ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2024 16:00
* ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ μεν απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έπαψε, όμως, να στέκεται στο πλευρό των διαδόχων τους στη Δημαρχία, ο πρώην αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας, σε ό,τι χρειαστεί. Εν προκειμένω, με την αντιπρόεδρο της Πινακοθήκης, Κατερίνα Κόσσυβα. Όχι, δεν απουσιάζει από δίπλα της ο σύζυγός της Απ. Σουρλαντζής, δικό του είναι το εικονιζόμενο μπουφάν. Ζ. * ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ μεν απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έπαψε, όμως, να στέκεται στο πλευρό των διαδόχων τους στη Δημαρχία, ο πρώην αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας, σε ό,τι χρειαστεί. Εν προκειμένω, με την αντιπρόεδρο της Πινακοθήκης, Κατερίνα Κόσσυβα. Όχι, δεν απουσιάζει από δίπλα της ο σύζυγός της Απ. Σουρλαντζής, δικό του είναι το εικονιζόμενο μπουφάν. Ζ.

Διαγώνισμα
* - ΒΓΑΛΤΕ όλοι από μια λαδόκολλα, θα γράψουμε πρόχειρο διαγώνισμα για την Τσικνοπέμπτη. (Στον ρυθμό των ημερών οι Λαρισαίοι).

***
* ΚΙ όλοι θα πάνε σήμερα να ξεσαλώσουν στο φαγητό, καθώς θα ξεκινήσει μια νηστεία που έτσι και αλλιώς δεν θα κάνουν.
***
* - ΒΡΗΚΑ τι να ντυθείς το καρναβάλι;
- Για πες;
- Θα βάλεις ένα πανί στο κεφάλι.
- Ε, και τι θα είμαι;
- Πανίβλακας.
Ζ.

Υπέροχες
* ΓΙΑ λίγες ημέρες ακόμα το χρώμα στην τσιμεντούπολη. Η πόλη με τις μανόλιες. Ανθισμένες στη σειρά. Για λίγο ακόμα στους κεντρικούς δρόμους. Η ομορφιά είναι τόσο εφήμερη...
Ζ.

Έτυχε
* - ΠΗΓΕ να τον δει ο Μητσοτάκης, έκρηξη για τον Ζελένσκι.
Σχολίαζαν χθες μετά το συμβάν στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Ε, πήρε τα ρίσκα του κι αυτός. Ας πρόσεχε...
- Μα τι του φταίει ο Μητσοτάκης... Πριν τον συναντήσει το έπαθε.
***
* - ΔΗΛΑΔΗ τώρα είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία; Τέτοια φάση, εναντίον του Πρωθυπουργού σου, δεν είναι καθόλου αστείο.
- Σε πόλεμο είμαστε εδώ και δύο χρόνια, όλη η Δύση.
Ζ.

Παράκαμψη
* Ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έστω τα μη κρατικά, κινείται στο όριο συνταγματικότητας, είπε ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, εννοώντας φυσικά εντός. Μα στο όριο;
***
* ΤΟ Σύνταγμα, πάντως, αυτό είναι, το θέλουμε; Είναι παλιό; Ν’ αλλάξει; Γιατί όχι, τόσες αναθεωρήσεις έχουν γίνει άλλωστε αυτά τα πενήντα χρόνια.
Με τον τρόπο που ορίζεται όμως. Είναι επικίνδυνο άμα παραβιάζεται με κόλπα, διότι τι άλλο μπορεί ν’ αλλάξει κάποιος ταχυδακτυλουργός; Το Πολίτευμα; Τι πειράζει, μπορεί να ειπωθεί και τότε... Τόσα χρόνια, αλήθεια, πώς δεν το σκέφτηκαν οι όποιοι κυβερνώντες να παρακάμψουν το άρθρο 16;
Αν το άλλαζαν σε διαδικασία αναθεώρησης ναι, η πλειοψηφία αποφασίζει. Έτσι, όμως, ακολουθούνται επικίνδυνες ατραποί, και σε καλό να βγει.
Ζ.

Γλίτωσαν
* ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ πτώση σημείωσαν οι κουτουλιές πάνω σε κολόνες από χρήστες κινητών κατά τη διάρκεια του μπλακάουτ στο Facebook και στο Instagram, όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταφέρει το «Βατράχι».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες χρήστες απέφυγαν για λίγες ώρες συγκρούσεις με κολόνες και ηλικιωμένους, να τους πατήσουν αυτοκίνητα και να πέσουν από γκρεμούς, καθώς αναγκάστηκαν να σηκώσουν τα κεφάλια τους από τα κινητά τους και να κοιτάξουν γύρω τους.
Μάλιστα, κάποιοι αναγκάστηκαν να μιλήσουν μετά από μήνες σε συμπολίτες τους χωρίς τη βοήθεια τσατ.
Σε απόγνωση, πάντως, βρέθηκαν εκατοντάδες Έλληνες ινφλουένσερς, αλλά και απλοί πολίτες που είχαν ινφλουένσερς στο χωριό τους, καθώς ήταν αδύνατο να ανεβάσουν σέλφι, φιλοσοφικά ρητά, φωτογραφίες με ηλιοβασιλέματα και σέλφι με φιλοσοφικά ρητά πάνω σε ηλιοβασιλέματα. (Μεγάλα ζόρια, χωρίς τις πρωτοτυπίες).
Ζ.

Δεν αντέχιτι
* ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, όμως, ανέκυψαν και στον κάμπο. Είναι ο K.Π. που περιγράφει την κατάσταση, χωρίς διερμηνέα.
- Στα καλά καθούμινα απομεινάμι μι του κινητό στα χέρια. Κόκπι του διαδίκτυου. Έπισι κι έβγαζι μούγκι μια τελεία να φέρ φούρλις σα σαλιά. Ήρθαν τα γραμμένα είπαν οι παλιότιρ... Άλλα καρτιρούσαμι, άλλα μας ήρθαν. Όσα φέρν η ώρα, δε ντα φέρν ου χρόνους...
***
* - ΚΑΛΑ ρά. Πώς ζούσαμι τόσα χρόνια χουρίς διαδίκτυου; Πίσου απ’ τουν πίσου ήμασταν. Καλά λεν ιτούτα είνι βάσανα κι όχι τα πιρασμένα. Έπριπι να βαρέσουμι απού χειρότιρα για να καταλάβουμι τι εχασάμι. Αντιξάμι πτώσεις κι πτώσεις κι επιπτώσεις, αλλά ιτούτην δεν αντέχιτι μι τίπουτας. Χουρίς ΠΑΣΟΚ ζούμι, χουρίς φεϊσμπούκ ούτι ώρα. Κια τα δυο τα ουργιζουμέστι κι όταν λειτουργούν, αλλά κι όταν ξιπατώνουντι.
***
* ΕΝ τέλει: Κατ’ καλά που πάλι η Ελληνίδα μπάμπου βρήκι του ιλιάτσ κι επανήλθι αγλήγουρα του φεϊσμπούκ κι η κανονικότητα.
Έχουμι κι δύσκολο τριήμερο μπρουστά μας. Τσικνουπέφ, γιουρτή τς Γνέκας κι Ψυχουσάββατου. Κανουνίστι, να πάρν ολ μιρίδιο...
Ζ.

Για ταχιά
* ΕΜΠΝΕΟΜΕΝΗ από τον ρυθμό, η Κ.Ψ. συστήνει:
- Μη ταραχεύισει ντιπ, τέρα ταχιά να φάτι τα κουψίδια να σας πιαστούν κι τηράτι καλά τς γνέκις, περιμέν να ξισαλόςν αυτήν ν μέρα’, γιουρτάζν ν’ ισότητα. Ιμένα μη είπι η άντραζμ που παέντς μαρή; Τούπα μη κρενς ντιπ, τώρα είμαστι ούλοι ίσια. Αχα αχα παλιουχαζιά, άμα μπουρείς κατούρα στουν τοίχου, έτσ είνι σν Ιλλάδα η ισότητα... (Για τυχόν μετάφραση σε κάποιον διπλανό και ίσως πιο τρανό).
Ζ.

Πολύ σκληρές
* ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ και οι Απόκριες, η Λαρισαία εξέφρασε επιθυμία.
- Πολύ θα ήθελα έναν χαλβά.
- Κανονικό ή για σχέση;
***
* ΟΙ φίλες της ήταν πιο σκληρές στις τοποθετήσεις τους.
- Μπορώ να σε φωτογραφίσω, καλέ, χωρίς ρούχα;
- Άμα δεν κρυώνεις, τι να πω, δεν έχω πρόβλημα.
***
* - ΧΘΕΣ, μανάρι μου, σε είδα στον ύπνο μου...
- Δεν ήμουν εγώ.
Ζ.

Μεταγραφές
* O Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις «πράσινες» μεταγραφές στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Έχει πάρει μολύβι και καταγράφει ο Χ.Ι. Ανακοίνωσε μετά άλλων τη Βούλα Πατουλίδου, πρώην υποψήφια νομάρχη με το ΠΑΣΟΚ το 2006 και εδώ και χρόνια αντιπεριφερειάρχη του Απ. Τζιτζικώστα.
Τον καθηγητή Σωτήρη Σέρμπο, ο οποίος ήταν σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022.
Επίσης, έχει ήδη ανακοινώσει τη «μεταγραφή» της πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ενώ επίκειται και η ανακοίνωση του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, ο οποίος έχει διατελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2012-14.
Και καταλήγει: Πάντως, ο Μητσοτάκης έχει ήδη ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεταγραφές Πασόκων. Πού να ανοίξει και η «μεταγραφική» περίοδος.
Ζ.
Χωρίς ρεύμα
* - ΕΦΤΑΣΑΝ στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά λεωφορεία, το έμαθε κι ο Τ.Ζ. στη Λάρισα, ο οποίος πληροφορήθηκε, επίσης, ότι λείπουν, όμως, οι φορτιστές τους.
- Το έμεινα από μπαταρία αποκτά πλέον νέο νόημα...
Ζ.

Αιφνιδίασε
* Η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ χαρακτηρίστηκε ως «αιφνιδιαστική» από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Και λογικό αφού αυτή η ενημέρωση στάλθηκε με το ανάλογο υλικό απ’ το πρωθυπουργικό γραφείο. Βέβαια, η αιφνιδιαστική επίσκεψη έγινε παρουσία δημοσιογράφων, οπερατέρ και φωτογράφων. Και με συνοδεία ιδιοκτητών, διευθυντών της επιχείρησης, συν οι υπουργοί και άλλοι ακόλουθοι.
(Αν συγκριθούν, πάντως, οι τιμές, φαίνεται πως όλα τα προϊόντα είναι σε προσφορά. Ναι, με τις τιμές του 2025).
***
* ΚΑΙ αίφνης ο Πρωθυπουργός το διέπραξε. Συστήνοντας σε γιαγιά, την οποία συνάντησε στο σούπερ μάρκετ: «Να αγοράσετε καλλυντικά, είναι φθηνότερα τώρα...».
(Τι άλλο να πάρει απ’ τα ράφια; Παντεσπάνι;).
Ζ.

Φιλοσοφημένοι
* ΤΑ είχαν φιλοσοφήσει οι ορεξάτοι νεαροί Λαρισαίοι.
- Οι 8 στους 10 που βλέπω στον δρόμο να πηγαίνουν για περπάτημα είναι χοντροί. Καλά κάνω και δεν πάω. Παχαίνει.
***
* - ΘΑ ήθελες να πάμε αύριο έναν όμορφο περίπατο πιασμένοι οι δυο μας χέρι-χέρι;
- Ναι, αλλά όταν φτάσουμε στην ταβέρνα θα μου το αφήσεις...
***
* - ΑΜΑ είσαι προνοητικός άνθρωπος, σκέφτεσαι σήμερα τι θα φας αύριο.
Ζ.

Στο περίμενε
* - ΤΟ ραντεβού για ραντεβού του ραντεβού.
Δεν το έκλινε στις διάφορες πτώσεις, σε κατάπτωση ήταν ο Λαρισαίος, περιέγραφε έξαλλος σχεδόν:
Είκοσι λεπτά, γεμάτα, αναμονή στη ρεσεψιόν, στη μοντέρνα υποδοχή της τράπεζας, που ανακαινίστηκε κι έγινε κούκλα, περιμένοντας εκεί στην ουρά να ζητήσεις ραντεβού για συναλλαγή.
Με σκοπό, όμως, μια υπόσχεση για ραντεβού, ότι δηλαδή θα σου τηλεφωνήσουν για να σου κλείσουν ραντεβού, όχι και για αμέσως, αργότερα, για κάμποσο καιρό μετά.
Και μια βδομάδα μετά, ακόμη να πάρουν, ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το πότε το ραντεβού.
Η τράπεζα δεν θέλει τους ανθρώπους, μόνο τα λεφτά τους.
Στο περίμενε και πάλι περίμενε, για συναλλαγή μικρή μεν, αλλά που δεν εξυπηρετείται από ΑΤΜ, αλλά ούτε και από e-banking... (Ούτε στη λίστα των χειρουργείων τέτοια αναμονή).
Ζ.

Υπό τον όρο
* ΞΕΚΙΝΟΥΝ ο μπαμπάς χελώνος, η μαμά χελώνα και το μικρό χελωνάκι να πάνε για πικνίκ στο βουνό. Παίρνουν από το σπίτι τους όλα τα απαραίτητα και τα κεφτεδάκια τους μαζί και μετά από 5 μέρες φτάνουν.
Κάθονται να φάνε, στρώνουν το τραπεζομάντηλο, βάζουν επάνω τα πιάτα και εκεί που ανοίγει η μαμά χελώνα το μπολ με τα κεφτεδάκια διαπιστώνει ότι δεν πήραν μαζί τους νερό. Το συζητάνε και αποφασίζουν να πάει το χελωνάκι πίσω στο σπίτι να φέρει νερό, αφού είναι πιο ελαφρύ και γρήγορο.
Συμφωνεί το χελωνάκι να πάει, υπό τον όρο να μη φάει κανένας από τα κεφτεδάκια μέχρι να γυρίσει κι εκείνο.
***
* ΜΕΤΑ από 8 μέρες, δεν είχε επιστρέψει ακόμη το χελωνάκι και λέει ο πατέρας.
- Εγώ πεινάω πολύ και θα φάω ένα κεφτεδάκι.
- Κι εγώ πεινάω, ας φάω και εγώ ένα, λέει η μαμά χελώνα και τσιμπάει και κείνη.
Τότε πετάγεται πίσω απ’ τους θάμνους το χελωνάκι φωνάζοντας.
- Έτσι είστε, ε; Καλά το είχα καταλάβει. Τρώτε τα κεφτεδάκια; Δεν πάω για νερό...
Ζ.

 

 

KAPETAN-XARAKOP.jpg

* Ο υπουργός Ν. Δένδιας κι οι στρατηγοί του στη Λάρισα. Κι οι δυο τους σε βηματισμό «...δύο στο δεξί».
Ζ.

 

 

PITA.jpg

* ΕΚΟΨΑΝ και βασιλόπιτα οι παραγωγοί του Δήμου Αγιάς στην αγροτική σύσκεψη της Τρίτης, όπου αποφασίστηκε να διεκδικηθούν δυναμικά αποζημιώσεις από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, ανάλογες με αυτές που οι συνάδελφοί τους στη γειτονική Μαγνησία για τα ίδια συμβάντα έλαβαν στο πιτς-φιτίλι. Οι ευχές, όμως, κατά την κοπή της πίτας να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημά τους μάλλον σε πρώτη φάση δεν έπιασαν, αφού ο ΕΛΓΑ με ανακοίνωσή του χθες το μεσημέρι, μέσω ΥΠΑΑΤ, τους ψαλίδισε το όνειρο. «Χρήματα θα δοθούν σε 2.224 στρέμματα, όπου εκτιμήθηκαν ζημίες της τάξεως 30-100%» τους ξεκαθάρισε και μάλλον σήμερα στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας διαφαίνεται... μάχη. Γιατί, όπως και να το κάνεις, είναι βαρύ να διεκδικείς χρήματα για το σύνολο των 14.500 στρεμμάτων μηλοκαλλιέργειας στην περιοχή της Αγιάς και άλλο να σου δίνουν για τα 2.224, κι αυτά... κουτσουρεμένα!!  
Ν.Γ.

 

 

THESSALIA.jpg

* ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ της γνωστής αλυσίδας στον θεσσαλικό κάμπο.
Ζ.

 

 

DENTRA1.jpg

* ΠΡΟΦΑΝΩΣ και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν άνθισαν τα δέντρα στην πόλη και δίνουν μια ωραία εικόνα που θαυμάζει ο καθένας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass