ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2024 17:11
*ΠΟΛΥ ζωηρός στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο σύζυγος του προέδρου. Χειροκροτούσε, επευφημούσε, στην πρώτη σειρά ο Τάιλερ Μακμπέθ, ανάμεσα στους βουλευτές του κόμματος, δίπλα στον Λαρισαίο Β. Κόκκαλη. Ζ. *ΠΟΛΥ ζωηρός στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο σύζυγος του προέδρου. Χειροκροτούσε, επευφημούσε, στην πρώτη σειρά ο Τάιλερ Μακμπέθ, ανάμεσα στους βουλευτές του κόμματος, δίπλα στον Λαρισαίο Β. Κόκκαλη. Ζ.

Μπα δεν...
* ΕΝΤΑΞΕΙ, χειμώνα δεν θα κάνει φέτος, οι παγωνιές δεν ήρθαν, να χιονίσει μάλλον απίθανο πια, ας βρέξει όμως τουλάχιστον, χρειάζεται.

Επιπλέον δεν θα είναι καθόλου καλό να τα μαζεύει ο ουρανός και να τα ρίξει όλα μαζί κάποια στιγμή αργότερα, μην επαναληφθεί το κακό.
Ζ.
Δευτεριάτικα
* ΤΟ διαπίστωσε και χθες ο νεαρός Λαρισαίος.
- Τις Δευτέρες ξεκινώ να λειτουργώ σωστά τις Τετάρτες.
* * *
* ΕΚΑΝΕ κι έναν απολογισμό.
- Η Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή είναι σαν να διαρκούν κάνα μήνα και το Σαββατοκύριακο μισή μόλις μέρα.
Ζ.
Εξαγριωμένοι
* ΕΙΠΑΝ 600, άλλοι ανέφεραν 1300 τρακτέρ στο κέντρο των Βρυξελλών, εκείνοι δεν κινήθηκαν με βάση τις οδηγίες της αστυνομίας.
Εξαγριωμένοι Βέλγοι αγρότες έσπασαν τα αστυνομικά κιγκλιδώματα, έβαλαν φωτιές, άλλωστε με τους Βέλγους δεν τα είχε βγάλει πέρα ούτε ο Αστερίξ, η μοναδική περιπέτειά του όπου ο Γαλάτης δεν τα κατάφερε.
Όχι σαν τους συντεταγμένους Έλληνες στο Σύνταγμα, που τους άφησαν να περάσουν 100 τρακτέρ και έβγαζαν φωτογραφίες με τους τσολιάδες.
Ευτυχώς χθες οι Λαρισαίοι το έσωσαν κάπως, έστω με τα άχυρα που σκόρπισαν θεαματικά μέσα στο Τελωνείο. (Κι απ’ ότι ακούστηκε ίδια τα αγροτικά αιτήματα παντού σε όλη την Ευρώπη: Το κόστος παραγωγής, όχι στους μεσάζοντες και την ακρίβεια, αντιμετώπιση των ανεξέλεγκτων εισαγωγών.)
Ζ.
Φαγώθηκαν
* ΚΑΒΓΑΣ και λίγο πριν το συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ. Καβγάς και με το που ξεκίνησε, το πρωί είπαν θα κάνουν ξανά εσωκομματικές εκλογές, πάλι καβγάς, το μεσημέρι κατέληξαν πως όχι, εκλογές όχι, διότι καβγάς άλλη μια φορά. Και το βράδυ, με τη λήξη των εργασιών, ο πρόεδρος Κασσελάκης τους κάλεσε για ποτό σε μπαρ. Για να το γιορτάσει άραγε;
Ζ.
Κάθε μήνα
* ΩΣ γνωστόν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη μη διεξαγωγή εκλογών για πρόεδρο.
Ωστόσο, το Κουλούρι έχει αποκλειστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το σενάριο των εκλογών δεν έχει εγκαταλειφθεί οριστικά. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που το ποστ του Αλέξη Τσίπρα με την προτροπή για κάλπες, ξεπεράσει τα 50.000 reactions, τότε στο τραπέζι θα πέσει ξανά το ενδεχόμενο αυτό. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις αντιδράσεις του κοινού. Κάθε like μετράει», σχολίαζαν στελέχη του κόμματος. (Άλλωστε και ο Στ. Κασσελάκης είναι υπέρ των υβριδικών ψηφοφοριών στο κόμμα.)
* * *
* ΕΠΙΠΛΕΟΝ, άλλες αποκλειστικές πληροφορίες κάνουν λόγο για απόφαση διεξαγωγής εκλογών μία φορά τον μήνα, με τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να μπορούν να ηγηθούν του κόμματος για τουλάχιστον 30 ημέρες. Στόχος της Κουμουνδούρου, είναι να δοκιμαστούν όσα περισσότερα στελέχη γίνεται μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, ώστε να προκριθεί ο κατάλληλος που θα βρεθεί απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη.
Ζ.
Μ. Μητσιάς, υιός
* ΣΤΗ Λάρισα το περασμένο Σάββατο ο Μανώλης Μητσιάς και μαζί με τον μαέστρο Δημήτρη Καρβούνη, την ορχήστρα και τη μικτή του χορωδία, ξεσήκωσαν τους θεατές στο Ωδείο, σε μια συναυλία του φεστιβάλ «Μουσικότροπο». Όμως τον αειθαλή σπουδαίο τραγουδιστή συνόδευε κι ο γιος του Μίλτος Μητσιάς, σαραντάρης οδοντίατρος, ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του είναι εδώ και πολλές δεκαετίες φίλος και κουμπάρος του Αντ. Σαμαρά.
* * *
* ΠΡΙΝ λίγες μέρες είχε αποκαλύψει η ‘’Καθημερινή’’ την προοπτική της υποψηφιότητας στις κάλπες του Ιουνίου, προσθέτοντας πως «ο Μητσιάς, μάλιστα, έχει πολλές επαφές με τον χώρο της Εκκλησίας και γενικότερα τη συντηρητική πτέρυγα, κάτι που σε συνδυασμό με το βαρύ όνομα που φέρει είναι χρήσιμο.» Κι ο υιός Μητσιάς επιδόθηκε στη Λάρισα σε μπαράζ επαφών με νεοδημοκρατικά στελέχη και την Κυριακή.
(Χρειάζεται σταυρό.)
Ζ.
Νευράκια
* ΔΕΝ είχαν και τόσο καλή διάθεση οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Είσαι υπομονετικός;
- Ναι, τελείωνε.
* * *
* - ΝΕΥΡΙΑΖΩ πριν με νευριάσουν, γιατί νιώθω ότι θα με νευριάσουν.
* * *
* - ΒΑΡΕΘΗΚΑ να ντρέπομαι γι’ αυτούς που δεν ντρέπονται.
Ζ.
Μουτζούρες
* «ΑΚΟΜΑ μια μουτζούρα, σε μια γενικώς μουτζουρωμένη πόλη», συμφωνεί ο Β.Χ. με τον δημοσιευθέντα σχολιασμό του Κ.Μ. για τις διάφορες μη λειτουργικές πλέον πινακίδες που ‘’στολίζουν’’ τη Λάρισα έξω από κτίρια.
Και εξηγεί με την ευκαιρία πως οι πινακίδες αυτές τοποθετούνται στα σημεία κατασκευής δημοσίων έργων συγχρηματοδοτούμενων από την Ε. Ε.
«Ας μην ξεχνάμε ότι στα 100 ευρώ κόστους ενός έργου, τα 75 κατ’ ελάχιστο προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους, για πολλές δεκαετίες τώρα.
Οι πινακίδες αυτές λοιπόν τοποθετούνται με την υπογραφή της σύμβασης από τον ανάδοχο του έργου και παραμένουν υποχρεωτικά για 5 χρόνια μετά την ολοκλήρωση και παραλαβή του, αυτό είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας και αποτελεί μια μορφή ενημέρωσης των χρηστών του έργου και μια έμμεση διαφήμιση για τη βοήθεια της Ευρώπης.
Σε περίπτωση δε πιθανού ελέγχου στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, η μη ύπαρξη ή η πρόωρη αφαίρεσή τους συνεπάγεται οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα.»
* * *
* ΟΣΟ για τις μουτζούρες, σημειώνει: μας αρέσει να μουτζουρώνουμε τα πάντα, πινακίδες έργων, πινακίδες της Τροχαίας, πινακίδες στους δρόμους, αγάλματα, μνημεία, τοίχους, βιτρίνες, παγκάκια, πόρτες, ό,τι βρούμε μπροστά μας μας αρέσει να το βρωμίζουμε, ίσως μια εξωτερίκευση της μαυρίλας και της απελπισίας που κρύβουν μέσα τους πολλοί από μας, δυστυχώς, κυρίως νέοι άνθρωποι...
Ζ.
Απογοητευμένοι
* ΕΚΕΙ που μιλούσαν για 5.000 συνέδρους, τελικά είπαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πως αυτοί που μετείχαν στο συνέδριο ήταν μόνο 2.600. Πάλι καλά. Αναλόγως και από Λάρισα. Μιλούσαν για εκλογή 100 συνέδρων από τις οργανώσεις του νομού, τελικά κάλπες μόνο στην Ελασσόνα απ’ όπου εκλέχθηκαν 10 σύνεδροι, στη Λάρισα πολύ χλιαρό το ενδιαφέρον, όσοι θέλησαν ορίστηκαν σύνεδροι κατευθείαν.
* * *
* ΤΗΝ Παρασκευή, τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου κατέβηκαν οι Λαρισαίοι στην Αθήνα. Ήταν καμιά 40 στο πούλμαν που ναυλώθηκε. Πήγαν κι κάποιοι άλλοι, με ΙΧ.
Αρκετοί φιλοξενήθηκαν στην πρωτεύουσα από τα παιδιά τους που σπουδάζουν ή άλλους συγγενείς, δεν είναι καιροί για ξενοδοχεία. Πήγαν και σε ταβέρνες το Σαββατόβραδο, να πνίξουν τον πόνο τους. Κι επέστρεψαν στη Λάρισα την Κυριακή, απογοητευμένοι.
Από όσα έζησαν στο συνέδριο. Ιδιαιτέρως οι προερχόμενοι από την Αριστερά. Οι αποδοκιμασίες που ακούγονταν στην αίθουσα τους σόκαραν, από άλλες εποχές και άλλα κόμματα τα γιουχαΐσματα απέναντι στη διαφορετική γνώμη κατά τα άλλα συντρόφων.
Ζ.
Εξπρές
* ΚΑΙ μπορεί τελικά να μη διεξαχθούν εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο θα στηθούν κάλπες εξπρές για ανάδειξη νομαρχιακών επιτροπών. Και στη Λάρισα. Μάλλον απίθανο να διεξαχθεί πριν Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, όπου θα συζητήσουν, θα ακουστούν εκείνοι που θα θέσουν υποψηφιότητα, να συστηθούν. Τι θα πει έτσι λέει το καταστατικό κι άλλα παλιομοδίτικα. Ας βρεθεί πρώτα επαρκής αριθμός υποψηφίων...
Ζ.
Το CSI
* ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ Λαρισαίοι σε νέες περιπέτειες.
- Όταν μαλώνεις με γυναίκα και ξαφνικά αρχίζει να γελάει τρέξε, απλά τρέξε για τη ζωή σου.
* * *
* - ΒΓΑΙΝΕΙ από την κουζίνα και λέει ‘’Άφησες δαχτυλιές στο ψυγείο, ψίχουλα στο πάτωμα και χυμό στον πάγκο’’. Τελικά το ερευνητικό CSI Φαρσάλων παντρεύτηκα.
* * *
* - ΡΕ φίλε, πήγε με άλλον. Δεν το αντέχω, θα πηδήξω απ’ το μπαλκόνι.
- Ε... Ε... Κέρατα έβγαλες, όχι φτερά.
Ζ.
Παίζουν μπάλα
* ΤΗ μια, ο Ντραγκόφσκι έπιανε τα πέναλτι χαμηλά στις γωνίες, με τον ΠΑΟΚ, δίνοντας την πρόκριση στον Παναθηναϊκό. Την άλλη, ο συνέταιρός του αναπληρωματικός Λοντίνγκιν, απογειωνόταν κι έβγαζε τα άπιαστα εκεί ψηλά, σώζοντας τον βαθμό με την Κηφισιά. Τι έχουν να φοβηθούν οι πράσινοι με τέτοιους τερματοφύλακες...
* * *
* ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ σπουδαίος ο νέος προπονητής Μεντιλίμπαρ; Μόνο νίκες μαζί του ο Ολυμπιακός. Μήπως όμως η αιτία είναι ότι παίζουν στην ομάδα οι τελευταίες μεταγραφές του προκατόχου του; Καρβαλιάρ τον έλεγαν, ποιος τον θυμάται...Τσικίνιο και Όρτα στα χαφ, ‘’σκυλιά του πολέμου’’ τους είπαν, συν οι υπόλοιποι Πορτογάλοι, έχουν αλλάξει την εικόνα.
Ζ.
Γκάφες
* ΤΟ να αναφέρει για ‘’Πρωτοχρωνιάτικη πίτα’’, το Δελτίο Τύπου περιφερειακού δήμου της Λάρισας, δεν είναι δα και τόσο σημαντικό. Όχι επειδή στα δίσεκτα γράφεται με δύο «ω», ε συμβαίνει, ο «δαίμων είναι άλλωστε παρακάτω υπήρχαν αναφορές σε «πρωτοχρονιάτικη πίτα». Απ’ τα άγραφα όμως αυτό που ακολουθούσε: «...ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους χορηγούς και τέλος κάλεσε το Δήμαρχο να παραδώσει τιμητική πλακέτα στον καλλιτέχνη (δεν θυμάμαι το όνομά του), για την καλλιτεχνική προσφορά του στην περιοχή...».
Κι αυτό όχι μόνο στάλθηκε στα ΜΜΕ αλλά και σε κάποια site, που ούτε κοιτάζουν τι βάζουν, δημοσιεύτηκε κιόλας αυτούσιο, με το ‘’δεν θυμάμαι τ’ όνομά του’’. Ό,τι νάναι... (Κάπως έτσι προκύπτουν τα ανέκδοτα της δημοσιογραφίας.)
Ζ.
Ελκυστική
* ΣΤΟ τηλεπαιχνίδι 5Χ5, του Ant1, με τον Θάνο Κιούση, ήτοι ο Τόνι Σφήνος, τίθεται κάποιο ερώτημα καθημερινότητας, και οι παίκτες καλούνται να μαντέψουν τις πιο πιθανές απαντήσεις, οι οποίες δόθηκαν στο ερώτημα, από 100 ανθρώπους στον δρόμο.
Προσφάτως, το ερώτημα ήταν «σε ποια πόλη θα ήθελες, θα μπορούσες να ζεις στην Ελλάδα». Υπήρχαν 8-9 απαντήσεις και μεταξύ των πρώτων η «ασχημούλα» Λάρισα, η οποία δείχνει να είναι ιδιαιτέρως ελκυστική. Οι Λαρισαίοι το ξέρουν...
Ζ.
Σκοπευτές
* ΝΑ και το μαθητικό.
Συζητάνε στο τηλέφωνο δύο ελεύθεροι σκοπευτές.
- Ναι;
- Έλα ρε, που σε πετυχαίνω;
Ζ.
Καθημερινότητα
* ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ στον φυσικό της χώρο, στις νέες Εργατικές Κατοικίες, η 10η ΤΟΜΥ Γιάννουλης, έξι μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου Σεπτέμβρη.
Και έσπευσαν οι κάτοικοι να υποδεχθούν γιατρούς, νοσηλεύτριες και διοικητικό προσωπικό για να κλείσουν ραντεβού, να γράψουν τα φάρμακά τους και κυρίως να καλωσορίσουν τους γείτονες και να ευχηθούν «ποτέ ξανά τέτοια καταστροφή στον τόπο».
Στιγμές ανθρώπινες, έντονα συγκινησιακές, που δεν περνούν απαρατήρητες.
Συμφωνία
* ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ από την 5ης ΥΠΕ και τον διοικητή Φώτη Σερέτη ο πρώτος κύκλος επαφών με τις διοικήσεις και τα στελέχη τόσο του Γενικού την Παρασκευή όσο και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου χθες για την υλοποίηση της ανακοινωθείσας υπουργικής απόφασης για τα απογευματινά χειρουργεία.
Ένας κύκλος που δεν έφερε απτά αποτελέσματα πλην όμως άφησε όλες τις πλευρές μάλλον ικανοποιημένες, αφού συμφώνησαν επί της αρχής για το μέτρο και ανανέωσαν το ραντεβού τους μόλις υπογραφεί η απόφαση, που θα προβλέπει και τις λεπτομέρειες εφαρμογής του σχεδίου.
Έτσι η 5η ΥΠΕ εξασφάλισε καταρχήν το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου για να οργανώσει τα απογευματινά χειρουργεία εφόσον απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ οι γιατροί την ευκαιρία να αυξήσουν το εισόδημά τους εντός του συστήματος υγείας. Δεν απομένει παρά να υπογράψει και ο Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση για να δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί...
Δ.Κ.

 

---------

 

KYKLIKOS-TAMPELA.jpg*ΓΙΑ μεγάλο διάστημα πεσμένη η πινακίδα στον κυκλικό κόμβο της Φαρσάλων με την περιφερειακή Τρικάλων. Και να μην τους χρειάζεται αυτό που γράφει κι ο λόγος που τοποθετήθηκε, οι περιφερειακές υπηρεσίες οφείλουν τουλάχιστον να τη μαζέψουν.
Ζ.

 

 

OMPRELA.jpg*ΕΙΧΕ μεράκι ο εν λόγω δήμαρχος και διάθεση για προσφορά στον κόσμο για τυχόν ημέρες κακοκαιρίας.
Ζ.

 

 

 

ZARIA.jpg

*ΝΑ λέει και το Τριώδιο...
Ζ.

 

 

 

KASELAK-KOURET-TANGO.jpg* ΩΣ γνωστόν, «It takes two to tango». Κι ο Στ. Κασσελάκης το κατάφερε με τον Δημ. Κουρέτα. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο να το επιτύχει, εκεί χορεύουν καρσιλαμά.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass