ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 01 Απρ 2024 17:11
* THN καλοδέχθηκαν την πρόεδρο οι αγρότες στο Κιλελέρ.  Άμα ήθελαν, ας έκαναν κι αλλιώς * THN καλοδέχθηκαν την πρόεδρο οι αγρότες στο Κιλελέρ. Άμα ήθελαν, ας έκαναν κι αλλιώς

Πρωταπριλιά
* ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ! Ναι, δεν είναι ...ψέμα, έφτασε και ο Απρίλης, με θερινή ώρα από χτες, με τη μέρα να έχει μεγαλώσει και να επιτρέπει πιο πολλές δραστηριότητες.

Το θέμα της αλλαγής της ώρας απασχολεί ως γνωστόν την Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια, οπότε υπάρχει ελπίδα ότι μετά από μια εικοσαετία να έχουμε μια πρώτη απόφαση η οποία θα εφαρμοστεί τη μεθεπόμενη εικοσαετία, εφόσον βέβαια ως τότε υπάρχει Ε.Ε., πράγμα που δεν βλέπουμε. Καλό μήνα anyway...
Για ...μπάνιο
* ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που ο Μάρτιος φεύγει με τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά άμα βρίσκεσαι στο μέσον της κουβέντας για κλιματική αλλαγή, μπαίνεις σε σκέψεις. Ότι το κλίμα όλο και χειροτερεύει και πως σε περιμένει ένα βασανιστικό καλοκαίρι. Ήδη στον τύπο διαβάζεις προτροπές για τα πρώτα ...μπάνια (ναι, από τώρα...) και για παραλίες που δέχθηκαν κόσμο. Και μπορεί πράγματι η θάλασσα αυτές τις ημέρες να είναι ...«λαχταριστή» σαν την βλέπεις, αλλά... Αλλά μέχρι να μπεις μέσα έχει διαφορά !
Σκόνη και λάσπη
* ΝΕΑ επέλαση αφρικανικής σκόνης από σήμερα αναμένουν οι μετεωρολόγοι.
Από την πλευρά τους, οι ...δημοσιολόγοι, αναμένουν νέα επέλαση ...λάσπης ενόψει ευρωεκλογών. Ήδη οι «λασπομαχίες» ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή με τα Τέμπη και αναμένεται να συνεχιστούν ενόψει ευρωεκλογών. Με την κρυφή ελπίδα όλων των ...πικραμένων, διαπλεκομένων και λοιπών συγγενών να πέσει σε ποσοστά ο Μητσοτάκης και μέσα στην πολιτική αστάθεια και την ...αναμπουμπούλα να αλλάξει η πολιτική κατάσταση στη χώρα.
Κατακαημένη Ελλαδίτσα, ποτέ μην ησυχάσεις.
Αστειότητες
* ΑΛΗΘΕΙΑ τι είναι πιο αστείο; Οι διεθνείς παρατηρητές που ζήτησε ο Κασσελάκης στις εκλογές ή το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό, ότι δηλαδή ζήτησε εκλογές ...εννιά μόλις μήνες αφότου εκλέξαμε Κυβέρνηση;
Βέβαια, ο ...στρατιώτης Πυροβολικού Στέφανος δεν είναι ο πρώτος που το διέπραξε. Στην Ελλάδα, ως γνωστόν η εκάστοτε Αντιπολίτευση ψάχνεται για εκλογές την ...επομένη κιόλας της κάλπης. Κανείς δεν μπορεί χωρίς εξουσία.
«Καθήκον»
* Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ κατήγγειλε στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή «παράκεντρα» που θέλουν να συγκυβερνήσουν (λέγε με απλώς Βαγγέλη). Και οι εφημερίδες του ...εν λόγω Βαγγέλη, το Σαββατοκύριακο, απάντησαν πως ό,τι δημοσίευσαν περί αλλοίωσης στοιχείων των Τεμπών το έκαναν απλώς και μόνο από ...δημοσιογραφικό καθήκον !
Ποιος τους πίστεψε; Κανένας. Άσε που ο ...εν λόγω Βαγγέλης θα κρατάει ακόμη την κοιλιά του από τα γέλια !
Μοίρα...
* ΒΑΡΙΑ ατμόσφαιρα στη Μεγάλη Βρετανία μετά την αποκάλυψη πως ο Κάρολος νοσεί βαρύτερα απ’ ό,τι αρχικώς είχε νομισθεί.
Κάτσε και μέτρα: εκτός της Ελισσάβετ, κανείς από τη βασιλική οικογένεια δεν είχε καλή τύχη... Ο Κάρολος, μια ζωή στην αναμονή, αρρώστησε μόλις ενθρονίστηκε. Η Νταϊάνα νεκρή, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι ορφανοί από μικροί, η Κέιτ αρρώστησε, ο Ουίλιαμ με την ευθύνη τριών παιδιών, ο Χάρρι έχασε τα πάντα για τη Μέγκαν...
Κι εμείς νομίζαμε πως κάθε φορά που στα παραμύθια μάς έλεγαν «ήταν ένας βασιλιάς» μάς μιλούσαν για έναν ευτυχισμένο άνθρωπο που δεν του έλειπε τίποτε...
Απόσυρση
* ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ρε φίλε, δεν είναι ότι καταδικάστηκαν Πισπιρίγκου και Μίχος για παιδοκτονία η πρώτη και για βιασμό ανήλικης ο δεύτερος.
Αλλ’ ότι, σιγά – σιγά θα αποσυρθούν από τη δημοσιότητα και θα γλιτώσουμε από το ζεύγος Ευαγγελάτου – Τατιάνας που μας βασανίζουν εδώ και χρόνια με τις ιστορίες αυτές και – ίσως- από τις δηλώσεις του Κούγια (το τελευταίο δύσκολο, αλλά με μια ελπίδα ζει ο άνθρωπος).
Αυταπάτη θα μου πεις. Έτσι κι αλλιώς η ζωή συνεχίζεται και όλο και νέες «Πισπιρίγκου» , νέοι «Μίχοι» θα έρχονται στο προσκήνιο...
Παρακμή
* Η ΑΕΛ μάλλον δεν τα καταφέρνει στα Play-off προς μεγάλη λύπη των Λαρισαίων φιλάθλων που πάντα πονάνε γι’ αυτήν την ομάδα. Θέλει και τύχη βλέπεις.
Αν η ομάδα παραμείνει στη Β’ Εθνική τα πράγματα δυσκολεύουν. Διότι πλέον οι ομάδες εκεί, με πολύ χαμηλά έσοδα, «σκάνε» οικονομικά.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουμε ...Πάτρα, που έχει να δει την Παναχαϊκή στην Α’ Εθνική εδώ και ...δεκαετίες.
Γενικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα απογοητεύει. Όταν από την Α’ Εθνική λείπουν πόλεις όπως η Λάρισα, η Πάτρα, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Δράμα, τα Τρίκαλα, η Καστοριά, αλλά και ο Βόλος (ο ΝΠΣ ...είναι τεχνητό σωματείο, δεν μαζεύει τους Βολιώτες) τι να περιμένεις; Ποιον να παθιάσει ένα πρωτάθλημα μεταξύ γειτονιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης;
Τι κάνουν ΕΠΟ και ... Υπουργείο;
Μα... ψάχνουν ακόμη να βρουν το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του κυπέλλου. Για άλλη μια χρονιά. Παρακμή... Και θλίψη...
Ποιος να πάει;
* ΣΕ ανύποπτο χρόνο είχαμε πει από δω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στα σχολεία, σε λίγο δεν θα βρίσκουν ...δασκάλους και καθηγητές. Ποιος να δεχτεί να πάει, αλήθεια, για 850 ευρώ -μ’ άλλα λόγια για τον βασικό- να υποστεί όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση της αυξημένης βίας στα σχολεία όπου ο κάθε «παλαβός» μπορεί να μπει με ένα σφυρί και να χτυπάει κόσμο;
Και πριν αλέκτωρ ...φωνήσαι, ιδού η δικαίωση: η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής (περιοχή από τις ...δύσκολες) ανακοίνωσε πως δεν έχει πια διαθέσιμους αναπληρωτές να διορίσει. Και πού είμαστε ακόμη!
Πίκρες
* Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ τίτλος αθηναϊκής εφημερίδας, εμμέσως μας αφορά:
«Ρέμος και Πηλαδάκης πουλάνε τις βίλες τους στη Μύκονο για να ξεχρεώσουν κόκκινα δάνεια...».
Πίκρα αδερφάκι μου. Πίκρα. Καλοκαίρι χωρίς Μύκονο; Impossible!
Έτσι όπως το πάνε αυτοί, βλέπουμε τον συμπαθή σε μας «Πηλα» να κάνει διακοπές μαζί μας, στον Αγιόκαμπο, με ...«sleeping bang και με καρπούζι ...».

 

Γουργουλιάνης και παράγκες

* ΣΑΝ βόμβα έσκασε χτες στη Λάρισα η είδηση ότι Κονγκολέζοι ειδικοί επιστήμονες έρχονται στην πόλη μας προκειμένου να υποδείξουν μέτρα κατά της αφρικανικής σκόνης.
* * *
* ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ άψογα αντανακλαστικά, ο περιφερειάρχης κ. Κουρέτας έκανε άνω – κάτω το διαδίκτυο και τελικώς φέρνει στη Θεσσαλία τους καλύτερους. Διότι η επιστημονική ομάδα της Εταιρείας «Concombres Congolais» είναι διεθνώς αναγνωρισμένη σε ζητήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
* * *
* ΚΑΤΑ τις πληροφορίες μας ο κ. Κουρέτας έδρασε άμεσα όταν ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Κων/νος Γουργουλιάνης τού απέστειλε επείγουσα εμπιστευτική Έκθεση, σύμφωνα με την οποία τα περιστατικά πνευμονοπαθειών στη Θεσσαλία έχουν χτυπήσει …κόκκινο.
* * *
* ΜΕ δύο λόγια, στη Θεσσαλία έχουν γνώσιν οι φύλακες και συνεπώς μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.
* ΑΛΛΑ την παρουσία των Κονγκολέζων αναμένεται να αξιοποιήσει και ο Δήμος Λαρισαίων, καθώς η αφρικανική αντιπροσωπεία εκδήλωσε το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και εμπορικών σχέσεων με τη Λάρισα.
* * *
* ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, οι εκπρόσωποι του Κονγκό αναμένεται να ζητήσουν από τον κ. Μαμάκο τη μόνιμη ενοικίαση ικανού αριθμού παραγκών στο Παζάρι της Λάρισας προς διάθεση σε Αφρικανούς μικροπωλητές ώστε να μην τους κυνηγά η Αστυνομία.
* * *
* Ο Κ. Μαμάκος, αν και βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση, φαίνεται να το σκέφτεται καθώς ζυγίζει τις αντιδράσεις του οικείου Εμπορικού Συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass