ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2024 17:11
*ΚΑΙ οι μικρομάνες από το Αφγανιστάν στην Παλιουριά με το δικαίωμα στο όνειρο... *ΚΑΙ οι μικρομάνες από το Αφγανιστάν στην Παλιουριά με το δικαίωμα στο όνειρο...

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Τα πάντα ρει
* Ο μπάρμπα Ηράκλειτος είχε δίκαιο, «τα πάντα ρει και ουδέν μένει»... Πάνω που άνθισαν οι μανόλιες στη Λάρισα και η πόλη στο κέντρο της άρχισε να παίρνει το γνωστό ροζουλί χρώμα της, τα άνθη άρχισαν κιόλας να πέφτουν...

Πάνω που πενθήσαμε ξανά για τα Τέμπη, η πόλη ετοιμάζεται να τσικνίσει την Πέμπτη και να αφεθεί σε πανηγύρια χαράς. Κάποιοι λένε ...κακώς, άλλοι πάλι, πιο συγκαταβατικοί, θεωρούν πως η ζωή δεν σταματά, βρίσκει ξανά τη δύναμη να πάει μπροστά.
Αρκεί, βέβαια, να μην είσαι απ’ τους χαροκαμένους...
Περί ευθυνών
* ΓΙΑ την ώρα το θέμα των ευθυνών για τα Τέμπη είναι ψηλά στην ατζέντα. Χθες, Κυριακή, έπαιζε παντού στις εφημερίδες της αντιπολίτευσης κυρίως, σε μια προσπάθεια να πληγεί ο Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση.
Το εξίσου πολύ σοβαρό θέμα της πυρκαγιάς στο «Μάτι» δεν το βρίσκεις πια ούτε σε μονόστηλα...
Αν πλήρωσαν οι υπεύθυνοι; Ναι, κάτι δευτεράντζες. Οι πολιτικά υπεύθυνοι προτάθηκε– μόλις πρόσφατα- από τον εισαγγελέα να απαλλαγούν...
Πυρηνικά
* Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ πάλι περί άλλων ανησυχεί. Άρχισε – από τον Πούτιν - μια κουβεντούλα περί πυρηνικού πολέμου που δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση. Κι επειδή μερικοί εύκολα ξεστομίζουν απειλές περί πυρηνικών όπλων, θυμίζουμε μια κάπως ξεχασμένη φράση του Αϊνστάιν που, όσο να πεις, κάτι ήξερε από την ισχύ της πυρηνικής ενέργειας:
«Αν, είπε, ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος γίνει με πυρηνικά όπλα, ο Τέταρτος θα γίνει με ...ακόντια και τόξα...»
Πόσο πιο εύγλωττα να το πει;
Αντανακλαστικά
* ΑΥΤΑ θα πει άμεσα ...αντανακλαστικά. Μόλις ο Πούτιν πήγε κάτι να ψελλίσει για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, βρέθηκε χτες κυριακάτικη εφημερίδα να δώσει δώρο στους αναγνώστες της το βιβλίο ...«Οδηγός Επιβίωσης Πυρηνικού Πολέμου»(!)
Δηλαδή έτσι και πει κάνα δυο λόγια παραπάνω ο Βλαδίμηρος, μπορεί και να μοιράσει ατομικά πυρηνικά ...καταφύγια!
Οι φρέσκοι και οι έμπειροι
* ΣΚΗΝΕΣ από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, την περασμένη Πέμπτη που διήρκεσε ...έξι και πλέον ώρες (ω, ναι!)
Κατ’ αρχάς ξεχωρίζει η απειρία των δημοτικών συμβούλων του Θανάση Μαμάκου, αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Αντιθέτως, αποτελούν μια δυνατή, συμπαγή και ορμητική ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες και φρέσκα μυαλά. Απέναντί τους έχουν μια ομάδα έμπειρων συμβούλων του Καλογιάννη, των οποίων η κόπωση δεν κρύβεται. Ήδη ορισμένοι, όπως ο επί χρόνια αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, σε κάθε ευκαιρία δεν παραλείπει να θυμίσει ότι βρίσκεται στο τέλος της δημοτικής του καριέρας.
Ξεχωρίζουν
* ΑΠΟ τη συνεδρίαση της Πέμπτης απουσίαζαν τόσο ο δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος, όσο και ο Απ. Καλογιάννης.
Στη δημοτική ομάδα του πρώην δημάρχου είναι φανερό ότι το βάρος σηκώνει πρωτίστως ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης και από κοντά ο κ. Θάνος Αδαμόπουλος.
Εκ του ΠΑΣΟΚ εκπορευόμενοι αμφότεροι, μάλλον δεν θα έχουν πρόβλημα να λάβουν το χρίσμα του πολιτικού τους φορέα, που σκοπεύει να κατεβάσει δικό του, πράσινο, ψηφοδέλτιο μη αναγνωρίζοντας το σχήμα του Καλογιάννη που ήταν σύμπραξη ΠΑΣΟΚων με Συριζαίους. Γενικά το δίδυμο αυτό των συμβούλων μέλλεται να παίξει ρόλο μελλοντικά.
Ατάκες
* ΑΤΑΚΑΔΟΡΟΣ αποδεικνύεται πάντως ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ηρακλής Γερογιώκας. Απευθυνόμενος στους συμβούλους του Καλογιάννη, και καυτηριάζοντας την πρακτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής να αφήνει όλα τα έργα να φτάνουν στο παρά πέντε και μετά να προβαίνουν άρον – άρον σε απευθείας αναθέσεις, έδωσε ένα παράδειγμα:
- Είστε σαν τον ...Ολισαντέμπε. Μόνο ο Ολισαντέμπε σκόραρε συνήθως στο 90ό λεπτό του αγώνα. Αλλά σκοράροντας μονίμως στο 90’ δεν γίνεσαι μεγάλος παίχτης...
(Καλόοοο. Σκόραρε ο Ηρακλής!).
Η εορτάζουσα
* ΟΙ ...«πάλιουρες» πάντως του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ο Αντώνης Πράπας, είχαν αρχίσει να βαριούνται από την ...απεραντολογία ορισμένων νέων συμβούλων που ...ήρθαν με φόρα. Άσε που μπούκαραν και κάτι φοιτητές της Ιατρικής με πανό και συνθήματα και διέκοψαν τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
Ήταν 29 Φεβρουαρίου, κόντευαν μεσάνυχτα, οπότε ο Πράπας τους μάζεψε;
- Άιντε, σώνετε... Έχω να πάω σπίτι να γιορτάσω και την Ευδοκία...
Κι έπεσε γέλιο, αλλά και ευχές πολλές , καθότι η 1η Μαρτίου είναι της Αγίας Ευδοκίας και η αγαπημένη σύζυγος του Αντώνη, η κα Ευδοκία Πράπα, ήταν εορτάζουσα...
Νοικοκυρεύεται
* Ο,ΤΙ και να λένε για τη ζωή που κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης εμείς νομίζουμε ότι προσπαθεί να προσαρμοστεί στα παραδοσιακά ελληνικά ήθη κι έθιμα.
Να, σε λίγο πάει στρατό, μόλις γυρίσει θα αποκαταστήσει τον σύζυγο Τάιλερ και θα παντρευτεί, και μετά θα ζήσουν ευτυχισμένα τα δυο τους στο νέο τους σπιτικό. Πτυχίο, στρατός, γάμος, οικογένεια, αυτό δεν ήταν πάντα το όνειρο κάθε Έλληνα μικροαστού; Έτσι, κι ο Στέφανος.
Ξεπεσμός
* ΣΤΙΣ αρχές της δεκαετίας του ’60, ένας νεαρός – τότε- ονόματι Ανδρέας Παπανδρέου, προκαλούσε πολιτικό σάλο ερχόμενος σε ρήξη με τον πατέρα του Γεώργιο Παπανδρέου, δείχνοντας σε όλους ότι θα γινόταν κάποτε ο ηγέτης αυτού του τόπου κι ένας θρύλος της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.
Να σε λένε Ανδρέα Παπανδρέου, να είσαι εγγονός του «Μεγάλου» και να καταδέχεσαι τώρα να σε κάνουν, κατά το κοινώς λεγόμενο, «ρόμπα» για μια θέση ...αρχικηπουρού στον Εθνικό Κήπο, ε, αυτό δεν ...καταπίνεται με τίποτε.
Κάτσε στην μπάντα καλύτερα, στην Κρήτη όπως ήσουνα και κάνε τον μελισσουργό. Ωραίος, ανεξάρτητος και αξιοπρεπής. Αλλά φαίνεται – όπως λεν και οι Θεσσαλοί – «βάρεσε το νταμάρι» προς τον ΓΑΠ παρά προς τον παππού. Μια ζωή σε κρατικές θέσεις.
Ξεκρέμαστοι
* ΣΤΟ στόχαστρο ξανά ο Αλέξης Τσίπρας. Βολές από τους συντρόφους του γιατί πήγε σε συνέδριο εφημερίδας και παραδέχτηκε τα μεγάλα λάθη του ως πρωθυπουργός. Μόνο που έτσι άφησε ...ξεκρέμαστους όλους αυτούς που ... υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα με προσωπικό κόστος την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (όρα Πολάκης).
Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Όσο απομακρύνονται από τον Τσίπρα, τόσο θα συσπειρώνονται στον Κασσελάκη, που όλο και κερδίζει εσωκομματικούς πόντους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass