ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2024 16:20
* AKOMΗ τη θυμούνται, ο Λαρισαίος Δ.Ζ. και η παρέα του, τη φασολάδα που τους πρόσφεραν στην Όσσα στις εκδηλώσεις της Κ. Δευτέρας. Ζ. * AKOMΗ τη θυμούνται, ο Λαρισαίος Δ.Ζ. και η παρέα του, τη φασολάδα που τους πρόσφεραν στην Όσσα στις εκδηλώσεις της Κ. Δευτέρας. Ζ.

Δροσερός ήλιος
* ΜΠΗΚΕ και επίσημα η άνοιξη, με χειμώνα όμως. Αν και αυτό δεν είναι η άνοιξη; Εποχή με εναλλασσόμενο καιρό, δίχως ακρότητες όμως.

Με την Εαρινή Ισημερία να ορίζει την ανοιξιάτικη είσοδο. Τώρα πια, ήδη οι μέρες είναι μεγαλύτερες από τη νύχτα. Πιο πολύς ήλιος και μάλιστα χωρίς καυτές ακτίνες είναι επιθυμητός απ’ όλους.
Ζ.

Αλλεπάλληλα
* ΕΝΩ ξεκινά το δεύτερο σερί τριήμερο αργίας, φυσικά ανακαλύπτονται και παρενέργειες από τους Λαρισαίους.
- Ο Έλληνας δεν μπορεί να λειτουργήσει πριν από τριήμερα και μετά από τριήμερα...
- Φαντάσου, δηλαδή, τι γίνεται στην ενδιάμεση περίοδο.
***
* - ΜΕΤΑ τον χαρταετό, σειρά έχει τώρα να σηκώσουμε το λάβαρο της Επανάστασης.
Ζ.

Δύο βάρκες
* ΚΙ ο αυθόρμητος υπουργός Άδωνις βάλει, όπως και άλλοι κυβερνητικοί, κατά της Ευρωπαίας αρχιεισαγγελέως, που τι θέλει και ανακατεύεται αυτή στην υπόθεση των Τεμπών... Έρχεται, δηλαδή, μια Ευρωπαία κι εμπλέκεται στα δικά μας... Τι να μας πει, τι να κάνουμε; Αν είναι δυνατόν...
Πάντως, έχουμε ευρωεκλογές σ’ ένα δίμηνο. Κι αυτή η σούπερ πατριωτική στάση κάργα φιλοευρωπαίων ενισχύει σφόδρα τους αντιευρωπαϊστές. Ενώ είναι στάνταρ πως όταν πατάς σε δυο βάρκες, πέφτεις τελικά στο νερό.
Ζ.

Ναι, αλλά...
* ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ η υπουργός Ν. Κεραμέως, αρνείται κάθε σχέση στο σκάνδαλο με τα email των αποδήμων. Δεν ακούστηκε, πάντως, να καταγγέλλει την ευρωβουλευτή Μισέλ Ασημακοπούλου, να αποδοκιμάζει την πράξη της. Ούτε τον παραιτηθέντα γεν. γραμματέα του Υπουργείου της, μήτε τον απομακρυνθέντα γραμματέα Αποδήμων του κόμματός της. Νοερά ίσως και να τους συμπαραστέκεται, μη θυμώσουν κιόλας κι ανοίξουν κι εκείνοι το στόμα τους.
Πάντως, αν βρεθεί με ευθύνη η Ν. Κεραμέως, τότε κι ο μέντοράς της θα θιγεί σοβαρά εξ αντανακλάσεως, ο Κυρ. Μητσοτάκης, που η Υπουργός είναι το πουλέν του. Αν κι εφόσον χρειαστεί, βέβαια, αν στριμώξουν πολύ τα πράγματα, θα την ξεκοτσάρει στο χαλαρό, το έχει κάνει, άλλωστε, και με πολύ στενότερο συνεργάτη του.
Ζ.
Ενισχυτικά
* ΠΟΛΥ ωραία ιδέα χαρακτηρίστηκε η πρόταση για καθιέρωση «Thessaly Pass». Την κατέθεσε ο Χρ. Καπετάνος στην υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ανάμεσα σε διάφορα θέματα για την τουριστική προβολή του Νομού Λάρισας που της έθεσε ο Λαρισαίος βουλευτής επισκεπτόμενος το γραφείο της στο Υπουργείο.
Τόνισε, λοιπόν, πως μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, γεννήθηκε η ανάγκη ενός Προγράμματος «Thessaly Pass», το οποίο πρέπει να συμπεριλάβει και τα παράλια της Λάρισας στους Δήμους Αγιάς και Τεμπών. Να ισχύσει, δηλαδή, ενισχυτικά για τον Τουρισμό ότι και σε άλλες πληγείσες περιοχές της χώρας.
Ζ.

Βάλε Ριάνα
* ΗΡΕΜΙΑ επεδίωκαν στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Έχω κάτι νεύρα που σκοτώνω άνθρωπο...
- Βαλεριάνα, σου λέω...
- Έλα μωρέ... Άμα βάλω Ριάνα θα ηρεμήσω;
***
* - ΗΡΘΑ να ρυθμίσω το πιάνο σας...
- Μα δεν κάλεσα τεχνικό...
- Το ξέρω, οι γείτονες μας κάλεσαν.
***
* - ΑΠΟΡΩ γιατί χτυπιέται στις ειδήσεις η παρουσιάστρια της νοηματικής, αφού άνετα μπορεί να περιγράψει την όλη κατάσταση σε ένα μόνο δάκτυλο.
***
* - ΝΑ ξέρεις πως τα περισσότερα πράγματα λύνονται με τo τσίπουρο, μου έλεγε η γιαγιά μου.
Άμα δεν λύνονται της έλεγα; Άμα δεν λύνονται, μου έλεγε, δεν είναι καλό το τσίπουρο.
Ζ.
Παρέλαση
* Ο καθένας αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η μαθητιώσα νεολαία για να παρελάσει και να χειροκροτηθεί από τους περήφανους γονείς και συγγενείς, οι νέοι τοπικοί άρχοντες, που προέκυψαν από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, για να πάρουν περίοπτη θέση για πρώτη φορά στην εξέδρα των επισήμων.
Υπάρχουν και οι ουδέτεροι της υπόθεσης, οι εκδρομείς, οι οποίοι αν δεν έχουν ήδη φύγει, ετοιμάζουν βαλίτσες προς άλλες πολιτείες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το τριήμερο.
Ελπίδα όλων να βοηθήσει ο καιρός.
Γ.Ρ.

Λαρισινό χρώμα
* ΤΟΝ πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, Κων/νο Φλώρο, αναμέναμε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ένας άλλος Λαρισαίος ανώτατος αξιωματικός μάς προέκυψε. Ή καλύτερα Τσαριτσανιώτης.
Ο λόγος για τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΑ Γιώργο Μπλιούμη. Κατά τα άλλα, το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο που ανακοινώθηκε χθες (πρώτα ονόματα) συμπεριλαμβάνει τους νυν ευρωβουλευτές, με εξαίρεση Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία μετά από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με την αποστολή email σε απόδημους βρέθηκε εκτός λίστας.
Ούτε ο Θοδωρής Ζαγοράκης βρίσκεται στη γαλάζια λίστα, αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ίσως υπάρξει σχετική πρόταση από το ΠΑΣΟΚ. Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ συναντάμε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τους Πύρρο Δήμα, Εύα Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρη Τσιόδρα και Βούλα Πατουλίδου.
Ανακοινώθηκε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, αναμένεται στην επόμενη δόση ο Γιώργος Αυτιάς.
Γ.Ρ.

Σενάρια
* ΓΙΑ 13% με 14% που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση που δέχεται από την Κυβέρνηση ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το λιγότερο ασύμμετρη. Είναι σαν να βαράς με κανόνι ένα τάγμα αποκαμωμένων στρατιωτών, που κουβαλάνε σπαθιά, ούτε καν τουφέκια, σημειώνει το Pontiki.gr.
Κανονικά, εάν ο αντίπαλος είναι τόσο πίσω, γύρω στις 20 μονάδες λένε οι δημοσκοπήσεις, όχι μόνο δεν του επιτίθεσαι, αλλά του ανοίγεις και δρόμο. Του δίνεις πολυθρόνα να καθίσει. Και του στρώνεις τραπέζι να ευχαριστηθεί για να μη σου φύγει ποτέ. Αλλά όταν συγκεντρώνεις τόση πολεμική ύλη και την εξαπολύεις εναντίον του, τότε ίσως βλέπεις κάτι άλλο.
***
* ΜΙΑ διαφορετική προσέγγιση από τον Γ.Κ., με παρόμοιο, ωστόσο, αποτέλεσμα: H κυβερνητική προπαγάνδα θα επικεντρωθεί στον στόχο να «διασωθεί» ως αντίπαλος ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Η ΝΔ φαίνεται να διατηρεί την κυριαρχία της ελλείψει υπολογίσιμου αντιπάλου, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να βολοδέρνουν με μικρομεσαία ποσοστά. Για να μη διαταραχθεί η κυριαρχία Μητσοτάκη, η ΝΔ πρέπει να πετύχει δύο στόχους, αθροιστικά ή διαζευκτικά. Πρώτον, το ποσοστό της να μην πέσει κάτω από το 33% των ευρωεκλογών του 2019. Και, δεύτερον, ακόμη κι αν συμβεί αυτό, να μην υπάρχει κόμμα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση με ποσοστό που να προσεγγίζει το 20%. Αν οι στόχοι επιτευχθούν, η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θα συνεχίσουν τον υγιεινό περίπατό τους. Αντίθετα, τα «όργανα» θα αρχίσουν ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ και, ενδεχομένως, στο ΠΑΣΟΚ, αν παραμείνει εκλογικά στάσιμο και δεν κατακτήσει τη δεύτερη θέση. (Την ίδια στιγμή, βέβαια, δεξιά της ΝΔ γίνεται λέει πάρτι).
***
* ΚΑΙ συνεχίζει: Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από το 18% των εκλογών του περασμένου Ιουνίου θεωρείται βέβαιη. Το ΠΑΣΟΚ, που είχε 12%, θεωρητικά έχει τις δυνατότητες να πάρει τη θέση του, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το ύψος του ποσοστού του. Αν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης «σκοτωθούν» για τη δεύτερη θέση με ποσοστά μεταξύ του 10% και του 15%, τότε το βράδυ των ευρωεκλογών στο Μέγαρο Μαξίμου θα ανοίξουν σαμπάνιες. Ήδη το τελευταίο διάστημα γίνονται «εκτιμήσεις» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πέρασε καθαρά δεύτερος», ενώ η εμφανιζόμενη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι περί τη μισή μονάδα.
Ζ.

Η δε σαμάρα...
* ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ του Ειρηνοδικείου Λευκίμμης ανακάλυψε ο Λαρισαίος Σ.Μ.
Αριθ. 88/1900
Ο Ειρηνοδίκης Λευκίμμης (Κερκύρας)
Γνωστοποιώ ότι:
Επειδή ὡς πληροφορεῖται τὸ Δικαστήριον ἡ ἀπόστασις ἐπὶ τῶν σήμερον διεξαχθησομένων προσωρινῶν μέτρων εἶνε ἀρκετὰ μεμακρυσμένη καὶ δέον νὰ μεταβῇ διὰ ζώου.
Ἐπειδὴ ὁ ἵππος ὃν ἔφερεν ὁ ἐνάγων πρὸς μετάβασιν τοῦ δικαστηρίου ἐστὶ πάνυ ἐπίφοβος ἔχων άγριεμένους τοὺς ὀφθαλμούς, τεταμένα τὰ ὦτα, τὴν οὐρὰν ἀενάως κινουμένην ἡ δὲ σαμάρα ίσταται ἐπὶ τοῦ αὐχένος μὲ κεκομμένον σχοινίον δεδεμένον ἐπὶ τῆς κοιλίας.
Ἐπειδὴ κατὰ τὴν στιγμὴν ταύτην ὁ ἐνάγων δεν δύναται ν’ ἀντικαταστήσῃ ἕτερον ζῷον, ἑπομένως τὸ Δικαστήριον πεζῇ ἀδυνατεῖ νὰ μεταβῇ ἐπὶ τόπου καὶ περὶ τούτων ὅλων συμφωνεῖ καὶ ὁ πληρεξούσιος τοῦ ἐνάγοντος.
Διὰ ταῦτα
Αναβάλλει αυτεπαγγέλτως τὴν ἐπὶ τόπου μετάβασιν τοῦ Δικαστηρίου κ.λπ. (Όχι, που παραπονούνται τώρα για τις συνθήκες και οι σημερινοί).
Ζ.

Απογοήτευση
* ΣΑΝ κάπως απελπισμένες οι νεαρές Λαρισαίες.
- Εγώ του γράφω και αυτός με γράφει. Η σχέση μας είναι γραφική.
***
* - ΜΟΥ έστειλε ο πρώην μήνυμα μετά από καιρό για να δει τι κάνω. Εγώ τίποτα, στο ύψος μου, βράχος καλέ, του απάντησα ένα ξερό «μου λείπεις».
***
* - ΤΙ έχεις;
- Δεν ξέρω τι μου φταίει βρε Νίκο. Θες να παντρευτούμε και να μου φταις εσύ για όλα;
***
* - Η κοπελίτσα, 25 χρονών, λέει πως έχει απογοητευτεί από τους άντρες. Περίμενε κοπέλα μου, είσαι στο τρέιλερ ακόμη.
Ζ.

Περί αέρος
* ΣΕ πρόσφατο αθηναϊκό δημοσίευμα για την ατμοσφαιρική ρύπανση σε διάφορες χώρες, στην Ελλάδα πρωταθλήτρια μόλυνσης αναδεικνύεται η Πάτρα και όλως περιέργως η Λάρισα είναι σε καλή θέση, χαμηλής ρύπανσης. Αντιθέτως, η Μαγνησία εμφανίζει σχεδόν διπλάσιο βαθμό μόλυνσης αέρα, με δείκτη 48 έναντι 28 της Λάρισας. Άραγε, η ΑΓΕΤ κάνει εκεί τη ζημιά; Και στη Λάρισα το αεροδρόμιο;
***
* ΜΕ την ευκαιρία κι όπως θυμίζει ο Ε.Ρ., παλιότερα η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δεν ήθελε πολιτικό αεροδρόμιο στη Λάρισα λόγω καυσαερίων και κινδύνου ατυχημάτων.
Εις βάρος προφανώς της προοπτικής ανάπτυξης της περιοχής. Παρόμοια στάση κι αργότερα, ήταν κι ο ανταγωνισμός με τον Βόλο, καθώς υπάρχει και το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.
Κι ο Λαρισαίος συνεχίζει επιγραμματικά: Όλα τα αεροδρόμια του κόσμου είναι κοντά σε μεγάλες πόλεις και μάλιστα οι πρωτεύουσες έχουν από 2-3 τριγύρω τους. Εξάλλου, ένα αεροδρόμιο στον κάμπο της Λάρισας τίποτα δεν εμποδίζει να χωροθετηθεί κάπως μακρύτερα. Χώρος υπάρχει άφθονος...
Ζ.

Τσιγκουνιές
* ΔΥΟ Σκωτσέζοι χάνονται στις Άλπεις, διηγιόταν ο Λαρισαίος Κ.Ζ.
Ξεκινούν διάφορες αρχές την προσπάθεια να τους βρουν. Μετά από αρκετές μέρες, τους εντοπίζουν σε κάποιο καταφύγιο, στο βουνό στα χιόνια. Φτάνουν και χτυπούν την πόρτα:
- Ανοίξτε, Ερυθρός Σταυρός.
Και ακούγεται μια αδύναμη φωνή από μέσα:
- Δώσαμε, δώσαμε...
Ζ.

 

***

SYRIZA.jpg* ΕΝΩΜΕΝΟΙ και αποφασισμένοι στη νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Και πάντοτε πιστοί στον Αλ. Τσίπρα, αφίσα με Στ. Κασσελάκη δεν υπάρχει ακόμη στα γραφεία του κόμματος.
Ζ.

 

GEFYRA.jpg

* ΕΙΝΑΙ μία από τις κολόνες στα πέδιλα της γέφυρας στο Κουτσόχερο. Της παλαιότερης γέφυρας στον δρόμο Λάρισας – Τρικάλων, όπου τα ορμητικά νερά της κακοκαιρίας «Daniel» προκάλεσαν φθορές, τις οποίες αποτύπωσε φωτογραφικά αναγνώστης, υπενθυμίζοντας την ανάγκη επέμβασης των Τεχνικών Υπηρεσιών. Φανταζόμαστε πως το γνωρίζουν...
Β.Κ.

 

PIK-NIK.jpg

* ΠΟΙΟΣ είπε ότι η Λάρισα είναι τσιμεντούπολη; Και πικνίκ στο γκαζόν, ουσιαστικά εντός της πόλης.
Ζ.

 

KOUVAS.jpg

* ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ στα κλαδιά του δέντρου δίπλα από τον Πηνειό ο πλαστικός κουβάς, που εντόπισε ο Κ.Μ. Βρίσκεται εκεί καιρό, προφανώς από τη μεγάλη πλημμύρα, αφού ούτε μόνος του σκαρφάλωσε εκεί, ούτε τον έφερε ο αέρας, ούτε ανθρώπινο χέρι τον ξαπόστειλε ψηλά. Αποτελώντας αψευδή μάρτυρα της στάθμης του τότε πλημμυρισμένου Πηνειού, στο εσωτερικό πρανές του αναχώματος από τη ΔΕΥΑΛ μέχρι το LIDL, κοντά στο τελευταίο, εκεί που ο Πηνειός στην εξωτερική κοίτη του κάνει μια στροφή 90 μοιρών και από κάθετα στο ανάχωμα συνεχίζει τη ροή του παράλληλα σε αυτό. Είναι και ειδικός στο θέμα ο Λαρισαίος, που επισημαίνει: Ο κουβάς υψομετρικά βρίσκεται κατ’ εκτίμηση λίγο χαμηλότερα από τη στέψη του αναχώματος, το οποίο σε άλλο σημείο έχει ενισχυθεί μετά τη μεγάλη πλημμύρα και στο εξωτερικό πρανές του οποίου παρατηρούνται αρκετές τοπικές καθιζήσεις, άγνωστης αιτιολογίας. Συμπέρασμα; Στα υπόψη για την επόμενη πλημμύρα.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass