Κλιμακώνουν τον αγώνα τους αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου του Γερακαρίου

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2016 18:18

 

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Σε δίωρο κλείσιμο του δρόμου Αγιάς – Λάρισας προχώρησαν, από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι, αγρότες και κτηνοτρόφοι στο μπλόκο Γερακαρίου. Η κίνηση στην επαρχιακή οδό, που αποτελεί και βασική παρακα­μπτήριο των Τεμπών, διοχετεύτηκε από άνδρες του Αστυνομικού Τμή­ματος Αγιάς μέσω της Ανάβρας.

Στην προσπάθειά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, για αύριο Δευτέρα έχουν προγραμματίσει για δύο ώρες, από τις 5 ως τις 7 το απόγευμα, να κλείσουν τον δρόμο, αλλά και τους παράδρομους αυτού, δυσκολεύοντας έτσι κατά πολύ την ομαλή κίνηση των οχημάτων στον άξονα Αγιά – Λάρισα.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, πως το πρωί πραγματοποιή­θηκε και εθελοντική αιμοδοσία στο σημείο του μπλόκου από τον Σύλ­λογο Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» με τη βοήθεια κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρι­σας, ενώ εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής έδωσαν το «παρών» κατά το κλείσιμο του δρόμου εκφράζοντας έτσι τη στήριξή τους στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους για έντεκα τώρα μέρες στο μπλόκο Γερακαρίου.

Από την πλευρά των αγροτών, ο κ. Τάσος Κωστούλας, μέλος και του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρι­σας, προανήγγελλε σκλήρυνση της στάσης τους από ‘δω και στο εξής, αρχής γενομένης με το γενικό μπλακ άουτ, όπως χαρακτηριστικά είπε, του δρόμου Αγιάς – Λάρισας για αύριο Δευτέρα 5 με 7 το από­γευμα. Κάλεσε, μάλιστα, τους Αγιώτες να συμμετέχουν μα­ζικά, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση λέγοντας «Την ταφό­πλακά μας, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, να μην τολμή­σουν να τα φέρουν στη Βουλή, αλλιώς διάλογο μαζί τους δεν έχει. Πίσω δεν κά­νουμε και δεν πρόκειται να κάνουμε». Ο κ. Στέφανος Ράπτης έκανε λόγο για αδικίες στη νέα ΚΑΠ με χαρακτηρισμό καλλιεργήσιμων εκτάσεων ως μη καλλιεργήσιμες και χάσιμο έτσι αναγκαίων επιδοτή­σεων, ενώ ο κ. Γιώργος Παρλάντζας κατήγγειλε την κυβέρνηση ως υπο­ταγμένη στα ξένα συμφέροντα. Τέλος, ο μηλοπαραγωγός κ. Άρης K. Αρ­γυ­ρούλης, εκ­φράζοντας και πολλούς άλλους συναδέλφους του που τα τε­λευταία χρό­νια μπήκαν σε προγράμματα νέων αγροτών, δήλωσε «Εμάς τους νέους αγρότες, η κυβέρνηση μας αναγκάζει να αλλάξουμε επάγ­γελμα. Με την πολιτική αυτή μας καταστρέφουν. Έρχεται η εποχή που πρέπει να αγοράσουμε αγροτικά εφόδια για τη νέα παραγωγή και χρή­ματα δεν υπάρχουν. Με τέτοια μέτρα θα μας οδηγήσουν στο να μην μπο­ρούμε να καλλιεργή­σουμε. Με τα πράσινα μήλα στα 18 λεπτά πώληση, να έρθει στην Αγιά να καλλιεργήσει ο κ. Τσίπρας κι αν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του μ’ αυτά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass