ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 16:00
* ΕΙΝΑΙ σαφές πως όσο περνάει ο καιρός, βρίσκονται όλο και πιο κοντά Κυρ. Μητσοτάκης και Χρ. Κέλλας. Εύγλωττο το στιγμιότυπο από τη Βουλή, μετά την ψηφοφορία για την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας. * ΕΙΝΑΙ σαφές πως όσο περνάει ο καιρός, βρίσκονται όλο και πιο κοντά Κυρ. Μητσοτάκης και Χρ. Κέλλας. Εύγλωττο το στιγμιότυπο από τη Βουλή, μετά την ψηφοφορία για την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας.

Περισσότερο έξω
* ΚΙ έφτασε ο καιρός που κάνει πλέον περισσότερη ζέστη έξω παρά μέσα στα κτίρια. Ανοίγουν οι Λαρισαίοι πόρτες και παράθυρα να ζεσταθούν τα σπίτια, τα μεσημέρια εννοείται.

Πάντως, το πρώιμο καλοκαιράκι, αυτό με τις μονοψήφιες χαμηλές θερμοκρασίες τα βράδια, όπου να ‘ναι θα υποστεί υποτροπή ανοίξεως. Η οποία έχει δρόμο ακόμα, μόλις που μπήκε ο Απρίλιος…
***
* ΚΑΜΠΟΣΟΣ κόσμος αποχαιρέτισε τον Μάρτιο στις παραλίες κι ας μην είχε και τόση ζέστη την Κυριακή, ήταν κι η συννεφιά, που μπορεί να τη δημιουργούσε η εξ Αφρικής σκόνη δηλαδή. Μέσα στη θάλασσα, πάντως, λίγοι τολμηροί. Ο ειδικός στο θέμα είχε μετρήσει θερμοκρασία νερού στους 16 βαθμούς. Πολύ χαμηλή, για θερινούς κολυμβητές.

Προβληματάκια
* ΑΛΛΑΞΕ κι η ώρα, μια χαρά για τους περισσότερους, όχι για όλους όμως.
- Επιτέλους βρε παιδιά, το ρολόι του αυτοκινήτου δείχνει τη σωστή ώρα, μετά από έξι μήνες. (Μα να μην αλλάζει κι αυτό αυτόματα…).
***
* - ΤΟ ρολόι να μην ξεχάσεις να γυρίσεις…
- Μα γιατί… Αφού δεν κατάλαβαν ότι τους το πήρα.
***
* - ΤΕΣΣΕΡΑ άτομα στο σπίτι, πηγαίναμε κι αλλάζαμε όλοι το ρολόι της κουζίνας από μία ώρα μπροστά, οπότε μας πήγε απόγευμα παιδιά…

Καταγγελία
* Η Διεύθυνση και οι δημοσιογράφοι της «Ελευθερίας» καταγγέλλουν ανοιχτά και δημόσια τους Κονγκολέζους επιστήμονες -ειδικούς για την αφρικανική σκόνη- που δεν ήλθαν χθες στη Λάρισα, καίτοι τους περιμέναμε στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου.
Το γεγονός ότι το ρεπορτάζ για την άφιξή τους ήταν πρωταπριλιάτικο δεν έχει καμιά σχέση. Αυτοί όφειλαν να έρθουν! Για τον λόγο αυτόν «επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας».
***
* ΚΑΙ η αλήθεια είναι ότι γέλασε ο κάθε πικραμένος αναγνώστης με τους Κονγκολέζους της εταιρείας «Concombres Congolais» (μετάφραση: «Αγγούρια Κονγκολέζικα»), που σύμφωνα με το χθεσινό μας πρωταπριλιάτικο θα έρχονταν εδώ για να υπογράψουν σύμβαση με τον περιφερειάρχη, Δ. Κουρέτα, για αεροτουρμπίνες στον Κίσσαβο, που θα έδιωχναν την αφρικανική σκόνη. Κι έτσι, με τους.... Ολλανδούς στο χέρι θα μείνουμε στο τέλος, να κλαίμε τη... μαύρη μας (την κονγκολέζικη) τη μοίρα. Όπως θα μας μείνουν και οι προειδοποιήσεις του καθηγητή Κ. Γουργουλιάνη, που, λίγο ο Covid, λίγο η σκόνη, έχει γίνει ο μικρός... ήρωας της ζωής μας.
***
* ΠΑΝΤΩΣ, μπορούμε να καταλάβουμε το μαράζι του δημάρχου, Θ. Μαμάκου, που έχασε την ευκαιρία να νοικιάσει καμιά πενηνταριά παράγκες στο παζάρι της Λαρίσης σε Κονγκολέζους... μικροπωλητές (ή και μικροεπενδυτές), στο πλαίσιο της ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων μεταξύ Λάρισας και Κονγκό.
Και του χρόνου! (Χωρίς σκόνες, πλημμύρες, λιμούς, καταποντισμούς και κάθε άλλο κακό συναπάντημα)...
Τον θέλει
* ΒΑΖΕΙ πλώρη για την Ευρωβουλή ο Σωκράτης Αλειφτήρας; Για υποψηφιότητα ακριβέστερα. Κι αν δηλαδή… Με την «Πλεύση Ελευθερίας», ναι. Αφού, την Κυριακή στο Κιλελέρ, του έκανε πρόταση η πρόεδρος του κόμματος, δεν έχασε την ευκαιρία η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τον πολιορκεί καιρό. Απάντηση δεν έδωσε ακόμη ο Φαρσαλινός αγροτοσυνδικαλιστής της ΕΟΑΣΝΛ, δεν είναι και τόσο εύκολο ν’ αφήσει κάποιος τα Φάρσαλα για τις Βρυξέλλες…Μόνο μπάλα
* ΟΛΗ η ζωή του γύρω από το τόπι, για τον Λαρισαίο που του μιλούσε ο φίλος τους.
- Σου έλεγα, λοιπόν, για τον Ντα Βίντσι…
- Ποιος είναι αυτός;
- Α… Ένας Ιταλός της Αναγέννησης.
- Πήρε Ιταλό η Καρδίτσα; (Α βρε ΑΣΑ…).

Θα επιβιώσει;
* ΜΕΤΑΞΥ όσων προκρίθηκαν από την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ για υποψηφιότητα στις εσωκομματικές προκριματικές, στις 14 Απριλίου, με στόχο να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, στις 9 Ιουνίου, υπάρχει διαδικασία όχι αστεία, μεταξύ των πρώτων 151 που πέρασαν το αρχικό κομματικό φίλτρο και ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, ηθοποιός και επιχειρηματίας, γνωστός από τη συμμετοχή του στο «Survivor» στον Άγιο Δομίνικο και στο «Nomads», καθώς είχε πάει και στη Μαδαγασκάρη, ο γιος του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, με τα πάλαι ποτέ δοξασμένα «Αστέρια» της Γλυφάδας. Και σε τούτην τη μάχη θα είναι δυσκολότερα απ’ ό,τι στις ζούγκλες και στη νύχτα.
***
* ΕΧΕΙ, πάντως, ένα ενδιαφέρον το τι είπε ο Ν. Παπαργυρόπουλος για την κίνησή του: «Δεν μίλησα με κανέναν πολιτικό αρχηγό και με κανένα κόμμα. Είδα μια ανοιχτή πλατφόρμα που είχε δημιουργήσει ο Στέφανος και πιστεύω ότι αυτές οι ανοιχτές διαδικασίες προσδιορίζουν καλύτερα εμένα και γενικότερα την Ελλάδα. Αυτό που κάνουν τα παραδοσιακά κόμματα, όπου οι λίγοι επιλέγουν για τους πολλούς, δεν γίνεται εδώ. Τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση οι πολλοί μπορούν να επιλέξουν αυτούς που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή…». (Εν ολίγοις, είδε ανοιχτά και μπήκε. Εδώ κάπως έτσι έβγαλαν και πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ…).

Ένα ζευγάρι
* ΝΕΑΡΕΣ Λαρισαίες σε μοντέρνες παρεμβάσεις.
- Δεν είναι κακό να έχει διαφορετική από σένα γνώμη ο άντρας σου, περιττό είναι.
***
* - ΠΩΣ σε λένε όμορφε;
- Χαράλαμπο.
- Έναν Κλάφτα, τι τον έχεις βρε συ;
***
* - ΟΙ κάλτσες μάς διδάσκουν ότι ένα ζευγάρι δεν θα είναι για πάντα μαζί.
***
* - ΜΕ ρώτησε αν είμαι ψηλή και του είπα πολύ.
- Ναι; Εσύ;
- Μα είμαι δύο μέτρα παρά τριάντα εννέα εκατοστά.Αδυσώπητος
* - ΜΗ φτάσει να παραιτήσει και τον εαυτό του καμιά φορά ο Μητσοτάκης…
Διά της υπερβολής, ομοιοπαθητικά δηλαδή, το αντιμετώπιζε χθες στην παρέα ο Λαρισαίος, με τόσα και τέτοια που γίνονται…
- Σωστά, μετά τον έμπιστο ανιψιό του προ καιρού, δεν διστάζει τώρα να αποκόψει και τα δύο δεξιά του χέρια…
- Για να βάλει μήπως στη θέση τους ακόμα πιο δεξιά; Δεν μπορείς να πεις, πάντως, φέρνει γούρι σε όσους τον πλησιάζουν πολύ…
***
* - ΠΕΣ εσύ, πες… Όμως, ήταν πολύ κακή κίνηση, να πάνε οι πιο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού στον επιχειρηματία τον οποίο την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης έβγαζε στη φόρα ότι θέλει να τον ρίξει, επειδή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά του.
- Ε ναι, εμφανίστηκαν ως φιλαράκια του δολοπλόκου εχθρού… Λες να είναι; Καρφώθηκαν και τους έδιωξε;
- Άλλοι πάλι λένε πως πήγαν κατ’ εντολή, ως αγγελιαφόροι. Αν συνέβη έτσι και το αντιληφθεί ο Μητσοτάκης, αλίμονό του. Έτσι αδυσώπητος που είναι, μπορεί να παραιτήσει και τον εαυτό του.

Χωρίς κανόνες
* «ΦΘΗΝΗ πολιτική» χαρακτηρίστηκε η τακτική που ακολούθησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Σωτ. Σουλούκος, στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας Βόλεϊ στο Κλειστό της Νεάπολης.
Παραβλέποντας ότι οι προσκλήσεις για τον τελικό του βόλεϊ δεν μοιράστηκαν με κανόνες, όπως έπρεπε, αλλά σε φίλους και γνωστούς του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος κυκλοφορούσε λέει με ένα πακετάκι προσκλήσεις στο χέρι, στην είσοδο του γηπέδου και με στυλό συμπλήρωνε το όνομα γνωστών και φίλων, όταν σε άλλους θεατές απαιτούνταν αριθμός Ταυτότητας ή ο ΑΜΚΑ, προκειμένου να μπουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, αφήνοντας απ’ έξω δεκάδες νέα παιδιά και εφήβους, που έφταναν στο Κλειστό και έφευγαν άπραγοι. Το σκεπτικό «μπείτε κι όπου βγει», έχει αποδειχθεί ότι είναι τουλάχιστον απαγορευτικό, για την ασφάλεια των πολιτών.

Τώρα πια…
* ΜΙΑ μελαγχολία στην παρέα των Λαρισαίων μεσηλίκων, περνούν οι μήνες, περνούν τα χρόνια...
- Είμαι σε ηλικία που όταν με ρωτάνε αν έχω καμία περιπετειούλα, το μυαλό μου πάει σε θέματα υγείας.
***
* - ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ και κάνουν την εμφάνισή τους.
- Οι άσπρες τρίχες;
- Τα ψυχολογικά μας.
***
* - ΚΑΠΟΤΕ είχαμε μηνύματα στο κινητό από κοπέλες, τώρα μονάχα Idika Ayli.

Ανασχηματισμός
* «ΣΚΕΨΕΙΣ για ανασχηματισμό κάνει τα τελευταία 24ωρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης». Ήταν και Πρωταπριλιά, δεν ήθελε πολύ το «Κουλούρι»: Στα ύψη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το πολιτικό θερμόμετρο, με την κόντρα της Κυβέρνησης και του Βαγγέλη Μαρινάκη να φτάνει στα άκρα.
Μετά τις συναντήσεις υπουργών με τον επιχειρηματία και τα SMS της συζύγου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μαρινάκης μοιάζει απογοητευμένος και οργισμένος και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της Κυβέρνησης. Έπειτα από συνάντηση με τους συνεργάτες του, ο εφοπλιστής αναμένεται να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το νέο σχήμα της Κυβέρνησης, στέλνοντάς το κι εκείνος με γραπτό μήνυμα στη σύζυγό του.
***
* ΕΝ τω μεταξύ, διέρρευσε πως «τη λίστα με τους μεγαλοεκδότες, με τους οποίους μπορούν οι υπουργοί να πίνουν ποτά, παρέδωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός». (Δεν είναι σπάνιο να ξεπερνά η πραγματικότητα τη φαντασία).

Για την Πόλη
* ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ οι Έλληνες γιατί στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας, έχασαν οι υποστηριζόμενοι από το κόμμα Ερντογάν, ηττήθηκαν στους μεγάλους Δήμους και σ’ αυτόν της Κωνσταντινούπολης. «Ο σουλτάνος έχασε την Πόλη», ο συνήθης τίτλος. Κι όλα συνδυάζονται γλυκά με τον προαιώνιο εθνικό πόθο για την Πόλη. Ε, αφού την έχασε ο Ερντογάν… ο οποίος, βέβαια, συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα εκλεγόμενος μια εικοσαετία τώρα…

Την άρπαξε
* - ΦΙΛΑΡΑΚΙ, τι σημαίνει το νούμερο 37 που έχεις στη φαλάκρα; Ρώτησαν τον Λαρισαίο στην παρέα.
- Ότι δεν πρέπει να κοιτάω άλλες.
- Και το 37 πού κολλάει;
- Το νούμερο της παντόφλας της είναι.

 

Στον απόηχο της αγροτικής εκδήλωσης του Kιλελέρ

KILELER1.jpg

*TΟ είπαν και το έκαναν οι Θεσσαλοί αγροτοσυνδικαλιστές, καθώς απέτρεψαν την επίσημη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κιλελέρ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εξέγερση των κολίγων στον χώρο του μνημείου, χθες Κυριακή.
Η καταδρομική επιχείρηση με τρακτέρ πραγματοποιήθηκε αρχικά το βράδυ του Σαββάτου, όταν 30 περίπου αγρότες από τις γύρω περιοχές προσήλθαν στον χώρο και τοποθέτησαν τα αγροτικά τους μηχανήματα πέριξ του μνημείου, ενώ ανήμερα της εκδήλωσης (την Κυριακή) άλλα τόσα τρακτέρ βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο, δίνοντας αγωνιστικό τόνο στη διαμαρτυρία τους. Στην κινητοποίηση πρωτοστάτησαν τα στελέχη των Ομοσπονδιών Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας (από τον γειτονικό νομό οι αγρότες ήρθαν με ναυλωμένο λεωφορείο), ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι Αγιώτες μηλοπαραγωγοί, οι οποίοι για μία ακόμα φορά έριξαν προϊόντα τους στο έδαφος, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές και τη μη καταβολή αποζημιώσεων.
*Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν η μόνη πολιτική αρχηγός που παρέστη στον εορτασμό. Αντίθετα -κι όπως αναμενόταν-, δεν παρευρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος είχε ανακοινωθεί από το ΥΠΠΑΤ ότι θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση.
Ως προς τις βουλευτικές παρουσίες, ο Βασίλης Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ και η Λίτσα Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν συμβολικά στον χώρο του μνημείου, συνομίλησαν με τους αγρότες και σεβόμενοι την απόφασή τους να μην παραστεί κανένας επίσημος, αποχώρησαν. Το ίδιο έπραξε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος προσήλθε στον χώρο πλαισιωμένος από τους αντιπεριφερειάρχες και τους στενούς του συνεργάτες.
*ΔΥΟ ήταν τα στεφάνια που κατατέθηκαν στην εκδήλωση. Το πρώτο από τον οικοδεσπότη δήμαρχο Κιλελέρ, Θανάση Νασιακόπουλο, και το δεύτερο από τον πρόεδρο της -αδελφοποιημένης με το Κιλελέρ- Κοινότητας Πισσορίου Κύπρου, Λάζαρο Λαζάρου, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή, φιλοξενούμενος της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο υπογραφής της επέκτασης του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δύο περιοχών.
Γ.Ρ.

 

-----

ND.jpg* ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και της ΝΔ Λάρισας, που απέστειλε αρχειακό υλικό για να εκτεθεί στο Ζάππειο στο συνέδριο του κόμματος. Φωτογραφίες, λάβαρα, αφίσες, δημοσιεύματα εποχής, από προσωπικά αρχεία στελεχών, υλικό με το οποίο κατόπιν θα δημιουργηθεί λένε ψηφιακό μουσείο, «αφιερωμένο στον άδολο νεοδημοκράτη, για τα 50 χρόνια του κόμματος». Να, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Ηλίας Σουφλιάς, με τον Ηλία Παλαιοχωρλίδη, διοικητικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και τον φαρμακοποιό Νίκο Γκανάκη.

 

AGROTIS.jpg* ΔΕΝ είναι ο χάρος που απειλεί να θερίσει την αγροτιά. Επειδή κάποιοι άσχετοι των πόλεων τα μπερδεύουν, είναι ο ξωμάχος με την κοσιά, το μνημείο του αγρότη στο Κιλελέρ.

 

DHMARX.jpg* ΟΥΤΕ ο Δήμαρχος δεν βγάζει άκρη… Εκεί έξω από το δημαρχείο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass