Ψιθυριστά και... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2024 14:30
* EINAI ο καιρός τους κι ο Β.Α. ήταν εκεί. Σαν νυφούλες στη σειρά, μεσ’ την ομορφιά. Ζ. * EINAI ο καιρός τους κι ο Β.Α. ήταν εκεί. Σαν νυφούλες στη σειρά, μεσ’ την ομορφιά. Ζ.

Πιο άνετα
* ΚΑΝΟΝΙΚΗ άνοιξη πια, κεφάτη και άνετη. Ε, ολίγον κυκλοθυμικός ο καιρός ενίοτε αλλά έτσι δεν είναι ο ανοιξιάτικος; Κεφάτος, με λιγότερη πίεση κι ο κόσμος, είναι και τα δύο αλλεπάλληλα επερχόμενα τριήμερα αργίας, Απόκριες και 25η, που βελτιώνουν τη διάθεση. Εν αναμονή διατελούντες...
***
* Ε, και μια εξαίρεση η χθεσινή ημέρα. Καθότι ως γνωστόν, η μόνη Δευτέρα που τραβάει είναι του σασμάν.
Ζ.

Γιατρέ μου...
* ΤΩΡΑ, με τις αλλαγές στα υγειονομικά, που θα ενταθεί και ο ιατρικός ανταγωνισμός, οι Λαρισαίοι προβλέπουν καινούργια σκηνικά.
- Τι κάνεις;
- Καλά γιατρέ μου...
- Ωραία, να περάσει ο επόμενος.
***
* - ΓΙΑΤΡΕ νομίζω ότι με πείραξε κάτι που έφαγα.
- Τι φάγατε;
- Σημειώνετε;
***
* - ΤΙ έχω γιατρέ;
- Δεν έχω ιδέα. Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. (Άντε, μέχρι να αποφοιτήσουν οι αστέρες της επιστήμης από τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά».)
Ζ.

Καμπάνες
* «ΕΙΝΑΙ και οι μυστικές ή κυλιόμενες όπως λέγονται δημοσκοπήσεις, που φτάνουν τις τελευταίες μέρες στο Μαξίμου. Και οι οποίες δεν έχουν και τα πιο αισιόδοξα μαντάτα για την κυβέρνηση.» Το «pontiki.gr» έχει πληροφορίες και μίνι ανάλυση: Γενικώς τα καμπανάκια για τη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών ηχούν. Και ηχούν, προειδοποιώντας για διαρροές προς και τις δύο κατευθύνσεις. Προς δεξιά λόγω του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. «Βοηθάει» και η εκκλησία σε αυτό. Προς τα αριστερά λόγω Τεμπών και ακρίβειας.
***
* ΠΑΛΙΑ, όταν ερχόταν καταστροφή στα χωριά, έτρεχαν και χτυπούσαν τις καμπάνες. Άγνωστο αν είναι η κυβέρνηση ακριβώς σε αυτό το σημείο. Αμφίβολο όμως αν υπάρχουν πολλοί στο Μαξίμου που θα αντιληφθούν έγκαιρα αν έρχεται το «κακό» και θα τρέξουν στο καμπαναριό.
***
* ΜΙΑΣ και ο λόγος για γκάλοπ, επιβεβαιώνεται η τάση που ενισχύει ελαφρά τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΠΑΣΟΚ και κάνει τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές ντέρμπι. Και επίσης ότι το ΚΚΕ μετά από μία περίοδο ανόδου, έχει μία ισχυρή ανάσχεση πλέον.
Ζ.

Η χλωρίδα
* ΣΕ κατάθλιψη φέρεται να έχει πέσει η μοναδική αμυγδαλιά της χώρας που δεν έχει φωτογραφηθεί από χρήστη των σόσιαλ μίντια για να την ανεβάσει στο Instagram και στο Facebook, σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Βατράχι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, το δέντρο περίμενε υπομονετικά τους Έλληνες που κατακλύζουν την άνοιξη την ύπαιθρο για να ανεβάσουν την ίδια ακριβώς φωτογραφία από ανθισμένη αμυγδαλιά στους λογαριασμούς τους στα σόσια λμίντια, αλλά μάταια. «Δηλαδή άδικα άνθισα; Εμένα δεν θα με ανεβάσει κάποιος σε στόρι μαζί με κάποιο φιλοσοφικό ρητό για το νόημα της ζωής ή με στίχο του Λειβαδίτη;» φέρεται να δήλωσε ταραγμένη.
Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοια τραγική κατάσταση βρέθηκε πριν από μερικούς μήνες ένα πεσμένο φθινοπωρινό φύλλο, το οποίο ήταν το μόνο σε όλη τη Ελλάδα που δεν φωτογραφήθηκε από χρήστη σόσιαλ μίντια, αναδεικνύοντας έτσι με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χλωρίδα της χώρας μας.
Ζ.
Στα τυφλά
* ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ να αφήσετε τον Πύργο Ελέγχου και τους πιλότους χωρίς ραντάρ και λειψές ραδιοεπικοινωνίες, επισημαίνει απηυδυσμένος ο μηχανοδηγός Α. Στ. μετά και το πολιτικό συμπέρασμα για τα Τέμπη. Δοκιμάστε να αφήσετε το Λιμεναρχείο και τους καπετάνιους χωρίς ραντάρ και σόναρ. Δοκιμάστε έστω να αφήσετε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη χωρίς φωτεινούς σηματοδότες στους δρόμους. Και πείτε επιπλέον σε όλους αυτούς να τηρήσουν κανονισμούς του 1950.
***
* ΤΟ συμπέρασμά του; Όσοι ασπάζεστε τη θεωρία του μοναδικού ανθρώπινου λάθους, σας λυπάμαι και σας εύχομαι να είστε πάντα τυχεροί στη ζωή σας. (Πάμε κι όπου βγει, η μέθοδος...)
Ζ.

Χωρίς...
* ΚΑΛΑ η τηλεδιοίκηση, είναι γνωστό πια, παρά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις των υπουργών τότε, αμέσως μετά την τραγωδία. Αλλά κι οι οθόνες;
Εδώ και μήνες, λέει, δεν υπάρχει και πάλι πληροφόρηση από οθόνες, για τις αφίξεις-αναχωρήσεις τρένων στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας. Δεν λειτουργεί, τίποτα. Μόνο η ειδοποίηση από τα μεγάφωνα, λίγο πριν φτάσει το τρένο. Να έχει σχέση με τα συστήματα του ΟΣΕ που τέθηκαν off λόγω Ντάνιελ; Στον Σταθμό της Αθήνας πάντως η πληροφόρηση από τις οθόνες λειτουργεί κανονικά. Και παλιότερα υπήρχε το ίδιο πρόβλημα στη Λάρισα, όμως τελικά το σύστημα επαναλειτούργησε.
Ζ.

Τα ξέρει όλα;
* ΣΤΑ συνήθη μπλεξίματα με το γυναικείο φύλο οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Φορούσε τιγρέ κολάν με λαχανί φωσφοριζέ μπλουζάκι και του είπε «δεν είσαι του γούστου μου». Πολύ ανακουφίστηκε ο άνθρωπος μ’ αυτό που άκουσε, πάρα πολύ...
***
* - ΤΗΣ είπα πως αν συνεχίσει έτσι θα δει έναν άλλο Γιάννη...
- Και, τι έγινε;
- Γνώρισε έναν Γιάννη από τη δουλειά και είναι μ’ αυτόν τώρα.
***
* - ΚΑΛΑ, που ήσουνα μέχρι τέτοια ώρα;
- Σ’ ένα μπαρ μ’ έναν φίλο.
- Άστα αυτά αγόρι μου, τα ξέρω όλα,
- Ωραία τότε. Ποια είναι η πρωτεύουσα της Παραγουάης;
Ζ.

Συριζοκάλπες
* ΠΑΛΙ καλά, λένε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, όπου την Κυριακή ψήφισαν 900 άτομα για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής. Τον περασμένο Οκτώβριο, τότε που βγήκε πρόεδρος ο Στ. Κασσελάκης είχαν ψηφίσει πάνω από 2.000 και παλιότερα με Τσίπρα ακόμη περισσότεροι. Πάλι καλά, συγκρίνοντας με τα ποσοστά συμμετοχής σε άλλες περιοχές, η Λάρισα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση λένε. Βέβαια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετράει στο νομό, μετά τις αποχωρήσεις και το ξεσκαρτάρισμα στα μητρώα, πάνω από 2.800 μέλη, τυπικώς εγγεγραμμένα αλλά πόσοι είναι ενεργοί; (Η αποστασιοποίηση έπληξε και την πάλαι ποτέ πανίσχυρη οργάνωση της Ελασσόνας, των 400 μελών. Τώρα τρεις 40άδες στην κάλπη.)
***
* ΤΟΝ επικεφαλής της προηγούμενης Ν. Ε. , τον γεωπόνο Παν. Καλογιάννη, ο οποίος λογικά θα είναι ξανά συντονιστής της, τον ψήφισαν πάνω από 1 στους 3 καθώς έλαβε 340 σταυρούς, μακράν πρώτος στην κατάταξη, ο δεύτερος, ο Απ. Πέκας, στα επίπεδα των 220 σταυρών. Πενήντα-πενήντα η ποσόστωση των δύο φύλων στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν άλλαξε κάτι, σε πιο προωθημένο στις νέες συνθήκες, με τον νέο πρόεδρο. Δώδεκα οι άνδρες και έντεκα οι γυναίκες στην 23μελή Νομαρχιακή, οι 10 απ’ αυτές εκλέχθηκαν λόγω της ποσόστωσης, μόνο η Άννυ Ψάρρα βγήκε στα ίσια, 5η στη σειρά μεταξύ των ανδρών, μάλλον θα αναδειχθεί αναπληρώτρια συντονίστρια.
Ζ.

Διαφορετικό
* ΑΛΛΟ κόμμα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο που από όσους μετείχαν στη Νομαρχιακή επί Β. Ζωγράφου, πριν μερικούς μήνες δηλαδή, στη νεοεκλεγείσα μπορεί να δει κάποιος μόλις 3 άντε 4 εξ αυτών. Οι υπόλοιποι όλοι τους νεοείσακτοι, οι περισσότεροι μάλλον άγνωστοι, χωρίς παρελθόν ή ιδιαίτερη δράση. Κι ακόμη πιο άγνωστοι όσοι επιστρατεύτηκαν για τις συντονιστικές επιτροπές των κατά τόπους οργανώσεων, εκεί δεν έγινε καν ψηφοφορία καθώς οι υποψήφιοι ήταν το πολύ όσοι προβλέπονταν να εκλεγούν ή και λιγότεροι. Διαφορετικοί και στην πλειοψηφία τους όσοι έσπευσαν να ψηφίσουν. Στο Επιμελητήριο της Λάρισας, όπου και οι κάλπες, εθεάθησαν να προσέρχονται και ολόκληρες οικογένειες μελών.
Αλλά σάμπως και σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έτσι δεν γίνεται; Μετά συζύγων και τέκνων στο κόμμα...
***
* ΕΝΑΣ ο βουλευτής του κόμματος στη Λάρισα, ανταγωνισμός δεν υπήρχε, μπορεί και να μην ασχολήθηκε το γραφείο του Β. Κόκκαλη. Πάντως οι δικοί του-δικοί του, ούτε πολλοί είναι στη νέα Νομαρχιακή, μήτε καλά πήγαν σε σταυρούς όσοι εκλέχθηκαν.
Ζ.

4+3
* - ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ο Ολυμπιακός, αναμφιβόλως...
Παραξενεμένοι κοίταζαν χθες τον γαύρο στην παρέα, τον περίμεναν απελπισμένο.
- Ε πως... Από 1-4, σε τέσσερις μόλις μέρες, κατέβασε το σκορ της ήττας στο 1-3.
- Ε ναι, τι είναι 7 γκολ, παλιά τα είχε φάει σε ένα μόνο ματς.
Ζ.

Μεγέθη
* ΣΕ φιλοσοφικές περιπέτειες τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Υπάρχει άνθρωπος που δεν τραβάει μια πατάτα πριν δαγκώσει την πρώτη μπουκιά από το πιτόγυρο;
***
* - ΠΕΣ να φέρουν και μια ποικιλία.
- Σε τι πιάτο;
- Δορυφορικό.
***
* - ΟΛΕΣ οι πίτσες είναι ατομικές, αν προσπαθήσεις αρκετά όλες γίνονται.
Ζ.

Για την Παλαιστίνη
* «ΟΞΥΜΩΡΟ να είναι; Ειρωνεία της τύχης να είναι;» αναρωτιέται ο Γ. Ο.: Στη Λάρισα, αλλά και σε άλλες πόλεις υπάρχει οδός «Παλαιστίνης». Όταν δόθηκε το όνομα, αφορούσε πιστεύω το διωκόμενο έθνος των Ισραηλιτών. Τώρα; (Τώρα μπορεί να εμφανιστεί κάνας ξύπνιος και να ζητήσει αποκαθήλωση των πινακίδων.)
Ζ.

«Χαμένη» πλατεία
* ΜΕ αφορμή το σχόλιο για την πλατεία 23ης Οκτωβρίου 1944, που κανείς δεν τη θυμάται κι όλοι τη λένε πλατεία Σταθμού, ο Π. Δ. μιλάει και για μια άλλη «χαμένη» πλατεία. Την πλατεία Μελίνας Μερκούρη, που βρίσκεται απέναντι από το κληροδότημα Ροδόπουλου στη συνοικία Αβέρωφ. Ονομάστηκε έτσι το 1994, μετά τον θάνατό της σπουδαίας Ελληνίδας, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Τριάντα χρόνια μετά κανείς δεν το θυμάται.
Ζ.

Δεν είχε
* - ΑΣΕ ρε φίλε, μ’ αυτά που έχω δεν έπρεπε να πιώ τόσο πολύ...
Κατηφής ο νεαρός Λαρισαίος, έλεγε τον πόνο του στον σερβιτόρο.
- Δεν πειράζει ρε συ, τόσα ακούμε κάθε βράδυ εδώ στο μπαρ που δουλεύουμε. Έλα πες μου τι έχεις...
- Πέντε ευρώ μόνο.
Ζ.
Γκαντεμιές
* ΜΙΑ ελπίδα είχαμε να πάρει ο Έλληνας Γιώργος Λάνθιμος κανένα Όσκαρ, να ‘χουμε κι εμείς να χαιρόμαστε για το πατριωτάκι μας, και χθες πήγε και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» με ανάρτησή του ο... Μητσοτάκης!
Η πλάκα είναι πως ο Πρωθυπουργός συχνά αυτοτρολάρεται για την γκαντεμιά του, οπότε απορούμε γιατί δεν ευχήθηκε τα καλύτερα στους... ανταγωνιστές του Λάνθιμου, να τελειώνουμε μια και καλή με δαύτους...

Αχιλλέας και Αλέκος
* ΕΙΔΗΣΗ από το διαδίκτυο τον Δεκαπενταύγουστο του 2021:
«Ο Μπέος χτύπησε τον Κούγια στη Σκιάθο. Τον μήνυσε ο ποινικολόγος.
Ο Αλέξης Κούγιας καταγγέλλει ότι τον χτύπησε στο κεφάλι ο Αχιλλέας Μπέος και πως τον ακινητοποίησαν «δύο μπράβοι» του δημάρχου Βόλου. «Δεν χρειάζομαι μπράβους για να δώσω δυο χαστούκια στον Αλέκο» λέει ο Αχιλλέας Μπέος».
Και η χθεσινή ανακοίνωση του Μπέου, ο οποίος χρειάστηκε τις νομικές υπηρεσίες Κούγια:
«Η συνεργασία μας με τον κ. Κούγια έγινε για συγκεκριμένο λόγο και με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της ομάδας μας από τον πόλεμο που δέχεται. Επειδή ακριβώς θεωρούμε ότι οι νομικές του ικανότητες μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες στον αγώνα μας».
Αααα, ώστε τώρα τον θυμηθήκαμε τον θείο... Αλέκο Δήμαρχε.
Αμφιβάλλει κανείς ότι έχουμε το πιο... διασκεδαστικό ποδόσφαιρο του κόσμου;
Ο Λαρισαίος ΔΑΠίτης
* ΕΝΑΣ από τους βασικούς ομιλητές στην κεντρική συνδιάσκεψη της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, με θεματική τα «Μη κρατικά πανεπιστήμια, μια αναγκαία μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση», ήταν και ο Λαρισαίος Γιάννης Ολύμπιος.
Ως πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και υπεύθυνος της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου, δήλωσε «πραγματικά υπερήφανος που είναι μέλος μιας παράταξης που πρωτοπορεί από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της. Που στηρίζουμε ένα κόμμα που συνεχώς ακούει τις προτάσεις μας, τολμάει να κάνει μεταρρυθμίσεις σπάζοντας στερεότυπα δεκαετιών και που όλα αυτά αποβλέπουν σε μια Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα άλλο σύγχρονο κράτος.
Σε μια Ελλάδα που αγαπάει τα παιδιά της και θέλει να δημιουργήσει ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον».
Γ.Ρ.

Προϋπολογισμός
* «ΔΥΣΤΥΧΩΣ δικαιώθηκα». Αυτό φέρεται να δήλωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που συνεδρίασε την Παρασκευή, μετά την ακυρωτική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Λαρισαίων ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος.
Ο κ. Αδαμόπουλος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει επισημάνει τη λανθασμένη τακτική που ακολούθησε η νέα Δημοτική Αρχή, η οποία έφερε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού την τελευταία μέρα της προθεσμίας 29/2/24, ενώ την επέκρινε γιατί δεν χρησιμοποίησε τους κωδικούς που είχε, με αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη να ανάψει «κόκκινο» και πολλοί προμηθευτές να μείνουν απλήρωτοι. «Τα οικονομικά δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά συγκλήσεων. Εσείς για επικοινωνιακούς λόγους επιλέξατε το πρώτο» είχε δηλώσει ο κ. Αδαμόπουλος, ενώ, αντιθέτως, οι διορθώσεις που έγιναν την Παρασκευή για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της Αποκεντρωμένης αποτέλεσαν πεδίο συνέργειας.
Γ.Ρ.

 

 

KERI.jpg

* ΑΝΑΒΟΥΝ κεράκι Χρ. Κέλλας και Μ. Χαρακόπουλος. Ευρωεκλογές έρχονται...
Ζ.

 

 

 

KOLONA.jpg

* ΝΕΑΡΟΙ που κυκλοφορούν τα βράδια στη Ν. Σμύρνη καταστρέφοντας ότι βρουν, επελήφθησαν τώρα της κολώνας φωτισμού ακριβώς στην είσοδο του 11ου Δημοτικού Σχολείου, ξεγυμνώνοντας τα καλώδια. Να γίνει κάνα κακό με κάποιο μικρό παιδί... Κι η αστυνομία; Τα συνήθη, πουθενά.
Ζ.

 

 

 

PODHLATODROMOS.jpg

* O Λαρισαίος Γ. Σ. ανακάλυψε τον υπέροχο ποδηλατόδρομο της οδού Καβάφη. Όταν οι αρμόδιοι σέβονται τη φύση...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass