ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2024 17:15
* ΟΠΩΣ και να ‘χει ...σίγουρα αποτελεί απρέπεια η εικονιζόμενη ταμπέλα, απέναντι στον  Ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά. Προφανώς και οι αρμόδιοι θα την μετακινήσουν κάπως τις επόμενες μέρες... * ΟΠΩΣ και να ‘χει ...σίγουρα αποτελεί απρέπεια η εικονιζόμενη ταμπέλα, απέναντι στον Ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά. Προφανώς και οι αρμόδιοι θα την μετακινήσουν κάπως τις επόμενες μέρες...

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Τρελό-καιρος
* Ο ΤΥΠΟΣ κυκλοφορούσε -Σάββατο μεσημέρι- στον πεζόδρομο της Κούμα με σορτς (σύνηθες) και ...σαγιονάρα παραλίας (ασύνηθες για 13η Απριλίου μόλις).

Ο άλλος ανακοίνωσε μέσω F/B ότι το μπιτσόμπαρο του οποίου τυγχάνει ιδιοκτήτης στα παράλια της Λάρισας ...άνοιξε και μάς περιμένει. Η τρίτη -πάλι μέσω F/B ανάρτησε βίντεο με την πρώτη της βουτιά στον Αγιόκαμπο!
Ο καιρός τρελάθηκε. Κι εμείς μαζί του.

Πληγές
* ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ επίσης κίνηση προς τα παράλια. Τα μαγαζιά σχεδόν γεμάτα βέβαια, αλλά οι τολμηροί ...βουτηχτές μάλλον λίγοι.
Στην ύπαιθρο πάλι έχει πέσει απελπισία. Όπως εξηγούσε ο αγρότης της παρέας, έτσι και δεν βρέξει αυτήν την εβδομάδα, κλάφτα τα σιτηρά. Ποτίζεις, έλεγε, και το λιγοστό νερό που ρίχνεις χάνεται, εξατμίζεται από τη ζέστη, δεν φτουράει.
Κοιτάς τα διάφορα «meteo» και βροχή στον ορίζοντα δεν προκύπτει από πουθενά. Οι θερμοκρασίες κάπως ...εκλογικεύονται, αλλά από νερό ...τσου. Τις δέκα πληγές του Φαραώ ζούμε.

Συνωμοσία
* ΕΔΩ δεν βρέχει βροχή, αλλά στη Μέση Ανατολή βρέχει πυραύλους. Πρωτοφανές το γεγονός να χτυπηθεί το Ισραήλ από ένα άλλο, κανονικό Κράτος. Πέρσες από τη μια, Εβραίοι από την άλλη, δύο πανάρχαιοι λαοί σε νέες περιπέτειες. Κι αν περάσανε αιώνες οι διαφορές δεν λύθηκαν.
Βέβαια, υπάρχουν πολλά περίεργα σημεία. Τι να σημαίνει άραγε το γεγονός ότι οι περσικοί πύραυλοι έκαναν δύο ώρες να φτάσουν, δίνοντας σε Ισραηλινούς και τους συμμάχους του περιθώρια να αμυνθούν;  Οπότε, σου λέει ο «συνωμοσιολόγος»: Κοίτα, μιλημένη η δουλειά. Το Ιράν χτύπησε για να ικανοποιήσει την κοινή γνώμη της χώρας που ζητούσε εκδίκηση, αλλά δεν είχε σκοπό να γίνει ζημιά. Σχεδόν το χτύπημα ήταν ...προσυνεννοημένο και η δουλειά τελειώνει εδώ διότι κανέναν δεν συμφέρει η γενίκευση του πολέμου. Όπως το δεις.

Φτάνει πια!
* ΑΠ’ όλα αυτά κρατάμε το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της ΕΡΤ News.
- Και τι λέει η κοινή γνώμη του Ισραήλ, τον ρώτησαν.
- Η κοινή γνώμη λέει μόνο ένα πράγμα. «Φτάνει πια ...Κουραστήκαμε ...«Και πώς να μην κουραστεί κανείς; Πόσο πόλεμο μπορούν να αντέξουν οι απαιτητικές κοινωνίες του 21ου αιώνα; Μόνο με τους Παλαιστίνιους ο ισραηλινός Στρατός πολεμά από τον Οκτώβρη. Ένα Κράτος σε διαρκή αναστάτωση, μια κοινωνία στα όρια νευρικής κρίσης. Να κοιμάσαι τα βράδια και να μην ξέρεις τι θα σου έρθει στο κεφάλι. Να φοβάσαι να πας στη δουλειά, να φοβάσαι μην χτυπηθεί το σχολείο του παιδιού σου... Να θέλεις; ειρήνη και να μην έχεις καν το περιθώριο να υποχωρήσεις... Ακόμη και εκπαιδευμένες στα δύσκολα κοινωνίες, σαν κι αυτή του Ισραήλ, κάποτε κουράζονται...
Ανατιμήσεις
* ΗΤΑΝ λισβή η φακή... Τουτέστιν, έχει φτάσει από μόνη της τα 2 ευρώ η βενζίνη στα πρατήρια της χώρας μας, πολύ δεν θέλει να πάει στα δυόμισι και γενικώς να πιάσει νέα ύψη. Κι από τα καύσιμα στα ...ράφια των σούπερ μάρκετ ούτε καν μια σπιθαμή απόσταση.
Δεν υπάρχει σωτηρία παίδες. Και μού ήθελες να ταξιδέψεις στον συμπέθερο για να περάσεις Πάσχα, δόλιε... Κάτσε εκεί που είσαι.

Ευρω-απάθεια
* Α, ΝΑΙ έχουμε μεταξύ άλλων και ευρωεκλογές. Πλην των κομματανθρώπων κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν ασχολείται με τα της Ευρωβουλής. Η αποχή προμηνύεται μεγάλη – αρκεί κανείς να ρωτήσει τους γύρω του αν θα πάνε να ψηφίσουν κατακαλόκαιρο (ναι, κατακαλόκαιρο θα είναι 9 Ιουνίου, εφόσον τα μπάνια έχουν αρχίσει από Απρίλιο).
Στις κάλπες θα πάνε μόνο οι μεγαλύτεροι που έχουν ...ανασφάλειες. Και να ψηφίσουν ποιους; Μπαγιάτικους ολυμπιονίκες και ποδοσφαιρικούς ...θρύλους του πάλαι ποτέ Euro 2004 που πάνε από κόμμα σε κόμμα, επαγγελματίες πανελίστες πρωινάδικων και λοιπές τηλεσελέμπριτι, πολιτικούς β’ διαλογής που βλέπουν την Ευρωβουλή ως μια αξιοπρεπή διέξοδο και γενικά ...διάφορους «ξωπεταγμένους» του συστήματος...
Τουλάχιστον η Καϊλή και ο Γεωργούλης (πριν ...παχύνει) ήταν όμορφοι ρε σεις ...

Φάμπρικα μηνύσεων;
* ΣΩΣΤΟ και δίκαιο το μέτρο που εξήγγειλε ο υπ. Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης να πληρώνουν τις ζημιές στο σχολείο οι γονείς του μαθητή που αποδεδειγμένα τις προκάλεσε.
Αλλά στην πράξη; Πώς να αποδείξει το σχολείο ότι η ζημιά προκλήθηκε πράγματι «υπαιτιότητι» του μαθητή; Ειδικοί της εκπαίδευσης προβλέπουν ότι ναι μεν το μέτρο θα λειτουργήσει εν μέρει αποτρεπτικά, ωστόσο θα ανοίξει πιθανόν μια φάμπρικα από δικαστικές διενέξεις με ...αλληλομηνύσεις. Για την Ελλάδα μιλάμε ...

Ακρίβειες
* ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ προς το Πάσχα και τα γνωστά ...κλισέ θέματα έπεσαν κιόλας στο τραπέζι. «Φωτιά» -γράφουν όλοι- (και) φέτος οι τιμές του οβελία, διότι αλλιώς δεν συγκινείται ο ...αναγνώστης να διαβάσει. Δύο ευρώ πάνω το αρνί... Λες και έχει κανένα νόημα αν πληρώσει κανείς 10-15 ευρώ επάνω για τη μια και μοναδική φορά που θα το αγοράσει. Αμ, αλλού είναι το πρόβλημα αδέρφια... Φταίει που με το 50άρικο -όπως υπολόγιζε χτεσινό ρεπορτάζ του «Βήματος»- μετράει πλέον για ...37 ευρώ στα σούπερ μάρκετ. Κι αυτό το κακό το βρίσκουμε κάθε μέρα μπροστά μας...

Μύθοι
* ΕΦΥΓΕ άλλος ένας μεγάλος του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Γιάννης Φέρτης... Από τους ωραίους άνδρες του χώρου, στητός, απέριττος, μεγαλοπρεπής, μια γοητευτική προσωπικότητα που έκαιγε παντού καρδιές. Κυρίως όμως ο Φέρτης, όπως και άλλοι της γενιάς του ήξεραν να προφυλάσσουν εαυτόν από την άσκοπη δημοσιότητα. Μιλούσαν με το έργο τους, δεν έδιναν κάθε τόσο συνεντεύξεις για να πουν τις συνήθεις κοινοτυπίες. Οι μύθοι δεν δημιουργούνται τυχαία...

Δελτίο τύπου...
* Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης (1974 - 2024) αποτέλεσε θέμα συζήτηση στις προχθεσινές εργασίες του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Συζήτηση στην οποία τοποθετήθηκαν με τις εισηγήσεις τους, δημοσιογράφοι που σήμερα έγιναν εκδότες, δημοσιογράφοι που (λόγω της δημοσιογραφίας) διετέλεσαν υπουργοί, δημοσιογράφοι του πολιτικού ρεπορτάζ.
Με τη συζήτηση να καταλήγει στη σημερινή δημοσιογραφία, στις εφημερίδες και στο χάος του διαδικτύου.
Όλοι ξέρουν πώς και γιατί έχαναν την αξιοπιστία τους οι δημοσιογράφοι στη χώρα μας, για τη σχέση δημοσιογράφων και κέντρων εξουσίας, όπως όλοι ξέρουν γιατί επιχειρηματίες συγκεντρώνουν στα χέρια τους όλο και περισσότερα ΜΜΕ. Ευτυχώς παραμένει η ερευνητική δημοσιογραφία, η οποία είναι αυτή που θα συνεχίσει να αποκαλύπτει...
Β.Κ.

Διακοπές ρεύματος
* ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ σχεδόν ήταν οι διακοπές ρεύματος, μεσάνυχτα προς ξημερώματα, σε αρκετές περιοχές της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διακοπές ρεύματος ήταν προγραμματισμένες, στο πλαίσιο εργασιών συντήρησης καλωδίων των υποσταθμών της Λάρισας.
Ο προγραμματισμός ανέφερε πως «οι διακοπές θα ολοκληρώνονταν χθες», ενώ τα συνεργεία επέλεξαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες για τις εργασίες, προκειμένου να προκαλέσουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Στο μεταξύ, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ ακόμη αναμένουν την ενίσχυση προσωπικού ή τις υπερεργολαβίες προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αποκατάστασης των βλαβών. Αυτή τη στιγμή από τις 350, οι βλάβες έχουν μειωθεί στις 250 και ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται...
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass