ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το υπουργείο αναγκάζει τους εκτιμητές να μένουν άπραγοι στα γραφεία τους!

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2016 12:05

 

«Ο ΕΛΓΑ είναι ο μόνος φορέας ασφάλισης με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα που προασπίζει τα συμφέροντα των αγροτών κι έτσι πρέπει να παραμείνει», επισημαίνουν με κατηγορηματικό τρόπο οι γεωτεχνικοί εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ Λάρισας, διασαφηνίζοντας τους λόγους που ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, εδώ όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωσή τους, «πριν περίπου 50 ημέρες, ο υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Αποστόλου εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητα διέγραψε από το νομοσχέδιο για τους Συνεταιρισμούς την τροπολογία που αφορούσε τον ΕΛ.Γ.Α. και τον εξαιρούσε από τον Μνημονιακό Νόμο 4336/2015, παρά τη σχετική έγκριση που είχε ήδη λάβει από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η εγκριθείσα από την Επιτροπή της Βουλής τροπολογία εξηγούσε ότι:

- ο ΕΛΓΑ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε κατά 1 ευρώ

-οι δαπάνες μετακίνησης των γεωπόνων & κτηνιάτρων καλύπτονται από τα τέλη εκτίμησης αγροτών & κτηνοτρόφων.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ούτε στον προ ημερών ψηφισθέντα Αναπτυξιακό Νόμο, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις – υποσχέσεις του υπουργού κ. Αποστόλου και των στελεχών του ΥΠΑΑΤ.

Σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο που προκύπτει από το Μνημονιακό Νόμο 4336/2015, καθίσταται αδύνατη η έκδοση εντολών μετακίνησης των γεωπόνων- κτηνιάτρων εκτιμητών για τη διεξαγωγή εκτιμήσεων και επισημάνσεων, ενώ το όριο των 250 χλμ. μηνιαίως (με το προσωπικό τους και όχι υπηρεσιακό ΙΧ αυτοκίνητο) ουσιαστικά αναγκάζει τους εκτιμητές-γεωτεχνικούς να παραμένουν άπραγοι στα γραφεία τους, ενώ παράλληλα οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι τεράστιες.

Οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ βιώνοντας επί τόσο χρονικό διάστημα μια αδιέξοδη κατάσταση με επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις, με εξαπάτηση φορέων και εκπροσώπων, με καθημερινή απαξίωση του Οργανισμού, καταγγέλλουν τις Μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ ως υπεύθυνες του ανοίγματος του δρόμου προς τις ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής.

Ο ΕΛΓΑ είναι ο ΜΟΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ με ΔΗΜΟΣΙΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ χαρακτήρα που προασπίζει τα συμφέροντα των αγροτών κι έτσι πρέπει να παραμείνει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass