Και... ολίγες εκλογές

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2013 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:52
* ...ΚΑΙ μέσα σε όλα τα άλλα, προβάλλει και το ενδεχόμενο εκλογών!
Άλλωστε στην Ελλάδα οι πρόωρες εκλογές κολλάνε με όλα, οπότε δεν υπάρχει και κάποια ειδική δυσκολία, στο να ανασύρονται τακτικότατα στην επιφάνεια. Πόσο μάλλον που τέλειωσαν και οι γερμανικές εκλογές και μην ξεχνάμε τα σενάρια που συνέδεαν πιθανή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μετά τις γερμανικές εκλογές.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, υπάρχει ή εμφανίζεται να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος-εκβιασμός, εκ μέρους της «Χ.Α.» για ομαδική παραίτηση των βουλευτών της προκειμένου να πιέσει τα πράγματα καθότι η ίδια έχει στριμωχτεί στη γωνία του ρινγκ μετά τη δολοφονία Φύσσα που προκάλεσε, ως φαίνεται, ντόμινο συνεπειών για το κόμμα. Διότι από τη στιγμή που βρίσκεται εντός Βουλής με σημαντικό αριθμό βουλευτών «κόμμα» είναι, παρότι συνήθως χρησιμοποιούνται άλλα επίθετα για τον προσδιορισμό του.
* * *
* ΟΙ φήμες λοιπόν, λένε ότι μπορεί να παραιτηθούν οι βουλευτές της, οπότε στην περίπτωση αυτή, ναι μεν δεν θα προκηρυχτούν γενικές εκλογές, θα προκηρυχτούν όμως τοπικές σε 15 εκλογικές περιφέρειες, εκεί όπου η «Χ.Α.» έχει εκλέξει βουλευτές.
Σε αυτή την περίπτωση όμως, δεν είναι φυσικό και επόμενο το προεκλογικό κλίμα να διευρυνθεί και ενδεχομένως να συμπαρασύρει σε γενικότερες ανακατατάξεις;
Ωστόσο στην Κυβέρνηση, φαίνεται-ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν-να μην ανησυχούν ιδιαίτερα με την επαλήθευση των φημών αυτών. Αντιθέτως, αντιμετωπίζουν την προοπτική μάλλον με... ανακούφιση.
* * *
* Ο μεν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «πολιτική αυτοκτονία της ΧΑ» και δήλωσε ότι θα είναι «μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την οργάνωση του λεγόμενου συνταγματικού τόξου εναντίον της». Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης, το είπε πιο... λαϊκά: «Καλύτερα για να απαλλαγούμε επιτέλους από αυτούς».
Βέβαια όλα αυτά στη θεωρία. Γιατί στην πράξη, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η «Χ.Α.» θα το ρισκάρει και επίσης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αν το ρισκάρει το αποτέλεσμα θα είναι να «απαλλαγεί» η Βουλή από αυτή.
Μ.Η.Α.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass