Σε καλή πορεία

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2013 20:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:13
*ΜΕ την ευκαιρία, μετά την αναταραχή που προκλήθηκε, να επισημανθεί ότι το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας θα χρειαστεί 2-3 χρονάκια ακόμη για να ολοκληρωθεί η αναστήλωσή του. Δύσκολη η δουλειά του αρχαιολόγου, που θα έλεγε στη γνωστή διαφήμιση κι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, θέλει ψιλοδουλειά. Με τα σκουπάκια και τα κουταλάκια η ανασκαφή κι η αποκατάσταση των θησαυρών του παρελθόντος. Ευτυχώς υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια και οι εργασίες συνεχίζονται, 3 εκατομμύρια ευρώ έχουν εγκριθεί.
Ο λόγος πάντα για το κάτω διάζωμα του Θεάτρου, το τμήμα που βλέπει σήμερα ο Λαρισαίος. Και το οποίο θα χωράει όταν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση 4 - 5.000 κόσμο. Δεν το πιάνει το μάτι αλλά η χωρητικότητά του είναι τεράστια. Όταν αποκατασταθεί και το πάνω τμήμα, το λεγόμενο Επιθέατρο, που βρίσκεται ακόμη κάτω από τα χώματα, θα μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά πάνω από 10.000 θεατές. Τα μάρμαρα για την αποκατάσταση αυτή υπάρχουν. Αυτά που έχουν κατρακυλήσει στο παρελθόν, συγκεντρώθηκαν και βρίσκονται αποθηκευμένα. Ενώ τα όποια κενά θα συμπληρωθούν από το ίδιο λατομείο, στο Καστρί Αγιάς, απ΄ όπου τα είχαν φέρει και οι αρχαίοι δημιουργοί του Μνημείου.
Ζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass