ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Συμβουλές στους αγρότες για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2016 21:17

 

Χρήσιμες συμβουλές στους αγρότες για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) 2016 και την υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης δόθηκαν στο πλαίσιο ανοιχτής ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων των ΤΕΙ Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΤΕΙ στη Λάρισα. Αναλύθηκαν θέματα που συνδέονται με την αίτηση, τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις κ.λπ., καθώς ενόψει της έναρξης περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, η σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016, έχει τεράστια σημασία, τόσο για την έγκαιρη και πλήρη πληρωμή της ενίσχυσης στους αγρότες, όσο για την αποφυγή προστίμων και καταλογισμών για τη χώρα μας. Επίσης έγινε επίδειξη του τρόπου υποβολής της Αίτησης και ενημέρωση για την πράσινη ενίσχυση (πρασίνισμα) και για τις μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι όσο νωρίτερα υποβληθεί η αίτηση, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχει στη διάθεσή του ο παραγωγός για διόρθωση λαθών πριν την πληρωμή. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αθανάσιος Βαλιώτης, προϊστάμενος της Δ/νσης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ενώ για τα δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης και τις μεταβιβάσεις μίλησε η Χατζηνίκου Μαρία, προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενισχύσεων. Για λάθη, παραλείψεις, συμβουλές και τα σημεία προσοχής που απαιτούνται στη συμπλήρωση της αίτησης μίλησαν οι κ.κ. Τσακνάκης Πέτρος, ελεγκτής γεωπόνος ΠΔ Θεσσαλίας – Στερεάς Ε., Ζαρμακούπης Κων/νος, ελεγκτής κτηνίατρος ΠΔ Θεσσαλίας – Στερεάς Ε., Δημούλη Αικατερίνη, προϊσταμένη Τμήματος Ελέγχων & Τεχνικών Μέσων.

Έτσι οι συμβουλές που δόθηκαν στο ακροατήριο ήταν οι εξής: «Δεν χρειάζεται να πάει ο αγρότης την τελευταία στιγμή να κάνει τη δήλωσή του. Όσο νωρίτερα την καταθέσει, τόσο περισσότερο συνεισφέρει

στη γενικότερη διαδικασία των πληρωμών. Υπάρχει περισσότερος χρόνος για τη διόρθωση πιθανών σφαλμάτων, αποφεύγει τα άγχη και την πίεση των προθεσμιών, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για καθυστέρηση της δήλωσης. Τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα στοιχεία της είναι γνωστά από αρκετά νωρίς, π.χ. αν έχει χειμερινές ή μόνιμες καλλιέργειες.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass