ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2024 15:30
* ΦΟΥΣΚΩΣΕ ξανά ο Πηνειός στη Λάρισα μετά τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως στον Νομό Τρικάλων. Η στάθμη του νερού ανέβηκε τόσο στην εσωτερική κοίτη του ποταμού όσο και στην εξωτερική, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία στο φράγμα, πίσω από τον περιφερειακό της οδού Σανδράκη. Εικόνες που ξυπνούν δυσάρεστες αναμνήσεις του παρελθόντος. Γ.Ρ. * ΦΟΥΣΚΩΣΕ ξανά ο Πηνειός στη Λάρισα μετά τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως στον Νομό Τρικάλων. Η στάθμη του νερού ανέβηκε τόσο στην εσωτερική κοίτη του ποταμού όσο και στην εξωτερική, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία στο φράγμα, πίσω από τον περιφερειακό της οδού Σανδράκη. Εικόνες που ξυπνούν δυσάρεστες αναμνήσεις του παρελθόντος. Γ.Ρ.

Συσκέπτονται
* - ΘΑ ‘ναι σαν να μπαινοβγαίνει η άνοιξη, θα ‘ναι... σιγοτραγουδούσε και χθες η Λαρισαία.

Η βροχούλα, που θα ήταν ευλογία τη συγκεκριμένη περίοδο, προκαλεί τώρα σοβαρές ανησυχίες, ιδίως όταν βρέχει νύχτα κι ο κόσμος φοβάται περισσότερο. Η γη χορτασμένη από νερό, τα ποτάμια μπουκωμένα, τα αναχώματα πληγωμένα, λένε κι οι μετεωρολόγοι ξανά τα δικά τους τα τρομακτικά, ταράζονται οι άνθρωποι. Μέχρι κι η Περιφέρεια μιλάει επισήμως για κατάσταση υψίστου κινδύνου από τις βροχοπτώσεις. Πού θα πάει αυτό τελικά; Οι αρμόδιοι απλώς έχουν ξεκινήσει να συσκέπτονται...
* * *
* ΜΕ την ευκαιρία: Ξεκίνησε ο μπάρμπας απ’ τα Φάρσαλα και πάει στην Αθήνα, στο γραφείο του υπουργού, ως ψηφοφόρος του για ρουσφέτι. Πήγε να μπει, τον σταματάει η γραμματέας.
- Ο υπουργός συσκέπτεται.
- Ιμένα σκέφτητι; Σοβαρά;
Ζ.
Ενωμένοι
* ΣΤΟΝ ρυθμό των ημερών οι Λαρισαίοι.
- Οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι κάνουμε μεγάλα πράγματα. Πέρυσι την Τσικνοπέμπτη είχαμε μαζευτεί 12 άτομα και φάγαμε 10 κιλά πρόβειο.
* * *
* - ΜΩΡΟ μου, τι θα ντυθείς τις Απόκριες;
- Νύφη αγαπούλα μου, εσύ;
- Εγώ; Λαγός.
Ζ.
Κλασική...
* ΠΕΡΙ τις 17:20 ώρα Ελλάδας, χθες, σημειώθηκαν προβλήματα στις συνδέσεις των δημοφιλών κοινωνικών δικτύων Facebook, Instagram και Messenger. Οι χρήστες των δικτύων δεν μπορούν να συνδεθούν στις πλατφόρμες, ενώ λόγω τεχνικών προβλημάτων που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη δεν μπορούν να κάνουν εισαγωγή (log in) στον λογαριασμό τους. (Κλασική περίπτωση βλάβης, που έλεγε και ο μαστροΚώστας Τσάκωνας στο σινεμά).
Ζ.

Αθάνατη Ελλάδα
* - ΑΝ είχε χιούμορ η Μενδώνη, θα έκανε υποχρεωτικό το ποσοστό 41% να είναι ελληνικά τραγούδια, έλεγε ο Λαρισαίος σχετικά με το νομοσχέδιο της υπουργού Πολιτισμού για τα υποχρεωτικά της μουσικής.
* * *
* ΚΑΙ προέκυψε αμέσως πλημμυρίδα ιδεών για αλλαγές στη δισκοθήκη.
Αντί για «Money Money Money» των ABBA, το «Για τα λεφτά τα κάνεις όλα» του Αντύπα. Επίσης, την «Καταιγίδα» του ιδίου, αντί για «Riders on the storm» των Doors.
Αντί για «Let’s dance» με David Bowie, «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» του Στέλιου Καζαντζίδη, και αντί Santana «Black Magic Woman» να παίζει το «Τα Μαύρα μάτια σου» του Μανόλη Αγγελόπουλου. Κι αντί για το «Stayin’ Alive» των Beegees, βάλε το «Είμαστε ακόμα ζωντανοί» με Πρωτοψάλτη-Γαλάνη. (Τόσο απλά...).
* * *
* ΕΠΙΣΗΣ, αντί για το «You are so beautiful» του Joe Cocker, πάμε με «Το ωραιότερο πλάσμα» του Λευτέρη Πανταζή. Και βέβαια αντί για το «Free Bird» των Lynyrd Skynyrd, Χρηστάκης «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί»... (Θα κατεβαίνουμε κρυφά στο υπόγειο, προέβλεπε ο άλλος, και θα πιάνουμε BBC).
Ζ.

Στον κόσμο τους
* ΠΕΡΙΛΑΒΑΙΝΕΙ την αντιπολίτευση τώρα, ποιος; Το documentonews.gr: Ο Ανδρουλάκης βρέθηκε το διήμερο στην Ιταλία. Ζει, προφανώς, τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας του...Τουλάχιστον ο Κουτσούμπας είναι ικανοποιημένος που κατάφερε να βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις πίσω ακόμη και από τον Βελόπουλο. Έχει, βέβαια, μια σοβαρή δικαιολογία και εξήγηση ο σύντροφος. Φταίει ο καπιταλισμός...
* * *
* ΕΝΩ στην Κουμουνδούρου τρέχουν, πλέον, όλοι αγαπημένοι στα λιβάδια. Ο μόνος που είναι ακόμη στα κάγκελα είναι ο Σπίρτζης. Ο Σπίρτζης που έχασε στις εκλογές από τον Καραμέρο. Που μόνο γι’ αυτό θα έπρεπε να τιμωρηθεί με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Τουλάχιστον ο πρόεδρος, όπως όλοι είδαμε στον Λιάγκα, είναι ψύχραιμος. Έκανε αλλαγές σε κόμμα, Κοινοβουλευτική Ομάδα και Γραφείο Τύπου, κι έφυγε με τον Τάιλερ διήμερο για Αρκαδία, ώστε να προετοιμαστεί ψυχολογικά για τη στρατιωτική του θητεία. (Το συμπέρασμα; Δεν είναι ψηλός ο Μητσοτάκης, οι άλλοι γύρω του είναι κοντοί...).
Ζ.

Με ανησυχίες
* ΜΕ τις στάνταρ σεξουαλικές ανησυχίες οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Αφού η σοκολάτα είναι υποκατάστατο του σεξ όπως λένε, εγώ που έφαγα χθες μια γάλακτος, μια λευκή και μια μαύρη, θεωρητικά έκανα ομαδικό;
* * *
* - ΘΑ σε πάρω με παπά και με κουμπάρο.
- Εγώ μόνο με σένα θέλω.
* * *
* - ΘΑ σε πεθάνω στο σεξ, μου είπε ο άλλος.
- Και;
- Και, είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Ζ.

Συριζοκάλπες
* ΤΗΝ Κυριακή τελικά εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και στη Λάρισα. Από την πρόσκληση αναδεικνύεται, πάντως, ότι παραμένει μεγάλο κόμμα. Αφού εκτός από την πόλη διατηρεί γραφεία και στις επαρχίες του νομού. Που σημαίνει ενεργά μέλη παντού και μια κάποια οικονομική ευχέρεια.
Στις εσωκομματικές θα αναδειχθούν οι γραμματείες των κατά τόπους οργανώσεων, η νέα Νομαρχιακή, αλλά και αντιπρόσωποι για το Συνέδριο του κόμματος που θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές. Και μετά τον προαναγγελθέντα γάμο του Προέδρου. Προφανώς και δεν υπήρχε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σκέψη για μετάθεση των εν λόγω εκλογών, πριν τις ευρωεκλογές έπρεπε να γίνουν, όσο κουρασμένο και να είναι το κομματικό σώμα. Διότι μετά, ποιος ζει ποιος πεθαίνει...
Ζ.

Μικρή ανταπόκριση
* ΕΔΩ και χρόνια είχαν ξεκινήσει τα έργα, περιβαλλοντικού χαρακτήρα και επιδοτούμενα, σε Μάνδρα, Κουτσόχερο, Κοιλάδα, Γιάννουλη και Φαλάνη. Κι έφτιαξε ο Δήμος δίκτυα αποχέτευσης, κατασκεύασαν και βιολογικούς, ποιος θα συνδεθεί όμως; Να πληρώσει 500 ευρώ για τη σύνδεση, να πληρώνει επιπλέον και στον λογαριασμό νερού μετά. Ποιος, όταν όλοι έχουν από παλιά τους βόθρους στις μεγάλες αυλές των σπιτιών, χωριό είναι. Κι έτσι στη Φαλάνη π.χ. ούτε 150 συνδέσεις δεν μετρούν, από 1.200 σπίτια. Μέχρι και πρόστιμο κινδυνεύει να πληρώσει για το έργο ο Δήμος, αν δεν υπάρξει επαρκής αριθμός συνδέσεων. Οπότε τώρα, επικαλούμενος και την πλημμύρα, άρα να βοηθήσει, μειώνει γενναία τα τέλη σύνδεσης, στα 100 ευρώ μόνο το κόστος. Αν και ειπώθηκε πως μάλλον έπρεπε να τους επιδοτήσουν κιόλας για να συνδεθούν.
Ζ.

Προσοχή
* ΤΟΝ κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος σε διερχόμενους από την οδό Αριστείδου, λόγω των ανοιχτών φρεατίων της ΔΕΥΑΛ, επισημαίνει αναγνώστης, καθώς συνεργεία της επιχείρησης αφαίρεσαν τα καπάκια, προκειμένου να τα αντικαταστήσουν, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους. Τα καπάκια δεν βρίσκονται στη θέση τους, τα φρεάτια είναι ανοιχτά και είναι θέμα χρόνου να σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Ελπίζουμε η διοίκηση της επιχείρησης να μεριμνήσει σύντομα» αναφέρει ο συμπολίτης.
Γ.Ρ.

Διαιτητικά
* ΗΜΕΡΕΣ διαίτης στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Είναι μέρες που έχω κόψει το βραδινό φαγητό...
- Είδες διαφορά, έχασες κάτι;
- Τον ύπνο μου.
* * *
* - ΔΕΝ θέλω να πω ότι όλα τα κάνω λάθος, μα κάτι μου λέει πως είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσω καμιά δίαιτα και αντί να αδυνατίσω, εγώ να καταφέρω να ψηλώσω.
* * *
* - ΠΗΡΑ μια κρέμα αδυνατίσματος. Την έφαγα κι αυτή.
Ζ.

Τρία σε ένα;
* «...Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε «στα σκυλιά» τον άλλοτε έμπιστό του Νίκο Παππά για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών μιλώντας για «λάθος χειρισμούς» (ποιανού άραγε;) και δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στο περιβάλλον των καναλαρχών και ειδικά της οικογένειας Αλαφούζου» πήρε το ριμπάουντ το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη. Μαζί και την εκδίκησή του με όσα είπε ο πρώην Πρωθυπουργός: «Ομοίως και για τη Novartis. Κι εκεί «λάθος χειρισμοί», χαρίζοντας ένα ανέλπιστο, αλλά ίσως όχι τόσο ανεξήγητο, συγχωροχάρτι σε «αδιευκρίνιστους» υποδοχείς εμβασμάτων, όπως ο Άδωνις και ο Αβραμόπουλος, κάνοντας ακόμη και τον Λοβέρδο να αισθάνεται δικαιωμένος».
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει με πρόβλεψη: «Και όλοι αυτοί δηλώνουν «αριστεροί». Είναι η καλύτερη επιβεβαίωση πως μπήκαμε στον ρυθμό της Αποκριάς, αφού ήδη έχει ανοίξει το Τριώδιο... Ετοιμάζεται να νεκραναστήσει και το ΠΑΣΟΚ σε ένα σχήμα «τρία σε ένα» διά της αναπόφευκτης, τους επόμενους μήνες, συγκόλλησης με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά». (Πολλοί θα την ήθελαν τέτοια σιγουριά).
Ζ.

Απίστευτο στυλ
* Η διοίκηση, οι προπονητές, οι παίχτες, οι φίλαθλοι, ο επιστάτης, οι καθαρίστριες του γηπέδου και ο υδραυλικός που έρχεται και φτιάχνει τα καζανάκια στο γήπεδο, θέλουν να εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον παίχτη βαρόμετρο της αντρικής ομάδας Δημήτρη Ρούστα (akadalawyer), που ορκίστηκε και πήρε το πτυχίο του στο δυσκολότερο Τμήμα Νομικής των Βαλκανίων. (Το Δημοκρίτειο στην Κομοτηνή).
* * *
* ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ συγχαρητήρια από την ιδιαιτέρως στυλάτη ομάδα μπάσκετ Α.Ο. Σουφλαρίων: Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δημήτρης κατάφερε να πάρει το πτυχίο αντιγράφοντας μόνο στα μισά μαθήματα και χωρίς να τον πιάσει κανένας από τους καθηγητές του. Δημήτρη, είσαι άξιο τέκνο των Σουφλαρίων και σου ευχόμαστε να φας τη ζωή σου μέσα στα δικαστήρια, αλλά όρθιος και όχι στο εδώλιο. Από καρδιάς θέλουμε να σου εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, καθώς όχι μόνο ομορφαίνεις το άθλημα που αγαπάμε με τις αθλητικές σου επιδόσεις, αλλά ομορφαίνεις και τις κερκίδες με τις αιθέριες παρουσίες που έρχονται για τα μάτια σου μόνο. (Τι να τους πει ο νέος δικηγόρος, ναι ο γιος του δικού μας δημοσιογράφου Γ. Ρούστα...).
Ζ.

Επί σκοπώ
* Ο Λαρισαίος φέρνει έναν καλό του φίλο στο σπίτι για δείπνο χωρίς να έχει ενημερώσει εγκαίρως τη γυναίκα του. Εκείνη του βάζει τις φωνές μπροστά στον φίλο του, που κάθεται αμίλητος σε μια γωνιά και ακούει.
- Μα τι κάνεις... Δεν έφτιαξα μαλλιά και μέικαπ, το σπίτι είναι άνω-κάτω, τα πιάτα άπλυτα στον νεροχύτη, εγώ είμαι ακόμη με τις πιτζάμες και τέλος πάντων δεν είμαι καμιά σκλάβα για να σας ετοιμάσω απόψε να φάτε. Αμάν πια... Γιατί τον κουβάλησες έτσι στο σπίτι;
- Γιατί; Διότι σκέφτεται να παντρευτεί και του έταξα μια δωρεάν επίδειξη.
Ζ.

 

 

 

NOSOKOMEIO.jpg

*OYTE παζάρι χθες έξω από το Πανεπιστημιακό, το αδιαχώρητο. Όχι, δεν προέκυψε κάποια επιδημία που έστειλε τόσο κόσμο στο νοσοκομείο, ούτε για τα απογευματινά χειρουργεία του Άδωνη πήγαν να πιάσουν σειρά. Απλώς εξελισσόταν άσκηση στο προαύλιο κι έτσι και το προσωπικό του Ιδρύματος υποχρεώθηκε να παρκάρει απ’ έξω.
Ζ.

 

 

 

MAMAKOS_1212.jpg

*ΑΡΧΙΣΕ να παίζει τη δική του μουσική στο Δημαρχείο ο Θαν. Μαμάκος.
Ζ.

 

 

 

TOYMPA2.jpg

* ΤΟ 24ο Δημοτικό Σχολείο εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην περιοχή της Τούμπας, όμως ο εξωτερικός χώρος είναι προβληματικός προς το παρόν. Κάθε φορά που βρέχει γεμίζει λάσπες και με δυσκολία οι γονείς αφήνουν τα παιδιά να περάσουν στο σχολείο με ασφάλεια.
Κ.Γ.

 

 

 

ORTHODOJIA.jpg

* ΕΚΔΗΛΩΣΗ αφιερωμένη στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή, ιδιαίτερα αυτή που λαμβάνει χώρα στην Αφρική, αλλά και στα αδέλφια Στεργιούλη, που κατάφεραν να χτίσουν ένα σχολείο στην Ουγκάντα. Δικαιολογημένα οι πρωταγωνιστές της βραδιάς χαμογελούν μαζί με τον Επίσκοπο Jinja Σιλβέστρο και τον π. Ραφαήλ του Αγίου Αχιλλίου.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass