ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 17:11
 * Η νύφη έσυρε τον χορό και παρέσυρε τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμά Ρετσιάνη, αλλά και τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Ευάγγελο Παπαλέξη... Έτσι για την τήρηση της τάξης... * Η νύφη έσυρε τον χορό και παρέσυρε τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμά Ρετσιάνη, αλλά και τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Ευάγγελο Παπαλέξη... Έτσι για την τήρηση της τάξης...

Των ημερών
* ΞΕΚΙΝΗΣΕ η Τρελή Αποκριά... Θα είναι κι ο καιρός καλός, όσο για την αστάθεια που προβλέπουν για την Κυριακή, δεν θα το επιτρέψει ο Διόνυσος να βρέξει στις παρελάσεις του Καρναβαλιού.

* * *
* ΧΘΕΣ, Παρασκευούλα ζάχαρη Παρασκευούλα ταραμοσαλάτα. Και τα συναφή δηλαδή και τις ημέρες που ακολουθούν.
* * *
* ΟΣΟ για τους μασκαράδες...
- Ορισμένοι καλά θα ήταν να ντυθούν άνθρωποι. Έτσι, για την εμπειρία.
- Κάποιοι άλλοι, αρμόδιοι εν γένει, καλά θα ήταν να πάψουν να πετάνε χαρταετό, όλες τις υπόλοιπες ημέρες.
Ζ.
Βορειοελλαδίτες
* ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ αντιπολίτευση ο Βελόπουλος στη Βόρεια Ελλάδα; Έτσι λέει ότι λένε οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Και σε λιγότερο από τρεις μήνες έχουμε εκλογές. Η ΝΔ λένε κοντά στο 25%, η ΕΛ.ΛΥ. στο 14 κι όλοι οι υπόλοιποι μονοψήφιοι. Νέο σκηνικό... (Η Λάρισα δεν υπάγεται στη Β. Ελλάδα, συνορεύει όμως).
Ζ.
Καμιά τυχαία;
* ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σοκαριστική τοποθέτηση της Ευρωπαίας αρχεισαγγελέως κατά της διαφθοράς. Εκθέτει την κυβέρνηση ανεπανόρθωτα. «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη», δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι, για την έρευνα σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών. (Βαλτή θα είναι αυτή η Ρουμάνα, δεν μπορεί...)
* * *
* ΕΙΠΕ και για τη διαβόητη σύμβαση 717 στον σιδηρόδρομο, με χρηματοδότηση της Ε.Ε. άρα έχουν λόγο και αυτοί, τονίζοντας πως: «Εάν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί». Μάλλον ο σταθμάρχης θα είναι που δεν έκανε το έργο...
* * *
* ΚΑΙ ποια είναι αυτή που θίγει τη χώρα, τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, ακόμη και τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών τόλμησε να θίξει... Η πενηντάχρονη δικαστικός ήταν πριν αρχεισαγγελέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ρουμανίας, επί πενταετία, σπουδαία εμπειρία θα απέκτησε ειδικά εκεί, με τόσα που ακούγονται, η οποία απολύθηκε με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, άλλο παράσημο για εκείνη αυτό, πριν την αρπάξουν οι Ευρωπαίοι. Σε δημοσκόπηση λοιπόν, το 2015, είχε προκύψει ότι ένα υψηλό ποσοστό, το 60% των Ρουμάνων, εμπιστεύεται την εισαγγελία της Λάουρας Κοβέσι, σε σύγκριση με το 61% για τη Ρουμανική Εκκλησία και μόνο το 11% για το Κοινοβούλιο της χώρας.
Ζ.
Στα καστανόμηλα
* «ΚΑΤΙ θέματα στο μεταξύ έχουν προκύψει στην κυβέρνηση, τα οποία απασχολούν έντονα το Μαξίμου και λογικά». Να που η υπόθεση με τις διαφορές στα καστανόμηλα Κισσάβου-Πηλίου, έφτασε και στην Αθήνα, στα κεντρικά κλιμάκια. Μόνο μαντεψιάδεν έκανε ο ‘’Κάλχας’’ χθες στο ‘’Ποντίκι’’: Βλέπετε δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο οι βουλευτές μίας περιοχής να είναι έξαλλοι με έναν υφυπουργό για κάποιες επιλογές του. Ο λόγος για τη Θεσσαλία και γαλάζιους βουλευτές, που εκλέγονται σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο. Τον κατηγορούν ότι έσπευσε κι έδωσε αποζημιώσεις πρώτα στους παραγωγούς του νομού του, τη Μαγνησία. Πλήρωσε, λένε, ακόμα και για μήλα που είχαν ήδη πουληθεί, μόνο κατεστραμμένα δηλαδή δεν ήταν.
Και βέβαια, «έριξε» τους άλλους νομούς για χάρη του δικού του. Ωραία, έξυπνα φιντάνια, βγάζουν εκεί στον Βόλο, όπως φαίνεται...
Ζ.
Όλα είναι σχετικά
* ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ζητήματα της καθημερινότητας στη συντροφιά των Λαρισαίων.
-Πώς λέγεται ο δρόμος που μένεις;
-Είναι η Κωστή Παλαμά, στο 3 μένουμε.
Και τι διεύθυνση σημείωσε το αστροπελέκι; 20ή Παλαμά 3.
* * *
* - ΤΙ είναι η θεωρία της σχετικότητας; Να ένα παράδειγμα: Από το σπίτι στο τσιπουράδικο χρειάζεσαι 5 λεπτά. Από το τσιπουράδικο στο σπίτι 1 ώρα και 35 λεπτά.
* * *
* - ΘΕΛΩ να μου δώσεις το τηλέφωνό σου...
- Εντάξει, αλλά πού θα με βρίσκουν μετά;
* * *
* - Η άλλη απέναντι μου κουνούσε νευρικά το χέρι να κάνω πίσω για να περάσει. Εντάξει κοπέλα μου θα κάνω, αλλά και εσύ μην είσαι νευρική όταν μπαίνεις σε μονόδρομο...
Ζ.
Υπάρχει συνέχεια
* ΕΝΑ μεγάλο χωριό η Λάρισα, τα χρόνια περνούν, οι γενιές αλλάζουν, τα ονόματα των κατοίκων της τα ίδια. Ενδεικτικό το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’Κήρυξ’’, από το 1937, που αναδεικνύει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.
Ὑπὸ του Δικαστηρίου των ἐν Λαρίσῃ Πρωτοδικών έκληρώθησαν χθὲς ὡς ἐνορκοι διὰ τὰς δικασίμους τοῦ Κακουργιοδικείου κατὰ τὸν προσεχή μὴνα οἱ κάτωθι:
1ον Δωδεκαήμερον
-Τακτικοί: Αναστ. Κουτσοκώστας, Κ. Ζυγόπουλος, Ν. Κουκούλης, Ιππ. Κουτσίνας, Αστ. Δημητρακόπουλος, Ευάγ. Αναγνωστόπουλος, Γ. Δημητρακόπουλος, Γ. Κέλλας, Θ. Καποδίστριας, Χρ. Γαργάλας, Σωκ. Ναός, Γ. Μαλάκης, Β. Κυλικᾶς, Δ. Κυριαζής, Θ. Μούτσιας, Ν. Αλέκου, Β. Κούτρας, Μ. Καγκάς, Αν. Δαλαμπύρας, Χρ. Οικονομίδης.
- Αναπληρωματικοί: Στέφ. Παππάς, Χρ.Σαρμουσάκης, Ιωάν. Σηλυβρίδης, Κ.Ρούντος, Πανταζής Μουλούλης, Χρ. Βαίτσης, Αλέξ. Νάνης, Ευάγ. Γαλάνης, Αλκιβ. Χατζηγιάννης και Θ. Τσιρόπουλος.
* * *
* ΚΑΙ: 2ον Δωδεκαήμερον
- Τακτικοί: Θωμά, Λαγαρίας, Μιχ. Σάπκας, Εύθ. Γκόλτσος, Αθ. Πιπινόπουλος Γ. Συράκης, Ευστρ. Βαλάκης, Ιωάν. Αλεξάνδρου, ᾿Αθ. Ζουναλῆς, Νικ. Τσούρος, Γ. Φυλακτός, Χρ. ᾿Αλλαμανής, Ιωάν. Χατζηγρίβας, Γ. Τζιοβαρίδης, Δημ. Δημητριάδης, Θ. ‘Αξενίδης, Ν. Τουφεξῆς, Μιχ. Χατζηστεργίου, Ιωάν. Τζίκας, Χρ. Δράκος καὶ Χρ. Παναγιούλας.
- Αναπληρωματικοί: Ι. Χαλκιᾶς, Γ. Χριστιανός, Αλέξ. Καρανίκας, ‘Αθ. Αγγελάκης, Χαράλ. Βοζίκας, Δ. Λαγαρίας, Δημ. ᾿Επιτρόπου, Περ. Γαρδίκης, Ν. Ματούσηςκαὶ Κ. Κραχτόπουλος.
Ζ.
Πάντα με τρία
* «ΦΕΥΓΩ, σας χαιρετώ και αποχωρώ», είπε ο πληθωρικός Ομορφοχωρίτης αντιπεριφερειάρχης. Ο οποίος βρέθηκε όπως πάντα μπροστά-μπροστά, ακόμα κι όταν ο χάρος κάλεσε την κλάση του. Κι επειδή η υπόθεση ήταν πάρα πολύ σοβαρή, ο Γ. Λαδόπουλος, πρόσθεσε άλλη μια τριπλέτα συνωνύμων προς εμπέδωση. «Αποσύρομαι, εγκαταλείπω οριστικά, σας αποχωρίζομαι». (Και δεν θα ήθελε να στενοχωρηθούν οι φίλοι του, επ’ ουδενί).
Ζ.

Αγροτοαθλητικά;
* ΚΑΙ μέσα στα υπόλοιπα βάσανα, συνεχίζονται και τα υπονοούμενα νεοδημοκρατικών αθηναϊκών εφημερίδων.
Για εταιρεία που κάνει ‘’χρυσές δουλειές’’ με το Δημόσιο, στα αγροτοαθλητικά, σύμβουλοι, προγράμματα κ.λπ. Πώς γίνεται ο συνδυασμός δραστηριοτήτων; Μα άμα αλλάζει κάποιος υπουργός πόστο, αναλόγως θα κινείται και αυτή... (Φυσικά δεν εννοούν την ποδοσφαιρική ομάδα Παναγροτικός Νίκαιας, που τα συνδυάζει στον τίτλο της).
Ζ.
Χιουμορίστες
* ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ νεαρών Λαρισαίων που ειδικεύονται στο χιούμορ.
- Μικρό δαχτυλάκι του ποδιού λέγεται το όργανο που ανιχνεύει έπιπλα στο σκοτάδι.
* * *
* - Ο άλλος πήγε να ανάψει τσιγάρο στο βενζινάδικο και του λέει ο υπάλληλος, μην το ανάψεις αδερφέ γιατί θα μας αναγνωρίσουν από τους αριθμούς πλαισίου.
* * *
* - ΜΗΝ τρως τα λεφτά σου...
-Μα δεν τα τρώω...
-Και τι έκανες;
-Τα ήπια.
* * *
* - ΘΕΛΩ ένα παιδί από σένα μωρό μου...
- Αύριο θα σου φέρω ένα απ’ τα τρία που έχω σπίτι.
Ζ.
Έγιναν θαύματα
* Η βραδιά των θαυμάτων για το ποδόσφαιρο που παίζεται στην Ελλάδα. Έγιναν μαγικά πράγματα, έβγαζαν τα γκολ σαν ταχυδακτυλουργοί απ’ το καπέλο. Εντάξει δεν ήταν και τίποτα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια, η Ντιναμό και η Μακάμπι, ωστόσο τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων και η κατάσταση του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού δεν προϊδέαζαν για τα θαυμάσια αποτελέσματα με τις εκπληκτικές ανατροπές. Ειδικά με τον καταθλιπτικό Ολυμπιακό, που είχε φάει 7 γκολ σε δύο παιχνίδια μέσα σε τέσσερις μέρες, κανένας δεν περίμενε ότι θα μεγαλουργήσει με τους Ισραηλινούς. Το 6+5, 11 γκολ ελληνικών ομάδων σε μια βραδιά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν έχει ξαναγίνει. (Τόσο που κάποιος οπαδός είπε να οριστεί η 14η Μαρτίου εθνική ποδοσφαιρική γιορτή).
* * *
* ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ πάντως και η οπαδικότητα με τα περίεργα που τη συνοδεύουν. Η αθλητική εφημερίδα ‘’Αθλητική Ώρα’’, ΑΕΚτσήδικων φρονημάτων, ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα για τους θριάμβους των άλλων. Μεγάλο πρωτοσέλιδο χθες, υμνώντας άλλη μια φορά τον προπονητή της ομάδας Αλμέιδα, που το αξίζει ο άνθρωπος. Και κάτω χαμηλά απλώς μια γραμμούλα και μάλιστα απίστευτη. «Μετά την ΑΕΚ, και ο ΠΑΟΚ, τσάκισε (5-1) και απέκλεισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ». Μετά την ΑΕΚ που είχε αποκλείσει πέρυσι τους Κροάτες, με 2-2 και 1-2. Μετά, είπαμε...
* * *
* ΣΚΗΝΕΣ από τα Προσεχώς περιγράφει ο Καρδιτσιώτης Θ.Κ.: Με γκολ του Ρέτσου με καρφωτή κεφαλιά στο 88’ ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει την Άστον Βίλα στη ρεβάνς του Μπέρμιγχαμ κι αφού είχε επιβληθεί με 1-0 στο Καραϊσκάκη παίρνει την πρόκριση στον τελικό. Εκεί τον περιμένει ο ΠΑΟΚ, που στην Τούμπα επικρατεί στα πέναλτι της Φιορεντίνα κι αφού τα δύο ματς είχαν τελειώσει ισόπαλα 0-0. Το τελευταίο πέναλτι το εκτελεί ο Σαμάτα που γλιστρώντας στέλνει τη μπάλα στο «Γ». (Κι εκεί πάνω ξύπνησε...).
Ζ.
Τον λησμόνησε
* - ΓΙΑΓΙΑ; Τι θα πει εραστής;
Η μικρούλα Λαρισαία εγγονή είχε απορίες.
- Εραστής παιδί μου σημαίνει...
Πετάγεται η γιαγιά απ’ την κουνιστή πολυθρόνα και τρέχει όσο πιο γρήγορα γίνεται στο υπόγειο. Με γρήγορες κινήσεις βγάζει το σεντόνι που καλύπτει μία παλιά μασίφ δίφυλλη ντουλάπα, την ξεκλειδώνει γρήγορα, την ανοίγει και πέφτει ένας σκελετός...                  

Ζ.

 

4η Νομική;

*ΠΑΕΙ καιρός, από την πολυσυζητημένη «μεταρρύθμιση» Γαβρόγλου που είχαμε να συζητήσουμε για την ίδρυση νέων σχολών και δη για την ίδρυση νέας Νομικής Σχολής.
Παρά τον κορεσμό του κλάδου και την ανεργία των αποφοίτων, παρά τις επισημάνσεις των δικηγόρων ότι ως χώρα και σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερο πληθυσμό, εμείς διαθέτουμε υψηλότερο αριθμό δικηγόρων ανά αριθμό κατοίκων, ο κ. Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προτείνει την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Την τέταρτη δηλαδή αριθμητικά, μετά από αυτές του Καποδιστριακού, του Αριστοτελείου και του Δημοκρίτειου. Πρόβλεψη που καταργήθηκε από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.
Προχθές λοιπόν σε ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κατατέθηκε ως «καινοτόμα» η πρόταση για ίδρυση Νομικής Σχολής στον Βόλο, πρόταση που «θα δημιουργήσει νέες συνθήκες και προοπτικές εξέλιξης για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».
«Το επόμενο διάστημα» διαβάζουμε σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου «θα υπάρχει η ευκαιρία το θέμα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να αναζητηθούν οι σχετικοί πόροι και η πρόταση να πέσει στο τραπέζι με επίσημο τρόπο».
Κατά πώς φαίνεται, ως χώρα δεν έχουμε σωτηρία...
Β.Κ.

 

--------

 

KELLAS.jpg*ΣΤΗ Λάρισα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης, δεν θα μπορούσε να μη βρεθεί δίπλα του, να τον υποδεχθεί ο Χρ. Κέλλας.
Ζ.

 

 

DYO.jpg* ΕΙΣΤΕ κουκλάρες κι οι δύο, τέλεια κορμιά, έγραψε ο άλλος κάτω από την ανάρτησή της. (Ναι, κι αυτός ο γάτος ψηφίζει...).
Ζ.

 

DONTI.jpg*ΚΑΠΩΣ έτσι είναι να πίνεις καφέ με τραπεζίτη.
Ζ.

 

 

APOKRIES.jpg* ΑΠΟΚΡΙΕΣ στη δεκαετία του ‘50, μας θυμίζει ο Σ.Μ. στην ταβέρνα - παντοπωλείο των αδελφών Δημητρίου και Κωνσταντίνου Μπαρμπούτη (Πανός 9 - Παλιά Χασάπικα). Εικόνα και ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Χαλβάς, τουρσί, σκληρός χαλβάς για «χάσκα», ταραμοσαλάτα κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass