ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΥΡΙΟ, ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ 69 ΜΠΛΟΚΩΝ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ

Θέλει Τσίπρα και το μπλόκο Νίκαιας

* Βάση συζήτησης το διεκδικητικό τους πλαίσιο * Εμπλοκή με τη συμμετοχή των Τεμπών στη σημερινή συνάντηση αγροτών στο Μαξίμου

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2016 0:22

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αύριο Τρίτη, αποφάσισαν να ζητήσουν οι εκπρόσωποι 69 συνολικά μπλόκων από ολόκληρη τη χώρα που μετείχαν χθες στη σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων.

Όπως διευκρίνισε με δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης που διήρκησε δύο περίπου ώρες, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, η απόφαση για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό υπήρξε ομόφωνη και βάση του διαλόγου θα πρέπει να είναι το πλαίσιο των αιτημάτων που οι αγρότες είχαν συναποφασίσει στην προηγούμενη συνεδρίασή τους στη Νίκαια.

Στο επίκεντρο παραμένει η απόσυρση του ασφαλιστικού, για το οποίο ο κ. Μπούτας επισήμανε ότι οι αγρότες συμπαραστέκονται στην επικείμενη πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Οι αγρότες ζητούν επίσης να μην φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, αλλά να υπάρχει αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, τη θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου, τη μείωση του αγροτικού ρεύματος, την κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, να μην υπάρξουν κατασχέσεις πρώτης κατοικίας ή χωραφιών συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ λόγω κόκκινων δανείων, την κατάργηση του φόρου στο κρασί και την απόσυρση των μέτρων φορολόγησης του τσίπουρου.

Ο Βαγγέλης Μπούτας, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν συμμετέχουν στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους άλλων μπλόκων, μεταξύ των οποίων και αυτό των Τεμπών, απάντησε ότι οι αγρότες που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη έχουν διαφορετικά αιτήματα από αυτά των αγροτών που θα δουν σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν βγήκαμε στον δρόμο για να καταλήξουμε σε μια συνάντηση, βγήκαμε ενάντια στην πολιτική που μας παίρνει τα 8 από τα 10 ευρώ»!

Σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθώς έχει συμπληρωθεί ήδη ένας μήνας παραμονής του κλάδου στα μπλόκα, ο κ. Μπούτας δήλωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και ότι οι αγρότες θα συζητήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, θα συνεκτιμήσουν την κατάσταση που θα διαμορφωθεί και ανάλογα θα αποφασίσουν για τη συνέχιση ή την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Νωρίτερα, στην εισήγησή του προς τους συγκεντρωμένους αγρότες στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, ο κ. Μπούτας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με την πολύ πετυχημένη οργάνωση του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, αποδείξαμε ότι έχουμε την ικανότητα να κορυφώνουμε τον αγώνα, εναλλάσσοντας τις μορφές πάλης, ώστε να απαντάμε στις κάθε φορά μεθοδεύσεις και κινήσεις της κυβέρνησης. Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων σε αυτό το συλλαλητήριο έδειξε ότι ο λαϊκός κόσμος είναι έτοιμος να συμπαραταχθεί μαζί μας στον αγώνα. Αυτή η λαϊκή συμπαράταξη δίνει πολλαπλάσια δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική νίκης στην πάλη μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα, με τα μπλόκα και με άλλες μορφές πάλης. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα είναι κίνημα αγωνιστικής διεκδίκησης και θα συνεχίζει να παλεύει στους δρόμους, να επαγρυπνεί και να δώσει απάντηση όποτε έλθουν τα μέτρα, ως νόμοι στη Βουλή».

Αργά χθες το βράδυ, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι μόλις ο πρωθυπουργός λάβει επίσημα το αίτημα για τη νέα συνάντηση με τους αγρότες, θα το εξετάσει θετικά.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Εν τω μεταξύ, εμπλοκή υπήρξε χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το μπλόκο των Τεμπών στη σημερινή συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ενώ οι πέντε εκπρόσωποι του συγκεκριμένου μπλόκου βρίσκονταν ήδη στην Αθήνα για το σημερινό ραντεβού με τον πρωθυπουργό, προέκυψε διαφωνία με την κυβέρνηση σχετικά με τη σύνθεση της συνάντησης.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη ότι στη σημερινή συνάντηση θα πρέπει να εκπροσωπηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός αγροτών, δεν ξεκαθάρισε τη σύνθεση των παρισταμένων, με αποτέλεσμα να μένει ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής του μπλόκου των Τεμπών στη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική απόφαση για το τι μέλει γενέσθαι μπορεί να προκύψει και σήμερα το πρωί.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα Τέμπη παρέμειναν και χθες όλη τη μέρα κλειστά.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass