ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2024 17:11
* ΒΓΗΚΑΝ στα μπλόκα και τα μαύρα πουλιά της παρακάρλιας ζώνης, όπως εντοπίζει ο Β.Α. Μετά τα γκριζόμαυρα μαντάτα απ’ την Αθήνα, ενίσχυση και συμπαράσταση.  Ζ. * ΒΓΗΚΑΝ στα μπλόκα και τα μαύρα πουλιά της παρακάρλιας ζώνης, όπως εντοπίζει ο Β.Α. Μετά τα γκριζόμαυρα μαντάτα απ’ την Αθήνα, ενίσχυση και συμπαράσταση. Ζ.

Άι καλά…
* «ΝΕΑ επιδείνωση του καιρού. Η τελευταία για τον Φεβρουάριο». Διάβαζε χθες και δεν το πίστευε ο Λαρισαίος.

- Γιατί πότε ήταν η πρώτη; Αυτός είναι ως τώρα Απριλουάριος… (Όταν οι μετεωροσκόποι επιδιώκουν απλώς να φαίνονται και ν’ ακούγονται).
Ζ.
Υπονομευτές
* - ΧΘΕΣ Τρίτη και 13, οι γκαντέμηδες. Σήμερα Τετάρτη γιορτάζουν οι ερωτευμένοι. (Υπονόμευαν τον Βαλεντίνο στην παρέα των Λαρισαίων).
***
* - ΚΟΙΤΩ τα μάτια σου και ταξιδεύω.
- Άντε, καλά να περάσεις.
***
* - ΠΑΙΔΙΑ; Καλύτερα μπακούρι του Αγίου Βαλεντίνου, παρά βίγκαν την Τσικνοπέμπτη.
***
* ΚΙ ο άλλος θυμήθηκε τη σκηνή με το ερωτευμένο ζευγάρι στον ψυχαναλυτή, από την ιδιοφυή Γουντιαλλενική ταινία, με Όσκαρ πριν πενήντα χρόνια. Κι εκείνος τους ρωτά πόσο συχνά κάνουν έρωτα.
- Σπανιότατα. Μπορεί τρεις φορές την εβδομάδα…
- Συνεχώς. Ας πούμε τρεις φορές την εβδομάδα. (Το τι είχε απαντήσει ποιος, ο άντρας και η γυναίκα, είναι μάλλον προφανές).
Ζ.
Στα κόκκινα
* ΣΤΟ προσκήνιο της δημοσιότητας χθες οι αγρότες, ιδίως οι Θεσσαλοί, λόγω της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό. Κι όλοι τους φέρονταν με το γάντι, καθώς και η Κυβέρνηση επέμενε για την καλή της θέληση, όμως κι οι μπλοκατζήδες είχαν δείξει καλή διαγωγή, με καλή διάθεση πήγαν.
Τον μπλόκαρε η κάμερα στον «Ant1» τον Φαρσαλινό Σωκράτη Αλειφτήρα, στον δρόμο για το Μαξίμου. Φορούσε ωραίο κόκκινο πουκάμισο κι ο Γ. Παπαδάκης άρχισε τα δικά του. «Αν κρίνω από την αμφίεσή σας, μάλλον υπονοείτε τις κόκκινες γραμμές που έχετε θέσει. Ποιες είναι αυτές όπου δεν σηκώνετε νερό στο κρασί ή στο γάλα σας…».
***
* ΣΗΜΕΡΑ θ’ αποφασίσουν οι αγρότες, κάτι επιπλέον έδωσε η Κυβέρνηση που διαβεβαίωνε πως δεν θα δώσει τίποτ’ άλλο. Έπρεπε, όμως, να περάσουν οι άνθρωποι δυο μήνες στον δρόμο, για να σκύψουν έστω, οι αρμόδιοι, πάνω απ’ το βαρέλι του οποίου θα έξυναν τον πάτο;
Ζ.
Πού πήγε;
* «ΤΟ είπα και προχθές στη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό...», ανέφερε ο Δημ. Κουρέτας, μιλώντας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. «Πώς είναι δυνατόν για μια Περιφέρεια που έχει πληγεί τόσο πολύ, που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη ανασυγκρότησης, να ανακοινώνεται ο κατάλογος των ενταγμένων έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης για το 2024 και αντί για το έργο της Σκοπιάς, να παίρνει τη θέση του το «Mall» της Βουλιαγμένης, 500 εκατ. ευρώ; Πώς γίνεται; Με ποια λογική;».
Τι θα γίνει, λοιπόν, με το περιλάλητο φράγμα στη Σκοπιά Φαρσάλων, επί του Ενιπέα; Έργο αντιπλημμυρικό και αρδευτικό, του οποίου η δρομολόγηση κατασκευής ανακοινώθηκε μετά τον «Ιανό» από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό… Οι Λαρισαίοι βουλευτές της ΝΔ σαν πολύ δεν καθυστερούν να αντιδράσουν;
Ζ.
Αγρότες
* ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράγματα για τους αγρότες. Αυτά που άκουσαν χθες από τον Κυριάκο δεν είναι και για να τα πανηγυρίζουν. Τα περιέγραψε λιγάκι ο Ρίζος Μαρούδας αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, αλλά το έβλεπες και στα πρόσωπα των αγροτών στον Πλατύκαμπο.
***
* ΣΗΜΕΡΑ θα μιλήσουν και θα αποφασίσουν. Θα τα βάλουν κάτω, θα δούνε τι τους δίνει σε ρεύμα και φόρο από πετρέλαιο και θα δούνε αν τους συμφέρει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και σε τι βαθμό. Πάντως, η χθεσινή αίσθηση είναι πως το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με σκοπό να έχουν κάτι καλύτερο.
Κ.Γ.
Μύδια
* ΦΩΝΑΖΟΥΝ οι άνθρωποι από τα παράλια για τα μύδια. Δεν τα θέλουν κι έχουν τους λόγους τους, και δεν είναι και λίγοι. Σου λέει είχαμε που είχαμε τα προβλήματά μας και τις αδυναμίες μας ως περιοχές. Ζητούσαμε να γίνουν καλύτερα τα πράγματα για να δουλέψουμε λιγάκι με τον τουρισμό.
Ήρθε μετά ο «Ντάνιελ» που τα πήρε και τα σήκωσε, και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχονται και οι μυδοκαλλιέργειες που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ψάχνουν υποστήριξη και δεν ξέρουν πως αν και όταν τη βρούνε, αν θα είναι αργά…
Κ.Γ.
Στην ώρα σου…
* ΚΛΙΜΑ ερωτικό στην παρέα των Λαρισαίων.
- Έφυγα από τη δουλειά νωρίτερα και την έπιασα να με απατά. Τι να κάνω;
- Να φεύγεις στην ώρα σου.
***
* - ΔΕΝ μου λες; Έχεις κάνει σεξ με τη γυναίκα σου μετά από άγριο καβγά;
- Τι λες ρε… Δεν φτάνει που με δέρνει, θα της κάτσω κιόλας;
***
* - ΠΟΙΟ είναι το ρεκόρ σου στο σεξ;
- Εμένα; Τρία χρόνια.
Ζ.
Τα βρόντηξε
* ΣΗΜΕΡΑ συγκαλείται η νέα διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας και πρόεδρος των δημάρχων θα εκλεγεί ο Τρικκαίων Νίκος Σακκάς. Ο προκάτοχός του την τελευταία δεκαετία, δήμαρχος Κιλελέρ, τα βρόντηξε με ηχηρή παραίτηση που δημοσιοποιήθηκε χθες. Πρόλαβε μήπως ο Θαν. Νασιακόπουλος, πριν τον ρίξουν οι δικοί του;
***
* ΣΤΗΝ αιφνίδια ανακοίνωσή του μίλησε για αρχές και αξίες: «Στην πολιτική μου διαδρομή, αλλά και γενικότερα σε κάθε δράση στη ζωή μου πορεύτηκα έχοντας ως γνώμονα τους κανόνες της ηθικής και τις αρχές της εντιμότητας και της αξιοπρέπειας… Κινήθηκα στο φως της ημέρας και όχι στο ημίφως των οποιωνδήποτε παρασκηνίων». Βαριά κατηγορία για τους συναγωνιστές νεοδημοκράτες που αποδείχθηκαν αντίπαλοι. «Οι αρχές μου και η προσωπική μου ηθική δεν μου επιτρέπουν να συνεργαστώ με ανθρώπους που βαδίζουν σε ολισθηρά μονοπάτια που εγώ ποτέ δεν περπάτησα στη ζωή μου». (Με κάποιους απ’ αυτούς τους ανθρώπους εγώ δεν μπορώ να πιω ούτε ένα νερό, είπε ο Θαν. Νασιακόπουλος. Πόσο μάλλον ένα ποτό…).
***
* ΩΣΤΟΣΟ, μένει στη διοίκηση μέχρι και σήμερα, θα ψηφίσει για προεδρείο και μετά παραιτείται. Απ’ το Συμβούλιο της ΠΕΔ βέβαια, όχι από δήμαρχος, μην μπερδευτεί κανένας… Είναι 12 στους 21 οι νεοδημοκράτες, δεν θα έχουν πρόβλημα στην ψηφοφορία. (Επιπλέον, μπορεί να υπερψηφίσει και η αντιπολίτευση…).
Ζ.
Τον έριξαν
* ΟΛΑ είχαν ξεκινήσει με τον Βολιώτη δήμαρχο Μπέο. Αχ, αχ, αχ, τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ πλέον, που ήθελε να είναι εκείνος πρόεδρος. Δεν ευδοκίμησε η προσπάθειά του και ο δήμαρχος Κιλελέρ είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση και έφτασε σε συμφωνία μαζί του. Αντιπρόεδρος στην ΠΕΔ θα γινόταν ο αντιδήμαρχος Βόλου Α. Ζέρβας. Ο οποίος, όμως, έπεσε στις γαλάζιες μυλόπετρες και δεν εκλέχθηκε καν στη νέα διοίκηση. Ζορίστηκε που τον εξέθεσαν, ο Θαν. Νασιακόπουλος.
***
* Ο οποίος, παρότι επικεφαλής, βγήκε δεύτερος σε σταυρούς. Πήρε 61, ενώ ο Τρικαλινός Ν. Σακκάς ήταν πρώτος με 63 και ο Αλμυρού Δημ. Εσερίδης τρίτος με 60 σταυρούς, στους 81 εκλέκτορες της παράταξης. Κι ένιωσε ριγμένος, προσβλήθηκε. (Λέγεται ότι η μηχανορραφία εις βάρος του εξυφάνθηκε από την ομάδα συνεργατών του πρώην δημάρχου και νυν υπουργού, Δημ. Παπαστεργίου, και από εκείνη του Θαν. Μαμάκου. Κανείς δεν θα μάθει με σιγουριά).
Ζ.
Κανονικά
* ΣΤΟΝ ΦΟΔΣΑ τώρα, στον Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων του Νομού Λάρισας, όλα εξελίχθηκαν σύμφωνα με το πλάνο. Πρόεδρος ο Θαν. Μαμάκος και αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης, ο οποίος και διαδέχεται τον Δημ. Παπαδημόπουλο με την επεισοδιακή εκλογή του την προηγούμενη θητεία, καθώς είχε αυτομολήσει στους απέναντι.
Ζ.
Ήσυχη μέρα
* ΜΕΡΑ Βαλεντίνου, άρα και ανάλογοι διάλογοι στη Λάρισα.
- Θέλω να παίξω με το μυαλό σου.
- Άμα βρεις, παίξε.
***
* - ΜΟΥ λέει ο άλλος φαίνεσαι έμπειρη γυναίκα, με πόσους έχεις πάει; Μόνο με τρεις του λέω, σήμερα ήταν ήσυχα.
***
* - ΔΙΑΤΗΡΩ σχέση από απόσταση
- Εγώ πάλι, διατηρώ απόσταση από σχέση.
Ζ.
Με σαφήνεια
* ΘΑ είναι ξανά υποψήφιος ευρωβουλευτής, με το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος ξεκίνησε την καμπάνια του με συνεντεύξεις στα κανάλια. Κι έλεγε ότι τους είπε στις Βρυξέλλες «κάντε γρήγορα με τους αγρότες, διότι στις ευρωεκλογές θα επωφεληθούν οι αντιευρωπαϊστές». Και πως όταν ο ίδιος συνάντησε αγρότες στην έκθεση «Agrotica», οι οποίοι τον ρώτησαν «Ποιο είναι το αγροτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ;», εκείνος τους απάντησε ευθαρσώς και με σαφήνεια πως: «Εσείς θα πρέπει να πείτε ποιο θα είναι», διότι έτσι λέει είναι το ΠΑΣΟΚ, «όχι από τα πάνω, από τη βάση οι αποφάσεις». Θυμάται κι αυτός από παιδί, ωραιοποιώντας καταστάσεις φυσικά.
***
* ΠΕΡΝΑΝΕ, πάντως, αυτά, ιδίως αφού τα λέει «ο γιος του Αντρέα», θα μάσει σταυρούς πάλι. Αντιστοίχως και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξανά υποψήφιος με δικό του κόμμα, ο Πέτρος, γιος του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Στον οποίο, άλλωστε, το ΚΚΕ φέρονταν λέει με μεγάλο σεβασμό στη δεκαετία του ’80, καθώς ήταν «ο γιος του Πέτρου», του υπουργού της Κυβέρνησης του Βουνού.
Ζ.
Επισημάνσεις
* ΕΚΑΝΑΝ τις αναλύσεις τους οι Λαρισαίες, χθες στον καφέ.
- Οι γυναίκες ερωτεύονται από αυτά που ακούνε κι οι άντρες ερωτεύονται από αυτά που βλέπουν. Γι’ αυτό και οι γυναίκες βάφονται, ενώ οι άντρες λένε ψέματα.
***
* - ΑΠΟ την αρχαιότητα ακόμη είναι γνωστό ποιες είχαν τις τύχες τις καλές, το ίδιο ίσχυε και τότε. Τις παρθένες τις είχαν μόνο για θυσίες.
***
* - ΜΑΜΑ, τα αγόρια κάνουν χαζομάρες.
- Αργότερα να δεις κορίτσι μου…
Ζ.
Στο θησαυροφυλάκιο
* «Ο χρυσός στην Τράπεζα της Ελλάδος: Τα μυστικά του ελληνικού «Fort Knox». Και το αθηναϊκό ρεπορτάζ, με αφορμή τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας στο κρατικό θησαυροφυλάκιο, αναφέρει, μεταξύ άλλων: …Το κτίριο της ΤτΕ κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε στις 5 Απριλίου 1938. Καλά κρυμμένα πίσω από μία πόρτα βάρους 100 τόνων βρίσκονται τα μυστικά του κεντρικού θησαυροφυλακίου της Τραπέζης της Ελλάδος, το οποίο περιβάλλεται από μια τεράστια δεξαμενή νερού…
***
* ΤΗΡΩΝΤΑΣ το έθιμο του «χρυσώματος», τοποθετήθηκε τότε ένα γυάλινο δοχείο στα θεμέλια με διάφορα νομίσματα. Ένα «φλουρί κωνσταντινάτο», δηλαδή ένα χρυσό βυζαντινό νόμισμα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ως αόρατος προστάτης, σύμβολο λέει της προστασίας «των δύο αυτών Αγίων και του Σταυρού, του οποίου η συµµαχία εις την δράσιν της Τραπέζης θα αποτελή κατά τον υµνογράφον όπλον ειρήνης, αήττητον τρόπαιον». Τοποθετήθηκαν, επίσης, στο ίδιο δοχείο νομίσματα από τη Μακεδονία και τους χρόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της Κρήτης με το έμβλημα του Μίνωα της Κνωσού, της Σάμου, της Κορίνθου, της Χίου, της Λαρίσης κ.ά. (Άρα και το γνωστό νόμισμα του 4ου π.Χ. αιώνα με το άλογο αποτυπωμένο πάνω του).
Ζ.
Δοσολογία
* ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στο σπίτι με οδηγίες ο Λαρισαίος.
- Γυναίκα, ο γιατρός μού έδωσε αυτά τα χάπια για να ηρεμήσω.
- Και κάθε πότε…
- Θα παίρνεις είπε ένα κάθε έξι ώρες.
Ζ.

 

-------

 

MAROUDAS.jpg* Ο πρόεδρος των αγροτών της Λάρισας Ρίζος Μαρούδας παρακολουθεί τον Πρωθυπουργό να ξύνει τον πάτο του βαρελιού. Και διαπιστώνει ότι υπάρχει ακόμα λίπος…
Ζ.

 

KARABATSAS.jpg

* ΤΟΝ διευθυντή του Κέντρου Υγείας Λάρισας, Δημήτριο Καραμπάτσα, επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας Αστέριος Τσούτσας και ο γραμματέας Ανδρέας Πάτσιος. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, όπως και για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη η επίσκεψη, αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία για πολλές ευχές, καθώς ο διευθυντής γιόρταζε τα γενέθλιά του…

 

 

MAKARONIA.jpg

* ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ και για φαγανούς. Άλλωστε, δεν λένε ότι περνάει απ’ το στομάχι;
Ζ,

 

ARGYROP.jpg* ΜΕ τον γενικό γραμματέα, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Μιχ. Σταυριανουδάκη, συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Κ. Αργυρόπουλος. Μίλησαν για θέματα Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα για τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο «Ντάνιελ». Ο γ.γ. αναφέρθηκε στην τακτική και άριστη επικοινωνία που έχει με τον δήμαρχο Λάρισας, Θαν. Μαμάκο.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass