τις πλημμύρες της Θεσσαλίας ξεκίνησε το 2ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας. Εξάλλου, όπως είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, το δυστύχημα των Τεμπών ήταν ο λόγος που τον ώθησε να κατέβει στην πολιτική και εκείνο το σύνθημα που έλεγε «Δε φταίει η κακιά η ώρα, αλλά η κακιά η χώρα».
***
*ΞΑΦΝΙΚΑ και αμέσως μετά τους χαιρετισμούς στην έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης έφυγε... Απορημένοι οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν πού πηγαίνει, με τους συνεργάτες του να μην αποκαλύπτουν τα σχέδιά του. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο νέος πρόεδρος χειρίζεται και μόνος του το επικοινωνιακό κομμάτι μέσω των social media και δεν θέλει πάντα να τον ακολουθούν. Έτσι λίγη ώρα αργότερα κυκλοφόρησε φωτογραφία του από το Μνημείο στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. «Άφησα ένα λουλούδι και μια υπόσχεση ότι δεν θα ξεχαστούν. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη» έγραψε στην ανάρτησή του.
***
*ΔΕΝ πέρασε πολλή ώρα ήρθε και η δεύτερη ανάρτηση, αυτή τη φορά από το κέντρο της Λάρισας. Πήγε στους αγρότες που βρίσκονταν στην Κεντρική πλατεία, συνομίλησε μαζί τους, τα είπε και με τον Ρίζο Μαρούδα και εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα τους. Φυσικά και ανέβηκε και σε τρακτέρ... Α! δεν έλειψαν και οι selfie με πολίτες στην περιήγησή του στο κέντρο της πόλης.
Ν.Π.

 

----

 

AGORASTOS_BEMPER.jpgΕνδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, παρουσία του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

MAMAK_RETSIAN.jpg

*Η κυρία δημάρχου, ρωτάει και για λογαριασμό του συζύγου της, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμά Ρετσιάνη. Πάντοτε έχει να πει ενδιαφέροντα πράγματα ο γιατρός.
Ζ.

 

NTOLAS.jpg

*ΔΕΝ ήταν μόνο ο υπουργός Ν. Δένδιας στην εκδήλωση της γαλάζιας Νομαρχιακής στις Βερσαλλίες. Παρούσα και η νέα γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα, η οποία επίσης προσείλκυσε το ενδιαφέρον των ντόπιων στελεχών. Με τον πολιτευόμενο Νίκο Ντόλα αλλάζει, ήταν συμφοιτητές οι δυό τους στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.
Ζ.

 

SIDEROPOYLOS.jpg*ΣΤΟ μπλόκο κι ο Χρήστος Σιδερόπουλος, αλλά μετά από όσα έχουν γίνει τα προηγούμενα τελευταία χρόνια, υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν όλοι οι υπόλοιποι μαζί του; (Εκεί, για το πότε και πώς φεύγουμε, υπάρχει προϊστορία…)
Ζ.

 

KAPAKI.jpg

*ΚΑΙ να που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να τετραγωνιστεί ο κύκλος.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass