ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2024 14:40
* ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ live στο γραφείο του, αλλά και περιφερειάρχης, πίσω, σε κάδρο ταυτοχρόνως. Έτσι, άμα απουσιάζει κάποια μέρα, θα τον αντικαθιστά ο άλλος απ’ τον τοίχο. Ζ. * ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ live στο γραφείο του, αλλά και περιφερειάρχης, πίσω, σε κάδρο ταυτοχρόνως. Έτσι, άμα απουσιάζει κάποια μέρα, θα τον αντικαθιστά ο άλλος απ’ τον τοίχο. Ζ.

Καιρός τους
* ΘΑ έρθουν και τα χελιδόνια όπου να ‘ναι,

μαζί με την άνοιξη. Ή μήπως ήρθαν κιόλας… Σάμπως πού να τα δει κάποιος μέσα στην τσιμεντούπολη…
Ζ.

Απορίες και ιδέες
* ΕΙΝΑΙ απλή η απορία της Π.Λ.
- Δηλαδή για να καταλάβω, βρε παιδιά, οι γιατροί που δεν φτάνουν το πρωί για τα χειρουργεία, θα κάνουν και το απόγευμα; Αν αυτό ισχύει, γιατί δεν τους πληρώνει υπερωρίες το κράτος και να μη χρεώνεται ο ασθενής; Αυτό δεν γίνεται σε όλες τις δουλειές, όταν υπάρχει φόρτος εργασίας και ο εργοδότης δεν θέλει να προσλάβει επιπλέον προσωπικό;
***
* Ο Α.Χ., όμως, είχε λαμπρή ιδέα.
Η Δημόσια Υγεία, όπως και η Δικαιοσύνη, είναι υποστελεχωμένες. Λέτε να δούμε και απογευματινά δικαστήρια; Θέλεις επιτάχυνση της δίκης σου, αγαπητέ μου, χωρίς αναβολές, κωλυσιεργίες κ.λπ.; Πλήρωσε κατιτίς κι έλα απόγευμα. Όλα θα γίνονται ταχύτερα και οργανωμένα. (Κι ο Όσιος Αββακούμ να βάλειν την χείραν του, που λένε και εις την Κύπρον αυτόν τον καιρό).
Ζ.

Ύδρα από Λάρισα
* Η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και το στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» στη Λάρισα. Όλα ελληνικά στον ιδιόμορφο πόλεμο του Κόλπου, αλλά και λαρσινά.
Και στον Λαρισαίο Ε.Ρ. θύμισαν το ποίημα «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου: «Στρατηγέ, τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;». Και μετά στην Ερυθρά. (Βέβαια, ο Σιμόν Μπολιβάρ ήταν επαναστάτης που πολέμησε για την απελευθέρωση των ισπανικών αποικιών στη Ν. Αμερική).
Ζ.

Διαρκώς ψηφίζουν
* ΞΑΝΑ μανά συριζοκάλπες, πάλι ψηφοφορία εσωκομματική σε έναν μήνα. Τον Φλεβάρη Συνέδριο, τον Μάρτη Νομαρχιακές, τον Απρίλη ευρωβουλευτές.
Στις 14 Απριλίου ορίστηκε να διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές με κάλπη, αλλά πιθανότατα και υβριδικά μέσω isyriza, για να επιλεγούν δημοκρατικά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων, οι οποίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά, λήγει μεθαύριο Κυριακή, 17 Μαρτίου. Ενώ την επόμενη Παρασκευή, 22 Μαρτίου, θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές. (Μην κουραστούν μονάχα με όλα αυτά τα φιλικά και δεν αποδώσουν στον επίσημο αγώνα στις 9 Ιουνίου…).
Ζ.

Αυστηρότερη
* ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ η οργή της κοινής γνώμης για την πρόταση της Εισαγγελέως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για αθώωση από βαριές κατηγορίες του Ηλία Μίχου για τις πράξεις της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό. Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις και έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε, η Εισαγγελέας επανήλθε με νέα πρόταση, η οποία περιλάμβανε και την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τον κατηγορούμενο, αρχικά για τις ηλικίες κάτω των 18 και εν συνεχεία σε όλες τις αναμετρήσεις. «Τα γήπεδα θα μείνουν ασφαλή όπως υποσχεθήκαμε», δήλωσε προ ολίγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
***
* ΕΞΑΛΛΗ η Λαρισαία.
- Τι θα πει ότι «διευκόλυνε» ένα ανήλικο παιδί στην πορνεία «χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία» από πλευράς του βιαστή; Ότι τι; Ήθελε το παιδί και είπε εκείνος να το βοηθήσει από την καλή του την καρδιά; Ήταν φιλανθρωπία; (Μια εξυπηρέτηση πήγε να κάνει ο άνθρωπος και βρήκε τον μπελά του).
Ζ.

Ο γαύρος
* ΔΕΝ είχαν και την καλύτερη διάθεση οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Αν νιώθεις ότι ο θυμός σου κλιμακώνεται, καλό είναι να βγεις για ένα περπάτημα.
- Τι λες βρε, να βρεθούμε στα καλά καθούμενα σε άλλη χώρα.
***
* - ΔΕΝ είναι νεύρα, συμπυκνωμένο δίκιο είναι.
***
* - ΛΕΕΙ η μάνα μου στη γυναίκα μου, άσε έχουν πάει όλα στα ύψη, 9 ευρώ ο γαύρος στη λαϊκή σήμερα, πετάγεται ο μεγάλος και της λέει, γιαγιά, η ομάδα στο πέταλο έχει 35 στα ευρωπαϊκά, πλάκα μου κάνεις; (Με την ευκαιρία: Τόσο που πήγε ο ταραμάς έχει δίκιο η κατσίκα που δεν μασάει).
Ζ.

Λούκι Λουκ
* ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ χθες ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρ. Γερογιώκας σκέφτεται να καθιερώσει τα «bains mixtes» στο Κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας. Μαζί στην πισίνα αγόρια και κορίτσια, ναι. Με πηλήκια, βέβαια, τα πρώτα και τα δεύτερα με γαλάζιες ποδιές. Η πρόοδος καλπάζει.
***
* - ΤΩΡΑ, σχολίαζε ο Λαρισαίος, που ψήφισε τον νόμο της ισότητας ο Μητσοτάκης, τον οποίο εκτιμά απεριόριστα ο Γερογιώκας, μήπως θα έπρεπε ο Αντιδήμαρχος να φτιάξει αποδυτήρια για γονέα 1 και γονέα 2;
***
* ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ρεφλέξ, όμως, ο «new entry» δημοτικός παράγοντας. «Ήδη από την περασμένη Τρίτη…» έγραφε στην ανακοίνωσή του κι ήταν ημέρα Τετάρτη, 13 Μαρτίου. Άρα, προφανώς εννοούσε από την Τρίτη 5 Μαρτίου, αλλιώς θα έλεγε «ήδη από χθες». Έτσι, όμως, δεν θα μπορούσε να εκθέσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όπως προσπάθησε. Μόνο που το θέμα των αποδυτηρίων ανέκυψε όταν ο ίδιος είχε ανακοινώσει, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, την απαγόρευση εισόδου μπαμπάδων. «Πιο γρήγορος κι απ’ τη σκιά του», επομένως. Λύνει το πρόβλημα στις 5 του μήνα, πριν καν το δημιουργήσει στις 8;
Ζ.

Σε εκκρεμότητα
* ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ της εφημερίδας «Μικρά», από το 1910, ανασύρει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.
Ευρισκόμεθα εἰς τὸν Μάρτιον, καίτοι δὲ πρὸ πολλοῦ ἀπὸ τῆς ὑπογραφῆς των συμβολαίων παρήλθεν ο ωρισμένος χρόνος τῆς ἐνάρξεως τῶν ἐργασιῶν τοῦ ἠλεκτροφωτισμοῦ καὶ τῆς ὑδρεύσεως τῆς πόλεώς μας, δὲν βλέπομεν τίποτε απολύτως τὸ μαρτυροῦν ὅτι ὄντως τὰ ἔργα ταῦτα θὰ επιτελεσθῶσι μίαν ἡμέραν. Ο κ. Δήμαρχος, πεπεισμένος περὶ τῆς προσεχούς ἐνάρξεως τῶν ἐργασιῶν τούτων, ὀρθότατα συνέδεσε μὲ ταῦτα καὶ τὴν κατασκευὴν οὐρητηρίων ἐν τῇ πόλει μας.
***
* ΑΛΛΟΙ, όμως, ἐξ ἴσου μὲ τὸν κ. Δήμαρχον ἐνδιαφερόμενοι καὶ θετικώτατα πληροφορημένοι διὰ τὰ ζωτικώτατα ταῦτα τῆς πόλεώς μας ζητήματα, μᾶς δίδουν τὸ ἐνδόσιμον νὰ πιστεύωμεν ὅτι τὰ ἔργα αὐτὰ δὲν θὰ ἐκτελεσθῶσι πρὸ τοῦ 1920. Αυτό, όμως, καὶ ἡμεῖς ἀπὸ ἔτους καὶ πλέον τσαμπουνοῦμεν, ἔχοντες άλλως τε ὑπ᾽ ὄψιν καὶ κάτι, τὸ ὁποῖον ἕνας δημοτικός σύμβουλος μᾶς εἶπεν, ὅτι δηλαδὴ κάποτε ὁ κ. Δήμαρχος ἠκούσθη λέγων: τὸν φωτισμὸν καὶ τὴν ύδρευσιν δὲν θὰ τὰ κάνῃ ἄλλος ἀπὸ τὸν Αγγελόπουλον… (Πάντοτε υπήρχαν προβλήματα στην πόλη).
Ζ.

Τους ξέχασε;
* ΣΤΗΝ εφημερίδα το είδαν οι Κουτσοχερίτες… Ότι ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος επισκέφθηκε τους πλημμυροπαθείς της περιοχής, στη Μάνδρα, το Κάστρο, την Αμυγδαλέα. Κουτσόχερο ντιπ; Σάμπως δεν είχαν πνιγεί κι αυτοί; (Μπορεί να τους αφήνει, όμως, για χωριστή ιδιαίτερη επίσκεψη, να τους φροντίσει καλύτερα).
***
* ΜΕ την ευκαιρία, δικαίως, ισότιμα μοίρασε ο Δήμος τις επιχορηγήσεις σε όλα αυτά τα χωριά για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που διοργανώνουν τόσα χρόνια και που τόσο κόσμο μαζεύουν και από τη Λάρισα. Όλοι το ίδιο. Ψίχουλα, όμως, τριπλάσια τους έδινε ο Δήμος μέχρι πέρυσι. Όχι τίποτε τεράστια ποσά, αλλά τριπλάσια. Μ’ αυτά και μ’ αυτά θα τον φαλίρισε τον Δήμο ο Καλογιάννης, ώστε να μην μπορεί να δώσει τώρα ο Μαμάκος. (Κι έτσι βάζουν τώρα οι ντόπιοι ρεφενέ για να καλύψουν τα έξοδα).
Ζ.

Με το τηγάνι
* ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στην επικοινωνία μεταξύ ζευγαριών στη Λάρισα. Και άνεση συνάμα.
- Τι θα φάμε σήμερα;
- Τηγανιά.
- Μα τι έκανα πάλι;
- Χοιρινή εννοούσα, αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.
***
* - ΜΩΡΟ μου, τι προτιμάς, μπανάνα ή φράουλα;
- Είσαι στο μανάβικο.
- Όχι, στο φαρμακείο.
***
* - ΝΕΕΣ έρευνες έδειξαν πως στους άντρες με στρες υπάρχει μείωση στο μέγεθος του μορίου τους. Άρα δεν είναι μικρό, αγχωμένοι είμαστε.
Ζ.

Σύζυγοι
* Η Ράνια Τζήμα, που μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη, αναμενόμενο για κείνον, πρέσαρε κι αυτή εντόνως τον Στ. Κασσελάκη, για τον οποίο ισχύει από σήμερα το «καλός πολίτης», έστω γι’ αυτό το ελάχιστο διάστημα, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος για τέτοιες περιπτώσεις. Στη συνέντευξη που τους έδωσε στο Mega κινήθηκαν στο όριο των κανόνων, άγριο στρίμωγμα, ερωτήσεις-παγίδες κ.λπ. Κι αν ήταν η Μάρα Ζαχαρέα, σύζυγος Θ. Ρουσσόπουλου ή η Σία Κοσιώνη, σύζυγος Κ. Μπακογιάννη και ανιψιά Κ. Μητσοτάκη, θα γινόταν μια κάποια συζήτηση, αν και τα έχει συνηθίσει το κοινό αυτά τα αντικειμενικά.
***
* Ε ναι, και για τη Ράνια Τζήμα έγινε τώρα παρόμοια συζήτηση, καθότι τυγχάνει σύζυγος του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος επανενεργοποιήθηκε πολιτικά, όντας στην πρώτη γραμμή της Νέας Αριστεράς, αντιπάλου χώρου του Κασσελακικού ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ποιανού το αυτί ιδρώνει;
Ζ.
Στο περίμενε
* «ΤΡΙΑ χρόνια μετά τον σεισμό κι ακόμη ζουν στα κοντέινερ». Πρωτοσέλιδο φιλοκυβερνητικής εφημερίδας χθες, για τους σεισμοπαθείς στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης. Λάθος, διότι τρία χρόνια μετρούν οι σεισμοπαθείς στο Δαμάσι, που συνεχίζουν επίσης στα κοντέινερ. Οι Κρητικοί χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο έξι μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2021. Κι άμα δεν προκόβει το κυβερνητικό πλάνο αποκατάστασης, εφόσον βέβαια αυτό υπάρχει, ούτε στην Κρήτη του Μητσοτάκη, τι απαντοχή να έχουν οι Θεσσαλοί;
Ζ.

Παλιό, αλλά καλό
* ΤΟ πιο παλιό ανέκδοτο είναι ελληνικό, ενημερώνει η Λαρισαία, και προέρχεται από την Οδύσσεια του Ομήρου, η οποία γράφτηκε πριν από περίπου 2.800 χρόνια: Ο Οδυσσέας είπε στον Κύκλωπα ότι το πραγματικό του όνομα είναι «Κανένας». Όταν ο Οδυσσέας επιτίθεται στον Κύκλωπα, ο τελευταίος φωνάζει «Βοήθεια, ο Κανένας μου επιτίθεται». Και κανένας δεν πάει να τον βοηθήσει.
Ζ.

Συνήγορος
* Η βοηθός του Συνήγορου του Πολίτη ήρθε χθες στη Λάρισα και εξήγησε πως εκτός από τα γνωστά προβλήματα που έχουν οι πλημμυροπαθείς, πλέον έχουν και το πρόβλημα του ψηφιακού χάσματος. Φανταστείτε, δηλαδή, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να έχει υποστεί ζημιές στο σπίτι και να καλείται χωρίς βοήθεια να κάνει τις όποιες αιτήσεις χρειάζεται μέσω διαδικτύου για να λάβει τις αποζημιώσεις.

 

 

SHMAIES.jpg

* ΕΡΧΕΤΑΙ διπλή γιορτή και κάποιοι Λαρισαίοι έχουν ήδη αναλόγως προετοιμαστεί.
Ζ.

 

 

 

 

MAMAKOS_PRESBHS.jpg

* ΓΙΑ περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργειών με τις ΗΠΑ έκανε λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος στη Γενική Συνέλευση του ΣΘΕΒ, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. George Tsunis.
Ο κ. Μαμάκος τόνισε την κομβική γεωστρατηγική θέση της Λάρισας, ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Tsunis να επισκεφθεί εκ νέου τη Λάρισα και να γνωρίσει την πόλη. Ο δήμαρχος Λαρισαίων, μάλιστα, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη, πριν την έναρξη της ανοιχτής εκδήλωσης, στον οποίο και έδωσε συμβολικά δώρα και ενθύμια της πόλης.

 

 

 

 

TAILER.jpg

* Ο Στέφανος παρουσιάζεται φαντάρος σήμερα στη Θήβα κι ο Τάιλερ αναχώρησε χθες για το Μαϊάμι, πάει στη μάνα του. Έτσι δεν συνηθίζεται άμα τον άλλον τον καλεί η μαμά πατρίς; Τηρούν τις παραδόσεις.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass