«Αυτά πρέπει να γίνουν στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης»

Δημοσίευση: 05 Απρ 2016 0:21

 

Ουσιαστική παρέμβαση πραγματοποίησε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης της νέας περιόδου που έγινε χθες σε ξενοδοχείο των Αθηνών, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας και της Ομοσπονδίας Γεωπονικών Συλλόγων Δημήτρης Σοφολόγης, καθώς αρκετές προτάσεις του ελήφθησαν υπόψη ή απέσπασε τη δέσμευση από τους αρμοδίους που θα τρέξουν το πρόγραμμα ότι θα τις επεξεργαστούν άμεσα.

Μπορεί χθες να έγινε γνωστό πως μέσα στον Απρίλιο θα προδημοσιευτεί η πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες και την επόμενη εβδομάδα η εγκύκλιος μεταβιβάσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να προετοιμαστούν εγκαίρως για το ΟΣΔΕ, ωστόσο ο κ. Σοφολόγης ανέφερε (και συμφώνησαν αρκετοί μαζί του) ότι «πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των δικαιωμάτων, καθώς τα προγράμματα του ΠΑΑ θα λάβουν υπόψη όλα όσα δηλωθούν στις φετινές δηλώσεις του ΟΣΔΕ (οι οποίες έχουν αργήσει και θα ξεκινήσουν στα μέσα Απριλίου). Ακόμη ζήτησε την ανακοίνωση των νέων αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων (π.χ. νιτρορύπανση) μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να γίνει ο σωστός προγραμματισμός της επόμενης πενταετίας χωρίς εμπόδια και σίγουρα πριν την σπορά των σιτηρών, τον Νοέμβριο. Με αφορμή και τη θέσπιση των κριτηρίων των νέων προγραμμάτων, ο κ. Σοφολόγης παρατήρησε ότι αρκετοί ενδιαφερόμενοι δεν πιάνουν τη βάση σε μία σειρά καλλιεργειών, κυρίως στις αροτριαίες.

Γ.Ρ.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass