ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Διακομματική ζητούν τα Τέμπη

* Αγρότες με απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας κλείνουν αύριο Δευτέρα παραδρόμους σε Πλατύκαμπο, Γερακάρι και Μελούνα

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2016 20:56 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιαν 2016 21:06
«Χειρόφρενο» στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό «τράβηξε» η χθεσινή σύσκεψη των Τεμπών, αντιπροτείνοντας να προηγηθεί συνεδρίαση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή «Χειρόφρενο» στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό «τράβηξε» η χθεσινή σύσκεψη των Τεμπών, αντιπροτείνοντας να προηγηθεί συνεδρίαση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή

 Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ αναμένεται να προκαλέσουν, από αύριο Δευτέρα, οι αποφάσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, στήνοντας μπλόκα μεγαλύτερης διάρκειας τόσο επί της ΠΑΘΕ όσο επί παραδρόμων και επαρχιακών οδών. Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα (από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα) ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση.

Με τους αγρότες να προσανατολίζονται σε μεγαλύτερης διάρκειας καταλήψεις της εθνικής οδού ενώ στις 5 αύριο το απόγευμα, με απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας, αγρότες θα κλείσουν την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου στον Πλατύκαμπο και την ίδια ώρα αναμένεται να στηθούν μπλόκα στο Γερακάρι και τη Μελούνα, «σφραγίζοντας» έτσι και τους παραδρόμους από τους οποίους διεξάγεται η κυκλοφορία.

Αγρότες διαφόρων μπλόκων της χώρας έλαβαν χθες μέρος στη σύσκεψη των Τεμπών, με τους εκπροσώπους τους να ζητούν ορισμό διακομματικής επιτροπής στη Βουλή και παράλληλα «καταδίκασαν την «οποιαδήποτε πρωτοβουλία για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα» προτού λάβουν απαντήσεις για τα αιτήματά τους στη συζήτηση στη Βουλή, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια που ήθελαν «πρωτοβουλία αγροτών» από τη Βόρ. Ελλάδα να όρισε ήδη ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Όπως σημειώνεται στην απόφαση της χθεσινής σύσκεψης που έγινε στα Τέμπη, οι αγρότες αποφάσισαν «την κλιμάκωση του αγώνα με τη μορφή που θα αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις τη Δευτέρα. Περιμένουμε να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματά μας όλοι οι βουλευτές και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουμε την επιχειρηματολογία των αιτημάτων μας στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια περιμένουμε να οριστεί διακομματική επιτροπή στη Βουλή με παρουσία στα θεωρεία εκπροσώπων των αγροτών – κτηνοτρόφων. Η απόφαση που θα προκύψει θα καθορίσει τη στάση των αγροτών ειδάλλως θα κατεβούν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν μας δώσει απαντήσεις» καταλήγει η απόφαση. Σημειώνεται πως η συνέλευση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Τέμπη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι αύριο Δευτέρα ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να διακοπεί ξανά η κυκλοφορία.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο διεκδικητικό πλαίσιο, η συνέλευση των Τεμπών, επικεντρώνεται στο τρίπτυχο: Ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής.

ΝΙΚΑΙΑ

Σε κλείσιμο και των παρακαμπτηρίων, για κάποιες ώρες, θα προχωρήσουν αύριο Δευτέρα επίσης (από τις 5 το απόγευμα), αγρότες με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας. Ετσι αναμένεται να στηθεί μπλόκο στον Πλατύκαμπο διακόπτοντας την κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, μέσω της οποίας διεξάγεται σήμερα η κυκλοφορία ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο, την ίδια ώρα να στηθούν μπλόκα στους δρόμους Λάρισας – Ελασσόνας στη Μελούνα και Λάρισας – Αγιοκάμπου στο Γερακάρι.

Σήμερα Κυριακή στο μπλόκο της Νίκαιας αναμένονται, προς συμπαράσταση, αντιπροσωπείες οργανώσεων εργαζομένων, γυναικών κ.ά. ενώ αγρότες θα μεταβούν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που μεταξύ άλλων συνδιοργανώνουν ΠΑΣΥ και ΠΑΜΕ.

Για την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου (στις 11 π.μ.) προγραμματίζονται συγκεντρώσεις, τόσο έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας με αφορμή τις δίκες αγροτών, όσο και στα γραφεία της Οικονομικής Εφορίας για το φορολογικό.

Τέλος την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου (στις 10:30 π.μ.) αγρότες θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass