ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2024 17:11
* ΓΙΑ μία ακόμη φορά στον δρόμο χθες οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, διεκδικώντας τα αυτονόητα * ΓΙΑ μία ακόμη φορά στον δρόμο χθες οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, διεκδικώντας τα αυτονόητα

Στο «Μαξίμου»

*ΤΑ φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πλέον στο ...Μαξίμου, όπου οι δεκαπέντε εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντήσουν αύριο -Τρίτη και ...13!- τον πρωθυπουργό.

Στην πραγματικότητα, η πλευρά Μητσοτάκη έχει ανοίξει τα χαρτιά της και έχει ...διαρρεύσει τι πρόκειται να (μην) δώσει. Επί της ουσίας ο Μητσοτάκης ...ταμειακές διευκολύνσεις προτείνει που προφανώς δεν ικανοποιούν τους αγρότες.
Οπότε... Οπότε, μάλλον θα επαναληφθεί το γνωστό σκηνικό. Οι σκληροί του ΚΚΕ θα πιέζουν για συνέχιση. Φαντάζεσαι ας πούμε τον Ρίζο Μαρούδα να βγαίνει από τη συνάντηση χαρούμενος και να δηλώνει πως ...«είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από όσα μας ΄έδωσε ο πρωθυπουργός»; Ούτε για αστείο. Οι άλλοι πάλι, της ΝΔ, θα πιεστούν να το λήξουν. Άρα πιθανή μια ρήξη.
Αλλά ας μην προκαταλαμβάνουμε τα πράγματα παραμονές ...Αγίου Βαλεντίνου μάλιστα.
Στεφ

* ΤΕΛΙΚΑ, ο καλύτερος όλων, ο Στέφανος. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήλθε στη Λάρισα με πουλοβεράκι (ενίοτε δε και πουκαμισάκι διότι τα νιάτα δεν κρύβονται), έβγαλε άπειρες σέλφι με θαυμαστές του, και δεν άφησε τρακτέρ για τρακτέρ που να μην ανέβει.
(Βρε, λες να ήθελε μικρός να γίνει ...φάρμερ και του έμεινε το ...απωθημένο;).
Κι επειδή – λογικό είναι- ο Στεφ δεν σκαμπάζει από αγροτικά, απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες που πιθανόν θα τον εξέθεταν και μίλησε γενικώς και αορίστως για το ...αγροτικό του όραμα, σε μια δίκαιη κοινωνία χαρωπών αγροτών, σε ένα δίκαιο κράτος, όπου όλοι θα παράγουν και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι και λοιπά ...χριστιανικά.
Ωραία όλα αυτά, αλλά ...πώς γίνονται;
Χρήσιμο

* ΠΑΝΤΩΣ το Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα ήταν πολύ χρήσιμο. Αν μη τι άλλο, άνθρωποι που έχουν ασκήσει πια εξουσία και δεν μπορούν να λένε ανευθυνότητες είπαν πράγματα χρήσιμα. Υπό αυτήν την έννοια μας θύμισε ένα μεγάλο ...φροντιστήριο εκμάθησης των προβλημάτων της περιφερειακής Ελλάδας που αρκετοί στην Αθήνα δεν αντιλαμβάνονται.
Της απελπισίας

* ΣΤΗΝ Αθήνα, βλέπεις, έχουν άλλο καημό. Ή καλύτερα ...απελπισία από το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης παραμένει δημοσκοπικά ακλόνητος.
Έτσι, υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Μ. Χριστοδουλάκης) και του ΣΥΡΙΖΑ (Τεμπονέρας) και μαζί και η Αχτσιόγλου πάνε μαζί σε εκδήλωση με θέμα «ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι στον Μητσοτάκη», αναγνωρίζοντας έτσι εμμέσως ότι οι ...νυν ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ...ανεπαρκείς.
Την ...«τούρτα» την πασπαλίζουν και με ολίγη ...Τσιπρό-σκονη και ...έτοιμο το γλυκό. Ήδη κατηγορούνται πως προετοιμάζουν νέο κόμμα.
Απ’ όλα αυτά βέβαια, ένα είναι το ζουμί. Ότι προσώρας αντι-Μητσοτάκης δεν υπάρχει. Ο πρωθυπουργός θα «την βρει» από τη λαϊκή δυσαρέσκεια των υψηλών ενοικίων, από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, από την κακή κατάσταση των νοσοκομείων και από άλλα θέματα της πραγματικής ζωής. Και προφανώς οι ευρωεκλογές είναι ένα καλό γήπεδο για να παίξει ο κόσμος ...μπάλα.
Καμπάνια

* ΗΔΗ, όπως καταλάβατε, η προεκλογική καμπάνια για τις ευρωεκλογές άρχισε. Τον χορό σέρνουν ορισμένοι της ΝΔ που έχουν λάβει σιωπηρώς το χρίσμα. Πρόσφατα στη Λάρισα ήρθε ο (εκ νέου υποψήφιος) ευρωβουλευτής κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και είδε φίλους του ζητώντας στήριξη.
Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να έρθει και ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας, δημοσιογράφος και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Στην πράξη ένας από τους ανθρώπους που βλέπουν τον Μητσοτάκη κάθε μέρα. Ο κ. Τσιόδρας (καμιά σχέση με τον Σωτήρη Τσιόδρα) θα μιλήσει σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος».
Ενδιαφέρον... Όσο κι αν τα θέματα της Ε.Ε. δεν είναι και από τα πιο δημοφιλή για το κοινό.
Τυφώνας

* Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ένωση πάντως, μοιάζει απροστάτευτη μπροστά στον ...τυφώνα Τραμπ, που ετοιμάζεται να ενσκήψει μαινόμενος κατά πάντων, αναζητώντας τη μεγάλη ρεβάνς. Η δήλωσή του πως «θα ενθάρρυνα τη Ρωσία να επιτεθεί σε μέλη του ΝΑΤΟ που δεν πληρώνουν τον λογαριασμό» είναι σχιζοφρενική, ακόμη και αν την είπε ως σχήμα λόγου. Και ήδη κάνει την Ευρώπη να ...φρίττει. Μεγάλο μπλέξιμο, καθώς ο «ξεχασιάρης» Μπάιντεν μοιάζει ένας πολύ εύκολος αντίπαλος στη λούμπεν αμερικανική κοινή γνώμη που ψάχνει έναν «ακμαίο», έναν ...«βαρβάτο» για πρόεδρο.
Θα ελέγξουν τα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ την κατάσταση; Θα πειστεί ο γερο- Μπάιντεν να αφήσει την καρέκλα χάριν κάποιου νεότερου; Μεγάλα ζητήματα χωρίς απάντηση προς το παρόν.
Καλύπτονται;

* ΒΑΣΙΚΑ, η αγορά της Λάρισας ψάχνει τρόπους να κινηθεί. Οπότε ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου πολλά καταστήματα δώρων της πόλης ...«κοκκίνησαν» αυτές τις μέρες δίνοντας μια γιορτινή εικόνα.
Το επίκαιρο ερώτημα βέβαια που πρέπει να απαντηθεί είναι αν ο ...Βαλεντίνος καλύπτει και τα ...ομόφυλα ζευγάρια ή τα αφήνει «στην απ’ ΄όξω» ;
Νομίζουμε ότι σχετικώς πρέπει να συνεδριάσει και να μας το ξεκαθαρίσει η Σύνοδος του Βατικανού, διότι ο Βαλεντίνος δικός τους Άγιος είναι, δεν θα καθαρίζουμε και δεν θα διχαζόμαστε εμείς για πάρτη τους, εντάξει;
Αλλαγές στην Παιδεία

* ΠΑΜΕ για μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία.
Κατ’ αρχάς η πρόταση Μπαμπινιώτη για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ο καθηγητής το λέει χρόνια, ασχέτως αν τώρα ανακάλυψαν μερικοί την πρότασή του. Οι μαθητές πρέπει να μπαίνουν – λέει ο Μπαμπινιώτης- στα ΑΕΙ με το Εθνικό Απολυτήριο στο οποίο θα είναι ενσωματωμένοι οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου.
Φυσικά ο υπ. Παιδείας κ. Κυρ. Πιερακάκης, ως πολιτικός, κοιτάει τον συμβιβασμό. Δεν λέει όχι στο Εθνικό Απολυτήριο και τους βαθμούς όλων των τάξεων, αλλά στο τέλος οι μαθητές να δίνουν και πανελλαδικές.
Σε κάθε περίπτωση όμως με τα Ιδιωτικά ΑΕΙ, οι πανελλαδικές θα αποδυναμωθούν εκ των πραγμάτων. Επίσης σε λίγα χρόνια θα έχουμε πτυχιούχους πολλών ...ταχυτήτων.
Εν ολίγοις, στην αγορά εργασίας θα χάνει η μάνα το παιδί. Πώς θα προσλαμβάνουν ας πούμε οι επιχειρήσεις στελέχη; Προφανώς όλα θα κρίνονται στην πράξη. Όπως συμβαίνει στον προηγμένο καπιταλιστικό κόσμο, δεν έχει και πολύ σημασία τι σπούδασες, αλλά τι προσωπικότητα είσαι, τι μπορείς να κάνεις και πόσο εκπαιδεύσιμος είσαι σε μια συγκεκριμένη δουλειά. Άλλοι καιροί, άλλα προβλήματα για τους μελλοντικούς ανθρώπους...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass