ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Λύσεις ή «μπλακ - άουτ» στην εθνική οδό

* Στο πλευρό των αγροτών ξανά οι κτηνοτρόφοι

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2016 0:38

 

Κομμένη στα δύο ήταν χθες η Ελλάδα για 8 ώρες, καθώς μετά την κοιλάδα των Τεμπών, οι αγρότες του Τυρνάβου έκλεισαν τον παρακαμπτήριο δρόμο που οδηγεί στην Ελασσόνα και οι συνάδελφοί τους της Αγιάς τον παραλιακό άξονα. Το καθολικό μπλακ - άουτ είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιόμετρων από ακινητοποιημένα φορτηγά αυτοκίνητα, στον κόμβο της Γυρτώνης (φωτ.), τα οποία ανέμεναν οδηγίες της Τροχαίας για να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους. Χθες βράδυ συνεδρίασε για μία ακόμη φορά η Συντονιστική Επιτροπή των Τεμπών προκειμένου να ιεραρχήσει τα αιτήματά της, να καθορίσει τις κόκκινες γραμμές ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να κλειστεί το περίφημο ραντεβού των δύο πλευρών (με πιθανότερη μέρα την Κυριακή). Όσον αφορά στις επιπλέον ενέργειες που έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης περί μόνιμου αποκλεισμού των παρακαμπτήριων οδών ή κατάληψης της σιδηροδρομικής γραμμής, αυτές αποφασίστηκε να γίνουν εάν το ραντεβού στο Μαξίμου καταλήξει σε αδιέξοδο.

Άρωμα κτηνοτροφίας είχε η χθεσινή μέρα στα Τέμπη, καθώς αρκετοί κτηνοτρόφοι και αγελαδοτρόφοι έχοντας μαύρες σημαίες στα αγροτικά τους οχήματα και κουδούνες στις καρότσες εισήλθαν στην κοιλάδα, χειροκροτούμενοι από τους συγκεντρωμένους αγρότες. Ακολούθησε η κλασική πλέον κίνηση με τόνους γάλακτος να πέφτουν στο οδόστρωμα και αχυρόμπαλες (φωτ.) να τοποθετούνται κάθετα στον δρόμο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, έχοντας μαζί του ένα μικρό κατσίκι, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εάν εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα κυβερνητικά μέτρα, τότε αυτό όχι μόνο δεν θα μπορούμε να το φάμε, αλλά ούτε να το βλέπουμε από μακριά». Με την ευκαιρία υπενθύμισε και τα επιμέρους κτηνοτροφικά προβλήματα που σχετίζονται με την εκκρεμότητα των βοσκοτόπων, την επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος, τις χαμηλές τιμές πώλησης του, κλπ.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass