ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2024 15:00
* ΗΤΑΝ εκεί για το πέταγμα του χαρταετού ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του. Ζ. * ΗΤΑΝ εκεί για το πέταγμα του χαρταετού ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του. Ζ.

Κανονικός
* ΚΑΙΡΟΣ ανοιξιάτικος, με τις συννεφιές και τις λιακάδες του, με βροχούλες, κανονικός.

Όχι που λέγαμε ότι δεν υπάρχουν πια εποχές, από τον χειμώνα κατευθείαν καλοκαίρι και τέτοια...
* * *
* ΤΕΛΟΣ και με τις Απόκριες και τα συνήθη προγράμματα γλεντιού, αρχίζουν στην τηλεόραση τα αφιερώματα στην 25η. Ίσα που πρόλαβαν...
Ζ.

Μονίμως
* - ΧΘΕΣ αποδείχθηκε πάλι ότι η εβδομάδα θα έπρεπε να ξεκινάει από Τρίτη. (Αν και το τριήμερο, λέει, θα μπορούσε να κρατάει και μια βδομάδα. Θα έπρεπε...).
* * *
* ΜΠΗΚΑΝ ιδέες στους Λαρισαίους.
- Προτείνω να γίνει μόνιμο κάθε Δευτέρα αργία. (Υπερβολικό; Δουλεύουν τετραήμερο μονίμως αλλού).
Ζ.

Επιτυχία
* ΕΠΙΣΗΣ, χθες Τρίτη, πουλούσαν ακόμη λαγάνες στους φούρνους της Λάρισας. Κι είχαν και κίνηση. Άλλοι που δεν είχαν προλάβει κι άλλοι που τους άρεσε την προηγουμένη. Καλά, την Καθαρά Δευτέρα, το πρωί, υπήρχαν τεράστιες ουρές στους φούρνους. Οι πάντες για λαγάνα. Απίστευτο;
Ζ.

Κατόπιν
* ΣΤΟΝ απόηχο της Αποκριάς οι σκέψεις Λαρισαίων.
- Μην αγχώνεστε, μια χαρά είστε για τα καρναβάλια και χωρίς στολές.
* * *
* - ΔΕΝ υπάρχει σάλιο, παιδιά... Κι όταν ακούω για τριήμερα ο νους μου πάει μόνο σε μνημόσυνο.
Ζ.

Νοσοκόμες
* ΣΕ ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι οι σέξι νοσοκόμες που εμφανίστηκαν στα αποκριάτικα πάρτι δεν υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως πληροφορεί το «Βατράχι». Στην ανακοίνωση, το Υπουργείο τονίζει ότι όμορφες γυναίκες που εμφανίζονται με στολή νοσοκόμας σε μασκέ πάρτι δεν έχουν επιστημονικές γνώσεις και, κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει οι πολίτες να τους ζητάνε ιατρικές πληροφορίες.
* * *
* «ΠΑΡΟΤΙ υπάρχουν πολλές όμορφες νοσοκόμες στα νοσοκομεία της χώρας μας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να απευθύνονται σε νοσοκόμες με υπερβολικά κοντές φούστες και μισάνοιχτες μπλούζες που παίζουν ναζιάρικα με στηθοσκόπιο, καθώς δεν είναι σε θέση να τους δώσουν αξιόπιστες ιατρικές πληροφορίες» αναφέρει η ανακοίνωση. Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από περιστατικά σε αποκριάτικα πάρτι, όπου δεκάδες άντρες προσπάθησαν να προσεγγίσουν γυναίκες που είχαν ντυθεί νοσοκόμες ζητώντας τες να τους εξετάσουν, χωρίς πάντως να είναι ξεκάθαρο αν ήθελαν ιατρικές πληροφορίες ή απλώς τους την έπεφταν.
Ζ.

Να ξεσκάσουν
* ΤΟ αδιαχώρητο παντού, στη Λάρισα, στα χωριά, στα παράλια, στον αποκριάτικο Τύρναβο φυσικά, αλλά και στα καρναβαλικά Φάρσαλα, στις εκδηλώσεις ανά την επικράτεια του νομού. Βοήθησε κι ο καιρός, που δεν επέτρεπε απλώς, αλλά επέβαλλε την έξοδο, ο κόσμος με μεγάλη διάθεση να ξεσκάσει. Τριήμερο γλεντιού παντού.
* * *
* ΚΟΣΜΟΣ και ντουνιάς στο πάρκο των Χρωμάτων, γνωστότερο ως Χατζηχαλάρ, την Καθαρά Δευτέρα, για πικνίκ με σαρακοστιανά και αμέτρητους χαρταετούς, που πετούσαν το πρωί, μα και το απόγευμα. Φυσούσε και αεράκι κιόλας, ευνοούσε τους νεαρούς πατεράδες να καμαρώνουν για επιτυχία.
Ο παλιός Λαρισαίος διαπίστωνε ότι ενώ «παλιότερα βρίσκαμε μόνο σε ένα-δυο βιβλιοχαρτοπωλεία, τώρα υπήρχαν πολλά στέκια πώλησης χαρταετών σε εξόδους της Λάρισας». (Τι να λέει, εξέλιξη... Εδώ στα Τρίκαλα λέει πέταξαν χαρταετό προσαρτημένο σε drone, άμα ήθελε ας μην πετούσε).
Ζ.

Σκοπιμότητα;
* ΟΧΙ καμιά τυχαία εφημερίδα, τα «Νέα» είχαν χθες πρωτοσέλιδο τίτλο «Πυρηνικό ριφιφί στο Α.Π.Θ. Πώς αποφεύχθηκε τραγωδία στο παρά πέντε. Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του αντιδραστήρα και η διαρροή θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες». Και μετά ο Εισαγγελέας, ορθώς.
«Στο Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. λειτουργεί μικρής κλίμακας πυρηνική διάταξη, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν τίθεται θέμα διαρροής ραδιενεργού υλικού, ούτε ανάφλεξης, διότι δεν μπορεί να φτάσει ποτέ λόγω φύσης σε κατάσταση κρισιμότητας», αναφέρουν Πρυτανικές Αρχές του σε ανακοίνωση με αφορμή το δημοσίευμα. «Ουδέποτε παραβιάστηκε ή επιχειρήθηκε να παραβιαστεί ο χώρος όπου φυλάσσεται η διάταξη αυτή» καταλήγει η ανακοίνωση. (Καλά πήγε αυτήν τη φορά η δημοσιογραφία...).
Ζ.

Να διαγράφονται;
* ΚΑΙ κάπως έτσι βγήκε μετά ο Πρωθυπουργός και είπε, έτσι όπως το σκέφτομαι», διευκρίνισε, πως «πρέπει να διαγράφονται οι φοιτητές που παρανομούν». Ε άμα είναι να προκαλέσουν πυρηνικό ατύχημα, μόνο να διαγράφονται;
Αλλιώς... Αν συλληφθούν σε επεισόδια με την Αστυνομία σε διαδηλώσεις, για καταλήψεις κ.λπ., να διαγράφονται; Τι ποινή κι αυτή... Όταν μάλιστα επιτρέπεται να δίνουν Πανελλήνιες και να σπουδάζουν κατάδικοι, ακόμη και ισοβίτες.
* * *
* ΝΑ διαγραφεί κι ο αριστούχος φοιτητής που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και για τον οποίο πήγε ο καθηγητής της Σχολής στο δικαστήριο λέγοντας ότι το παιδί είναι να πει τον όρκο στην επικείμενη ορκωμοσία συμφοιτητών του, να διαγραφεί επειδή ήταν στην κατάληψη;
Κι όταν θα έρθουν οι μαθητικές καταλήψεις, επίσης παράνομες, θα στέλνουν τους εφήβους καταληψίες στα αναμορφωτήρια; Ίσως θα ενδεικνυόταν και καμιά εκτέλεση, στον τοίχο του γυμναστηρίου τα ξημερώματα, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων. («Μα τέτοια απελπισία Μητσοτάκη;», σχολίαζε χθες ο Λαρισαίος).
Ζ.

Με τα πόδια...
* ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ χάος προχθές το απόγευμα στην Εθνική Οδό και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Ήταν τέτοια η κίνηση, λόγω και του εορταστικού τριημέρου προφανώς, όπου Λαρισαίος με το αυτοκίνητό του χρειάστηκε περισσότερες από 5 ώρες για να φθάσει στη Θεσσαλονίκη.
Δηλαδή ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από τη Λάρισα και έφθασε στον προορισμό του περασμένα μεσάνυχτα. Με ανοιχτά τα διόδια στα Μάγλαρα από κάποια ώρα και μετά για να απορροφηθεί η κίνηση. Όσοι είχαν και παιδιά στο Ι.Χ. δεινοπάθησαν, καθότι δεν μπορούσαν και να σταματήσουν κάπου. Με τα πόδια να πήγαιναν, γρηγορότερα θα έφταναν...
Β.Κ.

Ο ένστολος
* ΑΠΑΙΧΤΕΣ οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μου είπε η άλλη χθες «και για να μη στα πολυλογώ» και σταμάτησε σήμερα.
* * *
* - ΤΟΥ είπα ότι γουστάρω ένστολους και μου ήρθε ντυμένος Νίνζα.
* * *
* - ΠΟΙΟ είναι το μυστικό της ομορφιάς σου;
- Η μυωπία σου.
Ζ.

Για τα πλάνα
* ΜΕ το Master Plan των Ολλανδών, 425 σελίδες στα Αγγλικά, να έχει αναρτηθεί για διαβούλευση opengov.gr, όπου μπορεί ο κάθε πολίτης να κάνει το σχόλιό του, ο εκ των «Υδρονομέων» Κ. Γκ. παρεμβαίνει κατευναστικά: Στον διάλογο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας υπάρχουν και θέματα, όπως η αναδιάρθρωση καλλιεργειών, για τα οποία δεν είμαστε ακόμη σε θέση να συζητήσουμε ψύχραιμα και τεκμηριωμένα, ο Φορέας Διαχείρισης Υδάτων και τα θέματα διεκδίκησης έργων για τα οποία δεν έχουμε καταλήξει, ως Θεσσαλοί, είτε γιατί δεν είναι εφικτά ή/και «ώριμα», είτε είναι λιγότερο επείγοντα ή ακόμη επιλέγονται με τοπικιστικά κριτήρια.
Αν συνεχίσει να διεξάγεται με αυτούς τους όρους ο διάλογος, συχνά με δογματισμούς ή/και ιδεοληψίες, όχι μόνο δεν θα είναι ουσιαστικός, χρήσιμος και παραγωγικός, αλλά πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να καταστεί και διχαστικός.
* * *
* ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ και μια πρόταση: Το τελευταίο διάστημα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας δηλώνει δημοσίως ότι η διεπιστημονική ομάδα του, που έχει συγκροτήσει από καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στελέχη της Περιφέρειας, ετοίμασε ένα σχέδιο 500 σελίδων και μάλιστα, με τον μισό προϋπολογισμό αυτού των Ολλανδών, ενώ, όπως είπε, «συμπίπτει κατά 90%». Αναρωτιέμαι τι εμποδίζει τον κ. Κουρέτα να αναρτήσει για διαβούλευση τη δική του πρόταση, που θα είναι και στα Ελληνικά, στον ιστότοπο της Περιφέρειας; Ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε πώς πρόκειται πορευτεί στο μέλλον η Θεσσαλία για να καταστεί εφικτή η ανασυγκρότησή της, που είναι και το ζητούμενο.
Ζ.

Στα ύψη
* «ΑΝΟΔΙΚΗ πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου, εκτόξευση της τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα», δικαιολογούσαν χθες τα ΜΜΕ. Ξέχασαν τα δύο απανωτά τριήμερα με τις πάμπολλες μετακινήσεις με Ι.Χ. Διότι, ως γνωστόν, όταν συμπιέζονταν διεθνώς οι τιμές του πετρελαίου, η βενζίνη ουδόλως συγκινήθηκε. Στην Ελλάδα πετούσαν χαρταετό κι ας μην ήταν Κ. Δευτέρα.
* * *
* ΑΛΛΑ και ο Πρωθυπουργός καμάρωνε χθες για τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης με την ακρίβεια. «Είδαμε κάποια πρώτα αποτελέσματα, δεν είμαστε ικανοποιημένοι ακόμη...». Πρώτα αποτελέσματα; Μετά από πόσα χρόνια; Και γιατί δεν ξεκινούσαν νωρίτερα;
Ζ.

Για μεταγραφή
* Ο Λαρισαίος ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, πρώην του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με την καταγγελία της κυρίας του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε πρόταση από νεότευκτο κόμμα, και συγκεκριμένα το «Πράσινο Κίνημα», να κατέβει ξανά στις ευρωεκλογές. Εν αναμονή...
Ζ.

Τηλεφωνικά
* ΠΕΡΙ της σύνδεσης τηλεφώνου του 24ου Δημοτικού Σχολείου, που σχολίασε προ ημερών η στήλη, η απάντηση της διευθύντριας που σημειώνει ότι το σχολείο παραμένει χωρίς τηλεφωνική σύνδεση από τις 2 Φεβρουαρίου, καθώς τότε ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς της γραμμής στη νέα διεύθυνση. Μέχρι τότε λειτουργούσε η γραμμή.
Στις 8 Φεβρουαρίου, συνεχίζει, στάλθηκε τηλεφωνικό μήνυμα από την ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος εργασιών. Το σχολείο από τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του στο νέο σχολικό κτίριο καλύπτεται με ασύρματο δίκτυο που παρέχεται από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση οφείλεται στις χρονοβόρες εργασίες των εταιρειών τηλεπικοινωνίας και δε φέρει ευθύνη ο Δήμος ή Πρωτοβάθμια Λάρισας.

Σμήνη στο έλος
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ και οι παράπλευρες απώλειες, που μπορεί και να αναδειχθούν σε σοβαρό πρόβλημα. Πριν καλά-καλά φτάσουν οι ζέστες, ξεκίνησε η μάχη του κουνουπιού στα παρακάρλια χωριά. Η απέραντη πλημμυρισμένη έκταση αποτελεί τη βάση τους και σμήνη κουνουπιών άρχισαν τις επιδρομές, ιδίως με τη δύση του ηλίου. Ενόχληση, αλλά και ανησυχία. Είναι κι ο ιός του Δυτικού Νείλου τώρα, ήταν κι ελονοσία παλιά, τότε που γενιές και γενιές ζούσαν κοντά στο έλος της Κάρλας. Που προς τα εκεί οδεύει πάλι η κατάσταση, καθώς θα καλοκαιριάζει. Θα επιστρέψουν άραγε το «ντι ντι τι» και το κινίνο; Λογικά οι αρμόδιοι θα έχουν τον νου τους για ψεκασμούς εγκαίρως.
Ζ.

Παλιές Φυλακές
* ΕΚΔΗΛΩΣΗ σήμερα Τετάρτη, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στις Παλιές Φυλακές επί της Ιουστινιανού, για την παρουσίαση βιβλίου «Έκτακτα Στρατοδικεία Λάρισας και Βόλου περιόδου 1946-49», του Βολιώτη δημοσιογράφου Θαν. Βογιατζή. Με διοργανωτή την τοπική ΠΕΑΕΑ, η οποία δεν συνηθίζει να κάνει εκδηλώσεις στον συγκεκριμένο χώρο. Αφού για την αναπαλαίωση του χώρου και τη δημιουργία του Μουσείου είχαν τρέξει τότε ο Σωτήρης Κολλάτος, η Πόπη Βακάλη, ο Δημήτρης Μπατάλης κ.ά., γενικότερα η διοίκησή του ήταν των λεγόμενων ρεφορμιστών. Τώρα για πρώτη φορά μέλη του ΚΚΕ είχαν βάλει υποψηφιότητα για το Δ.Σ. του Μουσείου. (Η αντίσταση ενώνει πάλι;).
Ζ.

Συνέρχονται
* ΟΠΩΣ ανακοινώθηκε χθες από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ: «Η νέα Νομαρχιακή που θα συνέλθει σε σώμα, σήμερα Τρίτη, στα γραφεία του κόμματος...» ότι θα συνερχόταν, θα συνερχόταν, μπορεί μετά να συγκροτούνταν και σε σώμα.
Ζ.

Σταθερή
* - ΜΑΡΑΚΙ, πόσο χρονών είσαι;
Τι την ήθελε την περιέργεια ο νεαρός Λαρισαίος...
- Είμαι 27.
- Μα, το ίδιο μου είχες πει και πριν τρία χρόνια.
- Έτσι είμαι εγώ... Όχι από κείνες που άλλα λένε σήμερα και άλλα αύριο...
Ζ.

 

 

 

LOYFA_PARALAGH_DHMARXOS.jpg

* ΣΕ ξέφρενους ρυθμούς και ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, που ξεσάλωσε για λίγα λεπτά, ανεβαίνοντας στην καρότσα με φόντο χακί του πληρώματος «Λούφα και παραλλαγή», παρέα με τη βασίλισσα Βάσω Μαντζιανίκα και τον παρουσιαστή Νίκο Χαϊδά.
Γ.Γ.

 

 

 

ANOHTOI_CIU1.jpg

* ΖΟΥΝ ανάμεσά μας. Δεν είναι απλά ανόητοι, είναι και επικίνδυνοι. Γιατί το να «ανατινάζεις» ένα ρολόι παροχής ρεύματος με δυναμιτάκια, δεν είναι ούτε παιχνίδι ούτε εξυπνάδα... Είναι η απόλυτη ανοησία από άμυαλους ή απερίσκεπτους ανθρώπους, που συν όλων των άλλων προβλημάτων που δημιουργούν με μια τέτοια ενέργεια, μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατο από ηλεκτροπληξία. Συνέβη από αγνώστους το βράδυ της Αποκριάς στην Αγιά, στο κτίριο του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού, πίσω από τη δημοτική Μουσική Σχολή...
Ν.Γ.

 

 

 

MPYRA.jpg

* ΜΕΤΑ θα την έβγαζε τη μάσκα η προσεκτική -και καλά έκανε- Λαρισαία.
Ζ.

 

 

 

PYROSBEST.jpg

* AYTO είναι πάρα πολύ σοβαρό. Στα στενά της Φιλιππούπολης δεν χωράει το Πυροσβεστικό. Μα τι θέλουν κι αυτοί… Να φύγουν τα παρκαρισμένα αμφιπλεύρως;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass