* Ο δήμαρχος Λαρίσης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του προέδρου της Κ.Ο. και του προέδρου του κόμματος. Μπορεί και με κείνους... Ζ.

ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2024 17:11
* Ο δήμαρχος Λαρίσης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του προέδρου της Κ.Ο. και του προέδρου του κόμματος. Μπορεί και με κείνους... Ζ. * Ο δήμαρχος Λαρίσης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του προέδρου της Κ.Ο. και του προέδρου του κόμματος. Μπορεί και με κείνους... Ζ.

Φθινοπωριάζει;
* Η αστρέχα που δημιουργεί η οροσειρά της Πίνδου, κατά κανόνα προστατεύει τη Θεσσαλία από τις κακοκαιρίες, ο βροχερός καιρός μένει συνήθως πίσω της στη Δυτική Ελλάδα.

Έτσι και τώρα, αν και τα μεσάνυχτα της Κυριακής ξέφυγε η έντονη καταιγίδα που έζησαν όσοι Λαρισαίοι έτυχε να βρεθούν έξω γύρω από την πόλη.
- Α, βρέχει, σχολίασε η Λαρισαία, φθινοπώριασε επιτέλους. (Κορόιδευε...).
Ζ.
«Love Pass»
* - ΕΧΕΙ τρεις μήνες να με πάρει τηλέφωνο, να δεις που μου ετοιμάζει κάτι για του Αγίου Βαλεντίνου. (Προετοιμάζονταν από χθες οι Λαρισαίοι).
***
* - ΓΙΑ τις 14 Φεβρουαρίου έπαψα να ελπίζω. Εναποθέτω όλες μου τις ελπίδες στην Τσικνοπέμπτη που καθυστερεί κιόλας φέτος.
***
* ΕΠ’ ευκαιρία διαδόθηκε πως από το gov.gr θα είναι διαθέσιμη μία νέα υπηρεσία για την εύρεση συντρόφου, ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Η είσοδος στην εφαρμογή θα γίνεται, λέει, μέσω Taxisnet, όπου θα βρίσκονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως ηλικία, ζώδιο, επάγγελμα και τόπος κατοικίας. Επιπλέον, ότι εξετάζεται η έκδοση «Love Pass» που θα επιδοτεί το πρώτο ραντεβού σε μαγαζί της επιλογής του ζευγαριού.
Ζ.
Ρομαντικός
* Ο σκληρός, μα και παράξενα τρυφερός επιθεωρητής Τζον Ρέμπους στο Εδιμβούργο, ένα ακόμα αστυνομικό μυθιστόρημα από τον Ίαν Ράνκιν, «Ο κρεμαστός κήπος», με ποικιλία κοινωνικών αναλύσεων πάντα. Και μιας κι έρχεται κι ο Βαλεντίνος...
Κάποιος σ’ ένα μπαρ -τώρα τελευταία; πολλά χρόνια πριν;- τον είχε προκαλέσει να δώσει έναν ορισμό του ρομαντισμού. Πώς μπορούσε να το κάνει αυτό; Είχε δει τόσα πολλά από την άλλη όψη του έρωτα: σκοτωμένους ανθρώπους εξαιτίας του πάθους ή της έλλειψής του. Τόσο που τώρα πια, όταν έβλεπε την ομορφιά, δεν μπορούσε ν’ αποφύγει τη σκέψη ότι σύντομα θα μαραινόταν ή θα τη χάλαγαν. Είχε δει εραστές στο μεγάλο πάρκο και τους είχε φανταστεί πιο κάτω στον δρόμο τους, στα σταυροδρόμια όπου συναντιούνταν η προδοσία και η σύγκρουση. Είχε δει ερωτευμένους στα μαγαζιά και φανταζόταν βέλη να τους τρυπάνε, πραγματικές καρδιές να στάζουν αίμα.
Δεν είχε πει λέξη απ’ όλα αυτά σ’ εκείνον που τον είχε ρωτήσει στο μπαρ. «Δώσε έναν ορισμό του ρομαντισμού», ήταν η πρόκληση. Και η απάντηση του Ρέμπους; Είχε ζητήσει μία ακόμα μπίρα κι είχε φιλήσει το ποτήρι.
Ζ.
Δεν τον θέλει
* ΑΣΗΜΑΝΤΟ μέσα στην ένταση των μπλόκων, αλλά ενδεικτικό. Ο υπουργός Λευτ. Αυγενάκης, λέει, μπλόκαρε αγροτοσυνδικαλιστή της περιοχής Λαρίσης από τη σελίδα του στα σόσιαλ μίντια, δεν τον θέλει. Μήπως είναι γενικευμένη τακτική; Ναι μεν κοντά στους αγρότες, θέλει την επικοινωνία, αλλά μόνο με όσους τον λιβανίζουν; Κριτική μάλλον δεν είναι από τα πράγματα που αντέχει.
Ζ.
«Με τα Μαύρα»
* ΝΑ και αγροτικό ενδιαφέρον για τη «Γυναίκα με τα Μαύρα», η οποία συμμετέχει στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι «The Chase». Μιλώντας για τον εαυτό της, η δύσκολα αντιμετωπίσιμη από τους παίκτες «Chaser», Μαρία Μάρκου, ανέφερε ότι εργάζεται ως διευθύντρια στην Υπηρεσία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Κάνουμε πράγματα σχετικά με τις επιδοτήσεις των αγροτών», εξήγησε, «με τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα, την αγροτιά, την Ευρωπαϊκή Κοινή Πολιτική και πώς αυτή ενισχύει το εισόδημα και την παραγωγικότητα των Ελλήνων αγροτών, που είναι και επίκαιρο αυτήν τη στιγμή». (Η «Γυναίκα με τα Μαύρα» για τους αγρότες, αναλόγως και τα μαντάτα).
Ζ.
Του αράγματος
* ΔΕΝ ήταν και πολύ δραστήριοι επαγγελματικά οι νεαροί Λαρισαίοι.
 - Αφεντικό δεν θα έρθω για δουλειά, έχω πονοκέφαλο.
- Πήρες τίποτα;
- Περιμένω τον σερβιτόρο να παραγγείλω καφέ.
***
* - ΣΤΗ δουλειά σου, τι σου αρέσει περισσότερο;
- Τα ρεπό και οι άδειες.
***
* - ΑΦΕΝΤΙΚΟ δεν θα έρθω στη δουλειά.
- Γιατί;
‐ Θα ψήσουμε μπριζόλες οικογενειακώς και εμείς τρώμε νωρίς ξέρεις.
Ζ.
Με Καραμανλή
* ΜΙΚΡΗ παράκαμψη επιστρέφοντας από Σέρρες, όπου είχε βρεθεί για οικογενειακή υποχρέωση, και ο Κ. Καραμανλής βρέθηκε κυριακάτικα στα παράλια του Αγιοκάμπου. Να τα πει με τον παλιό του φίλο, τον Βασ. Μπατζηλιώτη, ο οποίος έχει εξοχικό στην περιοχή. Φαγητό στου Ρίζου, στο «Μουράγιο» της Βελίκας, δεν είναι τα κοψίδια το φόρτε του, ευκαιρία για αλλαγή στις επιλογές του πρώην Πρωθυπουργού. Μαζί του οι άνδρες της φρουράς του, αλλά φυσικά και ο πρώην της φρουράς του, νυν δημοτικός σύμβουλος Κ. Αργυρόπουλος. Ιδιωτική η επίσκεψη, ινκόγκνιτο. Εκεί και ο πάντα καραμανλικός πτέραρχος, ο Γρ. Πρεζεράκος, αλλά και ο... Ναι, στη συντροφιά Καραμανλή και ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος.
***
* ΤΥΧΑΙΑ εκεί, επίσης, σε διπλανό τραπέζι, με άλλη παρέα και ο Λαρισαίος ευρωβουλευτής, πρώην του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος είναι ούτως ή άλλως της περιοχής. Χαιρετήθηκαν εγκάρδια με τον Κ. Καραμανλή, με αλληλοασπασμό.
Ζ.
Καθόλου Αχελώος
* ΕΠΙ ώρες παρακολουθούσε, ηλεκτρονικά, τις εκδηλώσεις στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα ο υδρονομέας Κ. Γκ., καταγράφοντας σημεία ενδιαφέροντος επί των υδάτων. Μεταξύ αυτών:
Ο Δημ. Κουρέτας, λέει, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έβγαλε από το Ταμείο Ανάκαμψης το φράγμα Σκοπιάς. Ωπ, εδώ προκύπτει θέμα για το τι θα κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ. Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε το πρόβλημα που δεν συμπεριέλαβαν την Περιφέρεια στον υπό σύσταση Φορέα Διαχείρισης Υδάτων, ενώ έκανε αναφορά και στους Ολλανδούς ειδικούς που έφερε η Κυβέρνηση να μελετήσουν τα προβλήματα της πλημμύρας, αλλά και στο σχέδιο της δικής του επιστημονικής ομάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από την οποία ομάδα, ο Αλ. Μπέλεσης, μιλώντας, πρότεινε, μεταξύ άλλων, και την ολοκλήρωση των έργων Αχελώου. (Το τόλμησε ναι, σε συριζαϊκό ακροατήριο).
***
* ΑΠΟ την πλευρά του, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκρ. Φάμελλος εμφανίστηκε αρνητικός άλλη μια φορά, χαρακτηρίζοντας: «Παράλογο και αντικλιματικό το έργο της εκτροπής».
Κι ενώ ο δημοσιογράφος συντονιστής προκάλεσε Β. Κόκκαλη και Σ. Φάμελλο για συζήτηση του θέματος Αχελώος στο Συνέδριο, ο μεν πρώτος απέφυγε οποιαδήποτε απάντηση, ο δε δεύτερος ξεκαθάρισε ότι αυτό «έχει κλείσει». Σχετική παρέμβαση έκανε, πάντως, κι ο Απ. Καλογιάννης.
***
* ΔΕΝ περίμεναν δα και κάτι ιδιαίτερο οι Υδρονομείς. Άλλωστε, κανείς από την Επιτροπή φορέων, την Ε.ΔΥ.ΘΕ., δεν είχε κληθεί να μιλήσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν ζητήσει εκείνοι εγκαίρως και εγγράφως συνάντηση με τον Στ. Κασσελάκη. Τελικά το μόνο που κατάφεραν, με μεσολάβηση του Β. Κόκκαλη, ήταν να δεχθεί ο γραμματέας του προέδρου την αντιπροσωπεία τους, Γέμτο - Μπαρμπούτη - Σοφολόγη, οι οποίοι του παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα, εξασφαλίζοντας την υπόσχεση ότι θα τους δεχθούν κάποια στιγμή αργότερα στην Αθήνα.
Ζ.
Καθόλου σίγουρες
* ΕΙΧΑΝ τις αμφιβολίες τους οι νεαρές Λαρισαίες.
- Αν νιώθεις πως σε θέλει, αλλά δεν στο δείχνει, τι είναι;
- Ιδέα σου.
***
* - ΝΑ το ξέρεις, ό,τι δεν κάνει σε σένα, το κάνει σε άλλη...
- Σε ποια πάει και σφουγγαρίζει ο αχαΐρευτος;
***
* - ΡΩΤΑΩ την άλλη αν είναι με κάποιον αυτόν τον καιρό και μου λέει, τι να σου πω, πάρτον τηλέφωνο και ρώτα τον, γιατί εγώ δεν βγάζω άκρη.
Ζ.
Ψηφίζουν
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι υπερωρίες για τους Λαρισαίους Συριζαίους. Και αυτήν την Κυριακή τρέξιμο για το κόμμα. Αυτήν τη φορά θα μιλήσει ο λαός, η βάση. Εκλογές ολημερίς, στον χώρο του Επιμελητηρίου στην Παπακυριαζή, για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής, αλλά και αντιπροσώπων για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί τέλη του μήνα στην Αθήνα. Υποψηφιότητες μέχρι και σήμερα Τρίτη. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πόσα μέλη του κόμματος θα σηκωθούν από τον καναπέ και θα πάνε να ψηφίσουν. Θα φανεί πόσοι εμπνέονται από τον πρόεδρο Στ. Κασσελάκη.
Ζ.
Με βεβαίωση
* - ΤΙ πρόβλημα έχετε λοιπόν κυρία μου;
- Γιατρέ μου μπερδεύω τον σύζυγό μου με άλλους άντρες και κάνω σεξ και μαζί τους...
- Ε... Μάλιστα... Νομίζω κυρία μου ότι είστε νυμφομανής.
- Μπορείτε να μου το δώσετε εγγράφως αυτό γιατρέ; Γιατί ο άντρας μου με βρίζει πάρα πολύ άσχημα για τη συμπεριφορά μου. Ενώ άμα έχω την ιατρική βεβαίωση...
Ζ.
Υπό προϋποθέσεις
* ΝΕΑ παροχή από Μητσοτάκη, εντοπίζει ο Λαρισαίος Ν.Ν.: Όσοι είναι πάνω από 70 έχουν 5 παιδιά, τα 2 γιατροί, τα 2 δικηγόροι και το άλλο χαμάλης στην ψαραγορά, και έχει 1 πόδι, ένα χέρι και 1 μάτι, αν καλύπτει όλα αυτά μαζί, θα έχει έκπτωση 10% στον φόρο εισοδήματος, αν έχει εισόδημα κάτω από 3.500 ευρώ τον χρόνο. (Κάτι ανάλογο, λέει, είναι και η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια που έχουν ασφαλιστεί).
***
* ΤΗΝ έκανε την αβάντα, πάντως, στις ασφαλιστικές εταιρείες, τζάμπα κιόλας. Όσοι δεν είχαν καθόλου ασφαλισμένα τα σπίτια τους μπήκαν στα μεράκια να το κάνουν, όμως οι περισσότεροι από όσους τα είχαν, βλέπουν πως δεν μπορούν να επωφεληθούν ούτε αυτό το 10%.
Ζ.
Αναλόγως
* ΣΤΗ διμερή κυβερνητική συνάντηση με την Ελβετία, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαπιστώνει ότι στο κλιμάκιο που πλαισιώνει τον Ελβετό συνάδελφό του υπάρχει και υπουργός Ναυτιλίας. Οπότε τον πιάνουν τα γέλια.
- Γιατί γελάτε; Ρωτάει ο Ελβετός.
- Μα είναι δυνατόν να έχετε Υπουργείο Ναυτιλίας σε μια χώρα χωρίς θάλασσα; Του απαντά ο Έλληνας.
Τον κοιτάει ο Ελβετός.
- Μα όταν είδα πως εσείς έχετε υπουργούς Οικονομίας, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Υγείας, εγώ γέλασα;
Ζ.
Επισημάνσεις
* Η νέα Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε αλλαγή στη θλιβερή κατάσταση της πόλης και πιστεύω ακράδαντα πως είναι ευχή και επιθυμία της, αλλά υπάρχουν οι Δημοτικές Υπηρεσίες που για τους λόγους τους δεν συμφωνούν, υποστηρίζει ο Γ.Γ. Δεν μπορεί να εξηγήσει διαφορετικά το γεγονός ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας κωφεύει εδώ και εβδομάδες στην αποκομιδή σάκων με μπάζα μπροστά από πολυκατοικία στη Θρασυβούλου Μακρή 10. Με την επισήμανση ελπίζει κάποιος προϊστάμενος να το πληροφορηθεί και να ενεργήσει δεόντως.
***
* ΣΩΡΟΣ τα σκουπίδια στο πάρκινγκ δεξιά του δρόμου ανεβαίνοντας τη Μελούνα παρατηρεί Λαρισαίος που ανεβοκατεβαίνει καθημερινά στην Ελασσόνα και αναρωτιέται σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα της αποκομιδής. Γιατί η εικόνα είναι τουλάχιστον απογοητευτική.
Ταξίδι
* ΕΝΑΣ άνθρωπος του ποδοσφαίρου έφυγε χθες για το μεγάλο ταξίδι. Πενθεί ο αθλητισμός, μα και όλη η πόλη. Από χθες, όμως, η ΑΕΛ δεν έχασε απλά έναν παλαίμαχο αθλητή της. Έχασε το χιούμορ της. Έφυγε το «πειραχτήρι» της. Ηλία Σελιώνη μακάρι να μας έκανες μια πλάκα τόσο μεγάλη. Θα γελούσαμε με την καρδιά μας...
Κ.Γ.
Ραντεβού
* ΣΤΙΣ 12 θα ρυθμίσουν τα ρολόγια τους όλοι οι αγρότες, καθώς είναι η σημαντικότερη ώρα των κινητοποιήσεων. Από αυτή θα γίνει γνωστό αν η Κυβέρνηση θέλει και μπορεί να δώσει κάτι στους αγρότες, απ’ όλα όσα ζητούν. Το ζήτημα είναι, βέβαια, αν σ’ αυτήν τη συνάντηση υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τον θεσσαλικό κάμπο. Αν δηλαδή θα υπάρξει ξεχωριστή συζήτηση, πέρα από τα γενικά ζήτημα των αγροτών.
Κ.Γ.
Γραφεία
* ΜΕΓΑΛΗ αναστάτωση για τους Συλλόγους της Λάρισας που είχαν τον χώρο τους τόσα χρόνια στον τρίτο όροφο του κτιρίου του Ιδρυματος «Κληροδότημα Καρανίκα». Τώρα καλούνται να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν με απόφαση της Δημοτικής Αρχής. Άγνωστο αν θα τους παραχωρηθεί κάποιος άλλος χώρος και πότε. Προς το παρόν, πάντως, ήδη ψάχνουν, γιατί η ανακαίνιση πρέπει να προχωρήσει.
Κ.Γ.
Στους γείτονες
* - ΦΩΝΑΖΕΙΣ στο σεξ;
Ήταν περίεργος ο νεαρός Λαρισαίος, ρωτούσε τον φίλο του.
- Πάρα πολύ.
- Και τι φωνάζεις συνήθως;
- Έλεος βραδιάτικα, δουλεύουμε το πρωί.
Ζ.
Άλλα ήθη
* ΔΥΟ εργάτες σε οικοδομή της Λάρισας, είναι ώρα που κοντεύουν να σχολάσουν. Σε μια στιγμή, γυρνάει ο ένας στον άλλο και του λέει.
- Καλά, δεν βλέπω την ώρα να τελειώσουμε από δω... Θα πάω γρήγορα σπίτι, θα κατεβάσω το στριγκάκι της γυναίκας μου...
- Όπα ρε... Τόσες κάψες έχεις;
- Όχι ρε... Με στενεύει λίγο.
Ζ.

 

--------

MAROUDAS-KOUKOYTS-KARAISKOS.jpg* ΠΑΝΤΑ μαζί στο μπλόκο, Μαρούδας - Κουκούτσης - Καραΐσκος, έχουν τόσο καιρό στον δρόμο περιμένοντας την Κυβέρνηση.
Ζ.

 

 

VALENTINOS.jpg* ΕΤΟΙΜΑ τα μαγαζιά της Λάρισας για τον Βαλεντίνο.
Ζ.

 

UALASSA.jpg* ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ, ο Λαρισαίος ονειρεύεται «Να η θάλασσα στο βάθος». Κι είναι απλώς ο κάμπος του Συκουρίου που ξεπροβάλλει.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass