ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2024 17:15
* ΜΕ τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Χρ. Κέλλας, ο οποίος κουμαντάρει τη δύσκολη και γεμάτη σκοπέλους συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ζ. * ΜΕ τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Χρ. Κέλλας, ο οποίος κουμαντάρει τη δύσκολη και γεμάτη σκοπέλους συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ζ.

Με τα πονίδια
* ΑΚΟΥΕΙ τον έναν, διαβάζει τον άλλον, άκρη δεν έβρισκε με τις προγνώσεις καιρού ο μεσήλικος Λαρισαίος. Εν τέλει κατέληξε σε συμπέρασμα.

- Θα εμπιστεύομαι μόνο τα κόκκαλά μου. Κάνουν την καλύτερη πρόβλεψη καιρού από όλους τους μετεωρολόγους.
Ζ.

Δεν φτάνει…
* ΚΑΘΩΣ τελειώνει κι αυτός ο μήνας, παρότι λίγο μεγαλύτερος φέτος, ο νεαρός Λαρισαίος πάλι σε δυσκολίες, εξομολογούνταν το πρόβλημά του.
- Από οικονομικής άποψης, αν ο μήνας είχε 18 ημέρες θα με βόλευε πολύ.
Ζ.

Τάκα-τάκα
* Η Δικογραφία στάλθηκε εδώ και μέρες από τη Λάρισα στη Βουλή, άλλο που εκεί δηλώνουν ότι δεν την έλαβαν ακόμη. Το έκανε το καθήκον της η Δικαιοσύνη, προχώρησε με ταχύτητα, πριν κλείσει χρόνος. Σάμπως η Βουλή δεν το έκανε; Με την Εξεταστική τάκα-τάκα κι έξω απ’ την πόρτα, με συνοπτικές διαδικασίες. Άπαντες αθώοι, ο σταθμάρχης φταίει. Τι κι αν διαδηλώνει ο κόσμος, τι κι αν υπογράφει…
Ζ.
Αυτό θέλουν
* ΣΥΜΦΩΝΑ με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, τα χειρουργεία στα νοσοκομεία της χώρας είναι κλειστά σε ποσοστό 40% λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτικού προσωπικού. Και μετά ψάχνουν τι φταίει για τις λίστες αναμονής. Οπότε θεσπίζουν τα ιδιωτικά χειρουργεία, που τα ονομάζουν απογευματινά. Τι κι αν απεργούν οι υγειονομικοί, τι ξέρουν αυτοί, τι κι αν αντιδρά ο κόσμος…
***
* ΚΙ ο Α. Τσ. σχολιάζει: Ακόμη κι αν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αξιοποιούσε το σύνολο των διαθέσιμων χειρουργείων, αν οι λίστες αναμονής παρέμεναν μεγάλες, το επόμενο βήμα θα ήταν να θεσπίσει τα ολοήμερα χειρουργεία. Όμως, της είναι πιο εύκολο να παραχωρήσει τα απογευματινά χειρουργεία στον ιδιωτικό τομέα, χτίζοντας την εκλογική της πελατεία και γνωρίζοντας ότι πολλοί ασθενείς θα στραφούν εκεί πιεζόμενοι από την ανάγκη. Ποιος, όμως, είναι αυτός που υποσχέθηκε 10.000 επιπλέον προσλήψεις στο ΕΣΥ; Ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι; Γιατί δεν τις κάνει για να λειτουργήσουν κανονικά τα χειρουργεία;
Ζ.
Μαλώματα
* ΤΑ συνεδριακά του ΣΥΡΙΖΑ θύμισαν σε Λαρισαία την κινηματογραφική σκηνή με τον Ζίκο.
- Μαλώνεις ρε;
- Μαλώνω ρε.
- Πες ότι μαλώνεις, να πεθάνεις.
- Μαλώνω ρε.
- Τώρα πες ότι μαλώνεις, να πεθάνεις.
- Μαλώνω ρε.
- Μαλώνεις;
- Ναι.
- Μαλώνεις, ε;
- Ναι, μαλώνω.
- Μάλωσε μονάχος σου, δεν μαλώνω εγώ. (Νέο Συριζαϊκό ραντεβού στον επόμενο εσωκομματικό καβγά).
Ζ.

Αντιφατικά
* ΣΤΟ Συμβούλιο Υπουργών για τις αλλαγές στην ΚΑΠ κι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτ. Αυγενάκης, στις πολιορκημένες από τρακτέρ Βρυξέλλες, σε μια συνεδρίαση υπό την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη. Είχε φροντίσει πριν να διατυμπανίσει ότι «η Κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα στο πλευρό των αγροτών σε ό,τι αφορά τις αναγκαίες αλλαγές στην ΚΑΠ, προκειμένου να γίνει πιο λειτουργική και επωφελής για τους ίδιους». Ξέχασε φυσικά την όποια αυτοκριτική, δεν είπε ποιος είχε συμφωνήσει σ’ αυτήν την ΚΑΠ, τη δυσλειτουργική και επιβλαβή; Ε, ποιος; Δεν έπεσε απ’ τον ουρανό η συμφωνία που ισχύει…
***
* ΚΑΙ αφού, όπως ενημέρωσε, «καταθέτει ήδη από αύριο 19 προτάσεις για τεχνικές αλλαγές, οι οποίες είναι προϊόν συνεργασίας των EUMED-9…». Καταθέτει; Την πρόταση αλλαγών των 9 χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, ο Λευτ. Αυγενάκης την καταθέτει; Ο οποίος την ίδια στιγμή έστειλε λέει επιστολή σε αγροτικούς και άλλους φορείς της επαρχίας και τους ζητάει προτάσεις «για δομικές αλλαγές στην ΚΑΠ». Τι να τις κάνει τώρα άραγε; Αφού ο ίδιος έχει καταθέσει τις προτάσεις. Επιπλέον, αφού δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό τους, πως ό,τι λέτε εσείς μαζί σας, δίκαια τα αιτήματά σας, θα έπρεπε λογικά να γνωρίζει και τι ζητάνε οι αγρότες, τι προτείνουν…
Ζ.
Αυτοπεποίθηση
* «ΘΑ γίνω πρωθυπουργός της Ελλάδας...» διαβεβαιώνει ο Στ. Κασσελάκης. Κόλλησε αμέσως δίπλα κι ένα 1000%, ότι θα μείνει τη χώρα και στο κόμμα. Ιδίως μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, νιώθει πιο σίγουρος. Αφού τα έκαναν ξανά μαντάρα, τώρα είναι βέβαιο ότι θα τους εμπιστευτεί ακόμα περισσότερος κόσμος, παραπάνω από βέβαιο.
- Θα βγει χίλια τα εκατό πρωθυπουργός; Αναρωτιόταν ο Λαρισαίος. Μόνο ο Τάιλερ θα ψηφίσει σ’ αυτές τις εκλογές;
- Κορόιδευε εσύ… Τουλάχιστον ο Κασσελάκης δεν κινδυνεύει να του πουν «αυτόν δεν τον ψήφισε ούτε η γυναίκα του…».
***
* ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ αυτές τις υπερβεβαιότητες, αλλά και τόσα άλλα, ο Λαρισαίος το συνδύασε, για την υπέρμετρη αυτοπεποίθηση.
- Ο Κασσελάκης μ’ αυτό το «υπερεγώ», μόνο με έναν παράγοντα στη Λάρισα μπορεί να συγκριθεί. Τηρουμένων, βέβαια, των αναλογιών…
Ζ.

Με την πρώτη…
* ΗΤΑΝ εκεί που δεν τα έβρισκαν τα ζευγάρια των Λαρισαίων.
- Μα στο είπα, σ’ αγαπώ…
- Κι εγώ στο ξαναλέω, θα σου περάσει.
***
* - ΝΑ ξέρεις πάντως πως αν δεν με θέλεις εσύ, υπάρχουν κι άλλοι που δεν με θέλουν επίσης.
***
* - ΤΟΝ Γιώργο τον ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά.
- Και γιατί δεν τον παντρεύτηκες;
- Τον κοίταξα και δεύτερη φορά μετά…
***
* - ΑN δεν στείλω εγώ μήνυμα, εσύ τίποτα…
- Δεν παραδειγματίζεσαι όμως.
Ζ.

Στο τιμόνι
* ΣΚΛΗΡΗ κριτική δέχεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, κατά τη συζήτησή του στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μιλούν για σχέδιο νόμου που έρχεται σε αντίθεση με το Ελληνικό Σύνταγμα. Τέσσερα κόμματα, μάλιστα, ζήτησαν την απόσυρσή του. Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση, στο τιμόνι, όμως, ο Λαρισαίος Χρ. Κέλλας, πρόεδρος της Επιτροπής, έμπειρος κοινοβουλευτικά και άνθρωπος εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης. Αντιμετωπίζει την τρικυμία.
Ζ.

Και ο Β. Κόκκαλης
* ΜΑΖΙ με τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, πιστή στον πρόεδρο, γράφουν οι Αθηναίοι, παραμένει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, επίσης μεταξύ των υποστηρικτών Κασσελάκη σταθερά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, αλλά και ο βουλευτής από το Κιλκίς Πέτρος Παππάς. Στη στενή φρουρά Κασσελάκη θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι βουλευτές Βασίλης Κόκκαλης και Νίνα Κασιμάτη. (Η Λάρισα παρούσα).
Ζ.

Στο Δίδυμο
* ΜΙΑ Λαρισαία, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, αναδείχθηκε μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκο Θεοχαράκη, στο Συντονιστικό Δίδυμο της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, στην ηγεσία του κόμματος ακριβώς κάτω από τον Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος επανεκλέχθηκε από το Συνέδριό τους.
Στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 εκλέχθηκε και ο Νίκος Λαρίσης. Όχι όμως ο Λαρισαίος, πρόκειται περί απλής συνωνυμίας, ο γνωστός μηχανικός βρίσκεται στη Νέα Αριστερά.
Ζ.

Με απορίες
* ΕΚΤΟΣ από όρεξη, είχαν και τις απορίες τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Η καρμπονάρα γιατί να μην τρώγεται για πρωινό; Και αυγά και γάλα και μπέικον έχει…
***
* - ΟΤΑΝ δεν σε πιάνει νύστα το βράδυ, θα σε πιάσει πείνα. Είναι μήπως νόμος της φύσης αυτό;
***
* - ΑΝ σε ό,τι τρώμε χρησιμοποιούμε το υποκοριστικό π.χ. πιτσούλα, κρεπούλα, μπεργκεράκι, κρουασανάκι, πιτογυράκι, τότε παίρνουμε άραγε τις μισές θερμίδες;
Ζ.

Μάλλον
* ΜΕ δύο απορίες ο Λαρισαίος Κ.Π.: Τι σημαίνει μη κρατικό; Και τι σημαίνει μη κερδοσκοπικό; Δίνει και την ερμηνεία του: Ιδιωτικό για την ψυχή της μάνας τους, μάλλον.
***
* ΜΕ την ευκαιρία η άλλη συμπληρώνει: Άραγε, ένα ιδιωτικό Υπουργείο, μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό, δεν θα δούλευε καλύτερα; Γιατί διστάζουν σε τέτοιες μεταρρυθμίσεις; (Μα διότι τα Υπουργεία είναι για να πληρώνονται οι ιδιώτες, πώς θα γίνει…).
Ζ.
Φρικτή αναλογία
* ΚΟΥΝΟΥΣΕ το κεφάλι του μέσα στη θλίψη ο Λαρισαίος, έχοντας δει πάλι τις ειδήσεις.
- Ιδιαίτερα στην Ελλάδα θυμόμαστε ότι κάποιοι άλλοι κάποτε σκότωναν 100 για έναν δικό τους νεκρό. Κυρίως αμάχους. Τώρα στη Μέση Ανατολή έχει ξεπεραστεί ήδη κι αυτή η φρικτή αναλογία. Ως πότε θα συνεχιστεί το μακέλεμα;
Ζ.

Είναι σίγουρο;
* ΕΧΟΥΝ προχωρήσει οι σπείρες των απατεώνων εκβιαστών που τρομοκρατούν τον κόσμο, πέρασαν σε άλλο επίπεδο κι όποιος τσιμπήσει. «Κρατάμε όμηρο τη γυναίκα σου. Ετοίμασε 10.000 ευρώ. Θα περάσει κάποιος να τα πάρει. Αλλιώς δεν θα την ξαναδείς». Ψύχραιμος μέχρι αναισθησίας ο Λαρισαίος, απάντησε στο μήνυμα που έλαβε στο κινητό. «Κοίτα η γυναίκα μου είναι αυτήν τη στιγμή στην κουζίνα. Τη βλέπω. Μπορούμε να μιλήσουμε όμως. Η προσφορά μ’ ενδιαφέρει».
Ζ.
Ολλανδικό
πνεύμα
* ΔΕΝ είναι που θα έρθει ο Κυρ. Μητσοτάκης να εξηγήσει στους Θεσσαλούς αγρότες τι θα κάνει για χάρη τους, είναι ότι θα φέρει μαζί του και το πόρισμα των Ολλανδών για τις πλημμύρες.
Κι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα, όταν μιλούν οι Ολλανδοί, οι πάντες θα πρέπει να σωπάσουν. Ούτε το αλάθητο του Πάπα να έχουν, θα φέρουν τις πλάκες του Μωυσέως; Αυτό είναι, το είπαν οι Ολλανδοί, θα ακούγεται από δω και πέρα, έτσι πρέπει να γίνει, κι όπως είχαν πει κι οι Ολλανδοί… Κάπως έτσι θα περάσουν τα επόμενα κάμποσα χρόνια.
Ζ.

Εκ της πλευράς
* ΚΑΙ κάποια στιγμή ρώτησε η Εύα.
- Πες μου, Αδάμ, μ’ αγαπάς;
- Εννοείται παϊδάκι μου. (Με διαλυτικά, καθότι εκ της πλευράς του, απ’ τα παΐδια του).
Ζ.

 

 

-------

LYGGERIDHS.jpg* ΦΑΝΗΚΕ και στα μπλόκα, οι συνάδελφοί του δεν τον ξέχασαν τον Γιώργο Λυγγερίδη. Τον 31χρονο άτυχο υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ που έφυγε από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.
Ζ.

 

DENTRA.jpg* Ο Λαρισαίος Κ.Μ. εντόπισε την εξεζητημένη δενδροπερίπτυξη.
Ζ.

 

ESY.jpg

* ΚΑΙ κάπως έτσι, το ΕΣΥ θα το κάνουν ΕΓΩ. Εν τη παλάμη και ούτω χειρουργήσωμεν…
Ζ.

 

PLATANOS.jpg

* ΗΡΘΕ και η σειρά του περίφημου πλατάνου στο τριγωνάκι κάτω από τον Άγιο Αχίλλιο στη γέφυρα Αλκαζάρ να κλαδευτεί, καθώς η Υπηρεσία Πρασίνου συνεχίζει τις προγραμματισμένες εργασίες στα δέντρα της πόλης. Με την ευκαιρία απαλλάσσονται και υπάλληλοι της Καθαριότητας που έπρεπε να καθαρίζουν συχνά πυκνά τον χώρο από τις κουτσουλιές των πουλιών που το είχαν ως… στέκι.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass